Какви са различните видове военни кораби?

Вижте, че военният кораб се нарича още военен кораб или боен кораб. Той е построен и основно предназначен за морски битки. Като такъв той обикновено принадлежи към въоръжените сили на дадена държава. При това, освен че са въоръжени, военните кораби са проектирани да издържат на повреди и често са по-бързи и маневрени от търговските кораби. Това означава, че за разлика от търговския кораб, военният кораб обикновено превозва само оръжия, боеприпаси и припаси за екипажа си.

Оттогава той също е собственост на военноморските сили, въпреки че се експлоатира от частни лица, кооперации и компании. Военният кораб често се използва и като кораб-майка или кораб за снабдяване, например френският флот през XVIII в. или японският флот по време на Втората световна война. Това означава, че в света има много различни видове военни кораби. За да научите повече, не търсете повече от тази статия, защото ако се интересувате от тази тема, сте попаднали на правилното място. Тази статия ще ви помогне да откриетевсичката съществена информация  за различните видове съществуващи военни кораби. И най-вече не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинMilitary Surplus, за да си купите военни аксесоари (дамска военна барета, хамак, …) или да получите съвети и препоръки за най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви подкрепяме по време на вашите мисии. Разполагаме с всички армейски артикули, от които ще имате нужда.

Doudoune-militaire

Различните видове военни кораби на всички времена

Заслужава да се отбележи, че по света има много различни видове военни кораби. В
интерес на по-доброто разбиране, нека разгледаме какви са тези различни видове военни кораби, както и да разберем кой от тях е най-мощен.

Носете ежедневно военно колие, купете си военна чанта при следващия поход.
 Спрете в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно устройство за оцеляване,….) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

Знаейки, че военен кораб може да бъде плавателен съд, който плава над морето, или кораб с подводница. По този начин за имената на категориите се използва само терминът„кораб“, обхващащ кораби, плавателни съдове, съдове и т.н. При това положение бойните кораби разполагат с оръжейни системи, които им позволяват да атакуват, защитават или предпазват други единици, като например поддържащи или спомагателни единици. Понякога те са оборудвани със системи за самозащита или са напълно невъоръжени, а транспортът е една от мисиите им. Тези
мисии обикновено съответстват на конкретните възможности на кораба или на неговата специализация, откъдето идва и разграничението между следните видове военни кораби:

 • Повърхностни кораби: Това са кораби, които плават на границата или над морето. Съществуват самолетоносачите, чието въоръжение основно се състои от самолети, щурмовите кораби. Те позволяват десантиране на сили с помощта на хеликоптери и амфибийни средства, фрегати с водоизместване над 3000 тона или корвети с водоизместване под 3000 тона. Те са запазени за осигуряване на специфична мисия като противовъздушна и противолодъчна защита, това е преходен тонаж между авионосите и фрегатите; патрулните катери имат крайбрежна мисия като nef за крайбрежна отбрана, изпълняващ широка мисия като риболовен патрул с екипаж между 30 и 45 души, и поддържащ nef.
 • Катерът за борба с подводници действа в рамките на водния басейн.
  Там се намира ловецът на мини. Ловците на подводници са вид неф, който играе важна роля през Втората световна война. Неговата мисия е да поставя мини в пълна незабележимост. Съществуват и класически подводници, като например атакуващата подводница или SMA, която има за задача да разрушава военноморските сили под водата или да плава над морето, и подводницата с балистични ракети или SNLE. Задачата на тези различни сили е да поразяват наземни цели и вражески кораби. Торпедната лодка има за предпочитана задача скоростта, а транспортната лодка за превоз на войски има за задача да транспортира в мирно или военно време военнослужещи.

И в двата случая тази морска среда е изключително агресивна: напрежения, дължащи се на състоянието на морето или на неговото налягане, корозия.

Кой е най-мощният военен кораб в света?

 • Можем да кажем, че най-мощният кораб екруизерът на Петър Велики. Това е вид крайцер с ядрена мощност или CGN, което означава гребна лодка или гребен кораб неф. Той разполага и с летателни апарати, като например 3 противолодъчни хеликоптера над морето. Той е руски крайцер с ядрена мощност от клас „Киров“, четвъртият кораб от своя клас. Поръчан е от Военноморския флот на Съветския съюз като ракетен крайцер през 1986 г. и е спуснат на вода през 1996 г. от руския флот.
 • Това е така,
  ядреният крайцер с плавателни съдове (според класификационния код на ВМС на САЩ) от клас „Киров“ или проект 1144 става най-големият и най-мощният военен кораб и освен… Самолетоносачите са започнали да се използват в съветските военноморски сили и понастоящем все още поддържат този ранг в руския флот. Това се дължи на техните размери и общ външен вид, напомнящ на старите линейни кораби от първата половина на XX век. Тези кораби често са наричани „бойни кръстосвачи“ от западните военноморски детективи. Те биха овладели немалка роля в решението на ВМС на САЩ да възобновят дейността на нефт-клас „Айова“.
 •  Те са въоръжени с два противолодъчни комплекса, следователно РПК-6М; 553-милиметров торпедоносец, чието торпедо е способно да атакува вражеската
  подводница на максимално разстояние 60 км. Като бойна глава се използва компактното торпедо UMGT-1 (което показва, че трябва да се гмурне обратно във водата). По този начин те се състоят и от три пристанища или навигационни станции.

Различните видове кораби според развитието им във времето

През всички епохи, които са се сменили една след друга, можем да видим, че има няколко вида военни лодки.
  Ето защо ще разгледаме старите военни лодки чак до съвременните, за да разберем повече.

what-are-the-different-types-of-war-ships

Древните военни кораби

 • Преди военният кораб се е наричалnavire de ligne, който през XVIII в. е представлявал ветроходен неф. Това означава, че този военен кораб с платноходка има мачта за баркентина или платноходка с мачта, окомплектована с аурични и управляеми платна. Във времената на ветроходния флот катерът е бил най-малката единица от военните плавателни съдове, използвана като боен кораб, и тогава се е наричал„cotre de guerre“ или„военен шлеп“. За да се увеличи скоростта, те са били оборудвани с 6 до 8 леки оръдия и квадратни платна, поради което в тази конфигурация на платната се наричат „катер с горна платна“.

 • И така, ето ги старите военни кораби: ховъркрафтът е гребна лодка, използвана за най-различни цели като риболов и транспорт; авизото е малка военна ветроходна лодка, бойните кораби : Това са кораби, които се характеризират с бронята си и с основната си артилерия, съставена от най-мощните артилерийски оръдия; през Втората световна война се появяват и миночистачи и ескортиращи кораби, които защитават океанските конвои и ескадри от нападения на подводници, като например ескортиращият разрушител : клас „Канон“ за Съединените щати, клас „Хънт“ за Обединеното кралство, клас „Река“, самолетоносачи демонстрират превъзходството си над по-старите военни кораби с голяма артилерия, десантните кораби, както и спомагателните кораби за логистична поддръжка и снабдяване.

  Съвременни военни кораби

  • За да научите повече, първо ще поговорим за военните кораби или военните кораби на забележителна служба, които плават по Средиземноморието от пристанищата и корабостроителниците на Прованс. Ето няколко примера за военни плавателни съдове: имакуираси:самолетоносачите ифренската подводницатранспортен кораб: Sirocco.
  • Освен това съществува и Aviso, което се отнася за клас малки корвети, крайцери, появили се в началото на 20-ти и 21-ви век. Те са сред най-големите военни кораби след самолетоносачите и самолетоносачите. Крузерите се конкурират с бързите бойни крайцери с по-лека броня и по-малко мощна артилерия;миночистачите са заменили миночистачите,дроните : те са един от най-модерните компоненти на военните флотове,фрегатата: един от основните компоненти на съвременните военни флотове, те стават стелт,модерните самолетоносачи. От тях само Съединените щати и Франция ги имат като гребни лодки или гребни кораби.

  Различни видове кораби според географското разпределение

  Най-вече ще видим видовете бойни кораби според географското разпределение. За целта ще разгледаме
  военните кораби, които съществуват във Франция и Обединеното кралство.

  Списък на корабите на френските военноморски сили

  • Във френските военноморски сили терминът„bâtiment“, но понякога също така и „кораб“, „неф“ или „подразделение“. Например терминът „плавателен съд“, който някога се е наричал„голям ветроходен кораб“, е твърде категоричен и вече не се използва от моряците за обозначаване на съвременен кораб. Днес ще разгледаме списъка на военноморските кораби на френските военноморски сили, спрени от експлоатация след края на Втората световна война.
  • При това откриваме: фрегатите с различни видове като фрегата с множество мисии или фрегата за подводници от клас FREMM и клас Georges Leygues или FASM или F70,самолетоносачите : Béarn, R95-Arromanches, R99-Foch, хеликоптероносачи като Jeanne d’Arc R97, който беше изведен от експлоатация на 2 ноември 2010 г.;круизните кораби : дьо Ришельо, като A719-Richelieu, разоръжен на 30 септември 1967 г., и Jean Bart, разоръжен през 1961 г.;круизните кораби като училищния крайцер „Жана д’Арк“ и зенитния крайцер-C610 и ракетния крайцер-C611. Съществуват също така 1stклас, 2eклас и 3eклас, фрегатата и корветите. Има такива с ракетни установки Suffren, както и такива с противолодъчни системи Aconit или F65, Tourville или F67. Както и противовъздушните Cassard или F70 AA,ескортиращите от типа T47, T53, T56, E50, E52A , E52B и др. Bougainville, commandant rivière, d’Estienne d’Orves или A69 avisos, подводници от различни видове,патрулни катери, на минохвъргачките ,амфибияи наподдръжка и др.
  quels-sont-les-différents-types-de-navires-de-guerre

  Списък на корабите на Кралските военноморски сили на Обединеното кралство

  Ще ви представим списъка на корабите на Кралските военноморски сили, които са военноморски сили на Обединеното кралство, на въоръжение през 2021 г. В този смисъл тонажът, показан за всеки клас кораби, варира в зависимост от неговия тип.

  • Подводницата: има 4 атомни подводници с балистични ракети от клас Vanguard (15 900 т), 4 атомни ударни подводници от клас Astute с тонаж 7 400 т и 2 атомни ударни подводници от клас Trafalgar с тонаж 5 300 т.
  • Съставните бойни корабиот самолетоносачите (2 на брой), тези в амфибийни, разрушители, фрегати, океански патрулни кораби, такива за полагане или лов на мини и десантни плавателни съдове. При това общият им брой възлиза на 62 с капацитет от 413 800 т.
  • Кораби за поддръжкаи кораби за снабдяване, включително тези на държавна служба и училища. От този момент нататък общият им брой е посочен като общо 5 с тонаж 27 000 т.
  • Има и такива, които са в процес на строителство или изпитаниякъдето откриваме 3 атомни ударни подводници клас „Астут“, както и 3 фрегати клас „Град“ тип 26 с тонаж 6 900 т.
  • Други:там се намират икорабните катерисъс схема от 16 бързи лодки клас P 2000 и 2 плаващи катера клас Scimitar. Има и така наречената платформа, която представлява тримачтов шлюп, служил в Кралския флот. Освен това има
   и HMS Victory, който е военноморски музей в сух док и е включен в списъка на адмирал на кораб на Home Command на Кралските военноморски сили.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *