Как се използва лампа за оцеляване ?

One военна тактическа лампа е част от материалите за оцеляване, които бихте могли да получите, за да сте подготвени и добре оборудвани за извънредни ситуации, които може да изпитате по всяко време. 

1) Началото на лампите за оцеляване

Изследователската индустрия отдавна се стреми да направи светлинните източници преносими и лесни за използване.Свещите са първите източници на светлина, с които хората се сблъскват.Но известните свещи скоро са заменени от фенери, в които хората се научават да изгарят различни животински и минерални масла.Най-рано през XIX век обаче електричеството е използвано за създаване на светлина.През 1898 г. Джоузеф Лайънъл Коуен създава модерен фенер, захранван с батерии, първоначален собственик на американската компания Eveready Battery.

Впоследствие на Лионел му хрумва идея за декоративна светлина за отглеждане на растения.
Наборът му включва метална тръба с крушка и суха батерия.Той предава идеите си на Конрад Хюбърт, търговски представител на Eveready, който превръща металните тръби, крушките и батериите в първата крушка и започва да продава батерии и фенери.

След години търсене човешкият интелект е открил факли с различни стилове и дизайн, да не говорим за различни характеристики като&.nbsp;водоустойчив фар.

.

Днес лампите са станали за многократна употреба и презареждане, водоустойчиви и устойчиви на температура.

<2) Функционалността на фенерите

Най-разпространеното фенерче е фенерчето с тръбна дръжка и вътрешни батерии.Дръжката е прикрепена към главата на винта, включително механизма на лампата.Тези устройства се произвеждат със стандартни батерии и осигуряват типична светлинна мощност.Тези светлини са изработени от по-дебели и издръжливи материали.Те също така се стремят да произвеждат по-ярък лъч.Полицията, пожарникарите и войниците използват факли.Кампинг фенерите са по-големи осветителни тела и обикновено се захранват с тежки батерии.Луминесцентните лампи се използват като източници на светлина поради високата им енергийна ефективност, но тези лампи не произвеждат силни или ярки лъчи.

Фактори, които трябва да се вземат под внимание при проектирането на фар, който да осигурява светлинна мощност, издръжливост и възможност за работа в специална среда.Животът на батерията също е важен фактор и някои крушки трябва да бъдат заредени, преди да бъдат презаредени, или да бъдат държани, докато станат за многократна употреба.Други крушки използват специални крушки, като например новото поколение крушки със светодиоди.Те не са толкова ярки, колкото традиционната крушка с нажежаема жичка, но потреблението им на енергия е толкова ниско, че традиционната батерия може да издържи стотици часове, докато крушката с нажежаема жичка – няколко часа.

lampes torches
 • Захранването: Това е ключовият елемент на фенера 

За светлинния проектор най-често използваните крушки в един фенер са тези с нажежаема жичка.Те имат запечатани метални проводници и когато нажежаемата жичка влезе в контакт с електрическа енергия, съпротивлението на проводника го нагрява и излъчва светлина с видима дължина на вълната.

<3) Защо да използвате фенерче?

Всеки се нуждае от фенерче, като някои го използват за работа (моторни резачки, полицаи, пожарникари, военни, охранители, ….), някои се използват за спешни случаи у дома, спешни случаи през нощта, …), някои се използват за приключения (къмпинг, туризъм, звездна нощ, ….).Най-добре е да се снабдите с фенерче или челник.

<4) Грижете се добре за вашето фенерче 

Външно почистване: първо почистете праха или замърсяванията от външната страна на фенера.При използване на кърпа без власинки, напоена с много възел или дъжд (например микрофибър), и използване на памучни тампони без алкохол или други изпарителни почистващи препарати се препоръчва да се използват такива четки или четки за зъби за здравина.Последната част от почистването на външния фенер е почистването на лещата.При почистването на фенера искам да използвам стъкло, устойчиво на надраскване, за да го почистя като нов фенер.Важно е да поддържате лещата чиста, тъй като цялата светлина ще преминава през нея, в противен случай фенерът няма да работи по най-добрия начин.

Вътрешно почистване: използвайки същите инструменти като по-горе, подредете и отстранете видимите замърсявания.Кулообразният накрайник на иглата може лесно да се вкара между кабела и тръбата на батерията, но могат да се използват и алкохолни тампони.Ако използвате памучни тампони, уверете се, че не оставяте влакна в производствената линия.След като отстраните всички замърсявания и мръсотия, избършете кабела, за да отстраните цялата стара грес.Завършете почистването на горелката (там, където кабелът и батерията влизат в контакт), като може да обмислите да преминете към дезоксидиращ почистващ препарат, предназначен за почистване и подобряване на електрическите контакти. 

5) Челник

Ако не знаете кога ще ви трябва челник, ето няколко конкретни причини, поради които той е задължителен.

 • Походна
  челна лампа

Независимо къде отивате, през нощта винаги ще имате нужда от фенерче, то е по-практично в сравнение с фенерчето, ако искате да разпънете палатката си с две ръце или дори да отидете до малкия ъгъл, без да се притеснявате за нищо. 

 • Майка за
  нощта

Ако някога ви свърши електричеството, винаги можете да използвате челник, за да се осветите, можете също така да четете през нощта или на тъмно място, без да пречите на другите. 

 • Майка за нощните
  работници

Ако сте охранител, нощен полицай или работите в мини и други, челният фар ще ви бъде полезен, за да вършите работата си с двете си ръце и на светло. 

.

 • Челна лампа за вашите
  дейности на открито

Челникът е много удобен, ако планирате да се отправите на поход, бягане или нощни разходки или дори ултра пътека, за да не се страхувате от тъмната гора.

Как да изберем челник?

На първо място, ключовият елемент е необходимата мощност. Когато пътувате или ако не сте пристрастени към дейности като нощни разходки или походи, трябва да изберете лека, ненатрапчива лампа.
Новата тенденция са светодиодните лампи.

Яркост: светлинният поток на лампата се изразява в лумени. Колкото по-висок е индикаторът, толкова по-висока е яркостта. За основни дейности, като например къмпингуване, е достатъчен фар с мощност до 40 лумена. Освен това
обхватът е свързан с броя на лумените и колкото по-голям е броят им, толкова по-голям е обхватът.

Батерия: изберете батерии или акумулаторни батерии, ако планирате да ги използвате често. Може да се презарежда чрез USB порта.

Водоустойчивост: Стандартът IP показва доколко устройството е водоустойчиво. IPX7 означава, че лампата е защитена от потапяне във вода за 30 минути на дълбочина един метър.

6) Светодиодният фар

Истински стандарт в света на фаровете, LED осветлението се цени заради устойчивостта си на удари, издръжливостта и невероятната енергийна ефективност. Въпреки че използваните светодиоди често са еквивалентни при различните марки, съществуват два основни типа светодиодни фарове: нефокусирани светодиоди и фокусирани светодиоди. Първите разпръскват светлината от близко разстояние, докато фокусираните LED светлини осигуряват мощно осветление на по-големи разстояния. Някои модели предлагат и двата вида LED светлини в една и съща предна част за по-голяма гъвкавост. В
допълнение към
инсталираните възможности на
светодиодните
фарове е
важно да се знае, че не всички светодиоди са еднакви, особено по отношение на рисковете за очите.

Всъщност светодиодите във фаровете в по-голяма или по-малка степен са довели до интимността на разсейвателя на синята светлина. Освен това излагането на синя светлина от светодиодите може да бъде вредно за очите. Идентифицирани са три рискови групи, всяка от които е свързана с разстоянието между източника на светлина и окото. Така че фаровете от група 0 се считат за безопасни, от група 1 – за слаби, от група 2 – за умерени, а от група 3 – за силни (дори при временна употреба). Днес
производителите са задължени да информират и за рисковата група на всеки свой модел, за да можете лесно да избегнете фарове, произведени с риск от група 3, като например възможност за повреда.

7) Нашите фарове и предни светлини

Ние разполагаме с богат избор от светлини за оцеляване, като в този списък ще намерите някои от избраните от вас светлини за оцеляване. 

 • 7000 лумена LED челник
За какво служи светлината за оцеляване?

Той е лек и компактен и може да се използва като допълнение към дейностите на открито, поддръжката на автомобила и други аксесоари. Благодарение на регулируемата лента за глава, той може да се използва и като радиомаяк.

 • Мини фар Q5 + COB LED

 

Как да използваме лампа за оцеляване?

 

Обичате ли дейности на открито, като къмпингуване или походи? Фаровете са много важни за вас. Той съчетава практичност и преносимост. Това устройство има вградена литиева батерия 18650.

 • Зареждащ се с USB
  фар
За какво служи лампата за оцеляване?

Може да се използва за дейности на открито, домакинска работа, научни изследвания, а също така е много подходящ за разходка на кучета през нощта.
Практичен, този аксесоар за оцеляване е водоустойчив.

 • Факла, ослепителен
  ефект
 • За какво служи факлата за оцеляване?

  Факлата е особено ярка и има заслепяващ ефект. Приема система против приплъзване и има водоустойчива функция. Излъчва светлина, която може да достигне 2000 лумена (MAX), подходяща за къмпинг и дейности на открито.

  • Торч, стъклена
   леща
  За какво служи лампата за оцеляване?

  Когато къмпингувате или правите походи през нощта, запалете този фенер в тъмното. Този фенер е изработен от алуминиева сплав и има максимална якост на удар и опън.

  • Джобно фенерче
  Колко полезно е фенерчето за оцеляване?

  Това фенерче ще осигури оцеляването ви и ще трябва да осветява всичко около вас. Той има регулируемо фокусно разстояние и произвежда бяла светлина. Работи от часове. Можете да го вземете навсякъде, лесно е за пренасяне.

  • Фанерче с ултравиолетова светлина
  • .
  Колко полезна е светлината за оцеляване?

  Фотилът генерира ултравиолетова светлина. Той осигурява безопасността ви по време на къмпинг, като осветява максимално добре заобикалящата ви среда. Освен това животът му е приблизително 10 000 часа. Алуминият е най-лекият и най-водоустойчивият.

  Ние все още разполагаме с много лампи за оцеляване, всички висококачествени и много издръжливи за следващата ви употреба.

  Ако искате да видите пълната ни гама от факли :Нашите фенери

  Ако искате да видите всички наши фарове :Нашите фарове

  Винаги носете със себе си лампа за оцеляване, за да сте добре оборудвани в случай на спешност.

  Приканвам ви да следите сайта ни от време на време, за да не пропускате нашите промоции и новите продукти, които навлизат на пазара на военни излишъци.

  Ние разполагаме с всичко, което търсите в тази област, и също така имаме екип от специалисти, които ще ви отговорят навреме, ако имате някакви въпроси или съмнения относно използването на нашите продукти, ние ще бъдем на ваше разположение.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *