От какъв материал са изработени планинските чорапи?

Когато отиваме на поход, често сме склонни да мислим за различното оборудване и материали, които трябва да вземем със себе си. Сред тях са чорапи за рейнджъри , които понякога изглеждат пренебрегвани, играят важна роля по отношение на благосъстоянието. Това е незаменим аксесоар, който заслужава патологично внимание, особено когато става въпрос за избор. За тази цел трябва да се определят няколко точки, които да улеснят избора и по този начин да осигурят оптимално благосъстояние.

Table of Contents

Материали за чорапи за успешен туризъм

Чорапът запоходие доста специфичен в смисъл, че ходенето е много често. Важно е да изберете правилното качество за този вид дейност, за да избегнете здравословни и хигиенни проблеми. Ватираните чорапи са подходящи за приключения. Памукът е мек компонент и е удобен за краката. Без значение кога сте на приключение, памучните чорапи ви позволяват да ги носите по всяко време в Френска военна обувка. Те позволяват проветряване на стъпалата и осигуряват по-добра хигиена, която укрепва здравето.

MILITARY WOOL SHOES

Вълнени
чорапи

Вълната е подходящ компонент и запланински чорапи. Той изпълнява двойна функция както при топъл, така и при студен климат. Фланелените туристически чорапи ви държат топло през зимата, а през лятото имате предимството да се отървете от топлината. Фланелата е антибактериална за краката и ви запазва сухи по време на упражненията за ходене. Нейният плюс е, че ви осигурява комфорт по всяко време, тъй като не задържа миризми.

Мериносовата вълна също е много подходящ материал за чорапи за приключения. Той има свойството да освобождава влагата. Изключително меките, хипоалергенни, без мирис, антистатични, леки и приятни качества правят чорапите от мериносова вълна подходящи за подмишници, особено по време на трекинг.

Найлонови чорапи

Найлоновите чорапи са предназначени за малки приключения. Найлонът, който е един от синтетичните влакна, има способността да съхне по-бързо. В повечето случаи туристическите чорапи се комбинират с 2 материала, като например найлонови чорапи. Тази комбинация от материали предлага повече предимства, отколкото недостатъци за туристите. ИзберетеВоенни излишъци, за да намерите правилните качества натуристическите или трекинг чорапи.

calcetines-militares

Какви са различните видове чорапи?

В обществото можем да забележим видове чорапи, подходящи за всеки човек, като вSurplus Military:

  •  Настандартния чорап,Познат още като чорап до средата на прасеца или получоп, той е най-често използваният чорап днес. Често го наричат чорап, който свършва до средата на прасеца.
  • Нависокия чорапили чорап до коляното също е широко разпространен както при мъжете, така и при жените. Спира до коляното. Много представителен, чорапът до коляното носи няколко предимства, като осигуряване на топлина, благополучие, усещане за удобство и, разбира се, чорап, който остава за всички една безкрайна мода.

  • ЧорапиЧораписа вид чорапи, дори по-къси от чорапите до коляното. Максималната височина се ограничава до горната част на глезена. Освен това в днешно време те са много модерни. Много практични и по-подходящи за друг стил, чорапите до средата на прасеца са ценени от тези, които търсят по-голямо чувство за свобода, особено при пътуване.
  • Накрая,невидимите дънапредставляват тези, които не излизат извън обувките, а остават на нивото на стъпалата на краката, т.е. на петата и пръстите. Те
    създават точното впечатление, че не носите нищо, когато сте на открито.

Кои планински чорапи за лятото?

Най-подходящите чорапи за лятото са изработени от полиестер, полиамид, полипропилен и акрил. Тези компоненти са бързосъхнещи, издръжливи на износване и издръжливи при походи. Те също така отвеждат потта.Surplus Mlitairesпредоставя ви туристически и трекинг чорапи, изработени от чиста мериносова вълна или в комбинация с памук, които са много полезни. Силните антибактериални свойства и влагоотвеждащите качества правят тези чорапи най-добрите за кратки и най-вече за дълги приключения. Други възможни комбинации от материали позволяват на туристическите чорапи да запазят още по-силни свойства.

Как да съхранявате чорапите си за туризъм

Намерените чифтове чорапи са истинска работа. Винаги се оказва, че имате само един чорап, дори и да имате няколко в чекмеджето си. Преходите сами по себе си отнемат много енергия. Не губете сили в търсене на една туристическа обувкавсеки път, а изберете добра организация на съхранението, за да улесните задачата. Как да го постигнем?

Използвайте кутии за съхранение на чорапи

Използването на кутии с различни отделения е от съществено значение за разграничаването на различните чорапи у дома. С тези малки кутии можете лесно да избирате как да обличате чорапите си през зимата. Независимо дали отивате на къмпинг, поход или трекинг, бързо ще намерите чифт чорапи, които ще ви предпазят от студа и ще предотвратят появата на мехури по краката ви. Между другото, открийте широка гама от тези продукти вВоенни излишъци например, за всички цени, размери и компоненти.

Запазете туристическите чорапи в японски стил

Няма нищо по-практично от японското сгъване за съхранение на дрехи, както и на туристически чорапи. Този трик за съхранение на обувки е идеален метод, дори и техниката да е малко по-сложна. Любителите на подреждането ще си прекарат чудесно. Също така тази техника е полезна за излети, тъй като можете да носите резервни чифтове чорапи.

Как да разберете дали са памучни или полиестерни?

В миналото чорапите са били носени предимно от мъже. Едва години по-късно жените също ги носят по по-естетичен начин. Стилът на чорапите се е развил толкова много, че човек може да избира според вкуса си: обикновени чорапи,спортни чорапи или дори чорапи с шарки. Разнообразието не се ограничава само до различните цветове и стилове, но и до компонента. Кой е по-добър – чифт чорапи от плат или чорапи от полиестер? Как да ги различавате

.

Памучен планински чорап

Памучни чорапи за туризъм

С чорапите от плат е гарантирано доброто настроение, тъй като това е много мек материал. За хора с чувствителна кожа предпочитайте този вариант. Материята е и абсорбиращ материал, който предпазва от изпотяване и позволява добра хигиена на подмишниците.

Полиестерен туристически чорап

Полиестерният чорап е устойчив дори на силно триене. Влагата не е проблем за тези продукти, тъй като те съхнат лесно и бързо. Но освен това този компонент е едновременно мек и разтеглив, идеален за всеки поход.

Кои чорапи за скандинавско ходене?

Обикновено има чорапи, предназначени за дълги и трудни приключения. Между студа, влагата и протриването, здравите планински чорапи са задължителни. Кой чифт чорапи да изберете?

Изберете дебели чорапи за любителите на скандинавското ходене

В сравнение стънките чорапите осигуряват комфорт в студено време. Въпреки че не са напълно практични през топлите сезони поради изпотяването, те осигуряват безпроблемна защита на краката при неблагоприятни метеорологични условия.

Око на дизайна на планинските чорапи

За разлика от обикновените чорапи, те имат няколко технически характеристики: зони за подсилване, като например при пръстите или петите, зони с примки и флийс за предотвратяване на мехури, дишащи зони за пот и много други.
Туристическите
продукти стават все
по-модерни, което улеснява избора между иновативни модели.

 Кои туристически чорапи за чувствителни крака?

Пътуването позволява на любителите на природата да опознаят света по най-простия възможен начин – пеша. Пешеходният туризъм също е спортна дейност, която изисква подходящо оборудване. В допълнение към обувките и облеклото изберетепланински чорапиудобни, особено ако имате чувствителни крака.

Чувствителните стъпала обикновено се проявяват в различни форми, като халукс валгус, мазоли, диабетно стъпало и мехури. Тези форми се причиняват от триенето на стъпалото в обувката или чорапа. Затова
изберете туристически чорапи, подходящи за чувствително стъпало.

За да осигурите защита на чувствителното стъпало, изберете чифт удобни и качествени чорапи. Затова избирайте дермозащитни чорапи, изработени от естествени материи. Подмишниците ви ще бъдат защитени от алергии и ще хидратират кожата.
За диабетни подмишници изберете чорапи от плат с тънка подметка, подсилена пета и плоски шевове.

От какъв материал са планинските чорапи?

Критерии за избор на подходящи туристически чорапи

За поход е необходимо да познавате условията на мястото и продължителността на маршрута. Освен това внимателно подбирайте екипировката си, особеноприключенските си чорапи.

В зависимост от формата на стъпалата

Морфологията на стъпалата се различава при различните хора.
Всеки крак принадлежи към следната категория: германски, келтски, гръцки, римски и египетски. От тези различни форми на пръстите можете да определите кой чифт пръсти ви подхожда най-добре. Отпечатъкът на всяко стъпало също ни позволява да разберем кой чорап е най-подходящ. Независимо дали стъпалото ви е плоско, кухо или нормално, винаги ще намерите подходящия чифт чорапи за вас.

В зависимост от материалите

За да изберете мъдро чорапите си, отделете време, за да разберете от какви материали са направени. Това обаче може да зависи от вашите предпочитания. Можете да изберете чорапи с компоненти, които осигуряват топлина на подмишниците, или с компоненти, които позволяват на краката ви да дишат и предотвратяват влагата.

В зависимост от начина на употреба

Ако сте решили да отидете на по-студени или по-топли места, трябва да носите чорапи, подходящи за случая. Освен това продължителността на пътуването също може да определи какъв модел чорап да изберете.

Как да различим вълната от памука

Как да различим вълната от памука?

Що се отнася до материала, както ватата, така и фланелата все още са естествени компоненти при производството на тъкани. Ето някои критерии, които трябва да се знаят, за да се направи разлика между тези два компонента.

Вълна

Този компонент се получава от овчи косъм и е много по-лесно да се получи от фланелени прежди. Тези прежди могат да бъдат плетени или плетени на една кука в зависимост от изделията, които ще се изработват. Що се отнася до вълнените чорапи, те са по-еластични и са предназначени за студено време. Предимството им е в начина, по който фланелата абсорбира влагата от краката.

Памук

Изработен от естествени влакна, памукът произхожда от памучно растение – стъбло със светлобяла структура. След това влакното се превръща в памучна прежда, от която се изработват различни видове тъкани. Що се отнася до
производството на чорапи, ватата ще бъде комбинирана с малко количество еластан, за да бъдат те по-леки и по-удобни за носене на топли места.

Какъв е материалът на планинските чорапи?

Какъв материал за чорапи да използваме, за да избегнем изпотяването?

За да ограничите изпотяването на краката, вашето благосъстояние може да зависи от изделието. Независимо дали сте на поход или на преходи, изберете чорапи с вата.
Вълната може също така да ограничи изпотяването, когато се носи на студени места или когато се практикуват зимни спортове като ски или сноуборд.

В допълнение към тези два компонента, бамбуковата вискоза подсилва списъка за още по-голяма ефективност. По този начин разполагате с широка гама от модели и компоненти, за да закупите идеалния чифт чорапи за подмишниците си. Изборът ви зависи и от цената в онлайн платформи като Surplus Military.

Вижте кои чорапи да изберете за туризъм

В това видео каналът The Grandeur Nature с 30.000 абонати обяснява значението на избора на правилните чорапи. Той ни дава съвети кои от тях да използваме като начало. Grandeur Nature ни разказва за своя опит!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *