Какви са оръжията на армията?

На първо място е необходимо да се знае, че армията е един от компонентите наФренските въоръжени сили. Неговата мисия е да защитава френските граждани чрез военни операции. Да знаете, че кариерата в този корпус означава да станете един от войниците. Ето защо армията предлага обучение за тези, които искат да направят кариера в армията.  То е валидно преди сключването на трудовия договор и ги подготвя за много професии  като сержанти или офицери.  Трябва да се отбележи, че понастоящем 10% от работната сила на армията се състои от жени. При това положение организацията следователно е от съществено значение в този корпус, за да функционира той правилно  съгласнокодекса на отбраната. А началникът на щаба е този, който осигурява използването на френските въоръжени сили, както и програмирането на ресурсите, оборудването и материалите. И така, знаейки, че всеки армейски полк има свои собствени оръжия, по-долу ще ви разкажем какви са те. При това, ако искате да научите повече по тази тема, не търсете повече, защото сте попаднали на правилната статия, ако се интересувате. Тази статия ще ви помогне да разберетевсичката съществена информация за армейските оръжия. И най-вече не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинВоенни излишъци : Военни излишъци, за да направите своята покупка или просто да получите съвети и препоръки за най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви помогнем да извлечете максимума от всичките си мисии. Нещо повече, разполагаме с цялото военно оборудване като la musette sac, което ще Ви бъде полезно. 

Chaussure-militaire

Различни видове армейско оръжие

Трябва да се отбележи, че оръжието е част от армейския корпус във Франция. Следователно, ще видим оръжията на френската армия и нейното оборудване.

Някои военни дрехи са в продажба в нашия онлайн магазин. Елате и открийте!

Какви са оръжията на френската армия?

Необходимо е да се знае, чена всеки войник се поставя оръжие. Това означава, че след това има множество от тях, които ще ви представим по-долу. Но преди това трябва да отбележим, че според Кодекса за отбрана тези оръжия са категоризирани в различни области на дейност и операции, които са водене на война, организация, поддръжка, командване  и администрация. В зависимост от мисиите си войниците осигуряват отбранителната служба на френските въоръжени сили, като защитават населението. Оттук нататък този военен корпус има няколко„оръжия“, а именно:

 • пехота;
 • бронетанкова и кавалерийска (ABC);
 • артилерия;
 • инженерните войски;
 • морските войски, съставени от морска пехота и морска артилерия;
 • влакът;
 • сигналите;
 • оборудването;
 • l’aviation légère de l’armée de terre (ALAT)

  Какво оборудване има френската армия?

  Оборудването на този корпус обикновено обединява различни видове оръжия, индивидуално въоръжение, както и акустично въоръжение. С други думи, те обединяват различни видове превозни средства и двигатели, бойни танкове, превозни средства за транспортиране на войски и бойни хеликоптери. Думата „ракетен“ се отнася за моторно превозно средство, въоръжено с оръжие с калибър, по-голям от 30 мм по стандартите на НАТО, докато останалите са превозни средства. При това
  положение по-долу ще се спрем подробно на това какво точно представляват тези оръжия:

  • Най-разпространеното пехотно оръжие еFAMAS, което е оръжието, използвано от френските въоръжени сили от 1979 г. насам. То е заменено от дебютиращата през 2017 г. пушка HK 416. С нея ще бъде оборудвана френската национална гвардия.
  • Транспортните средства за транспортиране на войските: във Франция те включват бойни бронирани машини, инженерни превозни средства, леки и граждански автомобили, мотоциклети и камиони.
  • За сухопътната артилерия се използватAMX AuF1, които се сменят с32 CAESAR NG. а за противовъздушната артилерия може да се открие 20-милиметровата картечница с калибър НАТО, нареченаMle F2 Tarasque, която е на въоръжение от 1975 г.

  Други видове оръжия на армията

  Необходимо е да се знае, че всеки полк има своя индивидуалност и традиции, произтичащи от значими събития в историята му. В
  резултат на това всеки полк в този корпус има свои специфични оръжия, които ще разгледаме по-долу.

  quelles-sont-les-armes-de-l-armée-de-terre

  Различните видове съществуващи оръжия

  Във френските въоръжени сили има няколко вида оръжия, а именно: 1:

  • Щурмовата пушка HK 416 F постепенно се издава на френските въоръжени сили. Тази пушка е съставена от оръжие с калибър 5,56 мм на НАТО. Що се отнася до нейната безопасност, тя е известна с надеждността си благодарение на своята система за заемане на газ и бутало.
  • Глок-17 5-то поколение FR полуавтоматичен пистолет е здрав, надежден, лек и ергономичен. Предназначен е за използване при бързи действия и операции, изискващи самозащита. Калибърът му по стандартите на НАТО е 9 мм с 4,5-инчова цев.
  • ПатронътFN SCAR-H : това е пушка с точен характер, съставена от 7,62 мм калибър на НАТО, наследник на FR-F2, на въоръжение от 1980 г. Тя е идеално пригодена за изискванията на снайперистите, които играят важна роля в армията. Последните изпълняват задачи по наблюдение, оперативна работа и неутрализиране на цели на големи разстояния.
  • FN Minimi е лека картечница, произведена от националната компания HERSTAL в Белгия около 70-те години на миналия век. Тази картечница е с калибър 5,56 mm НАТО. Този боеприпас се отличава с добра точност, голяма гъвкавост на използване и добра безопасност, като се има предвид, че надеждността му се увеличава значително.
  • FAMAS е щурмова пушка от оръжейното производство в Сент-Етиен. Тя е лично бойно оръжие. Заради външния си вид е наречена„le clairon“ за някои френски войници.

  Новите оръжия на френските войници

  В голяма степен въоръжението на Франция се обновява с цел модернизиране и поддържане на превъзходството на операциите на войниците, особено на военните театри.

  • Оръжейното производство в Сент Етиен, превърнало се с течение на времето в точка от Giat Industries, прекратява производството на FAMAS през 1992 г. и звъни през 2011 г. По същото време Франция организира търг за подновяване на своите щурмови оръжия. Резултатът беше обявен от Генералната дирекция на въоръжението (Direction Générale de l’Armement – DGA), която разкри че Heckler und Koch спечели поръчката с HK416F, в две версии. По този начин французите са поръчали 117 000 оръжия, както и аксесоари и боеприпаси, на стойност 350 млн. евро.
  • Новият пистолет, наречен PAMAS G1, преди това е оборудвал националните жандармерийски части. Въведена е във военновъздушните сили, а след това и в армията през 1999 г. Произведени са близо 100 000 броя PAMAS G1 за войниците. Понастоящем с тях се оборудват резервисти като офицери от националната жандармерия, офицери от въздушната жандармерия, офицери от военновъздушните и космическите сили и голяма част от сухопътните части.
  • Френската армия също сменя пушките, използвани от снайперистите, сSCAR H PR на производителя FN Herstal. На 23 декември 2019 г. Министерството на отбраната обяви, че FN Herstal е спечелила договора на стойност 100 млн. евро. Той включва 610 снайперски пушки SCAR H PR (Precision Rifle), както и 6,3 млн. боеприпаси.

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *