Как се перат пухени якета?

Сакове ! Тези иконични модни артикули зимни специалитети са едновременно защитни облекла и чудесни елементи, които ще ви държат стилни въпреки студа. Съществуват различни видове пухени якета, включително военно пухено яке moncler. Но за да запазите гордия си вид, е необходима качествена поддръжка, независимо дали става дума за пране, грижа или отстраняване на петна. Приложете съветите от нашите експерти по пухени якета за да запазите своя нов и стилен вид.Независимо дали якето ви е от пух, перо, пух или синтетикаможете да сте сигурни, че като следвате нашето ръководство, то ще ви служи през много зимни сезони. 

Doudoune militaire

 

Table of Contents

Как се пере пухено яке ?

Пухеното яке е специална дреха, която изисква също толкова специални техники за грижа.

Какво трябва да избягвам да правя?

Когато перете пухено яке, има забрани, които трябва да се избягват на всяка цена.

 • Първото е на всяка цена да се избегне пълното намокряне на пуха на тази дреха.
 • Вторият начин е да не го потапяте в голямо количество течност по време на процеса.

Най-важното е да ги държите на главата си по време на целия процес на пране. Това е много важно.

Какво ми трябва 

Преди да започнете почистването, е добре да се уверите, че разполагате с всички необходими материали.
 

Трябва ви :

 • Приятно пенещ се сапун
 • От а избършете
 • Мокра ръкавица
 • Кухненска кърпа
 • Маса 
 • И вода.

Стъпки, които да следвате, за да почистите пухеното си яке :

Преди да започнете, уверете се, че вашите джобове са празни. След това разкопчайте ципа на костюма и го разтеглете до пълната му дължина и го поставете върху хавлиена кърпа.

След това пригответе разтвора за разпенване на водата, като използвате сапуни по ваш избор и мивката си. Поставяте кърпата си на кърпа и след това я потапяте в разтвора за разпенване. След като я изстискате добре, можете да започнете да почиствате дрехите.

Това е лесно. Вие търкате просто търкате ръкавицата по вътрешната и външната повърхност на дрехата. Не забравяйте да се спрете на местата, където са се забили мръсотия и петна. Обикновено
това са маншетите и яката.

Следващата стъпка е да отстраните сапунената течност от пухеното си яке. За да направите това, използвайте навлажнения дифузер и го прекарайте по цялата външна и вътрешна повърхност.

Накрая внимателно изстискайте одеялото с ръце доколкото по-голямата част от водата не е изхвърлена.

Как да напълним пухеното яке след изпиране?

Планирате ли да перете в пералня пухеното си яке и се чудите как да го предпазите от загуба на обем? Или искате да му придадете обем? Най-добрата техника е да поставите две или три чисти топки за тенис в пералнята заедно с прането. Те многократно се сблъскват с анорака ви, докато барабанът се върти. 

Тук, на възглавницата от вашето яке няма да бъде концентрирано в една област, а, ще бъде добре разпределено. Освен това ударите с топка позволяват на перата или синтетиката да запазят обема си и да останат добре проветренипо време на целия процес на пране.

И все пак внимавайте да настроите машината според етикета на вашия моден артикул. Като пример,
яке, изработено от синтетични материали, изисква програма за синтетични материали с максимална температура 30° по Целзий.

Как да перем пухени якета?

Какво ще кажете
за завивките с гъши пух ?

При пухените завивки нещата стоят по различен начин. Всъщност този материал, предвид неговата крехкост, е изложен на най-голям риск, когато го миете. .

Всъщност само няколко минути потапяне във вода са достатъчни, за да изгуби този материал своя “ пухкав “ вид и да стане изцяло плосък.

За такива деликатни дрехи е най-добре да се перат във вода за няколко минути.
За такива деликатни дрехи най-добрият вариант е да ги отнесете при експертите по пране. Професионалната химическа чистачка разполага с материалите и опита, за да запази визуалното качество и топлите свойства на вашето палто.

Как да изперете в пералня
пухено яке
?

Да, прането на пухеното ви яке може да бъде доста обезсърчително, когато сте наясно с рисковете, свързани с него. Но тъй като не е възможно да не го почиствате, не се страхувайте ! С
правилните предпазни мерки дори почистването на крехкото ви яке в пералнята ще бъде безопасно.

Прането на пухено яке в пералнята обикновено не е препоръчително. Въпреки това, някои пухени якета не се разграждат  дори след като са поставени в пералня. Ето защо е важно да прочетете етикетите да разберете дали е възможно да перете в пералня пухеното си яке.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изпразните отделенията на комплекта, преди да затворите всички ципове. След това можете да програмирате пералнята според нуждите на дрехата. Например за синтетични материали това е програма за синтетични влакна при температура 30° с използване на обикновен течен перилен препарат. Има съвсем различна програма за пух, просто проверете етикета на анорака. Преди всичко избягвайте прахообразните перилни препарати. Не само че е трудно да се изплакне, но може и да запуши микропорите в термотъканите на анорака. Същото важи и за химическите разтворители.

Важният и полезен трик за поддържане на подуването и доброто разпределение на квилинга остава добавянето на двете топки за тенис в барабана на машината по време на целия процес. Това само ще увеличи разбъркването на прането. Въпреки това нашите експерти съветват да не използвате тази техника, ако моделът на вашата машина не е подходящ.

За да оптимизирате изплакването на тапицерията, нашите експерти настоятелно ви съветват да изберете опцията 2 цикъла.

Историята е различна за фазата на въртене. Ако е прекалено силна, тапицерията най-вероятно ще се деформира трайно.За предпочитане е по-меката прежда.

Как се връща пух в пухено яке?

Изчезва ли пухеното ви яке от перата ? Да, може да се случи перата да излязат от монтажните нишки на анорака, без да има дупка. Това се случва особено в случай на износване и особено след преминаване на барабана

Получете възможно най-добрия външен вид 

Имате възможност да направите поправката възможно най-незабележима или дори да направите якето си по-добро.

Мястото на ремонта зависи от ситуацията.
 
Ако якето ви няма дупки, направетевмъкването на подложката в незабележима монтажна точка на дрехата. Под мишниците на вътрешната част, например.Ако, от друга страна

а дупка на него, след което отделете време, за да зашиете плата, така че да покрие дупката. Ако дупката е от вътрешната страна, използвайте конец в същия цвят като плата. Но ако е на външната повърхност, най-добре е да се избере текстилно лепило способно да покрие дупката и да се залепи със специализирано лепило. Така че, няма бъркотия, няма проблеми.

Поправете, без да преминавате през процеса на шиене

Не разполагате с време ? Не сте уверени в уменията си за шиене? Или просто не искате да се занимавате допълнително с поправката на пухеното си яке?

Тогава най-доброто решение би било да използвате самозалепващата се лепенка репаратор. Изрежете избраната от вас форма, като внимавате да добавите два сантиметра към размера на сълзата. След това го залепете към плата и сте готови.

Трябва да имате предвид, че почистването на повърхността и прилагането на добър натиск върху нея са необходими условия, за да може лепенката да издържи.

Как да перем пухени якета

Как да възстановите изтъркано яке?

След като изперете якетата в пералнята, те често увисват. Чудите се какви съвети можете да използвате, за да избегнете това? За да запазите същия вид на анорака си преди и след почистването, трябва да вземете предпазни мерки по време на сушенето.
Започнете, като извадите якето си от пералнята. Избягвайте да го закачате на закачалка на всяка цена. Всички пера ще се съберат в една част на дрехата. Вместо това го изсушете плоскона чиста повърхност на слънчева светлина. Други източници на топлина могат да влошат пълнежа, особено ако става въпрос за завивка. Но не е достатъчно да оставите пухеното яке там и да чакате влагата да изчезне. Необходимо е периодично да се разклаща, за да се проветри и пълнежът да се разпредели равномерно. Колкото по-дълго съхне пухеното ви яке, толкова повече обем ще придобие. Не се притеснявайте, ако изсъхването отнеме известно време. Това може да продължи 3 дни и повече.

Другата алтернатива е да използвате сушилня. Изберете най-деликатната програма. И в допълнение към завивката поставете 2 или 3 топки за тенис в барабана. След като процесът приключи, аноракът ви ще бъде като нов.

Ако смятате операцията за рискована, най-малко опасният вариант е да се обърнете към професионална химическа чистачка.

Кога да перете пухеното си яке

Поддържането на чистотата на пухеното яке е от съществено значение за вашата хигиена, стил и комфорт. Нашите експерти са официални по този въпрос, наличието на значително количество пот и мръсотия намалява изолационната способност на пухеното яке.
Има&nbsp
;

има знаци които не лъжат, когато е време да се изпере пухено яке. Те могат да бъдат признаци на замърсяване, а лошо изхвърляне напълване на пухени или перушинени завивки.

кратка употреба на това оборудване, като например кратки пътувания до планината със ски, се изисква само едно годишно почистване. Но ако живеете в града и го носите редовно, ще трябва да го перете най-малко веднъж на 6 месеца.

Как да премахнем петна от пухено яке ?

Когато върху палтото ви се появи петно, силно се препоръчва да го отстраните ръчно. Това е по-безопасно както за поддържане на качеството му, така и за успешно отстраняване на въпросното несъвършенство.

Трябва ви умивалник, пълен със сапунен разтвор, и чиста кърпа. Не става въпрос за потапяне в басейна. Вместо това навлажнявате кърпата с разтвор и след това я разтривате върху местата, където са петната. След като приключите тази стъпка, избършете с влажна кърпа. И избършете до сухо.

За да направите операцията наистина успешна, изберете качествен почистващ препарат, известен със способността си да почиства.

Comment laver les doudounes ?

Как правилно да се грижа за пухеното си яке ?

Поддържане на топлината и качеството на вашето пухено яке не е мечта, а постижимо. За
да постигнете това, спазвайте следните правила за грижа:


 • Никога не го мачкайте : това е от изключителна важност ! Очарованието и изолационната способност на пухеното яке до голяма степен се основават на неговия обем. Ако трябва да го изстискате, стиснете го внимателно между ръцете си.
 • Най-важното, никога не перете небрежно пухеното си яке: едно невнимателно изпиране може да е достатъчно, за да унищожи прекрасното ви яке, особено ако пълнежът е изработен от органични материали.
 • Никога не съхранявайте пухено яке, което е все още влажно : малко пълнеж може да потисне. Това е особено характерно за пуха, но може да се случи и с перата. Ако е абсолютно необходимо да ги поставите на безопасно място между две сушенета, предпочитайте проветриви, незатворени места, като например чанта или шкаф.

MilitarySurplus, най-добрият магазин за всички военни артикули

Маечтаете ли да се сдобиете с военно яке ?В сайта surplus-militaire.fr ще намерите такъв, който ще ви удовлетвори. Както по отношение накачеството,на комфорта,от стил от де цена, със сигурност ще намерите подходящ за вашите спортни дейности като каране на ски и туризъм. Разполагаме с широка гама от тези продукти в цветове и възрасти. Те са също толкова очарователни и се побират идеално в малка дамска чанта.

Предлагаме и отлично обслужване на клиентите, като обработваме поръчките ви своевременно.
Разгледайте сайта ни и открийте нашите страхотни промоции. Всъщност в момента доставката ни е безплатна. Елате и се възползвайте от нея!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *