Какви са различните видове чаши?

„Сложете си шапка, защото ще замръзнете.“ Ако и вие сте израснали в Дания, това вероятно е фразата, която майка ви е повтаряла най-често всяка зима, преди да излезете от вкъщи. Разбира се, дори нашите мили майки да са склонни да преувеличават, ще се чувствате по-комфортно с хубава и топла глава. От древни времена до „шапката на свободата“, която украсява Капитолия в САЩ, както и френската шапка на храсталака, шапките се използват по целия свят и не само за борба със зимните температури. Мериносова вълна, кабелна плетка, помпон, рибарска… всички тези неща са само върхът на айсберга. А като говорим за лед и минусови температури, знаете ли, че има и шапки, предназначени за по-топли температури? Ако не сте знаели, ето кои са различните видове шапки с шапка.

Military-beanie

Капачки с маншети

Капачките с маншети, известни още като докерски чаши, са класически чаши от най-висок калибър. Спомнете си за чашите, използвани от военноморския флот на САЩ, или за тези, носени от Роки. Този традиционен стил е перфектен за бягство през уикенда или за работа. Обратната страна предлага двойна защита за ушите и челото ви. Носете я така, че да покрива около половината от ухото ви. Когато вятърът се засили, дръпнете я малко надолу за допълнителна защита. Ако не сте сигурни какъв цвят да изберете, заложете на тъмни тонове, които ще подхождат на повечето зимни визии. Тя може да има и камуфлажни шарки, както при военните шапки.

Шапки със свободна кройка

Шапката със свободна кройка е голяма шапка, както подсказва името ѝ. Тази шапка има дълъг стил, който покрива половината ви уши и повече, ако я дръпнете надолу. Тя има и допълнителна защита в задната част на главата ви. По принцип този тип мека шапка няма навиващи се части. Свободно прилепналата шапка е предназначена за небрежен стил и ще се съчетава по-добре с кафяво военно яке деним, а не с връхна дреха. Въпреки това, можете и през зимата, стига да не е прекалено студено!

Шапки с помпони

Това е класическата шапка с помпони par excellence за зимата. Тези шапки са снабдени с плюшена кожена шапка в горната част. Вероятно сте ги виждали навсякъде – от детските градини до ски пистите. Очевидно е, че това е чудесна ски шапка. Кичурите имат своите корени във военната история и първоначално са били използвани, за да предпазват моряците от удари по главата. Шапките с пискюли обикновено са удобни и много топли. Можете да носите този стил шапка с по-официална или ежедневна визия, само внимавайте да изберете тъмен, равномерен тон, който да съответства на облеклото ви.

Какви са различните видове шапки?

Чапки

Руската шапка или чапка енай-добрият начин да запазите главата си топла. Козината ѝ по принцип е по-харесвана, но стилът ѝ също е на мода. За разлика от чепиците, чапките имат връх отпред, подобно на шапка. Топлината и мекотата на чапката, независимо дали е изработена от заешка кожа или от синтетични влакна, ще ви убедят да я носите всеки ден. Топла и удобна, тя е идеална за зимата. Независимо дали излизате с приятели, или на път за работа, тя бързо ще докаже своята стойност. Снегът, дъждът и студът вече няма да ви направят нищо.

Рибарска шапка

Вдъхновена от вълнената шапка, носена обикновено от рибарите, рибарската шапка е един от най-популярните съвременни стилове. Тази шапка се поставя върху горната част на черепа и поради плитката си форма не покрива ушите или покрива само малка част от тях. Тази къса шапка се е превърнала в любима на модните специалисти и ценители по целия свят. Тя е подходяща само за зимни температури. Ако я носите през зимата, рискувате да замръзнете. Въпреки че този стил напомня на маншетна шапка, тя не е толкова дълга.

Шапка тип „Докер“

Това включва носенето на плетена шапка, която частично се издига над главата, почти се подиграва със закона за гравитацията и се противопоставя на вятъра, за да я накара да полети. Макар че не са най-добрият начин да ви е топло,шапките тип „докер“ са на мода. При необходимост обаче те все пак могат да прикрият разрошената ви коса.

Военни шапки

По отношение навоенните шапки те се различават значително – от камуфлажни до шапки от полар. Но това, което е сигурно, е, че тя винаги запазва военния си дух. Surplus militaire представя колекция от гладки, многоцветни модели. Те представят централноевропейския камуфлаж. Видовете камуфлаж включват централноевропейски камуфлаж, дигитален камуфлаж, пустинен камуфлаж, нощен камуфлаж, снежен камуфлаж и горски камуфлаж, в зависимост от армията и региона. Хаки синьо, черно, тъмносиньо, бяло и сиво са примери за обикновени цветове на шапките. Те също имат като характеристика топлата военна шапка и вътрешната подплата. Това е много популярен стил на шапка не само сред военните, но и сред цивилните, които харесват военния стил.

Какви са различните видове шапки?

Подхождат ли чашките на всички?“

Морфологичните различия и различията в чашките са сравнително добри помежду си.
Всъщност те могат да бъдат нахвърляни, поправяни и връщани по желание. На
теория всички шапки са подходящи за всеки.

За сърцевидно лице

Ако имате сърцевидно лице, имате широко чело, изпъкнали скули и заострена брадичка. В този случай избирайте доста широки чаши, по възможност с „уши“, като трапери или чапкъни. Колкото по-надолу по лицето са те, толкова по-добре, тъй като ви позволяват да разширите зрителното си поле. А ако имат въже или плувка, използвайте ги! От
друга страна, избягвайте тесните или безобемните чаши, които ще имат склонност да правят челото ви изпъкнало.

За квадратно лице

Ако имате квадратно лице, това означава, че челото и брадичката ви са с еднаква ширина, със силно изразени скули.

Така че изберете украшение за глава, което би могло да издължи лицето ви във височина, и най-вече без широчина. Тя ще поласкае повече фигурата ви, ако е с пълен връх и ако я носите по диагонал. Ако е възможно, избягвайте шапки, които привличат вниманието към челото или са твърде тесни.

За кръгло лице

Ако имате кръгло лице, много правилно и гладко лице, често с много изразени скули. Трябва да изберете доста голяма чаша, която да нарушава закръглеността на фигурата ви. Носете я настрани, така че помпонът (ако изберете модел с помпон) да наруши симетрията на лицето ви. Ще изглеждате чудесно и с топчета с качулка.
Избягвайте да носите яки вертикално, както и чаши, носени твърде назад.

За овално лице

В случай че имате овално лице, с много балансирани и хармонични пропорции. Челюстта дори излиза извън брадичката, а лицевите кости са леко заоблени. Лицето е малко по-дълго и тясно. За щастие, всяка шапка ще ви пасне! От чапката до шапката, със или без шапка, през перуанската шапка или боне – никоя от тях не е застрашена да излезе от мода!

Какви са различните видове шапки?

Как да си сложим шапка със стил?

Когато става въпрос за зимни аксесоари, шапката е цар. Топло и уютно, то ни кара да изглеждаме като снежен човек в движение, гореспоменатото боне обикновено се придружава от пълния аксесоар ватирано яке, навит шал или кожени ботуши. Но в това няма нищо лошо – напротив, комфортът трябва да е на първо място. Единственото правило, което трябва да спазвате: хармонизирайте шапката си с останалата част от визията си. Освен ако не сте сериозен фен на крайните тенденции, изберете цвета и материала на шапката си така, че да съответства на сакото и шала ви. Някои ще я поставят прилежно на ръба на лицето, други ще се притесняват за ширината на маншета, без да забравяме онези, които приспособяват шапката си към прическата на деня.

Как да носите шапка с дълга коса

За хората с дълга коса най-добрият начин за носене на шапка еда носят такава без маншет. Поставете я точно в горната част на челото си. Не поставяйте цялата си грива в шапката. Оставете няколко кичура отстрани, за да оформят лицето ви и да изолират врата ви. Дългите шапки и меките шапки също са идеалният избор за тези, които имат късмета да имат красива дълга коса.

Как да нося шапка с къса коса

За тези с къса коса избирайте сравнително тесни шапки, а не свободни или прекалено големи. Прекалено големите или прекалено дебели шапки могат да създадат впечатление, че шапката ви изяжда главата, което ще доведе до неприятен резултат. Рибарските шапки, шапките с помпони и класическите шапки с ревери ще бъдат най-добрите партньори за късата ви коса и няма да променят изпъкналостта на лицето ви. Тези предложения са подходящи и за портокаловите мъже, като за предпочитане ще бъде стилът на шапката близо до черепа.

Как да нося шапка с къдрава коса?

Ако имате къдрава коса или коса, която е дълга към гърба,избягвайте тънките, тесни, оформящи черепа шапки, тъй като резултатът ще създаде грозна подпухнала кройка. Вместо това заложете на свободно прилепнали или дълги шапки. Тези по-дълги форми няма да смачкат къдриците ви или да сплескат косата ви. И дори ако през някои дни косата ви не е в най-добрата си форма, не я крийте под шапка. Оставете ги да излязат от чашката и да създадат лицето ви.

Какви са различните видове шапки?

Носене на шапка с очила

Този избор се свежда до видимостта, ако искате да носите очилата си с шапка. Ако носите очила или слънчеви очила, отговорът е:да, носете ги с шапката си. За стил изберете шапка с тъмен цвят, например черна, тъмносиня или сива. Тези цветове няма да привличат прекалено много внимание и ще помогнат на очилата ви да изплющят хубавото ви лице.

Носенето на шапка причинява ли косопад?

Въпреки че не сме учени, можем да ви кажем, че носенето на bonnet или каквато и да е друга покривка за глава не ускорява косопада. Всъщност има нещо, наречено тракционна алопеция, която се появява, когато косата се оформя твърде плътно, или фрикционен косопад, който се появява, когато шапките се носят толкова плътно, че разкъсват космените фоликули. Малко вероятно е дори обикновена шапка да го причини. За продължителното оплешивяване са виновни повече тютюнопушенето, лошата диета и ДНК, отколкото шапката, която носите.

Най-добрата материя за шапка

От шапки за снегоходки до плетени шапки до winter, включително рибарските шапки, носени от ценители, първата стъпка при избора на шапка е да изберете подходящия материал за вашите нужди. Можете да избирате между :

  • Вълнени шапки
  • Синтетични и акрилни шапки
  • Памучни шапки

Ако търсите лека шапка за пролетта, лятото или есента, няма да сгрешите с шапка, изработена от органична вълна. Този лек материал е дишащ и не задържа топлина. Когато температурата падне, купувайте си вълнена шапка, водоустойчив, топъл и удобен материал, който ще  ви предпази от студените ветрове и зимните превалявания и вашата прическа ще ви благодари. А за максимална защита изберете шапка, която да покрива ушите ви. Дори и рибарската шапка, която сте пожелали, да е известна в инстаграм, горките ви уши няма да се възползват от нея!

За военна употреба или като обикновен аксесоар, военните шапки от Surplus militaire предлагат богат каталог с качество, необходимо за вашите спокойни и удобни тоалети.  Бъдете модерни и се сдобийте с такава веднага! Независимо дали сте
мъж или жена, ще изглеждате страхотно в пълен военен стил!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *