Как да изберем правилните обувки?

Носенето на правилните обувки осигурява стабилна и безопасна походка и добър баланс. Когато пътувате, е важно да изберете правилните обувки, за да се чувствате комфортно и да подобрите облеклото си. За да направите това, трябва да изберете подходящия чифт обувки за краката си. Освен че са практични, те са се превърнали в основни модни аксесоари. Някои хора харчат много пари, за да ги събират. Открийте в тази статия някои съвети, които ще ви помогнат да изберете правилния чифт обувки и военни ботуши.

military-shoes

 

Table of Contents

Как да изберем правилните обувки?

За да изживеете запомнящи се приключения, е важно да изберете правилните обувки. За да направите това, трябва да изберете според характеристиките на краката си, нуждите си и повърхностите, по които ще ходите.
Ето няколко съвета за избор на подходящи обувки:

Критерии за избор

На първо място, абсолютно необходимо е да избирате по определени критерии, независимо от формата на стъпалото си. За да избегнете подхлъзване и да осигурите добра походка, изберете устойчива на подхлъзване и гъвкава обувка. Изберете обувки с добра опора, за да намалите риска от падане. Изберете обувки, изработени от удобен материал, който не притиска стъпалото.

Физически характеристики на стъпалото

Тогава трябва да вземете под внимание и физическите характеристики на вашето стъпало. Изборът ви трябва да се основава на размера на обувките, ширината на подбедрицата и на това дали пръстите ви са заострени или закръглени. За да определите размера на обувките си, просто нарисувайте формата на стъпалото си на лист хартия, като очертаете линия в края на палеца и друга в петата, след което измерете чертежа в см. След това прехвърлете измерването върху ръководство за оразмеряване. Препоръчително е да вземете по-големия размер ако сте между два размера.

.

Вашите нужди

Тогава изберете обувката според нейното предназначение. Например, отидете за рангери за лов, походи, докато за туризъм трябва да изберете обувки за ходене за походи. Също така не забравяйте да си купите обувки според сезона. Сега, водоустойчиви обувкиса предназначени за дъждовния сезон и военни ботуши за зимния сезон.

Особености на стъпалото

Накрая изберете обувките според специфичните особености на стъпалото си. За
тази цел при
покупката трябва да се вземат предвид местоположението на отвора, формата и затварянето на обувката.

Къде трябва да стига кракът в обувката ?

За да избегнете получаването на мехури, е важно да знаете дали избраният от вас размер е правилен или не. Когато избутвате крака си към предната част на обувката, кракът ви трябва да има място за един пръст да се плъзне между петата на крака и обувката. Когато го избутате към задната част на обувката, разстоянието между пръста и предната част на обувката трябва да е 3-4 мм. При движение пръстите на краката никога не трябва да докосват предната част на обувката.

Как да разберем дали една обувка пасва ?

Различни елементи, като ширината, дължината и най-вече дебелината на стъпалата, определят размера на обувките на човек. Въпреки това няма стандарт или система за международно признаване на размера

Неколко трика са необходими, за да го определите правилно : 

  • Можете да изберете подходяща обувка, като вземете за ориентир собствения си модел обувки.
  • Друга алтернатива би била да вкарате показалеца си в задната част на обувката, когато стоите, докато избутвате крака си напред. Просветът и показалецът ви трябва да са равни, за да получите правилния размер.

Кои обувки са подходящи за вас ?

The morphology е критерий, който много хора пренебрегват, когато си купуват чифт обувки. За да изглеждате елегантно и стилно, изберете обувките си според фигурата си. Освен това ще направите по-добра покупка от гледна точка на разходите, а не на производителността. Важно е да се отбележи, че изборът според типа на тялото ви не означава, че не можете да купувате по прищявка. Разберете кои обувки са подходящи за вашия тип тяло.

Обувки за петима 

Ако сте дребничка, трябва да носите високи токчета, за да издължите фигурата си. Ако сте слаби, изберете тънки токчета . От друга страна, ако сте закръглени, изберете по-едри обувки, особено ботуши или ботуши до глезена с токчета. Изберете квадратни токчета, за да покажете краката си. Ако обичате равните обувки, изберете балерини, дерибеи и тънки маратонки. Тези обувки ще подхождат на вашия тип тяло.

плоски обувки за високи хора

Високите хора могат да носят всичко. Но ако искате да сте много удобни и стилни за всеки случай, изберете ниски ботуши или плоски вати. Не забравяйте да избягвате токчета, които ви карат да се чувствате твърде високи. А за спортно-елегантен външен вид, ако сте високи и слаби, изберете обувки с клин и кецове.

¿Cómo elegir bien tus zapatos?

Ботуши за силни прасци

Ботушите са чудесен начин да покажете мускулестите си прасци. Тези обувки ще изтънят фигурата ви и ще я издължат. Въпреки това трябва да ги купувате в зависимост от морфологията си. Всъщност те бързо могат да станат вулгарни, ако този тип обувки не ви подхождат. Важно е да изберете ботуш, който не прилепва към прасеца или глезена. За
да придадете последователност на силуета си, изберете модел до коляното, който е с клин или доста едър ток.

Тънките обувки за тънки прасци

Носенето на дебели обувки и изключително големи токчета. За да покажете краката си, изберете малки, тънки обувки като например модерни маратонки, дербита или дори мокасини. Когато пазарувате, можете да избирате, като си играете с цветовете и щампите.

Как да изберем обувки по вашия размер 

Как да изберем обувки по вашия размер ?

Когато пазарувате онлайн, изборът на подходящи обувки е доста труден.

При вземането на решение имайте предвид тези критерии :


  • Обувката ви трябва да пасва на крака ви, а не обратното.
    Проверете дали краката ви не страдат от механични натоварвания, като например протриване за 
    големи обувки.

  • Предпочитайте обувки, които ви позволяват да се движите лесно при ходене. За да избегнете дисбаланс и напрежение в предната част на стъпалото, избирайте токчета не по-високи от 3,5 или 4 см.

  • Уверете се, че обувките поддържат добре краката ви. Изберете кожени обувки с добра подплата и тънка дебелина.

Как да изберем обувки, които пасват на крака ?

Когато си купувате чифт обувки, изберете подходящите обувки за вашия пол, формата на стъпалото ви, всяка от дейностите ви, сезоните и терена, по който ходите. По този начин ще запазите здравето на стъпалото си и ще избегнете падане.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете подходящите обувки за вашия крак :

Материалът

Когато купувате, предпочитайте обувки, изработени от естествени материали, които са меки, но с добро качество. Кожените обувки са подходящи за целта. Няколко чифта от този тип обувки ви дават повече, отколкото многото обувки, изработени от вредни за краката ви материали. 

Предната част на обувката

Избягвайте да купувате обувки с тесни, заострени и тесни пръсти отпред, за да предотвратите риска от понякога необратими патологии. За да направите това, предпочитайте ги, когато не притискат прекалено много пръстите като например чифт обувки със заоблен пръст.

Как да изберем мъдро обувките си?

Широчината на обувката

Правилната обувка не трябва да е по-тясна с повече от 5-10 мм от ширината на предната част на стъпалото ни. Обърнете внимание,
че по оценки на Френския съюз за здраве на краката 2 от 3 французи страдат от проблеми с краката, които в 30 % от случаите се дължат на обувките.

Размер на обувките

Размер на обувките

Размер на обувките

Винаги трябва да проверявате с най-дългия пръст на крака. За да бъде обувката с подходящ размер, ширина и форма, тя трябва да има достатъчно място, за да не притиска пръстите. Бъдете внимателни при покупката, защото ако изберете грешен размер, рискувате да страдате от патологии на стъпалото.

Интериорът

А качествена обувка трябва да има гладка, безшевна вътрешна подплата от кожа или естествени влакна. За да осигурите опора на петата и глезена, не забравяйте да проверите брояча на петите.

Подметката

За предпочитане е да си купите чифт обувки с подметка гъвкава, не прекалено твърда, нехлъзгава и с добра дебелина.

Петата

Изберете широка пета, с височина плюс или минус 4 см. Запазете обувките с чехли само за специални случаи. Те пречат на естествената походка, като пренасят 80% от тежестта на тялото върху предната част на стъпалото. Това лошо разпределение на тежестта може да доведе до срив на една или повече от плантарните кости.

Широчина на петата

От съществено значение е кракът ви да бъде стабилен при движение. Тънката пета или токът на токче увеличават нестабилността, причиняват умора, болка и риск от изкълчване.

Плоският ток

При пешеходен туризъм рискувате да изкълчите глезена си и да страдате от болки в подбедрицата, ако носите обувки без пета. Обувките с плосък ток не осигуряват опора на петата и глезена.

Какви грешки трябва да избягвате, за да запазите краката си здрави?

Полезно е да се знаят най-често срещаните грешки в петата, износването, модела и избора на обувки, които трябва да се избягват, за да се предотврати всякакъв риск от патологии на стъпалото. Повечето хора са склонни да пренебрегват и малтретират краката си, като носят неподходящи обувки. Въпреки това, ако не се грижите за краката си в дългосрочен план, рискувате да си докарате много патологии.

Как да избираме мъдро обувките си?

Ето няколко съвета за ограничаване на допускането на грешки, които ги нараняват :  

Носенето на твърде високи токчета

Носенето на обувки с твърде високи токчета увеличава риска от развитие на болезнени състояния като плантарен фасциит. Причината е, че пръстите на краката се натоварват прекалено много, тъй като избутват стъпалото напред. Вместо това изберете обувки с токчета от около 3,5 до 4 см за жените и 1,5 до 2 см за мъжете. Носете обувки с токчета само по време на вечерно излизане.

Носете един и същи чифт нонстоп

Не е препоръчително да носите ежедневно обувките, които сте си харесали. Защото ако не променяте обувките си, ще използвате постоянно едни и същи части на стъпалото си, когато се движите. Купете си други удобни чифтове и ги променяйте през седмицата. 

Носене на твърде стари обувки

Неизносени стари обувкипричиняват накланяне на стъпалото. Това може да причини болки в бедрата и гърба. За да елиминирате този риск, трябва да сменяте обувките си за бягане на около шест месеца. Изберете кожени обувки за добър топлообмен и поддръжка. Ако купувате други обувки, изберете полутвърди подметки. Това ще ви предпази от болки в гърба.

Носенето на твърде плоски обувки

Видове обувки като баскетболните обувки, плоските обувки и джапанките не осигуряват добра опора на арката на стъпалото. При повтаряща се употреба носещите ги рискуват да развият буниони, нокътя на пръстите на краката или палеца на крака. Освен това съществува риск от възпаление, тъй като при движение кракът придърпва ахилесовото сухожилие и плантарната фасция.

Носене на неподходящи обувки

Не е препоръчително да носите обувки за бягане по време на игра на тенис. Имайте предвид, че всяка обувка се възползва от специфична технология. Те могат да бъдат проектирани за праволинейни или странични движения, например. Спазвайте съветите за приспособяване за всяка физическа дейност.

Искате чифт обувки, които са едновременно меки и удобни Лов, туризъм или трекинг? The военните обувки са предназначени за вас. Те се предлагат в няколко модела: рейнджъри, туристически обувки, обувки за трекинг и бойни обувки. Благодарение на многобройните си качества, те предотвратяват получаването на мехури а също така ви дава оригинален вид. Нашият магазин предлага широка гама от тези обувки. Разнообразието от цветове и модели, подбрани от нашия магазин, ще ви остави с отворена уста. За повече информация не се колебайте да посетите нашия уебсайт:onplus-military.com. Насладете се на безплатна доставка от 39,90 € и нагоре, докато извършвате сигурна транзакция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *