Къде е мястото на армията?

Армията е част от въоръжените сили на Франция. Тя се подчинява на правителството, както и останалите компоненти (Национален флот, Въздушно-космически сили, Национална жандармерия и Съвместна служба за поддръжка). Военната намеса е строго регламентирана от закона. Те са предназначени за външни операции, но също така и за вътрешни операции.

Посетете нашия онлайн магазин: Surplus-Militaires, за да закупите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно устройство за оцеляване, nbsp;военни панталони за жени …. и се възползвайте от нашите специални оферти!  

mitaine-armée

Какви са мисиите на армията?

Концепцията за сигурност и конфликти се е развила в епохата на глобализацията. Тази констатация налага стратегическа промяна в използването на отбранителните ресурси в нашата страна и извън нея. Настоящата национална стратегия за отбрана и сигурност се определя от пет ключови стратегически функции: откриване и прогнозиране, предотвратяване, възпиране, защита и намеса.

В тази връзка ролята на Министерството на отбраната еда гарантира защитата на френската територия, населението и интересите. То изпълнява и други мисии в рамките на международни (НАТО) или регионални (Европейската отбрана) споразумения и договори. В допълнение към тези наредби Федералното министерство на отбраната участва и в наредби в областта на публичното право. Неговите човешки и материални ресурси подпомагат или изпълняват работата на други министерства и ведомства в ежедневието или при национални и международни извънредни ситуации.

Защитата на френските граждани се осигурява от военните чрез две основни операции:

Защитата на френските граждани се осигурява от военните чрез две

основни операции:

 • OPEX (външна операция): тази операция гарантира защитата на международните интереси на Франция извън нейната територия чрез операция Barkhane в Сахел и операция Chammal в Сирия и Ирак.
 • OPINT (вътрешна операция): обединява множество операции и мисии на територията на Франция, включително resilience, sentinel, harpy, titan и hephaestus.

  Военни аксесоари като военни ръкавици, балаклави се предлагат в нашия онлайн магазин Surplus Militaires. Заповядайте и открийте! 

  Какво са OPEX?

  Външните операции, според традиционното определение на Министерството на въоръжените сили, са „интервенции извън френска територия от френски сили„. Класификацията на OPEX се извършва със заповед на министъра на въоръжените сили и открива местата на провеждане на операциите, като обозначава географския район и свързания с него период. OPEX се различават от базите в Африка или от силите, разположени в морето като част от договори за отбрана.

  Къде се провеждат OPEX?

  ОПЕКС се провеждат в рамките на:

  • На„ООН:
   Кот д’Ивоар (Onuci), Либерия (Minufil), Демократична република Конго (Monusco), Ливан (операция Daman, провеждана в рамките на ЮНИФИЛ), Западна Сахара (Minurso)
  • ОтЕвропейския съюз: Мандатът на Европейската мисия за подпомагане на реформата в областта на сигурността в Демократична република Конго (EUSEC) приключи през юни 2016 г. Операция „Аталанта“ (2008 г.) имаше за цел да се бори с морското пиратство в района на Африканския рог.
  • Многонационални сили, като например Многонационалните сили за наблюдение (MFO) в Синай.
  • И в
   рамките нанационалната рамка (екипът за защита се качи на борда на сейнер за риба тон, принадлежащ на частен френски корабособственик).

  Ролята на военнослужещия по време на ОПЕК

  В чужбина военнослужещите могат да се намесват за евакуация на френски или съюзнически граждани, стабилизиране на опасни райони в подкрепа на цивилното население и подкрепа на законни правителства в съответствие с международните споразумения. OPEX допринася зазащитата на френските интереси, независимо от вида на ангажимента – европейски или международен, единичен или комбиниран. Мисията на OPEX може да ви отведе до:

  • Участие в битка
  • Завършване на мисии в опасни или враждебни райони
  • Помощ на хора в нужда
  • ./li>

  • Разпределяне на храна в селища, засегнати от конфликта

  Това е и възможност да се запознаете с местните жители и да им помогнете. За
  да бъдат приети по най-добрия начин, поведението на военнослужещите трябва да бъде образцово и да зачита техните обичаи.

  où-intervient-larmée-de-terre

  Поблестите от преминаването към OPEX

  Преминаването към OPEX включва конкретни ползи:

  • Аспециални надбавки за затруднено положение в чужбина. То се изплаща на военнослужещите веднага след заминаването им на задгранична служба (ISSE).
  • Вашето изпращане ще бъде разгледано и за по-нататъшно развитие в армията.

  Каква е заплатата в OPEX и колко време продължава една външна операция?

  Според доклада на Сметната палата от ноември 2016 г. надбавките за труд

  на служба в чужбина (ИССЕ) за 2015 г. са се увеличили с 291,3 млн. лв. и засягат

  броя на 8 160 служители. Средният годишен размер на ISSE се оценява на 35 000 евро на войник. мисиите в чужбина обикновено продължават четири месеца.

  Какви са настоящите или неотдавнашните OPEX?“

  Някои OPEX са текущи или наскоро приключили. Те включват армията, военноморските сили, военновъздушните сили и космическите сили.

  • Операция Бархан (Operation Barkhane): стартира на 1 август 2014 г. в сътрудничество с Г5 Сахел (Буркина Фасо, Мали, Мавритания, Нигер и Чад) и има за цел да подпомогне страните от Сахел в борбата им срещу въоръжените терористични групировки
  • Операция Chammal: Стартира на 19 септември 2014 г. в сътрудничество със съюзниците им в региона с цел осигуряване на въздушна подкрепа на иракските сили в борбата срещу самопровъзгласилата се терористична групировка Даеч.
  • Операция Даман: От 1978 г. Франция предоставя сили на ЮНИФИЛ в Ливан като част от операция „Даман“. Нейните войници са въоръжени основно с Force Commander Reserves (FCR).
  • Мисия Lynx : Стартирала през 2017 г., операцията има за цел да успокои съюзниците в Централна и Източна Европа, които се чувстват застрашени от нарастващото присъствие на НАТО.
  • Мисия Aigle: През март 2022 г. френската армия разположи войски в румънската база „Михаил Когълничану“. Това е с цел засилване на възпиращата и отбранителната позиция на НАТО срещу агресивната война на Русия по източния фланг на Европа и Украйна.

  Над 30 000 мъже и жени са разположени в страната и чужбина. Основните дейности във Франция са следните:

  • Операция „Резилианс“: стартирала на 25 март 2020 г., операция „Резилианс“ е военен отговор за борба с разпространението на Ковида-19. Мобилизираният военен персонал оказва помощ на населението чрез три мисии: мисия за здравеопазване, логистика и защита.
  • Sentinelle: стартирала след атентатите през януари 2015 г., операция Sentinelle е война срещу тероризма, насочена към защита на френското население заедно и в допълнение към силите за вътрешна сигурност.
  • Операция „Харпи“: Стартирала през февруари 2008 г., операция „Харпи“ има за цел да се бори с незаконното бране и трафик на злато във Френска Гвиана. Армията и жандармерията на Гвиана отговарят за разчистването на незаконните златни мини.

  • Титан: стартирала през декември 1979 г., за да съвпадне с първото изстрелване на ракетата „Ариана“, операция „Титан“ има за цел да осигури сигурността и защитата на космическия център на Гвиана. За тази постоянна мисия за наблюдение ще бъдат мобилизирани 50 военнослужещи.
  • Операция Хефайстос: Стартирана през 1984 г., Операция Хефайстос се бори с горските пожари всяко лято. Тя съществува в 23-те департамента на Окситания, Прованс-Алпи-Лазурен бряг и е резултат от протокол, подписан между Министерството на вътрешните работи и Министерството на въоръжените сили.

  Защо френската армия се намесва в чужбина?

  Ако във Франция има война, би имало смисъл въоръжените сили да се бият, тъй като те би трябвало пряко да защитават сигурността на Франция. В чужбина нещата стоят по малко по-различен начин.

  Да помагаме на други държави

  Мали поиска помощта на Франция в борбата срещу терористите, защото френската армия разполага с повече оборудване и опит. На терен френските войници се опитват да победят враговете си, но те са там и за да научат малийските войници да отстояват себе си.

  За защита на интересите на Франция

  Изпращането на войници в чужбина е скъпо, затова Франция ще го направи, ако е в неин интерес. Тя знае, че тази терористична организация заплашва Франция, затова участва в операциите срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия.

  За да има специална роля в ООН

  От друга страна, Франция има много специален статут на задължено лице„. Всъщност тя е постоянен член на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН), който отговаря за опазването на световния мир. Само петима са постоянните членове! Това означава, че Франция има повече власт от останалите, когато става въпрос за вземане на определени решения.

  où-intervient-l-armée-de-terre

  Как да се присъединя към армията?

  Армията е отворена за всички нива на образование.
  Каквото и да е вашето ниво на квалификация, независимо дали не сте разгърнати, имате CAP, BEP, BAC и т.н…, за вас има място в армията. Сухопътните войски са изцяло ангажирани с вашето обучение, надзор и подкрепа. Потенциалът за повишение е голям, ако сте мотивирани. В Сухопътните войски социалната стълбица е реалност.

  Консултант по набиране на персонал ще ви преведе през етапа на набиране на персонал. Той ще ви помогне да определитепрофесионалните проекти ида се уверите в успешната интеграция. Трябва да преминете важен тест за ориентация. Те ни дават възможност да определим тази възможност. Оценяването се провежда в рамките на два дни в една от петте френски служби за оценяване (Лион, Нанси, Рен, Бордо, Винсен).

  Каква работа в армията?

  Независимо отвъзрастта ви илистепента на образованието ви, има много начини да се присъедините към армията или да отслужите в нея. Колкото по-високо е нивото на образованието ви, толкова по-голям е броят на предлаганите работни места.

  След като бъдете наети, е възможно да crapahuterдо по-големи отговорности през цялата Ви кариера. Този напредък се основава на заслугите и мотивацията, което позволява на самите
  играчи да достигнат до нива на отговорност, често немислими.

  Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин за военни излишъци, за да направите своята покупка на военни аксесоари или просто да получите съвети и напътствия, за да изживеете най-добрите си приключения.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *