Къде да окачите хамака си?

Различните места, на които можете да окачите хамак

От създаването на хамака
досега неговата употреба само нараства. Поради това е съвсем логично местата за окачването му да се умножат с времето. Ще ви предложим различните възможни места, така че единственото, което трябва да направите, е да изберете. Съществуват няколко вида хамаци, като например hamac toile de parachute, традиционен хамак, бар хамак, хамак за стол, …. 

Парашут от хамакско платно

В градината

Градината е класическото място, където хората обичат да закачат своите хамаци. Да имаш такъв под дърветата в градината може да бъде истинско удоволствие. На първо място, определено ще можете да се отпуснете в него през летния ден. Ще можете да се насладите на релаксиращ момент в заграждението си и да оставите нежния летен бриз да гали лицето ви и да ви освежава. Но не става въпрос само за релаксация, тя може да бъде и много декоративна. В наши дни декорирането на градината е също толкова важно, колкото и декорирането на интериора на дома ви. Така че, ако искате да имате привлекателна, добре оборудвана градина, можете да окачите в нея своето перде. Така можете да убиете два заека с един куршум. С окачването на този аксесоар в заграждението си не само подобрявате декора, но същевременно се сдобивате с чудесно място за отдих в заграждението си.

В дневната

При положение, че това е кацнало легло, съвсем естествено е да помислите за окачването му в дневната. Вярно е, че това е мястото, където да видите такъв аксесоар е необичайно, но все пак е възможно. Все повече хора предпочитат да имат хамаци в дневните си като столове или кресла. И защо? Причината е съвсем проста, това кацнало легло има ефекта на люлка и много хора намират това за интересна идея. Винаги можете да го окачите във всекидневната си като място за почивка. Възможно е обаче хамакът да се намира и във всекидневната като декоративен елемент. Това се случва доста рядко, но е идея като всяка друга. С други думи, наличието на подобен аксесоар във всекидневната е напълно нормално и дори практично в наши дни.

Без морето

Живеете ли край морето? Ако е така, трябва да знаете, че този аксесоар би бил незаменим комплект за вас през летния сезон. С горещините, които затрудняват прекарването на дните на закрито, наличието на този аксесоар би било истински плюс за вас. Напълно обичайно е да видите хамаци, окачени край морето между две кокосови дървета. В дните, когато слънцето напича къщата ви, всичко, което трябва да направите, е да излезете навън и да се вмъкнете в кацналото си легло, за да се насладите на прохладния океански бриз. Ако не живеете на брега на морето, но планирате пътуване до плажа, вземете със себе си копие на този аксесоар и го окачете на два шамандури, когато стигнете там. Пясъкът, морето, сянката на слънцето и доброто легло с перчем са прекрасни съставки за един чудесен ден на плажа. Ето защо морският бряг е мечтаното място за окачване на това малко бижу.

Къде да окачите хамака си?

В гората

За сведение, този аксесоар дълго време се е използвал във военните лагери като легло за почивка на войниците. Но все пак той често е бил част от комплектите за оцеляване в случай на екскурзия в гората за войниците. Тези факти съществуват, за да покажат, че гората е практично място за окачване на хамак. Въпреки това, тази практика трябва да бъде запазена за екскурзия в гората, като например къмпинг, поход или пикник. Предимството на гората е, че няма да имате твърде големи проблеми с намирането на две дървета, на които да поставите кацналото легло. Така че, ако планирате малка екскурзия на открито, вземете със себе си хамак и го закачете на две дървета в гората и ще имате прекрасно място за почивка. Още сега знайте, че окачването на този аксесоар в гората е напълно осъществимо, ако практикувате правилната дейност.

На терасата

Наличието на хамак на вашата веранда е много разпространено. Защо? След кратко проучване на мнението беше възможно да се разбере, че той е предназначен главно за релаксация. Това е като да имаш люлка или дълъг стол, това е, за да имаш къде да се отпуснеш навън. Това е все едно да имате такава в къщата си, само че на верандата. Предимството на верандата е, че тя е напълно защитена от слънцето, така че няма риск от слънчево изгаряне. Нещо повече, верандата винаги е продължение на къщата, така че можете да прекарвате добре времето си в своето перголено легло не само през деня, но и вечер. Помислете за часовете, които ще прекарате на верандата си, люлеейки се във вашия хамак. Помислете за радостта, която ще ви донесе, и ще разберете какво прекрасно място може да бъде верандата за окачване на хамак.

Най-добрите начини за окачване на хамак

След като знаете къде да окачите хамака си, важно е да знаете как. Това е така, защото начинът на окачване се различава в зависимост от мястото, където планирате да го поставите. Ето
защо е важно да знаете начините на действие, за да сте по-добре подготвени.

Между две дървета

Това е класическият начин на действие. Откакто съществува хамакът, окачването му между два стълба винаги е било най-добрият начин. Тази техника изисква двете опори на дърветата да са за предпочитане успоредни и на добро разстояние една от друга, за да бъде наистина ефективна. Ако разстоянието между стълбовете не е подходящо, той няма да осигури никакъв комфорт, така че трябва да направите правилните изчисления, за да можете да го окачите правилно

На тавана или на стената

Таванът, както и стената също са опори, към които ще можете да прикрепите своето легло за кацане. Тази техника изисква повече оборудване и по-голяма прецизност, но е ефективна и практична. Тя се използва предимно за окачване около къщата, тъй като намирането на дърво може да бъде малко по-сложно. Затова трябва да изберете тавана или стената като стълб за закрепване на хамака, ако той е предназначен за поставяне като интериорна декорация. Очевидно е, че
трябва да се научите как да правите това правилно.

Между два стълба

Стъблото не е вкоренено директно в земята, а е засадено в земята. Това често се случва, ако разполагате само с ос, около която да закрепите кацналата леха. Но някои хора ги използват и за инсталиране на хамаци в къщата. Подобно на дървото и тавана, те изпълняват ролята на опора за лехата от перчем. Предимството на тази опора е, че някои модели хамаци се продават с колони като стълбове, което улеснява живота. Често това са дървени греди.

Къде да окачите хамака си?

Няколко съвета как правилно да окачите хамака.

Ако искате да окачите правилно хамака си, имаме няколко съвета, които могат да ви помогнат. Винаги можете да разчитате на тези текстове, преди да го окачите където и да било. Тези съвети важат както за хамаците, окачени в къщата, така и за тези в задния ви двор.

Материалите, от които ще се нуждаете

За успешното закрепване на кацнало легло ще ви трябват няколко елемента, сред които:

  • Хамак
  • Карабинери (често се продават заедно с хамака)
  • Стабилни въжета (обикновени или найлонови)

Стъпки, които да следвате

Ако искате да гарантирате, че вашето кацнало легло е правилно закрепено, ще трябва да вземете предвид някои точки и да следвате няколко стъпки.

  •  Стъпка 1: Изберете опора. Тази стъпка изисква да знаете къде възнамерявате да поставите хамака си. Ако искате да го поставите в градината или да го окачите, когато сте навън, можете да изберете дървета като опора, ако те са на добро разстояние. Ако обаче имате само една ос, ще трябва да намерите дървен стълб, който да поставите успоредно на нея. Ако обаче искате да го окачите в дома си или на терасата си, можете да използвате тавана или стената си като стълб.
  •  Стъпка 2: Изчислете правилното разстояние от опорите. След като бъде окачен, положението на хамака трябва да прави крива, а не да представлява твърда линия. В резултат на това опорите трябва да са на правилното разстояние една от друга. Минималното разстояние между двете опори трябва да е между 3 и 4 метра. Това разстояние обаче може да варира в зависимост от размера на аксесоара, разбира се.
  • Стъпка 3: разположете хамака на правилната височина. За да определите правилната височина на хамака и да получите идеалната позиция, която прави леглото на кацналия удобно, разделете разстоянието между двете опори на две. Ако пространството е 3 м, трябва да окачите хамака на 1,5 м от земята. Ако то е 4 м, ви е необходима височина 2 м от земята.
  • Стъпка 4: уверете се в носещото тегло на хамака. Максималното тегло, което хамакът ви може да понесе, обикновено е посочено директно, след като го купите. Теглото, което той може да понесе, варира в зависимост от материала, от който е изработен. Например един хамак от платно може да бъде по-малко или повече устойчив от хамак от найлон.

След като сте спазили тези 4 стъпки, ще можете да се излежавате спокойно в хамака си, независимо дали в задния двор, на екскурзия или в дома си.

Предимства на хамака

Наличието на хамак може да има определени предимства. За да ви спестим твърде дългия списък, ще ви представим основните предимства.

Релаксация

Този аксесоар си остава идеално място за малка дрямка, или просто за да се отпуснете малко. Ако имате хамак, това означава, че вече имате хубаво място за малко декомпресия и избухване на няколко прекрасни часа сън. Независимо дали сте в дома си или в задния двор, веднага щом се настаните в пердето си, ще се почувствате по-спокойни от всякога. Това малко съоръжение ще успее да ви разтърси и да ви пренесе.

Къде да закачите хамака си?

Лесен за пренасяне

Хамъкът е много практичен, защото може лесно да се пренася. Можете да отидете на къмпинг или просто на малък пикник, като го носите във вещите си. Той не е нито обемист, нито тежък, поне за това има специални модели. Например платно хамакът не се използва много за преместване, но найлоновите модели са разработени специално за това. Така или иначе,
това все още е преносимо оборудване, което сега можете да използвате по време на своите екскурзии.

Ако искате да получите повече информация и подробности за хамака, разгледайте Military Surplus https://surplus-militaires.fr/. Там можете да намерите и няколко модела хамаци, които със сигурност ще ви допаднат.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *