Как се става военноморски летец?

Знаете ли? Във френските военноморски сили терминът флотилия обозначава група самолети на морската авиация. Използва се, когато принадлежи към оперативна единица. Въпреки това терминът ескадрила е предпочитан, когато става дума за учебна единица. Пилотът от военноморската авиация има офицерски чин. Във Военноморските сили има три вида пилоти: пилоти на изтребители, пилоти на многомоторни самолети и пилоти на хеликоптери. Мисиите се различават значително в зависимост от специалността на пилота. Тази вълнуваща професия изисква напреднало обучение и мотивация поради сложния процес на подбор. Нека заедно да видим какви са етапите, какво обучение трябва да се направи, за да станете пилот на военноморска авиация. Открийте богата колекция от военни дрехи (мъжки тактически шорти, военни парки,…) на нашия сайт 

béret-militaire

Маршрути
за
достъп до
военноморската авиация:

Има два маршрута за достъп до да станеш морски летец:военноморското училище и пътя на EOPAN (Elève Officier Pilote de l’Aéronautique Navale). Процесите на кандидатстване са различни и най-вече професионалните профили са напълно различни. Затова помислете внимателно, тъй като този избор ще окаже влияние върху цялата ви кариера.

Военноморската академия

Военноморската академия е висше учебно заведение, което предлага първоначално обучение на офицери от френските военноморски сили. Те са предназначени за отговорни длъжности на борда на надводни кораби, подводници, военноморска авиация, формирования и щабове на морски пехотинци и командоси.

 • Офицер или „инженер“курс: Курсът „ingénieur“ е тригодишен курс след подготвителните класове за Grandes Écoles. В края на 2009 г. Военноморската академия адаптира обучението си, за да бъде напълно съобразено с европейската образователна система. Учениците се набират в банката за изпити на CCP  след две или три години Maths Sup и Maths Spé (MP, PC, PSI). Учебният план е структуриран в 6 семестъра: основно морско и военно обучение през първия семестър, научно ядро през втория семестър, научен и международен вариант през третия семестър, задълбочено изучаване на отбранителната среда през четвъртия семестър, заключителен проект през петия семестър и накрая, приложна кампания в морето през последния семестър. В
  края на
  този курс те получават званието „дипломиран инженер на Военноморското училище“ и магистърска степен. След това обучение те продължават с „висша морска подготовка и специализация“, повишават се в „мичман първи клас“.
 • Курс за офицери по подизпълнение:
  Програмата за обучение на офицери се следва от „офицери на подизпълнители„. Това първоначално офицерско обучение във Военноморската академия има за цел да възпита морска и военна култура у тези млади възпитаници от много различни среди. Това обучение продължава една година. Тя се санкционира с присъждането на: морски офицери от клона „управление на операциите“: със свидетелство за „главен палубен офицер“ Международно свидетелство STCW*95; морски офицери от клона „енергетика, задвижване“: със свидетелство за „главен механик“. В края на тази учебна година мичманите са назначени за мичмани втори клас, продължават с „висша морска подготовка и специализация“.
 • Курс за морски специалисти:
  В кампуса на Военноморската академия се помещава и Ecole militaire de la flotte, в която се обучават офицери, набирани чрез вътрешен конкурс. След завършване на обучението си по програмата „инженер“ или „подизпълнител“ младите мичмани преминават курс за ориентация и след това се присъединяват към школа за специализация, която им позволява да изпълняват задълженията на началник на отдел в допълнение към ролята си на командир на вахта: това евисшата морска подготовка и специализация. На борда на надводен кораб примерите включват специализацията „откриване„, „подводен бой„, „подводен бой„, „подводен бой„, „подводен бой„, „подводен бой“ и „подводен бой„./strong>“, „оръжейни системи„, „специализация“ и „специализация„.strong>системи за оръжия„, „sинформационни и командни системи“ или „командни системи„. След този втори период на обучение младите офицери ще бъдат назначени на първото си място на служба.

  как да стана навигационен пилот

  Пътят на EOPAN

  Пътят на EOPAN е много различен. Той е предназначен за обучение на морски лица, които упражняват професията пилот през цялата си кариера. При това сравнително кратка кариера, тъй като договорите дават право на максимум двадесет години дейност. След това тези войници обикновено се връщат към цивилния живот. Поради това и методът за достъп до този клон е много различен: Достъпът до него е с бакалавърска степен, а процесът на подбор има за цел да намери подходящите профили. Той се състои от два етапа на предварителен подбор, включващи тестове на място и медицинско посещение. След това следва селекция от полети в Lanvéoc-Poulmic. След това избраните кандидати преминават през преориентационни полети в течения и се насочват към различните курсове за
  обучение на
  пилоти от военноморската авиация (изтребители, самолети или хеликоптери).

  Обучение на пилоти от военноморската авиация

  Както току-що видяхме, избраните студенти-пилоти се разпределят между различните курсове за обучение. Ориентацията е смесица от резултатите, получени по време на полетите POF (предварителна ориентация по браншове), нуждите на военноморската авиация и желанията на кандидата. Затова нека разгледаме различните учебни програми:

  Пълният САЩ

  След подбора на полетите в CAP-10 учениците, изпратени по пълната програма за САЩ, заминават директно за САЩ. Там те ще завършат цялото си обучение за пилоти на изтребители до бутона. Този курс включва английски език и теория на полетите. Курс по оцеляване на море, след това обучение за пилоти, което е разделено на 3 основни части.

  • Първоначално летателно обучение : Първоначално обучение на витлови самолети. Провежда се с двуместния турбовитлов самолет T-6 Texan II.
  • Средно летателно обучение: Това е откриването на реактивния полет със самолет T-45C.
  • Напреднало летателно обучение : Продължава в T-45C, който задълбочава изучаването на съвременни военни практики и използването на оръжия. Краят на тази част се характеризира с квалификацията за кацане, която се провежда на американски самолетоносач
   .

В края на обучението новоизлюпените пилоти се връщат във Франция, за да започнат трансформацията си в Rafale.

comment-devenir-pilote-de-l-aéronautique-navale

Френската учебна програма за самолети

След приключване
на летателния подбор друга част от обучаемите се присъединяват към френската учебна програма „за самолети„.
На този етап учениците все още не знаят дали ще се ориентират към изтребител или многомоторен (патрулно-морски). Този избор ще бъде направен след част от общата учебна програма. Този курс се преподава главно в училищата на военновъздушните сили и космическите полети.

 • Преходът от на на ATPL(Лиценз за транспортен пилот на авиокомпания): Обучението започва във военновъздушната база Салон дьо Прованс, където курсистите изучават и преминават последователно различните модули на теоретичния ATPL. Те също така извършват въвеждащи полети със самолет Cirrus.
 • Общото ядро : След като притежавате ATPL, обучението продължава във военновъздушната база в Коняк. Оттук започва основната учебна програма. Първоначално обучение за всички пилоти на въздухоплавателни средства. Тези полети се осъществяват с витловия самолет Grob 120. В
  края на общото ядро се прави ориентация между изтребител и многодвигателен самолет.

 • Ловната преддипломна специализация и специализация: Учениците се ориентират към ловните превключвателни машини. Те преминават на Pilatus PC-21 и вече са обучени на особеностите на изтребителя. Машината е мощна, а системите са подобни на тези на най-новото поколение изтребители. След като завършат тази част, те ще отидат в САЩ, за да завършат обучението си за реактивни самолети. Там те ще преминат средното и напредналото обучение за реактивни самолети, описано по-горе.
 • Специализация за много двигатели: След основната учебна програма друга част от обучаваните се ориентират към учебната програма за много двигатели. Накрая те ще станат пилоти на морски патрули. Те отиват във военновъздушната база Avord, където се обучават на многодвигателния самолет Xingu. Именно там, в училището за транспортна авиация, те ще бъдат макаронизирани.
как да стана морски патрулен пилот-навигатор

Учебна програма за хеликоптери

След подбора на полети в Ланвеок някои ученици се насочват към учебната програма за хеликоптери. Отново обучението е специфично и голяма част от него се провежда в армейските училища за лека авиация (специалисти по хеликоптери).

Първоначално обучение за работа с хеликоптер: Поради това стажантите се присъединяват към базата DAX, където ще се запознаят с теорията на полета с хеликоптер. Там те ще преминат основно пилотско обучение на монотурбинен хеликоптер H120.

IFR (Правило за полети по прибори)Обучението продължава със завършване на квалификационен клас IFR. Преди това се е провеждал в Le Luc en Fennec. Но сега изглежда, че това е проведено в Ангулем в хеликоптера Dauphin. Този избор улеснява прехода към навигация, който се извършва на същата машина.

Навигация: Връщане в БАН в Ланвеок-Пулмик, където стажантите извършват навигация. Те научават всички специфики на професията на пилот на хеликоптер във военноморската авиация. Това означава, че употребата му се отнася за аеронавтично-морските области. Те се учат например как да слизат и да се качват на корабите. В края на тази част те са акредитирани като пилоти на хеликоптери във военноморската авиация.

Задачата на флотилията

Вие вече преминахме през
всички студентска учебна програма. В края на всеки от тези курсове за обучение се извършва назначението на флота. Те се изготвят въз основа на наличните места и желанията на пилотите, които току-що са получили значката. Въпреки че младите пилоти вече нямат статут на студенти, процесът на обучение не е приключил. Присъединяването към флотилията означава да откриете нова машина, нейните системи и експлоатационно предназначение.
Прогресирането във флотилията означава също така редовно преминаване на нови квалификации и увеличаване на отговорностите в подразделението.

Намерете съвети и насоки как да станете военноморски летец

Готови ли сте да поемете отговорност за бъдещето си? Ако обичате летенето и армията и искате да я превърнете в своя кариера, значи сте предопределени да се присъедините към военноморската авиация. Можете да намерите всичко на адрес SURPLUS MILITAIRE, съвети, ръководство за ориентация, формуляр за предварително записване. Заповядайте при нас, за да се погрижите за бъдещето си. Набирането на персонал е ограничено.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *