Как да изберем военна балаклава ?

Балаклавата или лицевата маска е покривало за глава, което се спуска под брадичката и по този начин покрива почти цялата глава и част от шията, с изключение на една или повече дупки, които се намират в очите, а понякога и в устата, върху цялото лице. The цветна качулка може да бъде навита над горната част на черепа, като по този начин наподобява шапка, или дори да се носи под каска. 

1) Балаклава като култура:

Пиеса, измислена от Юбер Кунде, наречена „Кагул“в театър дю Ронд-Пойнт през 2004 г., Юбер я озаглавява „Кагул“. Този разказ е високо оценен и се появява в сборника Pièce (dé)montée de la CRDP de l’académie de Paris.

През 2006 г. Майкъл Юн издава хит, наречен „Fous ta cagoule“ в пародиен режим, в който героят на рапъра от Савоя и Fatal Bazooka предлага на всички свои фенове да носят балаклава, за да им е топло.

На Canal+ – Action Discrète балаклавата се превърна в мото на програмата, тъй като актьорите, облечени в военни-облекла, те за първи път представиха с хумор действията си, маскирани като група терористи. От 2008 г. насам тя се публикува публично и всеки от членовете ѝ носи балаклава.

Балаклавата е и името на тайна политическа и военна терористична организация, действаща през 30-те години на миналия век във Франция. Кагуле извършва множество общоопасни престъпления (убийства, бомбени атентати, саботажи и контрабанда на оръжие). В същото време се опитва да отрови армията, като разпространява фалшиви слухове, подобни на комунистическото въстание. През 1937-1938 г. полицията разтуря организацията.

2) Характеристики на военния калпак: 

Военната балаклава е от памук, специална вълна или полар, използва камуфлажни цветове или се предлага в едноцветен цвят с черно или зелено каки, за да подхожда на всеки вид мисия: нощна атака, спасяване в пустинята, набег в гората. Неговата функция е да прикрива самоличността на елитните части от очите на врага или престъпниците. Той е особено полезен за операции, отразявани от медиите.

военни бонета

 

Материалите, от които е изработена балаклавата:
 

Материалите, от които е изработен, могат да бъдат избрани заради техните огнеустойчиви свойства. Това е важно при военна употреба, за да се предпазят от топлина, причинена от взривяващи се гранати, или дори по време на шофиране, особено в превозни средства, в случай на пожар след произшествие (тогава отворите обикновено се намаляват до очите, така че се вдишват дим и пепел).

Как да изберем правилно военната си балаклава?

3) Видове балаклави:

 • Найлонова балаклава:&nbsp
  ;

100% найлон, универсален и практичен през всички сезони. Материалът се разтяга добре и има пори в тъканта.

Дъхателна функция : Тънък дизайн, близо до кожата и може да диша свободно. Помага да се намали замъгляването на каската. Може да се носи самостоятелно или под всякакъв вид каска. Тактическа шапка, която ви предпазва от прах, слънце, UV лъчи или сняг.

Много удобни за носене, идеални за пролетта, лятото, есента и зимата : подходящи за спортове на открито, катерене, бягане, колоездене, мотоциклети, велосипеди, туризъм, кану, ски, лов, стрелба, ски, сърф, туризъм, катерене, сноуборд, снежни оръжия, пейнтбол, тактическо обучение и други дейности на открито.

 

 • Качулка за сноуборд :&nbsp
  ;

Висококачествено покритие от дишаща мрежеста тъкан : използваме полиестерна тъкан за производството на висококачествени спортни маски за открито, които предлагат висококачествени характеристики по отношение на вентилацията, абсорбцията, отвеждането на потта, издръжливостта и устойчивостта на износване, много меки и леки.

Всестранна употреба: тази балаклава е идеална за студено или слънчево време. Той е универсален през цялата година. Може да се
носи под всякакъв вид каска или шапка.

Подходящ за употреба на открито, при каране на ски, конна езда, сноуборд, сноуборд, колоездене, колоездене, бягане, кану, джогинг, туризъм, риболов, сърф, катерене, къмпинг, туризъм, колоездене и много други приложения.

Материал: BLCOOL полиестерна тъкан. 

Как да изберем правилната военна балаклава?
 • 3D Балаклава:&nbsp
  ;

Лека аспирационна качулка, украсена с 3D зеленина, идеална за мигриращи ловци и военни на мисии, изискващи добър камуфлаж. Запазете анонимността си по време на мисиите за сигурност в гората. Налице е отвор за всяко око, за да има добра видимост.

Изработен от много реалистично изглеждаща 3D материя от листа, този модел ловна качулка гарантира пълна невидимост на лицето:

Тя е разработена от 100% полиестер с един регулируем колан и подвижна козирка. Цветът е 3D Camo Foliage

Той ще се слее със заобикалящата го среда, за да можете спокойно да наблюдавате прелитащите птици и да си осигурите страхотно ловно преживяване.

4) Изберете идеалния размер на капака:

Избирането на размера на балаклавата по ваш избор е много лесно, просто вземете шивашка ролетка и я поставете над веждите и ушите си, за да измерите най-голямата част на главата си.

След това направете справка с таблицата за съответствие на размера, за да намерите подходящия размер качулка за вас.

.

Размер на главата (cm)

Височина 

53 до 55 cm 

S

55 до 57 см

S

57 до 59 cm

M

59 до 61 cm 

L

61 до 62 cm 

XL

5) Полезност на балаклавата:
 

Главата разсейва една трета от телесната температура, а най-чувствителните към студ области са ушите, челото и горната част на черепа.

Пълното носене обикновено е пълно, за да се намали тази загуба, освен при отрицателни температури, когато челото и носът са изложени на риск.

От друга страна, ако сте на самолет, капакът помага да се избегне неприятното усещане за студ. Но на гърлото деликатната тъкан придава по-слаби лечебни свойства в сравнение с врата.

Балаклавата е аксесоар, използван от войник, зимен спортист, мотоциклетист или просто частно лице, за да се предпази от студа и да запази топлината в себе си. Всички знаем, че не можем да се концентрираме, ако имаме студен врат или лице, или дори ужасно главоболие. Това е и елемент от камуфлажа за войниците на мисия. 

Начинът, по който лицето е покрито, гарантира, че част от самоличността на лицето не се разкрива, може да се използва от хора, които не желаят да бъдат идентифицирани, или по тактически причини (от специалните сили или членове на елита, като алтернатива на фината боя за лице).

Как да изберем правилната военна балаклава

6) Поддържане на балаклава:

Капачката (особено в разгара на сезона) изпълнява здравословна функция, като предпазва копитата от косми и прах.

Моля,
не забравяйте да спазвате температурата, за да
не се деформира
аспираторът
твърде бързо.

Носенето на качулка улеснява замъгляването на очилата ви, ако ги носите. Уверете се, че разполагате с добра вентилация като деминератор, за да не се търкаляте с козирката. При дъжд плъзнете долната част на капака между водоустойчивия кожух и единичния кожух, така че водата да не прониква в последния. 

Как да изберем правилната военна шапка

Ако сте попаднали на нашия сайт, значи сте попаднали на правилното място. Разполагаме с широка гама от военни балаклави, във всички форми и цветове на камуфлажа.

Нашите военни балаклави:

  • Военна ски маска с качулка
  Как да изберем правилната военна шапка

  Тази военна балаклава е изработена от топла вълна. Може да се носи по време на зимни дейности или спортове на открито през зимата. Дизайнът му осигурява перфектно покритие на лицето. Изработен е от мек, топъл и удобен материал.

  • Военна
   балаклава за колоездене
Как да изберем правилната военна балаклава

Този модел балаклава се носи от войниците в бойната армия. То е успяло да покрие изцяло лицата им, показвайки само очите им. Тази балаклава е идеална за тези, които карат велосипеди. Същевременно се осигурява по-добро всмукване и издишване на въздуха. 

 • Унисекс военна качулка-маска за мотоциклет
Как да изберем правилната военна балаклава

През зимата тези шапки често се носят от войници на мотоциклети. Използва се като маска за колоездачи за мъже и жени. Осигурява максимална защита срещу вятър, прах и UV лъчи. Изработен е от полиестер за по-добра циркулация на въздуха и комфорт.

 • Военна
  качулка от
  дърво от
  джунглата
Comment bien choisir sa cagoule militaire ?

Тази балаклава е във формата на шал с военна камуфлажна щампа, изработена изцяло от полиестерни влакна и безшевна. Той е изключително мек, което го прави удобен за носене. 

 • Военна многофункционална качулка

Тази тактическа камуфлажна каска е проектирана с много меки и хладни материали. В единия си край има и шнур за пристягане. Материята е лека и има способността да отвежда влагата. Подходящ е за мъже и жени.

 • Военна балаклава – военна
  подплата
Как да изберем правилната военна качулка

Тази шапка е подходяща за колоездене и лов. Често се носи от войници, които тренират с велосипеди. Изработен е изцяло от найлон и е много еластичен, което осигурява по-добра циркулация на въздуха. Независимо от сезона, тази балаклава винаги е подходяща за вашите дейности на открито.

 • Военна спортна
  качулка на открито

Тази шапка за врата е много мека на допир. Той е много подходящ за всички възрасти и различни поводи, особено за спорт на открито. Тя е
проектирана с висококачествена материя от ликра, еластична и гъвкава и удобна за носене.

 • Военна
  качулка за сноуборд
Как да изберем правилната военна балаклава

Този камуфлажен инструмент е изработен изцяло от полиестерни влакна. Подходящ за спортове на открито. Той има функция за евакуация. Тази качулка е еластична и гъвкава, много удобна и изключително лека.

 • Военна
  качулка за еърсофт

 

Тази шапка за лов и колоездене е изработена изцяло от найлон с най-високо качество. Материалът е еластичен, разтяга се добре и има пори, които осигуряват по-добра циркулация на въздуха. Той може да се носи и самостоятелно, като осигурява най-добрата защита на главата срещу прах и UV лъчи. 

 • Военна маска с 3D качулка
Как да изберем правилно военната си шапка?

Тази камуфлажна екипировка има 3D модел, който може да покрие изцяло главата и да разкрие само очите. Подходящ е за снимане на лов и риболов на открито. 

 • Военна камуфлажна
  качулка Multcam

Този тактически кобур във военен стил е изработен от меки и леки материали. Мек и еластичен, този кобур е удобен за носене. С прахоустойчива и водоустойчива функция през зимата.

 • Военна сгъваема
  качулка
Как да изберем правилната военна качулка?

 

Този тактически защитен полукобур е сгъваем. Долната част е изработена от мрежа, за да осигури най-добрата защита на слуха. Често се носи от армейски войници, които играят пейнтбол.

Накратко, по време на специални военни и полицейски операции (включително защита на самоличността) балаклавите са от съществено значение за защита на лицето. Подобно на цялото военно оборудване, балаклавата е много удобна и приятна за носене, за да предпази ушите, носа и дори устата от студа.

Основната функция на балаклавата е да попречи на враговете или престъпниците да видят самоличността на елитните войници. Всяка балаклава, която ви представяме, е проектирана с висококачествени материали и обработка, за да абсорбира влагата и да осигурява добра циркулация на въздуха.

Приканвам ви да ни следите от време на време, за да не пропускате промоции и за да получавате нови продукти. Surplus Militaire е специалист в тази област, ние ще можем да ви отговорим своевременно, ако имате въпроси или съмнения относно нашите продукти. Гарантираме пълна удовлетвореност.

Добра война!!!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *