Какви са различните корпуси в армията?

Трябва да се отбележи, че армейският корпус е отговорен за защитата на населението, територията и националните интереси. Той се е превърнал в професионална армия след преустановяването на националната служба. 

Общо, неговата роля е да защитава националната цялост на територията от външна агресия, както и да осигурява вътрешния мир на границите. Тогава целта му е да поддържа реда исигурността в страната си. При това положение, знаейки, че е голяма военна единица, корпусът представлява организация и военни средства за изпълнение на мисиите си. 

Това означава, че той групира съставящите го подразделения по няколко групи. За да разберете по-добре организацията му, не търсете повече, защото сте попаднали на правилната статия, ако тази тема ви интересува. Тази статия ще ви помогне да откриете цялата съществена информация&nbspза различните армейски корпуси. И най-вече не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинMilitary Surplus, за да направите своята покупка на военно оборудване, като например зимни тактически ръкавициМожеш да получиш съвети и трикове, за да изживееш най-добрите си приключения и най-добре да те придружават по време на всички твои мисии. Разполагаме с всички армейски предмети, от които ще имате нужда.

 

mitaine-armée

Различни видове армейски корпуси

Общо корпусът се състои от група или няколко дивизии, които след това се заместват от множество специализирани части (често инженерни, артилерийски, бронирани или механизирани полкове) , назначени за изпълнение на специални задачи и подсилващи дивизията. Освен това корпусът често разполага с резерв от няколко полка в процес на обучение, които след това могат да модифицират използваните подразделения. Ето защо
по-долу ще видим какви са тези корпуси и как са структурирани.

Носете военни бижута за ежедневния си военен стил, като например военно колие за мъже!

Какви са армейските корпуси?“

Краините обикновено имат три вида армия, а именно:

Краините обикновено имат три вида армия, а именно:

 • Армията или сухопътните войски, които са съставени от войници, които по организация се сражават на сушата и се придвижват пеша или с колесни превозни средства. Тя се разпорежда под ръководството на началника на Генералния щаб на армията (CEMAT) и на министерството относно организацията на използването на нейните сили. Освен това мисията ѝ е да защитава населението чрез две основни операции, като OPINT или вътрешна операция, която е насочена към защита на гражданите пред лицето на терористичната заплаха, и OPEX или външна операция за защита на международните интереси на страната в чужбина.
 • Въздушните сили или ВВСсе състоят от военнослужещи, които пътуват и се сражават със самолети и хеликоптери. Ръководи се от командира на военновъздушните сили, който е началник на щаба съгласно Кодекса за отбрана. По този начин тя получава пет отбранителни атрибута, а именно: познаване и предвиждане; превенция; възпиране; намеса; и накрая защита.
 • Военноморските сили или военноморските сили се състоят от войници, които се качват на военни кораби, патрулират и се сражават в моретата и океаните. Той също така се командва от началник на щаба или от генерал от френските въоръжени сили, наречен генерал-майор на френските военноморски сили. Освен това тя има следните заповеди: възпиране, оперативни действия, превенция и накрая проекция.

Структурата на всеки корпус

Със знанието, че една армия обединява няколко хиляди души, тя се разделя по този начин на групи или отряди, на&nbspкоито командването възлага мисия в зависимост от бойните действия. По този начин
войските могат да преминават от една групировка в друга: 

 • Армията традиционно се състои само от три подразделения: пехотен полк, кавалерия и артилерия. Но с течение на времето тя е съставена от няколко „оръжия“, включително, пехота, бронетанкови войски и кавалерия (ABC), артилерия, инженерни войски, морски войски (съставени от морска пехота: бронирани части, морска артилерия), влак, сигнали, оборудване, лека авиация на армията (ALAT), която има специално командване.

 • Въздушните сили:в техните подразделения има три ешелона или степени, включително ескадрила, ескадрон или група и ескадрила. Основното оперативно звено е ескадрилата, която обикновено се командва от командир или подполковник. Ескадрилата, по-висшият ранг, е изведена от употреба в началото на 90-те години на миналия век и е обновена от 2014 г. Ескадрилата е подразделение на ескадрилата. При това „въздушният“ компонент се командва от офицери, сержанти и доброволци. Обърнете внимание, че офицерът носи качеството „авиатор“ , ако е сред членовете на летателния състав, вместо „авиация“.
 • Националното подразделение на военноморските сили се оглавява от командир. Така, ето че началникът на листа разполага с него според званията: офицери, сержанти и доброволци. Освен това той се замества от два органа според ранга като батальон и морска жандармерия.

Различните корпуси на френската армия

Трябва да се отбележи, че силите или корпусите на френската армия са съставени по родове. Във Франция те представляват военната сила на Френската република. При това положение тяхната мисия е да гарантират поддържането на сигурността и мира в държавата, защитата на нейните интереси и защитата на населението и френските територии пред лицето на външна заплаха. За по-добро разбиране, нека разгледаме по-долу основните подробности, които трябва да знаете.

quels-sont-les-différents-corps-de-l'armée

Какви са 4-те армейски корпуса?

 • Армията допринася за изпълнението на стратегическите функции на отбранителната политика. Като такава тя включва около  военни мъже и жени, включително 14 040 офицери, 38 852 сержанти, 61 525 подофицери и 430 доброволци.Франция е рамкова нация на два многонационални щаба на ниво корпус, сертифицирани от НАТО. Тя разполага с парашутно-щурмова и аварийна бригада без еквивалент в Европа.
 • Френските военноморски сили изпълняват полицейски и спасителни мисии и защитават френските граждани. Той играе важна роля във външните операции на Франция благодарение на възможностите си за проектиране на сили. Той играе важна роля във външните операции на Франция благодарение на възможностите си за проектиране на сили. Началникът на щаба на военноморските сили отговаря за оперативната готовност на силите, които са под негово ръководство. Той разполага с военноморски щаб, дирекция за военния персонал на ВМС, командир на териториален морски район и организирани щабове. По своята същност военноморските сили за действие, силите за подводници и военноморската авиация, морската пехота и командоси и морската жандармерия, както и морският пожарникарски батальон са компоненти на този национален флот.
 • Въздушните и космическите сили :началникът на щаба на военновъздушните сили упражнява, под ръководството на този началник, органичното командване на всички формирования на военновъздушните сили. Началникът на щаба на военновъздушните сили: Началникът на щаба на военновъздушните сили упражнява органично командване над всички формирования на военновъздушните сили под ръководството на този началник. Той разполага с аеронавигационна промишлена служба (SIAÉ) и служби за експертиза и обучение, както и с три командвания за всеки вид сили. В състава ѝ влизат около 40 531 мъже и жени, от които 6 413 офицери, 10 065 сержанти и 158 доброволци.
 • Националната жандармерия е една от въоръжените сили, създадена, за да гарантира прилагането на законите и поддържането на реда и мира. Понякога тя се подчинява на заповедта на министъра на отбраната за изпълнение на задачите си, например когато участва в операции извън територията на страната. От Кодекса от 2009 г. тя е свързана с Министерството на вътрешните работи. Оттогава обаче специализираното жандармерийско формирование е постоянно поставено на работа при министъра.

При това
положение всяка въоръжена група се състои отняколко полка. По този начин може да се каже, чепехотните полкове са най-старите подразделения във френските армии. Имайте предвид, че един полк се състои от 3 пехотни батальона, около 100 до 3500 души. След това всеки батальон се състои от роти, които са разделени на секции. Последните са съставени от група. Освен това трябва да се отбележи, че има няколко вида полкове, като напр:

 • Celui de marche de la légion étrangère, 
 • A régiment régional, d’Assaut, 
 • De cuirassiers, de tirailleurs algériens, 
 • De tirailleurs marocains/sénégalais/ tunisiens/ de chasseurs d’Afrique, 
 • De hussards, de ligne, carabiniers, dragons, lancers, chasseurs à cheval, spahis.

                                         
                                                                                               

Кой е най-добрият армейски корпус във Франция?

подразделението на Националната морска пехота, базирано в Сен-Мандрие край Тулон. В тази връзка ще ви дадем един съвет как да станете един от около стоте мъже в това подразделение на командосите. Най-напред трябва да преминете драконовските тестове за постъпване в едно от седемте командоси във флота, сред които са командос Жаубер, командос Монфор, командос Пенфентьо, командос Трепел, командос Юбер и командос Кифер, както и поддържаща част от около 160 души и командос Поншардие. От този момент нататък
обучението на елита е сравнимо с това на американските военноморски тюлени или британската служба за специални лодки, като например:

  quel-sont-les-différents-corps-de-l-armée

  Защо трябва да посетите магазина Military Surplus?

  Ако се нуждаете от помощ или съвет за закупуване на продукт на военното оборудване, нашият онлайн магазин  „Military Surplus“ ще бъде на ваше разположение. Ние сме на разположение по всяко време и ще можем да ви предложим задоволително обслужване, като например възможност за доставка до всяко място, където се намирате, и да ви помогнем да изберете най-доброто оборудване за вашите приключения и мисии.

  Представяме ви списък на артикулите, колекциите, оборудването, както и моделите, налични при нас, с цените на всеки артикул. Не се колебайте да посетите нашия блог за повече информация и да научите повече за нашите колекции. Ние сме тук, за да ви напътстваме и да ви удовлетворяваме.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *