Какви са условията за кандидатстване за резервист в жандармерията?

На първо място е важно да се знае, че оперативният резерв на националната жандармерия обединява силовите подразделения и командните елементи. По този начин резервистите допринасят за обществената сигурност и защитата на населението. Поради това жандармеристите резервисти се призовават за подсилване на подразделенията на националната жандармерия. Те участват във всекидневната служба на тези части, в мисиите за обществена сигурност и в надзора на дните за отбрана и гражданство (JDC) или в обучението на резервисти.

 Така че, ако искате да работите заедно с жандармеристите, за да помагате на гражданите в кризисни ситуации, по-специално като изпълнявате мисии за сигурност, защита или обществена помощ, можете да кандидатствате. Тъй като резервните сили имат свои собствени изисквания, кандидатите трябва да участват в конкурсен изпит, ако искат да работят като резервисти.
Приканвам ви да прочетете тази статия, защото ще ви помогнем да откриете цялата съществена информация за всички изисквания за придобиване на право на работа като резервист в националната жандармерия. И най-вече, не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Surplus militaires: Surplus-Militaires ако искате да направите своята покупка на вашите най-добрият тактически военен часовник и други аксесоари за войници или ако просто искате да получите съвети и напътствия, за да изживеете най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви помогнем във всичките ви мисии. Нещо
повече, разполагаме с цялата армейска екипировка, от която се нуждаете.

bijoux-militaires

Критерии за прием в жандармерийски резерв

Трябва да се отбележи, че националният жандармерийски резерв се състои от мъже и жени, които подсилват действащите части и командни структури като офицери и жандармеристи. Затова по-долу ще разгледаме всички критерии за прием, ако искате да станете част от тази армия.

Нашият онлайн магазин ви дава възможност да се сдобиете с шапка, балаклава, военна мъжка шапка, мечтаната бонишонка или барета от голям избор.

Кой може да бъде резервист в жандармерията?

Съставена от две трети доброволци от гражданското общество и една трета бивши активни войници, тя съставлява 45% от персонала на резерва във Франция. Съгласно своите мисии резервистите осигуряват защитата на гражданите и правилното изпълнение на нормативните текстове като кодекса и законите. При това положение ще
ви запознаем с хората, които могат да бъдат резервисти:

 • От бившите войници:за период от 5 години, те се интегрират автоматично при прекратяване на трудовия им договор.
  Освен това,бивши жандармеристи илимлади студенти илипрофесионалисти, които искат да посветят времето си в служба на своите граждани, са резервисти по договор, които получават уникално ценно предимство. Като такива те получават възнаграждение и могат да преминат в следващ ранг.
 • Служители от други въоръжени сили като офицери, жандармерия и полиция също могат да кандидатстват за служба в оперативния резерв на жандармерията.
 • Доброволци могат да бъдат
  приети, ако отговарят на изисквания, като например да подпишат декларация за ангажимент за служба в резерва (ESR), за да могат да служат в резерва. Трябва да се отбележи, че доброволците, които не получават обучение, предстои интегриране на заявлението им само след успешно завършване на професионалната му подготовка. 

Как да вляза в резерва на жандармерията?

Запознайте се с това, че резервът се състои от служители, привлечени за изпълнение на мисия, като например мисиите на заместниците на съдебните полицаи (APJA), които подпомагат съдебните служители съгласно кодекса. Следователно националните резервисти помагат за гарантиране на обществената сигурност и за прилагане на закона. Да сте резервист е предимство, ако искате да станете жандармерист като кариера, тъй като ви позволява да преминете към вътрешен конкурс за сержанти. Професиите в рамките на резерва са: сержант или офицер и доброволен помощник-жандармерист. При това
положение ето какво трябва да направите, ако искате да постъпите в резерва:

 • Кандидатът трябва да отговаря напрофилните критерии, определени от резервната армия, преди да се яви на психотехнически тестове.
 • Наличието на висше образование не е задължително, ако искате да се явите на конкурса: голямо предимство е, ако сте сред хората без висше образование.

Ако техният профил бъде избран, следователно ще трябва да преминат през един от следните два курса на обучение: военна подготовка на жандармерията (PMG) или оперативна подготовка на териториалните резервисти (FORT).

   what-are-the-conditions-for-being-a-reservist-in-the-gendarmerie

  Условията да бъдеш резервист

  Виждаме, че има изисквания, които трябва да бъдат изпълнени ако искате да се присъедините към резерва. Последният има свои специфични правила, така че ако искате да упражнявате тази професия, е необходимо да познавате тези правила, както и обучението, ако искате да сте част от резерва.

  Правила, уреждащи дейността на жандармерийския резерв

  Ако искате да знаете повече, резервът е създал процедури за набиране на кандидати. Но преди да поговорим за тези процедури, трябва да знаете, че набирането е постоянно, което означава, че кандидатите могат да подават заявления в най-близката до дома им бригада или в центъра за обучение. При това, що се отнася до процедурата, кандидатът трябва да отговаря на изискванията, въведени от резерва. А именно:

  • Трябва да сте с френско гражданство;
  • Трябва да сте в рамките на възрастовата граница:най-малко 17 години, най-много на 40 години;
  • Трябва да отговаряте на изискванията за национална служба;
  • Да сте в добро физическо здраве;
  • Да сте психологически пригоден;
  • Да притежавате сертификат за посвещение в националната отбрана или сертификат за напреднали.

  Как протича обучението за резервисти на жандармерията?

  Обучението спомага за придобиване на квалификация на заместник-съдебен полицай и заместник-жендармерист от резерва илиDGAR. След това членовете на резерва могат да се издигнат в по-горна степен. Отговорният служител знае всяка година неговото повишение в зависимост от оценката му и мнението на неговия началник. При това повишение се вземат предвид стажът, периодът на дейност в резерва, начинът на изпълнение на службата, уменията, рейтингът, но и нуждите по отношение на ранга. Освен това те получават надбавка в зависимост от професията си. Възнаграждението им варира и в зависимост от семейното им положение. Но нека се върнем на въпроса за обучението. Съществуватдва вида обучение, а именно

  • Националната жандармерия préparation militaire gendarmerie или PMG: за период от 15 дни PMG обучава бъдещите сержанти от запаса на основните неща. То е разделено на три етапа: 12 часа задължително дистанционно обучение, 12 дни въвеждащо и разширено обучение в националната отбрана или PMIPDN, и накрая 3 дни начално военно обучение в резерва или FMIR.  След PMG членовете на резерва ще трябва да преминат допълнително обучение, преди да излязат на терен. Те
   включват обучение за оказване на първа помощ, като например курса „Prévention et Secours Civiques de niveau 1“ или PSC1, и „Sauvetage Tactique en Gendarmerie de Niveau 1“ или Sauvetage N1.
  • Laformation opérationnelle du réserviste territorial или FORT: с продължителност 24 дни, FORT позволява на членовете на резерва да бъдат пряко оперативни. Тъй като в него се преподават елементите на PMG, което е дистанционно обучение, като например la PMIPDN и FMIR, с тази разлика, че FMIR продължава 12 дни, включително 3 дни в рамките на PMG. Курсовете PMG и FORT се провеждат по време на училищната ваканция. В резултат на това допълнителното обучение по PMG, като например по първа помощ и APJA, се организира предимно през уикендите. Следва да се отбележи, че офицерите от резерва не избират обучението, което ще преминат, а то се управлява от гледна точка на нуждите и възможностите на оперативен резерв на жандармерията.
  quelles-sont-les-conditions-pour être-réserviste-dans-la-gendarmerie

  Защо трябва да посетите магазина за военни излишъци : Military-Surplus?

  Ако се нуждаете от помощ или съвет при закупуването на продукт на Войнишки аксесоари, нашият онлайн магазин „Military Surplus“ ще бъде на ваше разположение. Ние сме на разположение по всяко време и ще можем да Ви предложим задоволително обслужване, като например възможност за доставка до всяко място, където се намирате, и да Ви помогнем да изберете най-доброто оборудване за Вашите приключения и мисии. 

  Самостоятелно ще Ви покажем списъка с артикули, колекции, оборудване, както и моделите, предлагани от нас, с цените на всеки артикул. Всъщност не се колебайте да посетите нашия блог, ако искате да получите повече информация и да разберете по-добре нашите колекции. Ние сме тук, за да ви насочим и да ви удовлетворим.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *