На колко години трябва да сте, за да станете пилот на изтребител?

Пилотът на изтребител, назначен в началната база, изпълнява мисии в изтребителна ескадрила с изтребител като Rafale или Mirage. Пилотът на изтребител никога не е сам, независимо от мисията си. Той работи колективно в своето подразделение или ескадрила, на земята или във въздуха. Той се обучава основно във военновъздушните сили, но също и във френския флот.

Използвайте се
от промоционалните ни оферти за военно облекло и аксесоари (военна балаклава, сгъваема лопата, военни тактически чанти
).
Те са
налични в нашия онлайн магазин.

military-belt

Какви са входните изисквания, за да станете пилот на изтребител?

Кандидатът трябва да бъде:

 • На френско гражданство,
 • На възраст.Да са на
  възраст най-малко 17 години и не повече от 27
 • Имат най-малко
  диплома за средно образование.

 Кандидатите се избират въз основа на досие, попълнено с тестове по английски език и спортен език, психотехнически тестове, медицински преглед, изследване на безопасността и мотивационно интервю.

Купивоенни дрехи в нашия онлайн магазин: „military-shop“. Елате и открийте!!!

Какви са тестовете, за да станете пилот на изтребител?

За да станете пилот на изтребител, трябва да преминете няколко теста.

Първите встъпителни изпитания

Пилотите на изтребители се подбират в продължение на четири дни в 705-та военновъздушна база в Тур. Тя се контролира от Centre de Sélection Spécifique Air(CSSA). Поредицата от тестове се провежда още от първия ден.

Психотехническите тестове се състоят от въпросник от типа на тест с ограничено времетраене и оценяват възприятията на кандидата (пространствена визуализация, скорост на откриване на определени елементи и т.н.).
Тестът за авиационни познания проверява знанията на кандидата за света на гражданската и военната авиация, а тестът за първоначална военна пригодност обикновено измерва познавателните способности на кандидата. И накрая, с изпита за управление на кормилото, се стига до най-същественото.

На борда на малка пилотска кабина кандидатът трябва да координира, да полага усилия и да използва краката си върху двата педала, за да маневрира самолета възможно най-точно.
Този 15-минутен тест вече дава представа за наличната специализация (пилот, навигатор или дистанционно управление).

Психомоторни тестове

За Системата за оценка на кандидатите за пилоти (SEGPA) вторият ден е посветен и на определяне на способността на кандидата да координира и обработва информация. Този двадесетминутен тест се провежда в друг , този път мобилен, и е разделен на четири фази с нарастваща трудност. Всяка фаза се състои от четири (пет в края) серии от 52-секундни упражнения. Целта е да се фиксира или проследи точка на екрана на моста с помощта на прицел, управляван със стик или джойстик.

 • Фаза 1: монтирането е фиксирано и кандидатът управлява само кормилото.
 • Фаза 2
  : монтираният е подвижен
  и
  управлява
  само
  един стик.
 • Фаза 3: монтираният е подвижен и управлява и кормилото, и стика, за да се прицели в две различни точки.
 • Фаза 4: монтираният е подвижен
  и управлява само един стик.
 • Фаза
  5: стойката е подвижна и той контролира и кормилото, и стика, за да се прицели в две различни точки.
 • Фаза 6: стойката е подвижна и той контролира и кормилото, и стика, за да се прицели в две различни точки.
 • Фаза 6: стойката е подвижна и той контролира и кормилото, и стика, за да се прицели в две различни точки.
 • Фаза 4: Същата процедура като фаза 3, но кандидатът трябва да извършва умствени изчисления по време на маневрата.

Другите тестове и индивидуалното интервю

Пилотите-изтребители трябвада имат добро спортно ниво. На третия ден от подбора те се тестват за издръжливост в теста „Light Luke“, при който се бяга 20 метра с прогресивна стъпка от една минута, и за мускулна сила чрез набирания. Способността им да пишат на английски език се оценява чрез въпросник със 150 въпроса, който те трябва да попълнят за по-малко от час.
Накрая личността и мотивацията им се анализират с помощта на въпросник и индивидуално интервю.

Последното се провежда в присъствието на двама членове на екипажа и служител от Центъра за психологически изследвания и аеронавигационни проучвания. Препоръчително е кандидатите да имат добри познания за Военновъздушните и космическите сили, самолетите, каналите, но също така да имат определен проект (специалност, ескадрила и т.н.) и хобита, които да подчертаят. Ако премине всички етапи на подбор, кандидатът може да постъпи в авиационното училище като млад кадет.

Какво е
качеството на пилота на изтребител?

Тяхното обучение продължава няколко години, бъдещият пилот на изтребител трябва да е упорит и да има страст към усилията. В своята техническа и отговорна работа, в която може да бъде изложен на риск неговият живот, животът на колегите му или животът на войниците му на терен, той трябва да демонстрира дисциплина, концентрация, устойчивост на стрес и голяма способност за адаптация. Като всеки войник трябва да сте атлетичен и дисциплиниран.

Какъв е пътят на обучение, за да станете пилот на изтребител?

Пътят наобучение, за да станете пилот на изтребител е най-добрият начин да станете пилот на изтребител.

Приемът вАвиационното училище, първият етап от обучението на пилоти на изтребители, е силно селективен. Приемат се само 20 % от кандидатурите, или около 100 новобранци годишно.

what-age-to-be-a-fighter-pilot

Какво е първоначалното военно обучение на кадетите?

Офицерите в Академията на военновъздушните сили, която се намира в Салон дьо Прованс, започват с петседмично начално военно обучение (IMF), последвано от общо сержантско обучение (GNOF) с продължителност от осем до десет седмици.
Целта му е да ги научи на основите на военния живот (бой, топография, стрелба, маршировка, история, парашутизъм и т.н.), на теоретична авиационна подготовка и да поддържа нивото им по английски език и спорт.

Каква е квалификацията на пилота на изтребител?

С пристигането си в ескадрилата на изтребителите младият офицер е пилот на военно обучение (ПИВ). След това, през годините, той преминава през няколко квалификации:

  • Оперативен пилот (OP) за участие в мисии на ескадрилата при външни операции
  • .
   /li>

  • Заместник-началник на патрула (PDL) за провеждане на патрулиране с два самолета във всички театри;
  • Ръководител на патрула (CP)

  • Ръководител на патрула (CP).да управлявате патрул с четири самолета

  Възможности за развитие на пилотите на изтребители

  Професията на пилот на изтребител ви позволява да се развивате през цялата си кариера. Всъщност след първоначално обучение, придобиване на статут на пилот на изтребител и придобиване на опит в полеви условия, пилотите на изтребители могат да преминат на по-висши длъжности. Кариерното развитие в армията следва определен ред, тъй като е йерархично. Например можете да кандидатствате за длъжността заместник-командир на патрул, преди да кандидатствате за длъжността командир на патрул и накрая за длъжността главен командир. Съществува
  също така възможност за преквалификация в армията за кариера в областта на компютърните науки или инженерството.

  Каква е заплатата на пилот на изтребител?

  Пилотът на изтребител във Франция получава заплата, наречена заплатата. Съответната сума зависи от вашия статут и може да бъде придружена от добавка, свързана със семейното ви положение и мястото, където сте разположени. Единстудент-пилот на изтребител получава нетна месечна заплата от 1 328 евро нетно за войник без зависими деца. Заплатите се увеличават в зависимост от ранга и дейността на пилота. Например
  , ако сте лейтенант, максималната нетна сума е 2 636 евро.

  Кои училища са интегрирани, за да станете пилот на изтребител на ВВС?

  За да станат пилоти на изтребител, кандидатите трябва първо да се уверят, че са изпълнени всички горепосочени изисквания за прием. След това ще трябва да кандидатствате в Политехническото училище или във Военновъздушното училище.

  Става пилот на
  изтребител в
  École Polytechnique

  В Ecole Polytechnique.École Polytechnique и секцията Personnel Navigant (PN) предлагат специфични курсове за обучение. Те включват конкурси за пилоти на изтребители, хеликоптери и транспортни пилоти. Секторът е обхванат от договори, които дават възможност на бъдещите членове на екипажа на въздухоплавателни средства да се запознаят с професията на пилота на изтребител.

  Оценяват се знанията им поаеронавтична наука и техника, техническите и психомоторните им умения и мотивацията им. Моля,
  имайте предвид, че психотехническите и когнитивните тестове могат да се провеждат само веднъж.

  how-old-are-you-to-become-a-combat-pilot?

  Ставайки пилот на изтребител чрез Академията на Военновъздушните сили

  Вие началното военно обучение в Академията на Военновъздушните сили ще ви предостави всички знания и ноу-хау, необходими за кариера на пилот. Практическото ви обучение, което се провежда по-специално във военната база Salon-de-Provence в Буш дю Рон. Тя се фокусира върху придобиването на пилотски умения и участва в ранните етапи, особено в определянето на специалностите на изтребителите.

  За да станете пилот, се изисква три години обучение и накрая свидетелство за пилот на изтребител. Обучението продължава една година в оперативно преходно училище, за да се овладеят всички техники за боравене с оръжията на всеки изтребител.

  Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин за военни излишъци, за да направите своя accesorios-militares или просто да получите съвети и трикове, за да изживеете най-добрите си приключения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *