Каква е разликата между пушка и ловна пушка?

Понякога оръжията са източник на сътресения. Наистина,случва се оръжията да бъдат объркани от хората. Такъв е случаят с винтовките и пушките. Тези две оръжия често се бъркат с едно и също оръжие, въпреки че между тях има разлика. Случвало ли ви се е да ги объркате? С тази статия ще разберете каква е разликата между пушка и пушка.

Влезте в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно за оцеляване, камуфлажна шапка на Декатлон…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

belt-military

Пушка-карабина: две много различни оръжия

Въпреки че е доста лесно да се объркат пушката и карабината, те в никакъв случай не са едно и също оръжие. Важно е да се знае разликата между тях. Разграничението може да се направи на ниво област на употреба, която може да бъде военна или след това ловна. Но дължината, както и патроните на двете оръжия също са елементи на разграничение.

Предлагаме облекла за армията в нашия онлайн магазин. Елате и открийте! 

Разлика в областите на употреба

Всъщност пушката или карабината могат да се използват както от армейски войник, така и от ловец.
Независимо дали става въпрос за военна или ловна област, между пушката и карабината има елементи на различие.  

 • В света на военните: в днешно време военното оръжие в по-голямата си част има нарезни цеви. И военните пушки стрелят с куршуми, а не с патрони.Поради това разликата между военните пушки и карабините на военно ниво е съсредоточена основно върху  обхвата на оръжието.  Но също и върху мощността, както и върху размерите.
 • В областта на лова: що се отнася до лова,разликата между пушките се състои в цевта, от една страна, и далекобойността, от друга.Ловната пушка се състои от напълно подвижна цев, пригодена за многобройните снаряди, които могат да се съдържат в нейните патрони.Въпреки че ловната
  пушка е оборудвана с нарезна цев
  , предназначена само за снарядни боеприпаси. Това означава, че по отношение на далекобойността на двете оръжия пушката има по-добра точност от ловната пушка.

  каква-разлика-има-между-пушката-и-стрелбата

  Разлика в дължината на двете оръжия

  Не само по  областта, в която се използват пушката и карабината, позволява да се направи тяхното разграничение. Съществува идруга основна разграничителна характеристика и това е дължината. Пушката е с много по-дълга цев от карабината, което я прави много по-тежка. Карабината е с по-къса цев, което я прави по-лека. Дори и така, това не означава, че пушката е по-точна или по-ефективна от пушката. Всъщност при правилно боравене няма причина пушката да е по-малко точна от карабината.

  Амуниции

  Амунициите също са елемент от разликата между пушката и карабината.

  • За пушката: в пушката могат да се съдържат само куршуми или снаряди като боеприпаси. Като пример,малокалибрени боеприпаси, 17 HMR или дори 17HM2.  Съществуват и 14-милиметрови куршуми, например, често предназначени за пушки.
  • За за пушката: за разлика от пушката, пушката може да бъде снабдена с няколко вида боеприпаси.Примери за това са отново куршуми, изработени от олово, стомана или други метали. Един от най-известните за пушката е куршумът 22LR.

  Има ли елемент на сходство между двете оръжия?

  Въпреки че наистина и двете оръжия са различни едно от друго. Въпреки това между тях има някои прилики. Важно е да се знае, че и пушката, и карабината са не само огнестрелни оръжия, но и раменни оръжия. Нещо повече, външният им вид е почти идентичен. Именно заради тези прилики хората често ги бъркат. За да научите повече за двете или за други оръжия, посетете Surplus-Militaires.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *