Как се поставя значка на барета?

Навремето войниците са го използвали, за да се предпазят от дъжда и от студа военна френска барета се е превърнала в символ на военната корнетка. Военната барета е станала незаменима в повечето армии. Има и много други, като черната барета, носена от 4-ти, 5-ти, 16-ти и 17-ти изтребителни батальони, или светлосинята барета на ООН. Баретата, с различни цветове и знаци, постепенно се превръща в най-оспорваната военна шапка в света.Принадлежността на войника към определена професия, служба или полк се показва чрез носене на знак на военна барета. Покривайки всички различни специалности и родове войски, те позволяват бързото идентифициране на носещия ги.

В днешно време баретата се е превърнала в основен и много търсен моден аксесоар. И носене Военните знаци на вашата барета саначинът да придадете стил и оригиналност на вашата барета.Беретата е лесна за поддръжка. Можете да избирате материала, от който да бъде изработена вашата барета: вълна, полиестер, памук. Ако имате конкретни препоръки, можете да ги вземете за образец. Съотношението цена-качество е в офертата.

Берета

Различните видове барети.

Описано катоглава от мек филц, както и камуфлажна качулкаберетата е шапка за глава без козирка или периферия.
Беретата е плоска и кръгла с кожена вътрешна корона.

Носенето на барета е много разпространено в различните армейски корпуси. Последното позволява да се определи с един поглед към кой полк принадлежи войникът. Първоначално е носена от френските алпийски ловци от 1891 г. насам, а днес се използва от различни военни армии като САЩ и Германия и е много модерен моден аксесоар. Можете да го закупите онлайн и да получите безплатна доставка. Ще можете да задоволите желанията си, тъй като има богат избор от цветове и значки.

Цветовете на баретите във френската армия.

 • Тъмносинята
  барета

Една от най-разпространените барети е тъмносинята барета, известна също като барета с всички оръжия. Тази тъмносиня барета се носи от следните полкове: пехотен, бронетанков, специални кадри, офицерски експертен корпус, артилерия, морска пехота, група по специалността, генерален щаб, chasseurs à pied, fusiliers commandos de l’air, френско-германска бригада и др….

Беретата е една и съща за всички тези полкове, но сред тях можем да ги разпознаем по начина, по който я носят.
Например френско-германската бригада носи баретата отляво с емблемата отдясно. Това се нарича „немски стил“.

 • Червената
  барета

Червената барета е запазена за столичните парашутни полкове и парашутистите от морската пехота. Нарича се още „Амарант“, което е лилаво растение и е символ на безсмъртието, защото не изсъхва. Първите парашутни полкове започват да носят баретата „Amarante“ през 1944 г. Днес, с малки изключения, всички въздушнодесантни части на френската армия го носят.

 • Зелената барета

Зелената барета е тази, която може да предизвика объркване. Защо? Защото трите нюанса на зеленото представляват няколко различни полка. От 1949 г. насам войниците от Чуждестранния легион носят зелена барета (първоначално приписвана на Bataillons Étrangers de Parachutistes, а по-късно на целия Чуждестранен легион). Да не се бърка с френските военноморски командоси, които също носят малко по-тъмна и по-бледа зелена барета. И още – тъмнозелената барета на специалните сили, които са част от армията на САЩ.

 • Алпийската
  барета

В допълнение към това, че е първият, който носи барета в армията. Алпийските войски се разпознават лесно по шапките на главите. Много по-широка от видяните преди това барети, тя се превръща в
значка на
алпийските ловци и формата ѝ дава известния прякор „тарта“.

Видове знаци на баретите.

Значката на баретата военна етрадиционна армейска значка, натоварена със силна символична стойност. Носенето му е едновременнозадължение и повод за гордост. Знаците на баретата показват различните чуждестранни полкове, различните административни служби като министерството на финансите, на въоръжението, на правосъдието или на здравеопазването, специфичните армейски корпуси като кавалерията, влака или командосите, различните военни училища или капеланските служби. Знакът на полка, към който е прикрепен войникът, е закрепен от дясната или от лявата страна на баретата. Знакът е признание за Корпуса, неговата култура и традиции, както и за неговите ценности. Освен това
отличителният знак
може да служи за идентифициране на категорията, към която принадлежи войникът или офицерът, и на неговия ранг.

Как да поставим отличителен знак на барета?

Баджите върху баретата като брандинг.

Военната значка за барета по дефиниция е прикрепена към баретата на войника. Тя представлява неговатапринадлежност към армейски корпусзанаят, военно училище, конкретен полк, специфична длъжност или специализация. В златен или сребърен метал той ще показва традиционната емблема, съответстваща на конкретна длъжност или функция, за бърза и лесна идентификация на притежателя. Вие избирате детайлите, които искате да бъдат в значката ви. Диаметърът на кръговете на значката, ако има такива.

Как да поставите значката на баретата ?

 • Пришита към баретата.

Започнете, като завържете възел, за да блокирате края на конеца, така че шевът да се задържи: кръстосайте конеца върху левия си показалец (за десничари). След това завъртете кръста между палеца и левия показалец към върха на показалеца, докато пръстът ви се освободи. Направили сте първоначалния възел, сега трябва само да го затегнете, като приближите възела към края на конеца. След това промушете конеца през отвора на иглата.Извадете иглата от вътрешността на баретата. Вземете баретата и значката заедно. След това забийте иглата от двете страни на ръба на значката. Остава само да
затегнете всяко завъртане и готово.

 • Прикрепена към баретата.

Използвайте качествено лепило, за да прикрепите значката към баретата. Нанесете малко количество лепило върху мястото, където искате да прикрепите значката. След това прикрепете значката и я поставете върху избраната от вас част, като приложите натиск. Изчакайте малко, преди да извадите пръста си. Оставете лепилото да изсъхне и сте готови.

 • Закрепва се с карфица

Това е най-лесният начин за поставяне на значка върху барета. Значките с карфица са най-популярни, защото не изискват никакви усилия. Не е необходимо да си блъскате главата или да се изморявате, просто отворете щифта на значката, след това го поставете на баретата и накрая затворете щифта. И това е всичко.

Поставянето

Има много причини човек да носи значка на баретата си. Сред тези причини са желанието запоказване на принадлежност,гордостили просто желание да се чувствате стилни. За да придадете стил на баретата си, поставете значки върху нея. Всъщност
баретите са аксесоари, които внасят оригиналност, тенденция и стил.

Изберете баретата си по-скоро свободна, хлабава, носена на тила, за да избегнете военния ефект. И оставете косата си (къса или дълга) разпусната, дори разрошена.

Беретата ще ви бъде полезна през цялата година.
Всъщност през зимата той ще ви предпазва от студа и дъжда, а през лятото – от слънчевите лъчи. Подобно на всички модни аксесоари в гардероба ви (шалове, слънчеви очила и др.), 
могат да променят духа на облеклото на мига, без никакви усилия. Освен това можете лесно да ги закупите онлайн с безплатна доставка, за да бъдете в крак с тенденциите.

 

Различните видове значки признати.
Как да сложим значката на баретата?

Снимките на значките представляват конкретна армия или организация от няколко души.


 • Парашутисти :Изразът на парашутиститее съставен от пернат декстрогер, който държи меч с острието нагоре. Декстрогира е както гривна, носена от римляните на дясната китка, така и в хералдиката – дясна ръка, която обикновено държи меч.

 • Морски трофеи : От времето на Ancien Régime тази котва на „troupes de la Marine“, които стават „troupes coloniales“, а след това „troupes d’outre-mer“, преди да бъдат наречени „troupes de marine„, е представяна по различни начини. Със или без кабел, със или без номер на единицата, с или без бомбардировка, със или без граната, свързана или не с химера… котвата винаги се откроява като символ на културата на въоръжението, свързана освен всичко друго и с мечтата за приключения, с далечните хоризонти, с познаването на чужди страни, накратко, с образа на елитни войници, призовани от дълга във всички части на земното кълбо. Плаваща на знамена и знаменца, носена на върха на шапки и униформи, котвата придружава войника в пустинята и войника в джунглата по всички географски ширини на света. По
  този начин тя
  естествено се свързва с иконографията на колониалното управление и след това на отвъдморските територии.
 • Бронирана кавалерия: отличителният знак е рицарски шлем, увенчан с шлейф.
  Официалното наименование е „лицева каска с шлейф“.

Артилерия:Артилерийският знак предлага традицията на кръстосаното оръдие, съчетана с модерната ракета. Тази ракета заменя бомбардировката през 60-те години на миналия век, за да отбележи новите техники на това оръжие.

 

 • Пехота:пехотният знакпредставлява кръстосани пушки и граната. Атрибутът, който представлява гранатата, носи силна символика: тя остава прерогатив на елитните войски. Първоначално това оръжие е представлявало снаряд с кръгла форма, напълнен с черен прах, с взривател в горната част.

 • Бойци:
  отличителният знак е ловен рог, използван особено в полковите оркестри на ловните батальони.

 • АЛАТ: това екрилата звезда с пет златни клона. Символиката: „Звездата ни води, а крилата ни носят“.

 • Инженерство: що се отнася доармейските знаци, традиционните цветове са черно и червено. Атрибутите, състоящи се от кираса и пот-ан-тет, са сред най-старите във френската армия.
 • Предавания:инспекцията на Преданиятае също така начелник с кираса, украсена с буквата „Т“ (буквата тау – гръцка – в хералдиката). Тази емблема напомня за връзката на знаците с джина, а буквата „Т“ означава „предавания“ (според някои „телеграфия“).

 • Трениране:Изразът изобразява сребърен полет (крила), обрамчващ зъбно колело от всяка страна на главината. Зъбното колело е символ на моторизацията, а крилата произхождат от древната митология: в този вектор Фортуна е изобразена с рог на изобилието. В тази фигура се съдържа функцията за пренасяне и разпределяне на небесната манна. На 28 май 1931 г. с министерско решение крилатото колело с 8, а след това с 12 зъба (1945 г.) става официален атрибут на влака. Оттогава
  тя се носи на значката на колана на голямата рокля и на лицевата страна на традиционните знамена като атрибут на оръжието.

Как да поставим знака на баретата?

Отсега сте експерт по баретата и значениятана баретата военни! Беретата може да се носи с всякакво облекло. Можете да го носите със семпъл и небрежен тоалет, но и с елегантен и официален. Изборът е ваш. Wikihow ви показва как да носите барета. Всяка военна сила има свои собствени знаци и цветове на баретите. Ако харесвате баретите и техните знаци, посетете нашия уебсайт!
Можете да намерите всички тези барети на нашия уебсайт:
surplus-militaries.co.uk

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *