Как да изберете барета?

Когато става въпрос за шапки, на пазара се предлага широка гама от възможности. Сред тях обаче енепреходната beret armée. Стилнаиежедневна шапка, подходяща за всички стилове на обличане. Един от най-необходимите модни аксесоари за носене, той винаги е привличал вниманието.

Открийте историята на военната барета и нейното значение ?

Видхатоткрит за първи път през 1835 г. Първоначално баретата е била плоска, без периферия, и е била популярна сред селяните. Истинският му произход обаче остава твърде неясен. Някои източници го свързват с Пиренеите, а други го смятат за производно на феса. За бащинството му обаче претендираБеарн.

След това баретата бързо се превръща вфренски символв чужбина. Освен това емного полезен аксесоар, както при студен, така и при топъл климат. Освен че може да бъдеперфектна защитаза вашите военни тактически обувки или вашите крака. Дори и да не е точно това, което си е представял, когато ги е проектирал.

След като прави силно впечатление на селяните,беретатазаинтересува все повече хора. Днес той дори се е превърнал в символ навъоръжените силисвета. В армията, флота ивъздушните сили. Очевидно е, че цветовото кодиране се използва за правилно разграничаване на всяка единица и нейните функции.

И все пак си струва да се припомни, че именноалпийските ловциса първите воини, които са го възприели. По-известна катоboina vasca, този тип шапка се носи под ъгъл. За тази цел всеки човек избира ориентацията на наклона, която му е най-подходяща. Това е променяно с течение на времето в различните страни за по-голямаконсистентност на мъжки военни дрехи.

Постепенно, с течение на времето и сезоните, баретата навлиза в сферата намодата. И до ден днешен тя остава неразделна част от него, като оказва силно влияние върхутенденцията. Въпреки че е вярно, че в момента малко хора ги носят редовно. Беретата си остава класика за носене, независимо дали е за мъже или жениspan style=“font-weight: 400;“>.

Берета

Може ли да носиш военна барета като цивилен ?

.

Отговорът обикновено ене, но можете да го получите, без да е необходимо да го носите на публично място. Така че няма да го използвате приизлизанията си на обществени места. Въпреки това можете да го използвате в определениобласти. Да назовем само някои от тях: зони за еърсофт или зони за пейнтбол. Очевидно е, че не трябва да очаквате да имате истинска барета във военен стил.

Трябва да свикнетес идеятаче подобно на оръжията му, неговата барета щебъдефалшива. Този фалшификат обаче имапредимства за купувачите си. Вече по отношение наоправданието на задържането в случай на внезапна проверка. Но също така и защото можете да избирате лепенката, която да поставите върху нея. Това на вашияотбор или на вашаталюбима единица, например.

parisienne

Намерете най-добрата военна барета, която да ви подхожда

Очевидно е, че не всяка баретаще паснена всеки, това е факт. Въпреки това е възможно всеки да намериперфектната военна барета, която му подхожда. И за да го направите, не би могло да бъде по-лесно, просто трябва да измеритеразмера на главата си. Нещо, което не е много трудно, дори ако не всички сме свикнали да го правим.

За да направите това, измерете точно 1 см над веждата и ухото си. Не забравяйте да не го стягате прекалено много, за да сте сигурни, че се чувствате удобно, когато го носите. Не се притеснявайте, ако не разполагате сметало под ръка. Обикновенавръзка или шнур е достатъчна, можете да я измерите по-късно.

Зачовек, катостандартният размер варира от10 до 10,5 инча. В сравнение с размер9,5 до 10 инчазажена. Изборът ви ще зависи от ширината нараменете и размера наобувките, както и от таблата за барети. Следователно е възможно да иматеголяма 12-инчова барета, както ималка 9,5-инчова барета.

Всичко зависи от вашитепредпочитанияи от вашите желания. Но внимавайте да не вземете грешния размер. Въпреки че винаги е възможно да сепретендира, това разваля атмосферата и увеличава часовете за чакане.

Beret casquette

Открийте Капачка за кофа

Различните известни еволюции около баретата и модата

В първите дни на съществуването му никой не би могъл да предположи, че неговото въздействиеще бъде толкова силно. И все пак до ден днешенбоинатапродължава да набира последователи по целия свят. Както от различнитевъоръжени сили, така и от всички видове цивилни. Въпреки че много хора все още смятат, че този допире само за военните.

Във Франция баретата дори се е превърнала в символ на културната идентичност, особено в югозападната част на страната.
Обикновено се носят от
мъже, но едва през 30-те години на миналия век стават част от женската мода. В резултат на това множество модели барети завладяха пазара. За да може всеки да намериперфектния моделкойто му подхожда най-добре.

Не забравяйте, че изборът на барета не е въпрос на догадки и четрябва да се вземат предвид
различни критерии
. По-долу ще обсъдим това подробно, като знаем, че всяка страна предлага свой собственмодел и производствена техника. Затова е необходимо да определите подходящия за вас модел, преди да направите покупка.

Първият известен вид барета е Беарнезе или баретатаvasque. Но скоро алпийската барета или барета дебютира, проправяйки пътя на болонската барета. След това се появи баретата, шотландската барета, синята барета, анжуйската барета, както ирегентската барета. След това се появява фалушът или студентската барета и нейните различни варианти.

И въпреки че баретата често се свързва сармията, днес тя се използва активно и в различни области. Големите имена иентусиастите в областта на киното илилитературата и изкуството също са добри клиенти. И вече не е необходимо да напомняме на хората колко много комиксовите герои обичахада ги носят. Примерите вече са многобройни и говорят сами за себе си.

Берета

Открийте Бонета./p>

Най-известните военни барети в света

В действителност, въпреки че повечетовоенни баретиса сходни, значението им се различава в различните странив различните страни. Въпреки това, където и да сте, винаги можете да срещнете едни и същи модели барети. Особено след като нямазначителна разлика между мъжете и жените. 

Синята барета

Когато говорите засини барети, променяте малко обстановката, когато пристигнете в нова страна. Например Франция връчва кралската синя баретаналеката авиация, а светлосинята барета – на Европейската жандармерия. В Съединените щати се използва тъмно морско синьо засилите за сигурност. Докато Германия запазва синята барета специално заздравния корпус.

От белгийска страна използването е доста разнообразно. Така се появява тъмносинята барета, която се приписва на военноморските сили. Но има исиньо-сива барета, която е гордостта натехниците на хеликоптери. Или пъксветлосинята барета, която е характерна залогистичните подразделения. И като говорим за светлосини барети, не трябва да забравяме светлосиния тюркоаз на Обединените нации.

Le petit beret

Открийте Le petit beret

Тъмносинята барета

Във френската армия тази шапка се носи от повече от един батальон, тя покрива всички, които се докосват до оръжие. От пехотни полкове до стрелцидесантчици. Всеки преминава през него, дори морските стрелци , парашутните въздушни командоси илиекспертния офицерски корпус. Да не забравяме иборещите се за крака или групата за специализация на персонала.

Тъй като преминавате презспециалната рамка, брониране,артилерия, инженерство,трай и предаване. Както и тези, свързани с оборудването на морската пехота. Имайте предвид, че се използва и от частите на френско-германската бригада. Същото важи и за белгийските артилерийски и летищни отбранителни части.

Червената барета 

Беретата par excellence на професионалните планери. Познат още като амарант, той е и великолепно знамениеза безсмъртиеза своите притежатели. Защото амарантът не е нищо друго освен вечно цвете, което никога не увяхва. Ето защо тази барета е запазена за столичните десантчици ипарашутистипехотни морски войски ивъздушнодесантни части.

Към Франция, Белгия също използвачервената барета и дори предлага две версии. Между виненочервената версия, използвана отгрупата на специалните сили и подразделенията напарашутистите полк. И яркочервеното, което се оглавява отполицейски частивоенни части. В Съединените щатичервеното вино е запарашутистите, а яркочервеното – надиспечерите на бойния въздушен транспорт.

НаГерманските силисъщо предлагат две версии, междуамарант и корал. Амарант се стилизира отвъздушни екипаживъздушнодесантни войски,командосиинапредналите разузнавателни войски. Докато кораловочервеното е за всички, които работят воръжейната промишленост и координацията. Да не
говорим, че
военната полициясъщо разчита на нея.

Beret rouge

Открийте Червената барета.

Зеленият барет

Ако сте в САЩ.САЩ и виждате хора в униформи и зелени барети. Махнете се от пътя, това саотряди на специалните сили или инструктори по оцеляване. В Белгия тя се носи по-скоро от ловците и командосите от Ардените. Във Франция той се предлага в три различни цвята. Междулегионното зелено за легионните части итъмнозеленото за морските пехотни командоси.

Тогава зеленият бор на дворовете, сегашният символ на полка на шаситата от Африка (chasseurs d’Afrique). В Германиязелената баретасе носи от корпуса на музикантите,моторизираната лека артилерия, както и от пехотата. Независимо дали става дума за областта набронираната пехота, или за света напланинската пехота.

Черната барета

Вида барета, която най-малко се среща в армията и най-много присъства в модата. Черната баретасе носи от френската армия, от някоишасоерски батальони и един пехотен полк. ВГермания той символизира моторизирани разузнавателни части, унищожители на танкове, разузнавачи и бронирани превозни средства.

В Белгия е много сходно,бронираните игениите ги имат. За разлика от Франция, в Съединените щатичерната барета се използва като основа. Това означава, че тези, които нямат специфични барети, са оборудвани с тях. Включително тези наофицера за връзка с въздушното пространствои тези натактическата група за контрол на въздушното пространство

Черна барета

Открийте Черната барета

Най-неизвестните военни барети в света

След като определихме най-известните на обществеността военни барети, време е да обърнем внимание на своите колеги. Всъщност има и други видовевоенни баретикоито рядко виждаме. Но въпреки това те се носят от мъже с удивителни качества. За това :

 • Сивата барета

Вид барета, която рядко се среща по улиците и почти само на паради. Сивата баретасе носи отКомбината метеорологична служба в САЩ. В Белгия тя се разпределя междупредавателните единици. Досега никоя друга държава не го използва.

 • Беретата Хаки

Малко разпространена сред обществеността, баретатаkhakiсе носи в Белгия отмедицинския корпусвъоръжените сили.

 • Кафявата
  барета

Кафявата барета, която се среща в малки количества и в Белгия, се носи отпехотните части.

 • Бежовата барета

  Бежовата барета се носи изключително в Съединените щати, носена отлесничари.

  • Унгарска бродирана
   барета

Барета на хусарските полкове.
Въпреки това от 1-ви хусарски полк
Парашутистите във Франция.
Блестяща почит към първите хусарски униформи от 18-и век
.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *