Различните камуфлажни модели

 Когато става въпрос закамуфлаж, на пазара има много дизайни. Този новосъздаден аксесоар току-що излезе на преден план в модната индустрия през последните години. Тъй като често това еуниформаилиоблекло, което облича въоръжените сили, стила, формата и цвета на нишките на camouflage armeeможе да варира в зависимост от страната. С множеството видове и модели камуфлаж, които се предлагат на пазара, понякога е трудно да се направи избор.

Камуфлажни мрежи

Материал с разрушителен модел

Създаден през 1966 г., днес DPM се предлага в множество версии, модели и материали. Този вид камуфлажАнглийски камуфлаж днес е предпочитан от няколко армии по света, включително и във Франция.Той предлага камуфлажен ефект, идеален за любителите на оборудването.a href=“/collections/material-military-equipment“ target=“_blank“ title=“*материал-военно оборудване“ rel=“noopener noreferrer“>surplus armée paris, този аксесоар може да бъде в бежово, каки, черно, тревисто зелено или кафяво. Моделът P84 несъмнено е най-разпространеният, тъй като представлява военна дреха, изработена от Realtree или полиестер, който е доста устойчив.

Можем да споменем и тропическия вариант, който е много разпространен в топлите страни. Тези горски аксесоари се отличават с отлична приспособимост към дивата природа, към лов или дори към война. Именно това прави този модел идеален за военно облекло с екзотични мотиви.

От 2000 г. нататъккамуфлажният десене претърпяла няколко промени по отношение на моделите или нюансите. Някои облекла дори са обработени срещу инфрачервени лъчи. Това означава, че те не могат да бъдат открити от нощните камери. Ето защо е естествено, че този камуфлаж е специално предназначен за военните и въоръжените сили. 

На пазара можете да намерите голямо разнообразие откамуфлажниразлични ДПМ: бойни горнища, панталони, шапки, кепета… Идеалният вариант е да се сравнят цените и характеристиките на аксесоара, преди да се направи покупката: материи (платно, полиестер, памук, мрежа, драперия и т.н.), цвят (каки, камуфлажен, военен и т.н.), безплатна доставка при онлайн покупки, политика за връщане в случай на неудовлетвореност… Разбира се, сравнявайте и цените в евро (без или с включен ДДС), тъй като цените в различните магазини варират значително.

камуфлажна мрежа

ЕКЦ или Камуфлажен център Европа

Това е много популярен военен камуфлаж във Франция, но и в повечето европейски въоръжени сили. От 1991 г. насам армията я използва предимно в зоните с умерен климат, тъй като тази дреха е много практична и издръжлива. Трябва да се отбележи, че този тип униформа е заменилTAP 47 и обикновените каки камуфлажни костюми, използвани преди това като конвенционален армейски камуфлаж.

Днес този военен модел се предлага в четири цвята: кафяв, бежов, черен и тъмнозелен. Поради това е особеносъвместим с гористи местноститака чеможе да остане добре скрит по време на лов или военни учения. Някои аксесоари могат да бъдат отпечатани с военен принт или дизайн, за да станат по-лични.

При всички случаи изборът на плат трябва да привлече вниманието ви: завеси, памук, платно и др. През последните години се появиха и облекла, изработени от нови материи, като полиестер или поплин от 100% памучни влакна. По-устойчиви, те са илеки и ощеудобни, което прави тези аксесоари популярни по време на война или по време на лов, горски дейности и др.

армейски камуфлаж

The Flecktarn

Създадени през 1970 г., тези видове камуфлаж с военни мотиви произхождат от Германия. Тези облекла несъмнено заместват военната униформаоливо зеленона германската армия. Това военно облекло е лесно разпознаваемо по нетипичните си шарки: цветни точки в тъмнозелено, тъмносиво, светлозелено, зеленикавокафяво и кафявочервено.

.

Въпреки че този модел се използва най-често в страната си на произход, по-късно флектарнът ще придобие популярност в много страни, като Русия, Испания, Индия, Швейцария или Канада, а отскоро и във Франция.

Понастоящем производителите на военни аксесоари ги предлагат в три варианта в зависимост от областта:
 

  • Арктика
  • Температивен
  • Пустиня

Като се има предвид, че се предлагат много видове версии, този военен модел може да бъде адаптиран към повечето среди.Военнослужещите могат да я носят дискретно по време на война, а любителите на лова също могат да се насладят на практичността на тази дреха. Благодарение на малкото си тегло ще се справите по-лесно дори със стръмни спускания в пустинята или в пресечена местност.

Модните фенове несъмнено също ще харесат този армейски стил Realtree, тъй като се вписва идеално в модерната и оригинална визия.
Цветовете и нетипичният принт са идеални завнасяне на модерен и уникален стил в облеклото. Освен униформата, на пазара има и други аксесоари, като военната раница, камуфлажната тениска и др.

Марпат или морски пехотинци ПАТЪР

Този модел се оказва пикселизираният cамуфлажизползван от американските военни от 2004 г. насам. Тя се отличава с наличието на малки пиксели върху тъкани или завеси. Освен това Марпат доста прилича на камуфлажа с тигрови ивициspan style=“font-weight: 400;“>, използван във Виетнам.

Състои се от малки цветни квадратчета с военен принт и се предлага в няколко варианта:

  • Пустинният марпат се предлага в 4 цвята (градско бежово, светъл койот, хайленд и светло пустинно сиво). Той е по-подходящ в пустинна среда
  • Горският маркат се състои от 4 нюанса (тъмен въглен, омбре, пепелно сиво и зелено-сиво). Както подсказва името, този модел е многоефективен в гъсто обрасла растителна среда.

  • Камуфлажът „тигрова ивица“ е друга, по-тъмна версия на гората. Той е идеаленза да останете незабелязани след настъпването на тъмнината

Градският марпат предлага 4 цвята: светлосив, средносив, койот и черен. Предназначен е за използване в индустриални и градски зони.

Списъкът не е съвсем изчерпателен, тъй като пазарът е пълен с различни модели и нюанси, от които да избирате. В
края на краищата най-важното е да
намерите аксесоар, който
да пасва идеално на средата и дейността, която извършвате.
 

FILEt-camouflage-high-quality

Арпата или армейският патрон и нощта на отломките

Наречен UCP илиУниверсален камуфлажен модел, той представлява пикселизиран модел с 3 цвята: черно, градинско зелено и градско сиво. За разлика от
други камуфлажни модели, той може да се адаптира към всички видове терени. Според производителите това е модифицираната, дори подобрена версия на Марпат.

Забележете обаче, че през годините тези дрехи са имали някои недостатъци по отношение на камуфлажа и модела. Поради по-ниската си ефективност той бързо е заменен от модела Scorpion W2, който се превръща в новия камуфлаж за войниците и военния персонал по време на война. Иновативен и дискретен, този модел е ценен и заради своята универсалност.

В допълнение, има специално разработени камуфлажи за оставане невидими в слабо осветена сграда или в тъмното.
Тези дрехи са така наречената „нощ на отломките“. Идеален за осигуряване на нощен камуфлажпочти незабележим, той е лесно разпознаваем по тъмните си мотиви: сиво и черно. 

Повечето време тези видове военни униформисе носят и в различни среди. Удобството на дизайна обаче зависи изцяло от тъканта. Камуфлажът от висок клас е облекло, проектирано с иновативни и по-гъвкави материали. Следователно цената му в евро ще бъде доста скъпа в сравнение с други аксесоари и дизайни. 

HIGH-END CAMOUFLAGE NET

Как успешно да си купите камуфлажни униформи?

Независимо дали във Франция или в други съседни страни, закупуването на камуфлажни униформи Може да се направи по два начина: да се отиде в магазин или да се купи онлайн. Изборът ще зависи изцяло от вашите нужди и наличности.

Покупката на аксесоари в специализиран военен магазин ще ви позволи да се запознаете с всички възможни решения, като същевременно се възползвате от съветите на продавача. Въпреки това ще трябва да отидете в магазина в рамките на работното време.

.

За да спестите време и пътни разходи, помислете за покупка онлайн. В интернет ще намерите дълъг списък от електронни магазини, посветени на тези аксесоари, така че трябва внимателно да изберете сайта, към който да се обърнете. В
този случай първо сравнете цената в евро на една и съща стока в различни сайтове.

Можете да използвате и онлайн продуктов компаратор, за да опростите задачата. Тази безплатна платформа може да ви помогне да намерите най-добрите оферти в интернет. Освен това
проверете условията за продажба: доставка (безплатна или не и на каква цена в евро?), условия за връщане, директен дебит във Франция или в чужбина и т.н.

Що се отнася до избора на плат, за предпочитане са новите материали: полиестер или 100% памучен поплин. Той е идеален и за изработване на камуфлажни дрехи и аксесоари, като тениска, блуза или чанта за съхранение. Въпреки че цената му в евро може да е по-висока, качеството на тъканта си заслужава инвестицията.

HIGH QUALITY CAMOUFLAGE NET

Как да поддържате камуфлажа си?

За да поддържатекамуфлаже важно да знаете методите и начините за това.
Това се прави, за да се запази качеството на вашия
камуфлаж, но и за да се запази цветът му. Ето няколко съвета, които трябва да приемете за правилната поддръжка на вашиявоенен камуфлаж:

Изберете оцет

Използването на бял оцет в пералната машина е много изгодно, тъй като ще спестите огромно количество време, но и ще получите задоволителен резултат. За да направите това, накиснетедрехите сивъв вода и добавете чаша бял оцет. Оставете го да престои известно време (20-30 минути), за да може оцетът да подейства добре на мръсотията и петната. След като периодът на изчакване изтече, направо преминете към пране на униформите. Бъдете сигурни, че камуфлажите ви ще останат непокътнати и ще изглеждат като нови.

Използване на калцинирана сода

След дълъг престой в горещината и атмосферните условия потта и мръсотията трудно се премахват. За да го направите по-лесно, препоръчваме сода за хляб. Как да я използвате? Просто добавете половин чаша към обичайния си перилен препарат, преди да ги поставите в пералнята. Содата за хляб на практика е чудодейният почистващ препарат, който никога няма да ви разочарова. Ако петната останат, нанесете сода за хляб върху почистваното място и почиствайте с четка, докато петното изчезне. Не забравяйте да изплакнете обилно след това.

Измийте с гореща вода

Понякогакамуфлажните облекла, както иуниформитемогат да отделят неприятна миризма, която е трудна за третиране. За
да поправите това, използвайте гореща вода. Всъщност е добра идея след всяко особено тежко военно натоварване да се изпира с гореща вода. Това не само помага на пералната машина да се почиства редовно, но е и най-добрият начин да се уверите, че миризмата от последното зареждане няма да достигне до следващото. 

Други съвети

Препоръчва се да поддържате поне веднъж месечно вашитекамуфлажни за премахване на нежелани миризми, но и за запазване на красотата и качеството на камуфлажа. След добро изпиране помислете и за гладене накамуфлажа . За целта има
техники и&nbspпрепоръки, които трябва да се прилагат: подготовка, изпаряване, ако е необходимо, гладене и накрая сгъване.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *