Каква е средната заплата на пилот на изтребител?

Франция е една от най-влиятелните нации в света и има аподиктична история като голяма въздушна сила. В резултат на това Франция е създала елитен клон на военния персонал, известен като пилоти на изтребители. Тези мъже и жени са отговорни за управлението на някои от най-модерните съществуващи самолети. Пилотите изтребители служат на въздушните сили и на своята страна и са опитни пилоти на изтребители. Той изпълнява мисия в областта на отбраната и сигурността с непоколебимо спокойствие.

Средната заплата на френски пилот на изтребител  може да се окаже трудна, защото всяка година изглежда, че правителството променя начина, по който изчислява своите данни. Като пилот на изтребител заплатата, която получавате, зависи от вашия опит и стаж на настоящата ви работа. Стартовите заплати на пилотите на изтребители могат да варират значително в зависимост от това в коя част на страната са базирани и на какъв самолет летят. Те оперират на борда на изтребителна ескадрила, например Rafale или Mirage. Летците започват кариерата си на 1635 евро, но са възможни повишения.

Влезте в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно за оцеляване, lit de camp picot….) и се възползвайте от нашите специални предложения!  

Gant-militaire

Заплати на пилотите на изтребители :

Средната заплата на пилот на изтребител във Франция е 65 500 евро.
Това е с около 15 000 евро по-малко от най-старите пилоти на изтребители в Германия, които печелят 77 250 евро, малко повече от средната заплата за всички професии.

Платата или възнаграждението на пилота на изтребител се изчислява според индексната скала на държавната служба, подобно на всички останали клонове на армията. Тя варира в зависимост от различните брутни и увеличени индекси, както и в зависимост от стъпката, стажа и класа на професионалиста, където брутният индекс е кариерният индекс, той е число, свързано с всяка стъпка във всеки клас, а увеличеният индекс е число, определено с указ.Той е свързан с брутния индекс.

Някои аксесоари за военни като военни ръкавици, балаклави се предлагат в нашия онлайн магазин Surplus Militaires.
 

Заплати :

Тези указания за заплати съответстват на база на заплатите. Те не включват надбавки, както и бонуси.

 • Студентът пилот на изтребител :

Учебната програма по авиация е с продължителност три години, които ще се провеждат във военната база Салон дьо Прованс в Буш дю Рон.През това време студентът е авиатор  печели средно 1635 евро, в зависимост от мисиите си. При получаване на лиценз за пилот, който е диплома за военно училище на ВВС в края на 3-те години, прекарани във военното училище, той става мичман и може да получава заплата от 26€ нето. Но като цяло мичманът може да печели 1216 € бруто месечно.

 • Въздухоплавателят :

Въздухоплавателят печели между 2100 € и 4600 € месечно.
След това тази сума може да варира в зависимост от няколко критерия: тъй като това е длъжност в армията, скалата на заплащане варира в зависимост от ранга на пилота. Заплатата също така зависи до голяма степен от мисиите, изпълнявани от пилота, както е при войниците в армията. Например
участието във външни операции (OpEx) или в специфични мисии може да доведе до допълнителни бонуси.

quel-est-le-salaire-moyen-d'un-pilote-de-chasse
 • Подлейтенант :

Рангът на втори лейтенант  получава брутна заплата от 1710 евро на месец, която може да се увеличи в зависимост от мисията му, разбира се.

 • Лютенант :

Дофицерите с ранг втори лейтенант получават месечна заплата между 1916€ и 2500€, в зависимост от степента им от 1 до 5.

 • Капитан :

В ранг капитан има стъпка от 1 до 6 стъпки, при която офицерът може да получава заплата между €2680 и €3125.

 • Командир :

Командирът на френски пилот на изтребител получава заплата от 3125€ до 3584€ бруто в зависимост от ешелона си.

 • Подполковник :

Офицерът-подполковник  от френските военновъздушни сили, в раздела за пилоти на изтребители, получава възнаграждение между 4000€ и 4500€ бруто.

 • Полковник :

Заплатата на полковника в армията е между 3800 € и 5250 € бруто, разбира се, в зависимост от ешелона.

 • Въздушен бригаден генерал :

Дофицерите със звание бригаден генерал от авиацията получават заплата между 5243 € и 5473 € бруто в зависимост от степента си.

 • Въздушен дивизионен генерал :

Лицата, които достигат до званието генерал на въздушна дивизия, което е най-високото звание във Военновъздушните сили, получават брутна заплата от 5473 € до 6000 €, в зависимост от стъпката си.

Компенсаторни надбавки :

Пакетните надбавки могат да променят тези заплати.Въздушните сили предлагат еднократни надбавки. За целта ВВС вземат предвид семейното положение на офицера, както и географското разпределение на мисиите.На пилота на изтребител се отпуска 13-месечна сума на стойност 1067, евро, веднага щом подпише договор за минимален ангажимент от една година. На пилотите могат да бъдат отпускани и надбавки, когато изпълняват продължителни мисии в чужбина. И както във всяка друга професия, заплатата на пилота на изтребител може да бъде променлива поради надбавки и други придобивки, свързани с работата му.

Във военновъздушните сили има няколко възможни бонуса, особено за офицерите, като например :

 • GIPA – Garantie individuelle du pouvoir d’achat 
 • IFTP – Indemnité pour frais de transport des personnes
 • CIR – COMPLEMENT INDEMNITAIRE RESTRUCTURATION
 • GIPA – GARANTIE INDIVIDUELLE DU POUVOIR D’ACHAT
 • ICPE – INDEMNITE D’HABILLEMENT, CHAUSSURES ET PETIT EQUIPEMENT
 • IR – INDEMNITE DE RESIDENCE
 • ISG – INDEMNITE DE SUJETION GEOGRAPHIQUE (DOM)
 • ITM – INDEMNITE DE RESIDENCE
 • ITM – INDEMNITE DE RESIDENCE
 • ITM – INDEMNITE DE RESIDENCE
  /li>

 • ITM – INDEMNITE TEMPORAIRE DE MOBILITE
 • IULE – INDEMNITE POUR L’UTILISATION D’UNE LANGUE ETRANGERE
 • RIFSEEP – РЕЖИМ НА ЗАПЛАЩАНЕ, ПРИ КОЙТО СЕ ВЗЕМАТ ПРЕДВИД ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, СУБЕКТИТЕ, ЕКСПЕРТИЗАТА И ПРОФЕСИОНАЛНАТА ЗАДЪЛЖЕНОСТ
 • IFTP – ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ПРЕВОЗ НА ЛИЦА
what-is-the-average-salary-of-a-hunting-pilot

Офицерите се ползват от тези многобройни бонуси, което е предимството на тази професия.

В заключение ще кажем, че пилотът на изтребител в началото на кариерата си, заплатата му е близо до2 100 евро бруто на месец. След това това възнаграждение се развива в зависимост от ранга: почти 2 200 € при ранг мичман, след това 3 350 € при ранг втори лейтенант и накрая почти 4 600 € при ранг лейтенант. Подобно на всички останали военнослужещи, заплатите им варират в зависимост от техния ранг и надбавките и бонусите, които получават от държавата. Освен заплатата, предимството на тази професия е, че никога не работите сами. Авиаторите трябва да са запознати с високотехнологичното оборудване, което е от съществено значение за тяхната мисия. Тази работа е много добре платена, така че изборът ѝ е правилен. Така че, за вашата кариера се доверете на Surplus-Militaires особено за военното оборудване, както и за информация.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *