Къде да изхвърлим запалката?

Запалката, въпреки че се приема за даденост от обществото, все още заема голямо място в съвременното общество. Днес можем да видим много модели на жълти брикети . Има обаче и много хора, които се интересуват от този аксесоар, като вас, които четете тази статия. За доброто на обществото по отношение на отпадъците и всичко останало е важно да знаете къде да изхвърлите запалката. Хората, които изхвърлят запалки навсякъде, правят сериозни грешки, без да го осъзнават. Затова тук ще ви обясним къде да изхвърляте запалките си и в какво състояние.

Запалка за оцеляване

Къде да изхвърлим запалката?

Къде да изхвърлим запалката си на първо място зависи от състоянието на тухлата. Това зависи и от вида на запалката. Дори детайлите, които някои хора не са смятали за важни, имат своето предназначение. Когато става въпрос за запалки, можете да ги изхвърлите в кофата за боклук или да ги занесете в екоцентъра. Можете също така да я подарите, ако може да се използва, а на вас просто ви е омръзнала и искате нов модел. Щом приключите с четенето на тази статия, няма да се налага да се чудите какво да правите с вашите брикети, които вече не използвате.

В кофите за боклук:

Що се отнася до кофата за боклук, в която ще изхвърлите запалката си, това е зелената кофа. Само напомняме, че кошчето, което е зелено, може също толкова лесно да бъде гранатово или синьо, но цветът му варира в зависимост от общината, в която се намирате. Това е кошчето за битови отпадъци, а не това за пластмаса. Но също така трябва да знаете, че запалката трябва да бъде напълно изпразнена от съдържанието си, преди да бъде изхвърлена в контейнера. В
противен случай запалката ви трябва да отиде някъде другаде, а не в кофата за боклук.

Отнеси в екоцентъра:

Необходимо е да сортираш отпадъците си , за да можеш да определиш как да продължиш с управлението на отпадъците. По този начин можете да разберете кои продукти трябва да бъдат изхвърлени, предадени на службата за събиране или изпратени директно за рециклиране. Запалка, която все още не е напълно изпразнена от бутана, батерията или съдържанието си, вече е в списъка с остатъчни материали. Тя може да бъде рециклирана в екоцентъра заедно със съдържанието си, което все още е непокътнато и не може да бъде изхвърлено на боклука или рециклирано. По този начин можете да предотвратите скитането на непокътнат бутан в природата, рискувайки да нанесете евентуални щети.

Къде да изхвърлим запалка?

Как да изхвърлим запалката?

За да изхвърлите запалката, не я изхвърляте просто по някакъв стар начин и това да е.
Не! Надали, както вече знаете, за да запазите социалната сигурност , трябва да се вземат мерки. Източниците на енергия на запалката са почти всички запалими и всеки от тях представлява потенциална опасност , ако не се вземат под внимание. Поради тази причина сега трябва да приложите това, което ще последва, за да запазите природата и от различните опасности, които могат да представляват енергийните източници на запалките.

Уверете се, че е празна:

В случай, че искате да изхвърлите запалката си , която все още съдържа бутан, на всяка цена, без да искате я занесете в екоцентъра. Има и друг начин да изпразните запалката си от съдържанието ѝ. Вече има ръководство за това, но ние ще ви разкажем за него тук. С помощта на заострен предмет, като например рога или игли, натискате освобождаването на газта, което се намира под камъка на Zippo. Ако задържите натиска, бутанът трябва да се изпразни само за няколко секунди. Така че можете да изхвърлите запалките си в обичайната кофа за боклук.

Проверете дали вече не представлява опасност:

Що се отнася до запалките с газ, това вече е ясно с всичко, което успяхме да обясним преди. Въпреки това, с еволюцията, която следва нашето съвремие, електрическите запалки стават все по-разпространени. Тук трябва да отбележим, че не само бутановите запалки могат да представляват опасност за природата или просто за нашето ежедневие. Електрическите запалки, заедно с техните батерии, също са опасни. Поради тази причина винаги трябва да проверявате дали сте поставили торбичката за боклук, в която се намира запалката, на място, недостъпно за деца. Останалото следва своя ход с проверките дали батерията е напълно изтощена от енергия и всичко останало.

Какви са приложенията на запалката:

Най-многобройни са приложенията на тухлите за вас, които вече го знаете. От друга страна, това обяснение ще обясни още повече какви са истинските полезности на запалката. То също така ще покаже, че „тя може да се окаже незаменима в съвременния ни живот днес. Вероятно никой не иска да се върне в каменната ера и да запали огън по този начин. Вярно е, че ученето е нещо хубаво, но защо да усложняваме живота си, когато лесното е точно пред нас? Поради
тази причина
ще ви трябват запалки за ежедневна употреба, както и за излети в природна среда, като например къмпинг или туризъм.

Вечедневни задачи:

Запалките с всичките им видове и модели са все използвани за различни ежедневни задачи. Понякога дори може да се каже, че тя е незаменима за празното всекидневие. Вие, както и ние, вече не искате да се връщаме в каменната ера и да прибягваме до нея всеки път, когато имаме нужда от източник на огън. Тя ви е необходима, за да запалите огън от въглища. За да запалите газова печка, понякога се нуждаете от него. Да не говорим за пушачките, от тях се нуждаете повече от всеки друг, ако говорим за неща от ежедневието. Списъкът е дълъг, ако искаме да споменем всички запалки от ежедневна необходимост. Не само ежедневието обаче изисква използването на запалки.

За различни дейности на открито:

За различните си излети сред природата вероятно сте готови да направите малка летучка в планината, за да пренощувате. Независимо дали е по време на походи или дори по време на обикновени ваканционни излети с къмпинг на открито. Винаги ще имате нужда от запалка, за да запалите огън през нощта. Това може да предотврати бягството на диви животни към вас, но също така може да ви стопли за известно време през нощта. Тя ще ви е необходима и за сготвяне или претопляне на храна , която може да сте взели със себе си, като използвате огън, който ще запалите от запалката.

Къде да изхвърлим запалката?

Защо да изхвърляме запалката?

Знаете ли, че в живота винаги имате избор? Между това да правите или да не правите. Това важи и за необходимостта да изхвърлите или не запалката. Това се дължи на простия факт, че понастоящем почти всички запалки могат да се зареждат отново. Тя също така може да бъде колекционирана, кой знае, някой ден ще се превърне в желана винтидж вещ. Но има много причини, поради които запалките се изхвърлят. Първо, запалката може да се повреди непоправимо. Или пък запалката е изчерпала горивото си и поради това е неизползваема. Затова ще ви обясним всичко това.

Неизползваема запалка:

Когато запалката е неизползваема, това е така, защото има реален проблем. Проблемът, за който говорим тук, не е този, причинен от свършването на горивото в запалката, а че тя има свой собствен проблем. Да, когато запалката ни спре да работи, ние сме склонни да мислим, че това вероятно се дължи на проблема с газта, а то не е така. Ако обаче трябва да подредим нещата, бихме могли да кажем, че вече не използваме запалката просто защото тя вече не работи, защото е свършила газта. Ако е електрическа запалка, вероятно е свършила енергията и се нуждае от презареждане.

Запалка, която вече не работи:

Има и случай, в който запалката дори не е готова да свърши бутана, а просто вече не работи. Същото се отнася и за електрическите запалки, които все още имат напълно заредена батерия, но вече не произвеждат огън. В този случай вероятно се поврежда самата запалка, нейната стъклена или пластмасова опаковка и малките ѝ функции. Можете да презаредите батерията или бутана в запалката, но тя все още няма да работи, докато проблемът не бъде решен. Понякога е по-добре директно да я изхвърлите или да я занесете в сервиз, който се занимава с тях, и да я откупите обратно.

Коя запалка да изхвърлите:

Ако ви кажем, че запалките, които трябва да се изхвърлят, са тези, които не могат да се зареждат отново, това ще бъде пълна лъжа. Вече почти всички запалки могат да се пълнят отново, дори и евтините, които често срещате в ежедневието си. Дали ще изхвърлите запалката или не, зависи главно от състоянието на запалката и от вашия собствен избор. Бутановите запалки често е по-лесно да се подменят директно, когато са празни, отколкото да се презареждат. За разлика от електрическите запалки, които могат лесно да се презареждат с помощта на електричество. И така, ще ви запознаем с различните видове запалки и кои от тях могат да се изхвърлят лесно.

Различни видове запалки:

  • Бутанови запалки : при тях източник на енергия е газът бутан. Това са и запалките, които са еднакво добре известни като най-широко разпространени и продавани на ниски цени днес. Тя изпълнява няколко модела, откакто е създадена.
  • Електрически запалки : Това са запалките, които произвеждат буревестници или дори запалки за оцеляване, въпреки че вече има такива, проектирани с бутан. Електрическите запалки се считат за най-здрави и издръжливи.
  • Петролни запалки : тази запалка е най-известна в днешно време заради старомодния си дизайн, който е много привлекателен. Освен това съдържащият се в нея бензин не е много издръжлив в сравнение с други запалки. В този случай тя е практична най-вече за краткотрайна употреба, например за пушене.
Къде да хвърля запалка?

Запалки за презареждане и за еднократна употреба:

Всички тези видове запалки, които току-що изброихме, могат да бъдат презареждани без ни най-малък проблем.
 Всички тези видове могат да бъдат много издръжливи, точно както могат и да бъдат изхвърлени за една нощ, ако това представлява проблем. Въпреки че, тъй като някои електрически запалки са по-скъпи от други, винаги е по-добре да ги презаредите, отколкото да ги изхвърлите. От друга страна, запалките Zippo с газ бутан, тъй като са евтини, можете да ги изхвърлите, след като приключите с тях. Тоест, когато пропан-бутанът се е повредил напълно. Ако сте очаквали конкретни правила по отношение на запалките, съжаляваме, че ще ви разочароваме, но случаят не е такъв.

Къде да се сдобиете с качествена и издръжлива запалка:

Качествената запалка няма да изневери, ще се предлага с цена, добре съизмерима с качеството на въпросния продукт. По-долу ще ви покажем къде можете да се сдобиете с най-добрата запалка наоколо. Клиентите рядко, ако изобщо някога, се оплакват от качеството или дори от издръжливостта на нейните продукти. Затова изберете изискано качество с дизайни, от които да избирате. Ще останете заслепени във всяко едно отношение – от качеството на обслужването до качеството на въпросния продукт. Препоръчваме ви да изберете това, което ви предлагаме, за да не съжалявате по-късно.

Запалка, която ви удовлетворява всеки ден:

Запалка, която ще ви удовлетвори и задоволи всичките ви ежедневни нужди. Така че за целта имайте качествена запалка, която е добре издръжлива и няма първоначални проблеми с неизправността. Да, една перфектна запалка като тази, която винаги сте искали. Само че този път ще ви запознаем с един магазин, който може да сбъдне желанията ви. Така че отидете и посетете surplus-militaires.fr  който ще може да ви задоволи по всякакъв начин с различните си модели и видове запалки точно в колекцията си от запалки.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *