Как да изберем водоустойчива чанта?

Независимо дали става дума за пикник край морето или за почивка на плажа, водоустойчивите чанти са задължителни за защита на оборудването от вода, прах и пясък.Military Surplus може да ви посъветва за намирането на водоустойчива чанта идеална.Пясък, UV лъчи, потенциална влага, сол…Водоустойчивите чанти са идеалното решение за избягване на тези проблеми и ефективна защита на вещите ви.

военни каски и канута, стоящи гребла, .. любителите на водните спортове или туристите се нуждаят от добра водоустойчива раница.Водоустойчивата раница (известна още като чанта за каяк) е създадена, за да държи екипировката ви организирана, сигурна и надеждна, и най-важното – да я пази суха, независимо каква е тя и какви са природните условия на вашето пътуване!Но коя водоустойчива чанта да изберем и как да я изберем?

военни чанти водоустойчиви не са едни и същи.Някои от тях могат да отговорят на очакванията на любителите на природата и да се представят добре дори в най-суровите условия, докато други могат да позволят на водата бързо да навлезе в целевата чанта.Предоставете я дори от водоустойчивата чанта.

От издръжливи, леки раници до големи водоустойчиви раници, производителите могат да намерят голямо разнообразие от продукти във военните излишъци.
Важно е да проверите няколко неща, за да намерите подходящата чанта за вашата дейност:

Sacs waterproof

1) Капацитет на непромокаемите чанти

 • От 0 до 40 литра: много подходящ за пренасяне на дребно оборудване на лодката, много подходящ за кратки морски пътувания за защита на ключове, мобилен телефон, GPS, таблет или плажна кърпа.
 • 40 до 60 литра: подходящ като малка пътна чанта за състезания или пътувания по вода.Достатъчно голям, за да бъде полезен през уикенда.Може лесно да се побере в пилотската кабина и да се носи през раменете без никакви проблеми.
 • 60L до 80L: За дълги курсове или уикенди можете да прехвърлите достатъчно работа или безопасно да транспортирате обемисто оборудване.Идеален за дълги пътувания или взискателни велосипедисти.
 • Над 80 литра: перфектна водоустойчива чанта за пътуване.Моделът на колелца има голяма сила на управление и чантата на колелца може да се влачи по тротоара или през летището, без да натоварва прекалено много ръката ви.

Ако не сте много привърженици на литровите вместимости на непромокаемите чанти, ние ще ви помогнем да изберете подходящата непромокаема чанта, например следната: 

 • Миниатюрната водоустойчива чанта е подходяща за предмети като мобилни телефони и портфейли, както и за предмети, необходими на открито.Например можете да ги използвате за комплекти за първа помощ, челни фенерчета, факли или пречистватели на вода.Закупуването на няколко чанти има много предимства, тъй като те могат да ви помогнат да организирате по-добре оборудването си.В допълнение, малките чанти често се използват за защита на предмети с висока стойност, като например туристически пръти, тъй като тези малки чанти могат да се носят в средни и големи
  раници.
 • Средни чанти – Средните чанти са идеални за къмпинг готварски печки, туристически обувки, туристически раници и обемисти предмети.От тях се получават и отлични възглавници, когато са напълнени със спортно облекло или други меки материали.Някои хора обичат да използват средно големи торбички, за да съхраняват храна през нощта (като окачат торбичката на недостъпно за животните място).Въпреки че това е приемлива употреба, важно е да се използват много тънки непромокаеми торбички за този вид употреба.
 • .

 • Водоустойчива чанта с по-голям капацитет, голямата водоустойчива чанта е идеална за вашите спални чували, къмпинг одеяла и дрехи.Наред с това можете да ги напълните с ултралеки пътни чанти или малки водоустойчиви устройства за съхранение, за да защитите и организирате устройствата си (смартфон, GPS, фотоапарат, бинокъл…).Например, ако трябва да пътувате с лаптоп, препоръчваме да използвате няколко водоустойчиви чанти, за да защитите ценните си вещи и да ги разделите на няколко части.Можете също така да използвате голяма водоустойчива чанта, за да защитите пръчките си за скандинавско ходене.

2) Затворете непромокаемите
торбички

Шевовете са най-слабото място на чантата.Повечето торбички се нагряват с висока честота, за да се предотврати изтичането на вода, но има 3 вида затваряне:

 • 3-верижно сгъваемо затваряне.Това лесно и ефективно затваряне може да защити вещите ви, дори ако багажът ви е напълно потопен.Моля, имайте предвид, че след определен период от време под вода надеждността на хидроизолацията ще намалее.Поради това се предпочитат продукти, които не са трайно разпределени.Важно е също така да се отбележи, че тези торби не трябва да се пълнят, в противен случай няма да се затворят правилно и ще загубят основната си характеристика: водоустойчивост.
 • Компресионна чанта.Това е по-практично от сгъваемата чанта за трупи, когато ципът не е водоустойчив, понякога е облицован със защитна къща.Моля, имайте предвид, че патентованата чанта е водоустойчива по стандарта IPX7.Всички чанти с цип могат да имат лесен достъп до предметите, без да ги изпразвате всичките.
 • Потопяеми в случаи.
  Императивни за защита на вашето електрическо оборудване, те са устойчиви на прах и вода.С подвижна вътрешна част от пяна, те предлагат перфектна защита благодарение на твърдия си корпус и О-пръстени.

<3) Видове непромокаеми чанти

 • Раница: Подходяща за пренасяне на екипировка по пътеката, на плажа или просто за съхраняване на определени предмети по време на плаване, водоустойчивата раница обикновено може да бъде натоварена чрез разтягане. Стилът на каишката е в обикновен тъмносин цвят. Някои раници са предназначени за пренасяне на лаптопи или цифрови таблети. В този случай те образуват тясно отделение, което позволява едновременното навлизане на светлина и твърди частици. Ефективността на раницата е добре известна. Както и водоустойчивата му версия, защото освен че ви осигурява комфорт, тя гарантира, че багажът ви ще остане сух. Много подходящ за туризъм, на море или преди качване на борда, той ви позволява да запазите ръцете си свободни. Подобно на тръбните чанти, има много различни размери и формати, които можете да приспособите към целта си. Водонепроницаемата версия на раницата гарантирано има затваряне с капак или водоустойчив цип. Съществуват
  и модели, специално предназначени за пренасяне на електронни устройства като лаптопи или цифрови таблети.

 • Чанта: На работа всеки ден, на работа, на лодка или на плажа. Водоустойчивият външен джоб има типичен морски вид и е идеален за пътуване в дъждовно време, когато трябва да вземете със себе си файлове или компютър.

 • Водоустойчиви чанти: За транспортиране на крехко, техническо и/или електрическо оборудване тези чанти предлагат най-добрата защита благодарение на твърдата обвивка и О-пръстените, снабдени с водонепропускливи уплътнения. Вътрешната пяна може да бъде разместена, за да задържи съдържанието и да помогне за абсорбиране на ударите в случай на падане. Вместимостта варира от 1 до 40 литра, а теглото – от 1 до 10 кг.

 • Водоустойчиви калъфи и защитни покрития: За по-професионални познания има различни водоустойчиви калъфи, които ви позволяват да използвате вашия смартфон/таблет/компютър или УКВ в морска среда.
  Има обикновени джобове, които позволяват на устройството ви да се изплъзва, тези джобове са прикрепени към различни заключващи системи за тактическо оборудване. За iPad и iPhone има и специално модифицирани водоустойчиви калъфи. Лека и тънка, така че може да осигури ценови и хранителни точки.

4) Кога да използвате водоустойчива чанта?

Поход, пътуване до морето: да носите необходимото, но да предпазите имуществото си от пясък и влага. Той е лек и практичен и може да побере ключове или мобилни телефони.

Внимавайте!

Пътувания през уикенда: за да се улесни пренасянето на определени предмети за съхранение в ограничено пространство, някои модели предлагат клапан за освобождаване на налягането, за да се намали размерът на чантата.

Водни спортове: практичните чанти за опаковане могат да пренасят и съхраняват правилно оборудването. Не е задължително това да е раница, която е лесна за носене в самолета или на плажа, но трябва да има добър капацитет, за да побере вашето оборудване и части. По
този начин ще се чувствате
удобно и спокойно, докато практикувате любимите си спортове (каране на джет, гмуркане или сърф)

 

Как да изберем водоустойчива чанта

5) Оценка на водоустойчивостта на водоустойчивата чанта

Обикновено се изработва от дебела тъкан, за да е по-устойчива на корозия и удари и да осигурява най-добър водоустойчив ефект, включително PVC или найлонови торбички, които се използват широко в морската среда. При екстремни условия най-ефективната тъкан надвишава 600 g/m², а дебелината и здравината ѝ са достатъчни, за да предотвратят разкъсването и натоварването.

Категорията IP е международен стандарт за оценка на водоустойчивостта на чантите. Измерва се по скала от 1 до 9К.

Категорията IP е международният стандарт на Международната електротехническа комисия за водоустойчивост. Той класифицира водоустойчивостта, противопясъчните и противозамърсяващите свойства на продукта.
В следващата таблица са обобщени данните за съответствие.

IPX0: Няма защита.

IPX1: Защита от вертикални капки вода.

IPX2: Защита от падащи капки вода до 15° от вертикалата.

IPX3: Защита от дъждовна вода до 60° от вертикалата.

IPX4: Защита от пръски вода от всички посоки

IPX5: Защитен срещу водни струи от всички посоки при дюзата (22,5 мм дюза, 12,5 л/мин).

IPX6: Защитен срещу водни струи от всички посоки в дюзата (12,5 мм дюза, 100 л/мин).

IPX7: Защитено срещу въздействието на потапяне (до 1 м). Не трябва да е възможно проникване на вода във вредни количества, когато оборудването е потопено във вода при определени условия на налягане и време (потапяне до 1 m).

IPX8: Оборудване, потапящо се при определени условия (продължително потапяне) на дълбочина над 1 м. Обикновено това означава, че оборудването е херметически затворено.При някои видове оборудване обаче това може да означава, че водата може да навлезе, но при условие, че не предизвиква вредни ефекти.Защита срещу потапяне.

IPX9: Потапяне на оборудването при определени условия на височина над 1 м и защита от почистване под високо налягане. Обикновено това означава, че оборудването е херметически затворено и може да издържа на високо водно налягане.

IPX9K: Оборудване, потапящо се при определени условия (продължително потапяне) на дълбочина над 1 м и Защита от почистване под високо налягане.Обикновено това означава, че оборудването е херметически затворено и може да издържи на високо налягане на водата.

Нашата пълна гама от водоустойчиви чанти можете да намерите в нашия магазин.В зависимост от това за какво възнамерявате да я използвате, ще намерите нещо подходящо за вас.Надяваме се, че това ръководство за избор на водоустойчива чанта ви е помогнало, а ако имате някакви въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас, нашите екипи от специалисти ще ви предложат най-качественото обслужване.

Добра война!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *