Как да поставите камуфлажна мрежа?

В днешно време е лесно да се намери аксесоар, който внася сянка и прохлада на открито. Един такъв аксесоар е камуфлажната мрежа. Този тип аксесоари са подходящи за всяко място и по всяко време. Въпреки че камуфлажните мрежи се използват най-често при военни операции на открито, други, като например бяло камуфлажно платно служи за декорация. Ето няколко съвета как да поставите камуфлажна мрежа у дома.

Камуфлажна
мрежа,
определение

Камуфлажната мрежа е аксесоар, широко използван от военните за прикриване и маскиране на позициите им от радарите или вражеските войски. Използва се за персонализиране на даден район и почти пълното му замаскиране. Днес камуфлажната мрежа е претърпяла голяма еволюция от създаването си. Той се е превърнал в многофункционален и универсален аксесоар. Има и модерникамуфлажни мрежи, оборудвани с нанотехнологии. Тази система се прилага във военни модели, които затъмняват топлинното излъчване на даден обект и го правят невидим за инфрачервено откриване. Камуфлажната мрежа се използва днес в много контексти, като например декорация от Втората световна война.

Камуфлажна мрежа от горски тип

Как да изберем своята
камуфлажна мрежа
?

Камуфлажната мрежа играе много важна роля за вашето пребиваване на открито. Тя помага за понижаване на температурата и осигурява сенчесто място. За целта трябва да знаете местоположението му, необходимите инструменти и т.н.

Избор на местоположението на мрежата

Камуфлажната мрежа обикновено се вписва вестествена средакато например в градината. Въпреки това тя може да се монтира на терасата или в празното пространство до басейна. Така че всяко място на открито е идеално за поставяне.

Открийте Как да създадем камуфлажна мрежа.Как да опънем камуфлажна мрежа

Необходимите инструменти

За успешното инсталиране на камуфлажна мрежа е необходимо да се осигурят няколкоосновни материалапо време на инсталирането. Понякога, когато купувате мрежа, тя може да бъде придружена от аксесоари, като закрепващи елементи, скоби и др. От друга страна, някои модели не разполагат с тях, като в този случай е препоръчително да се закупи партида от няколко десетки.

Теглото на
мрежата

Теглото на мрежата е един от критериите, които не бива да се приемат с лека ръка. Необходимо е да се знае теглото, за да се монтиратопределения и аксесоари. Всъщност теглото е от голямо значение, когато отивате на екскурзия, например можете да изберете полиестерна мрежа с размери 3 x 3 м и тегло 2 кг. При този критерий е важно също така да определите нуждите си. В днешно време камуфлажните мрежи се използват широко за всякакви събития и често са много практични през цялата година.

Материал на дизайна

Камуфлажната мрежа е предназначена за използване на открито. Поради тази причина тъканта трябва да има способността да издържа оптимално на атмосферните влияния. Непромокаемият материал е от съществено значение, за да не се разваля или избледнява през дъждовния сезон. Затова е препоръчително да изберетеполиестерна камуфлажна тъкан. Това вещество предлага гъвкавост, запалимост и издръжливост.

Цвят и външен вид

Изборът на цвят и шарка често зависи от употребата му. Военните камуфлажни мрежи са предназначени за използване в най-различни условия. Те са лесно приспособими към всякаква среда. Ако обичате да ловувате или да снимате животни, можете да приеметемодела за див камуфлаж с различен зелен цветен модел.

.

Камуфлажни мрежи

Какви са видовете
камуфлажни мрежи
?

Има много видове камуфлажни мрежи. Те се различават по вид, материал, цвят и т.н. Ето някои модели, които може да ви допаднат.

Мрежа за камуфлаж по поръчка

Този модел е най-популярният на пазара. Понякога тя се нарича и военна мрежа поради специфичния си дизайн. Изработените по мярка мрежи позволяват да се покрият всички размери на желаната площ. Този тип мрежа епроект, можете да я използвате на перголи или да я поставите на мястото на завеси и др.

Камуфлажна мрежа

Камуфлажна мрежа, подсилена със стоманена тел

Този тип камуфлажна мрежа емодел от последно поколение. Той предлага елегантност и здравина. Тя е много практична за външна мрежа, тъй като може да ви осигури сянка, като пропуска светлина и циркулира въздуха. Стоманената камуфлажна мрежа се монтира лесно, просто закрепете четирите ъгъла на мрежата към 4 твърди опори.

Мрежата за камуфлаж с въжета

Този модел епо-практичен на закрито, отколкото на открито. Този тип мрежи са с несравнима здравина и по-добро окачване. С
камуфлажната мрежа с въжета
, можете да я изрежете и да я използвате както желаете.

Камуфлажна мрежа с въжета

Какви са различните естествени камуфлажни мрежи?

Има много различни видове камуфлажни мрежи. Можете да избирате различни опции, свързани с околната среда.

Мрежа за горски камуфлаж

Това е традиционна военна мрежа с кафяви, каки зелени и черни шарки. Според наименованието му той се използва, за да направи оборудването и войниците неоткриваеми от враговете или радарите. В днешно времекамуфлажната мрежа за джунглатасе използва при различни обстоятелства, като например за отдих и туризъм в пустинята и др.

Камуфлажни мрежи за пустинята

Тези модели са по-подходящи на място без растителност. Този брезент е много полезен за военния персонал при мисии в пустинята. От друга страна, повечето професионалисти в сферата на кетъринга или частни лица могат да го използват воткрита зонанапример край морето, на поляни и т.н. Независимо как е разположен, той винаги ви осигурява защита срещу ултравиолетовите лъчи на слънцето и вятъра.

Бяла камуфлажна мрежа

Този вид мрежа е много практична в планинските райони, особено през зимата. Тя може да се използва като подземие при наблюдение на животни взаснежени райони. От друга страна, можете да го използвате и при практикуване на спортове на открито. В днешно време
бялата
камуфлажна мрежа
е много популярна на пазара, особено сред декораторите, поради елегантния си и много естетичен вид.

Бяла камуфлажна мрежа за пергола

Какъв бюджет трябва да предвидите за камуфлажна мрежа?

Бюджетът, необходим за закупуване на камуфлажна мрежа, варира в зависимост от вида, материала, размера и др. Закачествена камуфлажна мрежаможете да избирате между мрежа с площ 6 m2, която струва около 30 евро, и мрежа с площ 5 m2, която струва 10 евро. Някои продавачи продават на квадратен метър, който може да струва до 10 евро в зависимост от материала. При този тип мрежи трябва да добавите разходите за сглобяване на мрежите. От друга страна, има подготвени камуфлажни мрежи. Те имат въжена рамка и струват между 42 и 100 евро. Можете да откриете много модели както в онлайн, така и във физически магазини. Съществуват
различни цветове и размери, които могат да ви допаднат.

Как да инсталирате камуфлажна мрежа?

По принцип инсталирането на всякакъв вид камуфлажни мрежи не е толкова сложно. Ето стъпките, които трябва да следвате, за да си направите собствена камуфлажна мрежа.

Измерване на пространството, което трябва да се покрие

Каквато и камуфлажна мрежа да изберете, важно е да знаете, четези брезенти не са разтегливи. Затова е необходимо да измерите повърхността, която искате да покриете. Ако обаче сте използвали камуфлажна мрежа, която не е достатъчно опъната, е възможно с течение на времето да се появят джобове. За тази цел е препоръчително да изберете камуфлажна мрежа, която да отговаря на нуждите ви, и да я завържете на няколко места.

Избор на закопчалките

След като сте избрали желаната мрежа, можете да я сглобите сами. За тази цел имате възможност да използватекабели или пластмасови въжета. Трябва да намерите достатъчно здрави места, които да издържат цялата тежест, например дървени или метални конструкции. Всъщност трябва да изберете здрави и надеждни тела, които могат да издържат години.

Инсталиране на перголи

При перголите инсталирането на камуфлажна мрежа не е толкова трудно. Изискват се само няколко критерия, като например теглото на мрежата да е много ниско. По този начин няма да използвате толкова много физическа сила, за да го вдигнете. Ще ви трябват някои допълнителни инструменти, като напримерпластмасови серфлексни кабелиозначаване на точките на закрепване предварително. Ако е необходимо, можете да помолите някой друг да ви помогне по време на монтажа на вашата
маскировъчна мрежа
.

Какви са предимствата на маскировъчната мрежа?

Не само че ви осигурява приятна прохладна сянка, но може да ви донесе и много ползи. В днешно време камуфлажната мрежа може да се използва катодекоративен аксесоар много естетичен и по-модерен. Мрежата се предлага в различни морфологии и цветове, които отговарят на вашия вкус. Освен това е подходящ както за вътрешно, така и за външно ползване. Можете да създадете оригинални декорации в дома си. Някои хора и професионалисти го използват, за да създадат зелена атмосферана терасата. Камуфлажната мрежа гарантира момент на спокойствие и релаксация. Други го използват като капан за вредители. Дизайнът на камуфлажната мрежа е добре обмислен, тя предлага несравнима безопасност, гарантирана от запалимите и устойчиви на атмосферни влияния материали. Затова можем да кажем, че
камуфлажната мрежа е
много практичен и удобен за всяко място инструмент.

камуфлажна мрежа deco

Как да използвате камуфлажни мрежи в градината си?

Направена по поръчка мрежа

Повечето потребители търсят голяма камуфлажна мрежа, за да се покрие голяма площ. Малко трудно е да се намери, затова е препоръчително да си купите мрежа, изработена по поръчка, или да съедините две или повече мрежи, ако имате възможност. За
да направите това,
поставете мрежата на земята във формата, в която искате да я съедините. Можете да ги зашиете заедно, като завържете малки възли на всеки около 20 см, както желаете.

камуфлажна градинска мрежа

Инсталиране на камуфлажната мрежа

След като приключите с шиенето на цялата мрежа, можете да я сгънете, да я навиете на руло и да я поставите там, където искате да я инсталирате. Трябва да изберете част от градината си, където искате да създадете сенчеста зона. След това можете да регулирате мрежата, за да постигнете това. Ако в градината ви навсякъде има дървета, това е добре, но
в противен случай трябва да предвидите допълнителни инструменти, като например стълбове и разпръсквачи.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *