Кой фенер трябва да използвам?

Факлата е аксесоар, който може да бъде много полезен в ежедневието. Ако някога има прекъсване на електрозахранването или ако искате да отидете на поход, можете да разчитате на ултрамощно фенерче много удобно. Ако изпитвате затруднения при намирането на подходящото за вас фенерче, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите своя избор.

Как да изберем фенерче

За да изберете подходящото за вас фенерче, трябва да разгледате всички негови характеристики. Ако искате да използвате лампа, която да осветява всичко, можете да използвате широкоъгълно фенерче, което може да се разпростре на няколко метра. Ако искате да използвате фенерче, което може да се използва навсякъде, можете да изберете по-малък фенер, който е лесен за съхранение. Последният може да се вземе навсякъде. Ако искате лесна за използване лампа, изберете акумулаторна. Ако искате да използвате висококачествено фенерче, трябва да изберете марково такова. А ако искате да четете романите си по-добре, изберете фара за четене.За тази цел е необходимо да се познават характеристиките на лампата, за да се направи най-добрият избор. За осветлението с обикновени крушки международният стандарт е 19,8 лумена/ват със светлинна ефективност от 2,90 %. Международният стандарт за светодиодно осветление е 150 лумена/ват при светлинна ефективност 22%. За избора на зареждане можете да избирате между три категории: алкални батерии, литиево-йонни 18650 акумулаторни батерии и 18650 акумулаторни батерии. Ако искате да изберете високоефективно осветление, можете да използвате електронно фенерче (регулирано, нерегулирано, термобезопасно), както и лампи, изработени от материали като алуминий, пластмаса или дори водоустойчиви, които можете да намерите в нашия магазин.

Военни фенери

Какво е
най-мощното фенерче?

На пазара има няколко модела фенерчета. Въпреки това можете да потърсите най-мощното фенерче, което е подходящо за вас.  За да направите това, просто трябва да знаете броя на лумените. Луменът е единица, която показва общия светлинен поток, излъчван от дадена светлина. Луксът е единица, която показва степента на осветеност на повърхността. За лампа с 1000 лумена, която разпръсква светлината си върху повърхност от 1 m², лампата осветява зоната с 1000 lux. Можете също така да превърнете броя на ватовете в Lm, ако искате да изчислите мощността на вашия фенер. 1 ват се равнява на 10 лумена. В този случай можете да изберете дълготрайна лампа, която ще издържи около 10 часа, без да се разрежда (например можете да изберете лампа Lago Light със светлинна мощност 520 Lm). Ако търсите мощна автономия, изберете лампа, която може да остане активна дълго време по време на употреба. Този тип лампи могат да бъдат полезни за водопроводчик, електротехник или дори за пазач.

Благодарение на напредъка на технологиите вече има няколко варианта на фенерчета. Например, еко опцията, която пести средства за осветление. Моделите LED фенерчета са най-широко използваните в днешно време поради високата им светлинна мощност и по-ниската консумация на енергия в сравнение с фенерчетата с нажежаема жичка. Можете да изберете LED фенер CK T9510 за високоефективно осветление. Лампата може да работи в продължение на 6 часа, ако използвате режима за дълги светлини. Ако използвате тъмния режим, фенерчето може да остане включено до 16 часа. Ако търсите фенерче с обхват на светлината от няколко метра, можете да изберете мощно фенерче. За този тип фенерчета трябва да определите минималния интензитет на светене, който търсите. Минималната стойност за виждане на обект в тъмното е 0,25 lux според стандарта ANSI. Ако искате мощно фенерче, можете да изберете лампа Brennenstuhl с обхват на светене 320 метра. Той има различни видове опции за осветление, включително SOS режим. Това фенерче се предлага и с два пакета батерии за дълъг живот на батерията.

Каква е най-добрата марка фенерчета?

За да извлечете максимална полза от аксесоара си за фенерчета, трябва да изберете високопроизводително фенерче. За
да направите това, трябва да знаете коя е най-добрата марка фенерче, което да използвате.

LED фенерче

LED фенерчетата са много мощни модели. Те осигуряват оптимално осветление и са много полезни в случай на прекъсване на електрозахранването. Удобен аксесоар за осветяване на къщата, когато е необходимо. Достатъчно мощни, за да конкурират крушките в къщата ви. Може да се вземе със себе си на къмпинг и се зарежда лесно с USB кабел. Висококачествено фенерче, което се оказва много полезно в ежедневието.

Фонерче T6 XML

Лесно за
носене марково фенерче, което можете да вземете навсякъде. Полезни за преодоляване на тъмнината и осветяване при ходене през нощта. Той излъчва интензивна светлина, която може да ви помогне, когато се разхождате в гората през нощта или просто в града. Можете да използвате тази марка фенерче и за лов, например. Това е много мощна марка, която излъчва ослепителна светлина, за да ви помогне, независимо дали сте у дома или някъде другаде.

Ултравиолетово фенерче

Това фенерче с противоплъзгаща и водоустойчива система е висококачествена марка, която може да ви придружава през целия ден.
Много полезна по време на нощни пътувания или ловни излети, тази много мощна лампа ще ви задоволи. Той излъчва виолетова светлина, която осветява пътя ви.

В каква ситуация бихте използвали фенерче?

Фанерчето не се използва просто така, ако не сте запознати с всички приложения на фенерчетата, ето няколко примера:

При прекъсване на електрозахранването

Очевидно е, че в извънредни ситуации ще имате нужда от качествено фенерче. Ако има прекъсване на електрозахранването, ще ви е необходимо осветление. Вместо да търсите телефона си, можете да извадите фенерчето си с добро осветление, за да осветите къщата. Освен това фенерчетата са много полезно оборудване в комплектите за оцеляване.

За работа

Ако сте
нощен пазач, водопроводчик или майстор, не можете да се разделите с фенерчето си, за да вършите работата си. Дори трябва да си вземете най-доброто фенерче, което да ви помогне да си свършите работата. Дори лекарите използват фенерче, за да проверяват очите, ушите, езика, зъбите и дори носа. Така че фенерчето е работен инструмент, без който не можете.

За къмпинг

Ако сте любител на
природата и нощите под звездите, трябва да вземете със себе си фенерче. Имайте предвид, че ако отивате в гората, ще ви трябва светлина. Фенерче, което покрива широка зона и има голям обхват, ще бъде по-практично за забелязване на опасности или животни. Ако се разхождате през нощта, това също може да е полезно.

Кое фенерче да използвате?

Каква е най-добрата батерия за фенерче?

Ако искате фенерчето ви да издържи дълго, трябва да изберете най-добрия източник на енергия. Алкалните батерии не са екологично чисти, така че най-добрият източник на енергия са акумулаторните батерии. Ако възнамерявате да използвате лампата само за спешни случаи, можете да използвате литиеви батерии, които могат да издържат повече от 10 години. Батериите могат да издържат няколко месеца, но се уверете, че имате под ръка аварийни батерии, в случай че се повредят в най-неподходящия момент. Ако все пак
искате да използвате фенерче с дълготрайни батерии, изберете водоустойчиво, за да предотвратите появата на ръжда.

Кое фенерче да използвам?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *