Защо военните кораби са сиви?

Военен кораб, който трябва да отразява цялата мощ на страната и да плаши врага, оцветен восновен цвят като сивия, може да изненада мнозина. Защо армията е взела това решение? Обясняваме всичко това в тази статия.

Използвайте се
от промоционалните ни оферти за военно облекло и аксесоари (военна балаклава, военни чанти за пътуване, хамак…
).
Те са
налични в нашия онлайн магазин.

барета-капачка

Въведение за военен кораб

Военен кораб по дефиниция е

Военен кораб е кораб, който е част от военен кораб

.
strong>кораб, който е част от въоръжените сили
на дадена държава и носи отличителните външни знаци на военните кораби от нейната националност. Този голям военен кораб се счита за част от територията на държавата, към която принадлежи. Следователно пристигането на военен кораб в пристанище на друга държава е подчинено на правомощията на последната. Но този закон не се прилага в международни води или на борда на кораба.

Носете военни часовници за ежедневното си военно облекло!

Мисиите на един военен кораб

Мисиите на военните кораби зависят от заповедите, дадени от началниците във флота, армията или държавната администрация. Различни видове военни кораби, като самолетоносачи или подводници, могат да изпълняват тези функции. Те могат да бъдат:

 • Дипломатически:Придружаване на политически власти, търговия и износ на оръжие, официално спиране…
 • Военни:
  демонстрация на сила срещу други военноморски армии, унищожаване на търговски трафик, ядрено възпиране, защита на конвои, ценни единици или военноморски сили, наблюдение, разузнаване, специални операции, амфибиен десант, логистична подкрепа, обучение и образование, експериментиране на оборудване….
 • Хуманитарни:реакция и подкрепа при природни бедствия, транспортиране на спешна помощ.
 • Океанография или хидрография.
  /span>

Защо са оцветени в сиво?

По време на Световните морски войни се усеща разрастването на най-мощните флоти на всяка от страните.
Появяват се техники за камуфлаж, както нападателни, така и защитни. Първоначалната идея е била да се затрудни идентифицирането и локализирането на кораба от вражеските военни самолети и по този начин да се изкриви оценката на разстоянието, на което се намира. Сивият цвят скрива всякаква перспектива на кораба от разстояние поради своята неутралност, която е по-близка до цвета на небето и следователно на океана.

Камуфлажът на корабаСилите не са достатъчни, за да се спечелят битките, хитростта често остава решаващо средство за заблуда, изненада и поражение на противника. Камуфлажът е военна техника за заблуда, при която корабът е оцветен в един или повече цветове, за да затъмни или обърка визуалното наблюдение на противника.Всяка страна, която приема видове камуфлаж, трябва да се разграничи и да даде възможност на войниците си да разпознават приятелски от вражески войски.

Сивият цвят

Военните действия са усъвършенствали изкуството на камуфлажа, като са оставили естетическите съображения настрана. Подобно на принципа на войнишката униформа каки, сивият цвят има за цел да попречи на машините и тяхното оборудване да бъдат различени от разстояние поради тяхната неутралност.

why-war-ships-are-grey

Дизайн на шарките

Сивото завладя света на камуфлажа с буря. Но тази хитрост не може да проработи на практика, защото не можеш да скриеш такъв голям кораб, като го боядисаш. След това се появи идеята за изкривяване, напълно нарушаване на съответните пропорции на различните части на кораба, за да стане той неясен и да подведе за разстоянието си.

 • Крипсисни модели:означават визуално прикриване, защото в екологичен план това е способността на животното да избегне да бъде наблюдавано, забелязано или открито. При тази идея схемата за боядисване се опитва да скрие кораба от погледа на враговете. Но тя може да бъде и хищническа стратегия.
 • Техниката на Артилерийски камуфлаж на военните кораби

  В допълнение към стандартния камуфлажен костюм се правят опити за прикриване на опознавателни знаци. Разположението и позицията на покривите на оръдията са боядисани в жълто, а по-късно и в червено. Вертикалните части на оръдията, фуниите и надстройките на някои кораби бяха покрити със следи от отломки, а на някои места по надстройките и оръдията бяха нанесени различни нюанси на тъмносивото.

  Преобразуване на военния кораб

  Има реална разлика между камуфлажа и маскировката на военния кораб. В глобалната морска война от миналото тази трансформация се състоеше предимно в прикриване на боеприпасите на кораба, промяна на силуета му чрез добавяне на мачта или <стронг>фактическа фуния, за да заприлича в крайна сметка на обикновен търговски кораб в очите на врага. Военните потребители възприемат тази временна хитрост до подписването на мирно споразумение.

  Ослепителният камуфлаж

  Ослепителният камуфлаж./strong> одобрен от научните изследвания в областта на разпознаването на образи, които по това време са недостатъчни във френския кралски флот. Основната цел на този тип боядисване не е да скрие кораба, а да затрудни определянето на вида на кораба и да направи оценка на скоростта му. За вражеските артилеристи трябва да е трудно да стрелят по контрастни модели без разбираема структура. Заблуждаване на противника относно приближаването или разстоянието до кораба. Разрушителните шарки имаха за цел да нарушат възстановяването на непрекъснат образ, така че наблюдателят да се затруднява да определи дали гледа към носа или към кърматаһттр://…. Техниката фалшива перспектива в неговите модели се състои в боядисване на част от корпуса и надстройката в различни нюанси, вариращи от светлосиво до почти черно. Върху
  бордовете също така се рисуват фалшиви вълни, за да не може врагът правилно да изчисли скоростта им.

  why-war-ships-are-gray

  Къде можете да намерите повече съдържание за армията?

  Знаем, че във войната за спечелване на битката се използва всякаква тактика, за да се заобиколи наблюдението на врага. Използването им се препоръчва, а армията продължава да разработва нови средства за маскировка. Но съвременните
  средства за откриване, като радари и инфрачервени лъчи, правят техниките за маскиране по-малко ефективни днес. За повече съдържание и реклами, за да намерите военни артикули, аксесоари и дрехи, посетете Surplus-Militaires. 

 • Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *