Каква физическа подготовка за туризъм ?

В днешно време дейностите на открито са много популярни. Противно на общоприетото схващане, този вид спортни занимания не са предназначени само за скаути или ловци. Тъй като тези дейности не само ни карат да обичаме и опазваме околната среда малко повече, това е и добър начин да спортуваме, да поддържаме добра форма и да повишаваме издръжливостта си в атмосфера и приятелство, което осигурява качествено физическо и психическо благополучие, по-добро от кардиото във фитнес залата.

Всъщност заниманията сред природата през седмицата се препоръчват горещо от треньорите по живот заради тези обогатяващи и терапевтични ползи, благодарение на спокойната, здравословна и мирна среда – благополучие, което заниманията в града не могат да ви предложат. Всъщност пешеходният туризъм е спортно занимание в природата, което се състои в изработването и преминаването на определен маршрут, като се върви пеша, а не се бяга. Този спорт обикновено се практикува в група върху всяка опора, която позволява пешеходен маршрут, без екипировка или техники за напредване, свързани с алпинизма. Този пешеходен маршрут може да бъде или да не бъде маркиран със светофари и знаци.

Тази сесия се практикува сред природата, сред дървета, скали и животни, със или без стълбове като опора и с пълно уважение към човека и околната среда.
Подходяща е за всички – от младия атлет до възрастния човек със заседнал начин на живот.

За вашите туристически пътувания изберете нашите военни раници

chaussures-militaire

Table of Contents

Физическа подготовка и
тренировка преди поход

Физическа подготовка и тренировка за начинаещи и издръжливост

Физическа подготовка и тренировка за начинаещи и издръжливост

Физическа подготовка и тренировка
за начинаещи и издръжливост
/span>

Туризмът е леко физическо занимание по пътеки в равнината или в планината, а по-често в гората през почивните дни. Това е много удачен избор, така че груповата разходка в гората, която може да се квалифицира и като бягане, е отлично занимание за укрепване или подновяване на семейните връзки, като се разхождате заедно в гората, близо до Вар, Рона или защо не и до Лоара например, тези маршрути са идеални с няколко сирена и няколко бутилки вино като награда за завършването на маршрута.

През гората.

Както при всеки спорт, когато започвате, винаги трябва да действате бавно с няколко серии лесни упражнения. Ако искате да започнете да се занимавате с туризъм, първо започнете с излети, които отговарят на вашето ниво на физическа подготовка. Например излезте на 1-2-часова разходка, без да носите товар и по не много трудна пътека. Докато се упражнявате, можете постепенно да увеличавате продължителността и трудността на дейността. По този начин
можете да станете професионалист и постепенно да се забавлявате безопасно.

Физическа подготовка и обучение и кардио за дълги упражнения?

Ако планирате да отидете на дълга разходка с колегите си през седмицата, трябва да предвидите интензивността на голямото изпитание, което ще постави пред тялото ви, за да избегнете травми. За
да се подготвите добре, можете да

 • Редовно изпълнявайте
  серия от упражнения за издръжливост при ходене с продължителност няколко часа
 • Приемайте повече
  енергия
  .
  Правете серии от упражнения за укрепване на мускулите, за да подготвите правилно тялото си
 • Практикувайте редовно сърдечносъдова дейност (бягане, каране на колело, скачане на въже

Когато става въпрос за укрепване на мускулите в частност, трябва да се съсредоточите върху общата подготовка. Всъщност за ходенето не са необходими само краката, а и ръцете, които също работят чрез люлеещите се движения, да не говорим за скандинавското ходене или използването на пръти като помощно средство. При
наличието на раница се включват и коланът за гърба, раменете и коленете.

what-physical-preparedness-for-trekking-pedestrian

Предимства на пешеходния туризъм

 Той е не само развлекателно занимание, но и средство за доброто състояние на тялото и духа и има силата да обединява хората. Това оптимизира комуникацията между вас и вашата група по време на дълга, спортна и образователна разходка. Lozere би бил идеален за кратко бягане  Освен това, като спорт, тази практика има силата не само да ви помогне да укрепите издръжливостта си, както и имунната си система, благодарение на молекулите, отделяни от растенията и дърветата: фитонциди, но и да участва в превенцията на остеопорозата, благодарение на действието си върху скелета и ставите. Всъщност можете да станете по-силни и да намалите риска от фрактури само с една приятна разходка в гората. Пешеходният туризъм също така ще ви позволи да намалите нивото на стрес благодарение на подоброто насищане на мозъка с кислород, далеч от замърсяването на града. Освен това
малко разглеждане на забележителности ще бъде допълнителен бонус към успеха на бъдещите ви вълнуващи истории, които по-късно ще можете да добавите към младежките си трофеи.

Помислете обаче дали да не си вземете бастун, който да ви помага да се движите напред, особено ако сте по-възрастни и по-уверени, да ви помага да изкачвате или слизате по трудни стъпала и най-вече да облекчава коленете ви в случай на болка или просто за да не се уморяват толкова. Бастунът също така ще ви помогне да преминете през опасни пътеки или такива, които не можете да преминете сами или без помощ.

Как да се движим безопасно ?

.

Предоставяне на кратки подготвителни преходи

Всъщност, ако планирате да правите поетапни преходи от около 7 часа с 8-килограмова раница, добра логика би било да направите няколко кратки поетапни
прехода

.strong>добра логика би била да правите упражнения с подобна продължителност и тежест през почивните дни или да почивате една седмица преди поход. В идеалния случай дори трябва да изминавате добро разстояние 2-3 пъти дневно с интензивност, близка до тази на бъдещото ви ходене. Това ще ви послужи като тренировка, която ще накара мускулите ви да свикнат с усилията и трудността на туристическото предизвикателство.

Приготвителен комплект за трекинг и аптечка

Има множество варианти на идеалната аптечка, която трябва да подготвите добре преди този вид упражнения. Като минимум обаче трябва да имате:

 • Бандажи : Предварително изрязани, различни размери, специални и стандартни блистери
 • Хидроалкохолен разтвор
 • Всички необходими материали са на разположение.
  /strong>
 • Дезинфекционни и стерилни компреси
 • Дезинфекционни и стерилни превръзки
 • Дезинфекционни
  и стерилни
  превръзки.
  Физиологичен разтвор, ако е необходимо да се почистят очите
 • Чифт остри ножици
 • Чифт остри ножици./strong>
 • Клещи за премахване на кърлежи и чифт пинцети или щипки за отломки
 • Одеяло за оцеляване на човек
 • Одеяло за оцеляване на човек
 • .
  strong>Едно одеяло за оцеляване на човек

 • Препарат против комари
 • Препарат против комари
 • Болкоуспокояващо средство

Съвети и предпазни мерки преди планински екскурзии

Пътуването в планината, дори и през лятото, изисква по-специална и изтощителна бдителност. Първото задължително условие е системно да се консултирате и да проверявате прогнозата за времето, тъй като в планините бързо могат да се появят гръмотевични бури. Като предпазна мярка е най-добре винаги да носите нещо, с което да посрещнете и да се справите с внезапен обрат във времето (К-път и смяна на дрехите).

Преди да тръгнете, разберете
за достъпността на мястото и трудността на маршрута, за да избегнете инциденти. В планините никога не разчитайте на броя на километрите, за да предвидите продължителността или трудността на маршрута. След това вземете със себе си свирка, за да можете да бъдете открити по-лесно в случай на инцидент.

Добре е да носите свирка.

 

каква-физическа-подготовка-за-пешеходен-туризъм

Как да изберем правилните туристически обувки ?

Когато става въпрос за
физическа активност за дълъг период от време, комфортът е водещата дума. Не бива да се колебаете да пробвате няколко модела, преди да направите покупка, тъй като малко дискомфорт в магазина може да се превърне в истинско мъчение по пътеките. От
техническа гледна точка има няколко варианта както за ботушите, така и за обувките:

Ниски или полуниски обувки

Този тип обувки са по-леки и по-удобни за семейна разходка. Използват
се за
кратки разходки или преходи и по-кратки, не толкова трудни разстояния.

Обувки за всички терени

Обувката е
снабдена с висока горна част, която предпазва глезена. Тези обувки са подходящи за ходене на дълги разстояния или за продължително ходене, наречено трекинг. Подметките им са по-дебели и обикновено са изработени от печен материал, така че са водоустойчиви. Ако са по-тежки, те са и по-устойчиви и предпазват краката ви много добре.

Съвети за подготовката на туристическата раница ?

Първият съвет, който трябва да запомните, когато подготвяте раницата си, е свързан с нейното тегло. Защото наистина не е препоръчително да носите чанта, която надвишава 20% от теглото на притежателя ѝ. Освен това, ако не разполагате с подходяща мускулатура, тренировки и физическа подготовка, рискувате да се нараните.

  • Елементите, които са тежки или се използват само в края на похода, трябва да са в долната част на раницата
  • Елементите, които се използват често, като слънцезащитен крем, вода, карта или закуски, трябва да са лесно достъпни
  • .Това, което трябва да остане абсолютно сухо, като резервни дрехи, документи за самоличност, пари, трябва да се съхранява в непромокаеми чанти или опаковки, в плътно затворен джоб, скрито на труднодостъпно място, защото дори и с водоустойчива раница и/или кобур, предвидени за тази цел, не сте защитени от проникване на вода в раницата.

  Как да не се изморяваме по време на тези упражнения

  Намерете своя ритъм

  Намеряването на своя ритъм по време на дълга разходка е много важно и не е толкова лесно, колкото си мислите. Ако се уморите, трябва да се опитате да вървите бавно, защото умората често идва от недостатъчно бързо темпо. В този случай трябва да вървите още по-бавно, дори ако темпото ви притеснява и имате чувството, че разходката е безкрайна, тъй като това ще позволи на тялото ви да издържи. Не бива да спирате твърде често.

  Ако вървите в група, не бива да започвате твърде бързо, за да дадете на тялото си време да се адаптира към ходенето и да не се изтощи с течение на времето. Една от
  функциите на екскурзовода е да управлява темпото по време на организираната разходка, но също така трябва да обръща внимание на всички без изключение.

  Темпото е по-ефективно, ако всички в групата успяват да вървят часове наред, без да се уморяват. Преди всичко избягвайте най-лошото нещо, което можете да направите, а именно да ускорите, за да настигнете спътника си, да спрете, за да отдъхнете, и отново да ускорите. Ако изостанете, дайте знак на приятелите и спътниците си да намалят темпото, след което продължете със собственото си темпо.

  Подходяща хидратация

  Преди, по време и след физическо натоварване трябва да изпиете около 4 литра. Промяната на напитките улеснява постигането на това, без да се налага да го правите : чай, различни напитки, супа, вода… В Испания в горещо време можете да изпиете до 7 или 8 литра. Да останете хидратирани е много важно, тъй като само ако загубите 2% от теглото си в течности, ще загубите 20% от физическата си работоспособност.

  Но пиенето на вода също така предотвратява мускулните болки след дълго ходене или тежки крака. Така че, дори да не е прекалено горещо, е препоръчително да пиете и да се храните. Обилната закуска (течности, бърза захар, нишесте, белтъчини…) е основата.

  Как да успокоим мускулите ?

  Ако мускулите ви болят след разходките, вероятно това е така, защото не сте пили достатъчно вода по време на разходката. Вечерта, за тези от вас, които предпочитат вечерна напитка, препоръчваме хубава освежаваща бира. Бирата съдържа витамин В, който помага за отпускане на мускулите. За
  тези, които не я харесват, бирената мая е добра алтернатива.

  От друга страна
  , ако все още изпитвате болка, както и ако продължавате да пиете, можете да вземете парацетамол или аспирин, за да облекчите болката. Крампите се дължат главно на загубата на минерални соли при изпотяване. Затова трябва да компенсирате тази загуба с минерализирана вода или изотонична напитка. Препоръчително е също така да ядете банан, тъй като той съдържа много калий. Добрата супа помага за хидратацията и предотвратява спазмите.

   

  каква-подготовка-физическа-подготовка-за-пешеходен-трекинг

  Къде да се екипирате за най-добро туристическо изживяване?

  Ако сте
  абсолютно опитайте се да се занимавате с туризъм, но не знаете къде да си купите цялото оборудване : обувки за раница и т.н., тогава ви предлагаме SURPLUS MILITARY, един невероятен и перфектен магазин за вас.

   Това е един от най-добрите онлайн магазини за военни продукти в целия свят.
  Техните продукти се конкурират с най-добрите на пазара, но на разумна цена, достъпна за всички, които искат да купуват от тях. Ще намерите желаното авиационно облекло, униформи, оборудване и аксесоари. Артикулите, предлагани от SURPLUS MILITARY, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество. В този магазин има всички армейски артикули, които търсите и от които се нуждаете, за да демонстрирате гордо военния си стил.

  С удоволствие ще разгледате дрехите и аксесоарите за цялото семейство: аксесоари за мъже, жени, деца от всички възрасти и размери, които искате. Разгледайте, onplus-military.co.uk има различни артикули в каталога си, които да ви задоволят: бойно облекло, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и много други… Този магазин е най-добрият за облекло във военен стил и съпътстващи съвети, за да изживеете перфектното приключение на войник по най-добрия начин.
  Доставката е безплатна и за цял свят.

  Направете поръчката си с 1 клик и пакетът ви ще бъде доставен в рамките на 3-5 дни в зависимост от местоположението от понеделник до събота от 9 до 17 ч.. Освен това разполагат с най-отзивчивия персонал на онлайн пазара, като времето за реакция на отдела за обслужване на клиенти е до 24 часа. Присъединете се към СЪРПЪЛНАТА ВОЙСКА. Те ви очакват, така че вземете телефона или компютъра си и посетете най-добрия уебсайт за продажба на мечтаните от вас военни продукти на адрес surplus-military.co.uk

  .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *