Кое е най-високото военно отличие?

Учреден от Наполеон Иер за хора, които са се отличили с прояви на смелост и преданост. След това военните медали са били присъждани на определена категория лица, така че си задайте въпроса: кое е най-високото военно отличие? Повярвайте ми, не сте сами, ще ви разясним в това ръководство. Най-високото военно отличие, което една държава може да връчи на собствените си граждани, е най-високото отличие, което едно лице може да получи по всяко време. То се определя за прояви на смелост и храброст, за ранени или убити в бой и за изключителна служба на страната. Много хора ми обясняват това. Този блог за военна история ще ви отговори на него. И за първи път ще премина направо към същността на въпроса! В системата за награждаване във Франция (и по света) има много различни нива и степени, но основните съществуват от десетилетия.

Влезте в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, тактически ръкавици,….) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!

doudoune-militaire

Най-високите военни и граждански отличия са Почетният легион и Croix de Guerre. Орденът на Почетния легион е награда, която френското правителство иска да присъди на военнослужещи, които са се отличили с изключителни постижения по време на война, които са проявили изключителна храброст в бойни действия или в мирно време, или които са имали значителен принос за защитата на страната си. Croix de Guerre се присъжда на военнослужещи, които са се отличили с изключителни постижения по време на война или в мирно време, или които са имали значителен принос към военните усилия. МеԁіаІІе Militaire се присъжда на военнослужещи за действия, които заслужават признание, надхвърлящо това, което се изисква за обичайните награди като повишения или медали. Гражданският медал се определя на цивилни лица по сходни причини; той обаче признава и заслугите, извършени от цивилни лица по време на война.

Носете военна огърлица всеки ден, купете си военна обувка при следващия си поход.

Военният медал е най-високото военно отличие

.Военният медал е създаден от самия Наполеон Бонапарт и се връчва за храброст в битка./strong>или за спасяване на човешки живот в екстремни условия, като например размяна на огън с вражески сили или изстрели, произведени от разстояние, които лесно биха могли да убият някой друг наблизо, ако някой друг не е имал бързата мисъл да действа, преди нещата да се оправят. Този медал. Почетен легион се назначава на сержанти, които са служили с големи отличия по време на война. Смята се за един от най-престижните медали в историята и предимно се определя на хора, определени като герои. Точно така, приятели, Орденът на Почетния легион се присъжда на хора, които са се отличили по време на война или мир. Той може да бъде присъден посмъртно, но само в редки случаи. Това е най-високото отличие на Френската република и се присъжда от 1802 г. насам. Известен е и като медал Жоавил, кръстен на зетя на Наполеон – Йоахим Мурат.

Най-високото военно отличие е Кръстът Виктория. Това е медал, който може да бъде квалифициран само от британския монарх и се връчва за спасяване на човешки живот или за храброст в битка. Знакът се носи на лявата гърда на всички униформени служители и има две версии: една с червен кръст и една без него. Почетният знак се изписва пред името на получателя и трябва да бъде подписан както от крал Джордж VI, така и от министър-председателя Уинстън Чърчил. Получателят получава заплата от 150 лири стерлинги годишно, <стронг>безплатен достъп до учебни заведения и правото да носи значката до края на живота си. Най-високата военна награда, която е и най-старата, най-престижната, е Орденът за заслуги. Да, правилно прочетохте, най-старата военна награда в света не е просто някакъв орден или медал – това е едно от най-почитаните отличия, определяни от правителствата на техните военнослужещи, които са се представили изключително добре в битка. Като бонус ще ви дадем отличието на Съединените щати. Ами най-високото отличие на американската армия е Златният медал на Конгреса, който се назначава от Конгреса. С този медал се отличават герои, които са се отличили с достойни или героични действия на бойното поле или в служба на нацията.

Историята на високите военни отличия

Най-престижната награда е Медалът на честта. Той се присъжда на членове на въоръжените сили на Съединените щати, които се отличават с „забележителна храброст и безстрашие с риск за живота над и отвъд призива за изпълнение на служебните задължения“.

 • Той е създаден след Гражданската война и оттогава е присъждан повече от 1500 пъти. Самият медал представлява бронзова звезда, украсена с два кръстосани меча, но често е наричан „Медал на честта на Конгреса“, защото се определя от Конгреса, а не от президента.
 • Второто най-високо военно отличие е Медалът на честта на Конгреса. То е създадено през 1866 г. и оттогава досега е присвоявано повече от 1500 пъти. Определя се за прояви на храброст, които излизат извън рамките на служебните задължения, като например изтърпяване на вражески огън под силен обстрел или спасяване на живота на друг войник по време на десант.
 • Най-високото военно отличие е Орденът за храброст, който се определя за всички членове на канадските въоръжени сили. Известен е и като Кръст на Виктория: определя се на членове на канадската армия, Кралските канадски военновъздушни сили и Кралските канадски военноморски сили, които са извършили актове на храброст по време на война.
 • Кръстът на храбростта е създаден през 1856 г. от кралица Виктория за актове на храброст по време на война. Името му идва от кръст, посветен на Едуард Леополд Маклинток, британски морски офицер, който е награден посмъртно с VC по време на Кримската война, за действията си по време на нападение срещу руски кораб. Така, оттогава тя е наречена на 26 канадци за действията им в бойните зони по света.
quelle-est-la-plus-haute-distinction-militaire

Петте класи за това отличие

Най-високото военно отличие във Франция е Орденът на Почетния
легион. Това се присъжда на военнослужещи и цивилни, които са проявили изключителен героизъм пред лицето на опасността. Френското правителство има пет класа за това отличие:

 • Най-ниският клас е запазен за френски граждани, живеещи в чужбина, включително за тези, които са служили в чужди войни.
 • Вторият клас е предназначен за чужденци, които са оказали изключителни услуги на Франция.
 • Третият клас се присъжда на чужденци, които са спасили живота или имуществото на Франция по време на война или други епизоди на национално извънредно положение.
 • Четвъртият клас отличава лица, които са оказали изключителни услуги на Франция чрез своите действия или прояви на храброст през определен период. Това може да включва служба като военен пленник или спасяване на живота на частен гражданин при изпълнение на граждански дълг.
 • Петото звание отличава лица, които са оказали изключителни услуги на Франция чрез своите действия или прояви на храброст през определен период, но не непременно с риск за собствената си безопасност или живот.

Кой може да получи медала?

Най-високото военно отличие във Франция е Орденът на Почетния легион. Чужденците могат да получат този медал, ако са оказали услуги на Франция. Добри новини, най-високото военно отличие, което може да получи чужденец, е орденът на Почетния легион. Този медал е оправдан от Франция за чужденци, които са оказали услуги на Франция.

 • Да, чужденец може да получи орден на Почетния
  легион. За да имате право да получите тази награда, трябва да сте извършили услуги на Франция. Орденът на Почетния легион е най-високата военна награда, която може да бъде определена във Франция. То се определя на френски граждани, които са направили изключителен принос за своята страна или за света като цяло. Орденът на Почетния легион е разделен на три категории: война, отбрана и служба. За да получите това отличие, трябва да сте наградени с Голям кръст или Командирски кръст за действията си по време на войната. Можете да получите и Медал на честта, ако сте извършили изключителна служба извън зоните на война за Франция.
 • Най-високото военно отличие, което може да бъде получено от чужденец е Орденът на Почетния легион.
  Този медал е създаден през 1802 г. и се дава на членове на френската армия, флот и военновъздушни сили, които са оказали услуги на Франция.
 • За да имате право да получите това отличие, трябва да сте отслужили поне 10 години в армията или в дипломатическия корпус и да сте извършили действия с изключителна смелост по време на война или по време на мироопазващи операции. Не трябва да сте французин по рождение или натурализация, нито да сте осъждан за престъпление.
 • Ако бъдете награден с този медал, ще получите официално удостоверение, потвърждаващо наградата Ви и представящо всички Ваши заслуги към Франция.

Кой може да получи Ордена на Почетния легион?

Най-високото военно отличие, присъждано от Франция, е Орденът на Почетния легион, създаден през 1802 г. от Наполеон Бонапарт. С него са наградени стотици хиляди хора по целия свят. Кой може да получи ордена на Почетния легион? Ще отговорим на въпроса ви след няколко минути, приятели.

 • Националните ордени, както и другите отличия, присъждани от името на президента на Републиката, са поставени под негово пряко ръководство. Те имат специална администрация и орденски съвет, който отговаря за разглеждането на молбите.
 • Националните ордени обединяват наградените в една общност, всеки член на която представлява идеал за поведение и източник на пример за цялото общество. Отчитат се само индивидуалните заслуги, независимо от формата им на изразяване. Този принцип на равнопоставеност и универсалност определя характера на националния орден.
 • Съществуването на степени и достойнства позволява прогресиране въз основа на нови заслуги. Обратно, дисциплинарните разпоредби наказват нарушенията на честта

Френските военни и граждански отличия по важност

Висшето военно отличие е Орденът на Почетния легион, който се определя за тези, които са имали изключителен принос за френското общество. Кандидатът трябва да се е отличил в три области: военна, гражданска и социална. Това отличие може да бъде присъдено на всеки френски гражданин, но най-често се присъжда на тези, които са служили в армията или са допринесли за развитието на френската инфраструктура. Вторият по големина медал е Националният орден на Почетния легион, който е гражданско отличие, присъждано на граждани, които са извършили изключителни заслуги към нацията. С него могат да се удостояват и чужденци, които са граждани на Франция или на нейни съюзници. Третият най-висок медал е Националният орден за заслуги, който се присъжда само на чужденци, които са извършили за Франция неща, надхвърлящи очакванията от тях, като например спасяване на човешки живот или подпомагане на развитието на инфраструктурата в страна, опустошена от война.

quelle-est-la-plus-haute-distinction-militaire

Опознайте седемте най-големи френски отличия

Най-високото военно отличие на Франция е Орденът на Почетния
легион. За да го получите, трябва да получите медал от една от петте френски въоръжени сили. Най-високото ниво на френското военно отличие е орденът на Почетния легион. За да го получите, трябва да получите медал от една от петте френски въоръжени сили. Кой може да забрави Ордена на почетния легион? Това е най-високото военно отличие, което един войник може да получи. Първите седем френски отличия са създадени през 1802 г. и оттогава те са били определени за много личности.

 • Почетният легион, трябва да знаете, че Почетният легион е създаден от Наполеон Бонапарт през 1802 г., за да отличи онези, които са служили добре на Франция в битка. Понастоящем той се определя за войници които са проявили храброст и преданост по време на война или мир. Това е най-високата военна награда, която може да бъде присъдена на френски гражданин.
 • Кръстът на освобождението е награда, присъждана на цивилни граждани, които са рискували живота си, за да спасят други по време на война.
 • Военният медал се назначава на войници, които са проявили доблест по време на война.
 • Националният орден за заслуги е квалифицирана награда за цивилни лица, които са показали примерни лидерски способности в работата си в своята общност.
 • Националният орден Croix de Guerre de 1914-1918 е създаден от президента Феликс Фор през 1919 г. в чест на всички френски войници, сражавали се през Първата световна война. Първите носители са войници, които са оцелели в боевете и са били все още живи, когато войната приключва на 11 ноември 1918 г. в 11:00 ч. местно време (11:00 ч. по Гринуич). Орденът Croix de Guerre може да бъде присъден само посмъртно
 • Кроазът Croix de Guerre 1939-1945 е създаден от президента Феликс Фор през 1945 г. Той е учреден, за да позволи на героите от Втората световна война да бъдат признати от своята страна, и оттогава е определен. Този орден ще бъде определян на всеки, който е помогнал на Франция в момент на нужда, без да е бил помолен или принуден да го направи от друга държава или организация.
 • The Croix de Guerre des Théâtres d’Operationsextérieurs е отличие, определяно на онези, които са участвали в освобождаването на Франция по време на Втората световна война. Въведен е на 11 ноември 1944 г. и първоначално е присъждан на членове на Съпротивата, които са се сражавали срещу нацистките окупационни сили между 1940 и 1944 г. Оттогава за него претендират всички граждани, които са решили да освободят страната си от германската окупация, като са се сражавали или са участвали в съпротивителни дейности срещу германското господство във Франция по време на Втората световна война (1939-1945 г.). Самият медал е присъден от скулптора Роже-Морис Брокар и изобразява Марианна, която държи вдигната котва, символизираща надеждата за свобода от тиранията; за първи път е определен по време на кампанията за освобождение.

Какво представлява Орденът на Почетния легион?

Най-високото военно отличие е Орденът на Почетния легион. Кой може да го присъди? Това е много объркващ въпрос, защото има два различни термина, които означават едно и също нещо: „Почетен легион“.  Почетният легион е най-високото военно отличие във Франция. То се присъжда на най-изявените войници, моряци и летци, които са показали смелост и решителност в битка и за приноса им към защитата на Франция.

 • Първото означава връчване или получаване на наградата
 • Въпреки че второто означава да бъдеш удостоен с най-високото военно отличие във Франция. Виждате ли какво се случва тук? Не е толкова лесно да се отговори на въпроса кой може да го даде

Френското правителство присъжда това отличие в знак на признание за военните услуги, оказани от дадено лице на Франция и нейните съюзници. Както може да се очаква, малко хора могат да бъдат наградени с това отличие. Правилата за присъждане на това престижно отличие са малко сложни, но това не е случайно. Например, определени хора могат да бъдат наградени с отличието, ако са починали в резултат на службата си за Франция или нейните съюзници. Сред тях са бивши френски президенти и други лица, които са имали значителен принос за френското общество. Най-високото военно отличие е Медалът на честта. За първи път човек получава този медал през 1863 г.. Той може да бъде определен само от военните и може да бъде връчен на професионални войници, пожарникари и полицаи.

Кръстът на Виктория

Най-високото военно отличие е Кръстът на Виктория (VC). В Британската общност има няколко други награди, които могат да се определят като еквивалентни на VC, например Кръстът на Джордж. Кръстът „Виктория“ се определя за прояви на храброст или отлична служба по време на война; не е задължително той да бъде определен за борба с врага в морето, както често се представя във филмите и телевизията (службите по случай Деня на възпоменанието могат да се отнасят до този начин на мислене). Кръстът „Виктория“ е присъждан 11 пъти от 1856 г. насам. Най-скорошният носител на отличието е ефрейтор Гордън Браун, който го получава на 12 март 2017 г. когато помага за спасяването на млада жена от удавяне край Сагреш, Португалия. Най-високата военна награда е Кръстът Виктория или VC

 • Тази награда се присъжда на членове на въоръжените сили, които са проявили изключителна храброст пред лицето на голяма опасност, обикновено при действия срещу вражески сили. За първи път е определено по време на Кримската война през 1856 г. и оттогава е присъдено на повече от 100 000 войници от над 50 държави.
 • Втора по значимост награда е медал, наречен Кръст за храброст, който се дава за прояви на храброст под огън или за действия, спасили живота на други хора. Създаден е през 1867 г. от крал Вилем I Пруски (който ни е дал и Първата световна война, наред с други) и е връчен на над милион души по целия свят.
 • Сред другите военни награди трябва да споменем: Кръст „Виктория“ и медал „Джордж“; орден „За отлична служба“ (DSO); орден „За отличен полет“ (DFC); военен кръст (MC); орден „За отлична служба“ (DSO); орден „За отличен полет“ (DFC); военен орден (MC)  орден „За отлична служба“ (DSO).
quelle-est-la-plus-haute-distinction-militaire

Награждаването с военен медал

Най-високото военно отличие е Медалът на честта. С ордена
на Почетния легион се наричат и членове на национални спортни или други организации, които имат значителен принос за френското общество

 • Най-високото военно отличие във Франция е орденът на Почетния легион. Това се присъжда на всеки френски гражданинс чисто съдебно минало и повече от 20 години служба на Франция. Не е задължително медалът да бъде връчен на лице, което е служило в бойни действия, но той трябва да бъде присъден за заслуги към нацията.
 • Почетният легион се назначава от президента на Франция.
  Той може да бъде определен както за граждански, така и за военни постижения, но най-често се определя за граждански постижения като повишение или обучение.
 • Футболният отбор, който получава Ордена на Почетния легион, е наречен така, защото печели Световната купа през 1998 г. Нещо повече, той беше един от двата отбора, които не загубиха нито един мач по време на турнира (другият беше Италия

Известни наградени хора от историята

Като бонус в този раздел ще ви запознаем с различни известни наградени хора и някои пикантни подробности от историята. Останете с нас, приятели, и обърнете внимание на всичко, което ще ви представим.

 • Най-високата военна награда е орденът „Ленин“.
  Тази награда е създадена от Съветския съюз през 1917 г., за да бъдат отличени хора, които са имали голям принос за развитието на страната. Наградата е наречена за всякакъв вид принос, като например научни открития и изобретения, политически постижения и хуманитарни действия.
 • През годините са създадени и други награди за специфични цели. Орденът „Червено знаме“ е създаден през 1918 г. в чест на войниците, участвали в Първата и Втората световна война. Орденът „Свети Георги“ е в чест на онези, които са се сражавали срещу Наполеон Бонапарт по време на Наполеоновите войни от 1805 до 1815 г.; през този период той е определен и от Русия. Орденът „Александър Невски“ е създаден в чест на руснаците, които са се сражавали срещу Наполеон Бонапарт по време на Наполеоновите войни от 1805 до 1815 г.; той също е определен от Русия през този период.
 • Най-висшето военно отличие е Редалът на Червеното знаме, който е създаден от Ленин през 1918 г. Орденът „Червено знаме“ се определя за изключителни бойни постижения и за героизъм, проявен по време на война.
 • В допълнение към това, че се дава за героизъм, орденът „Червено знаме“ може да бъде присъден на чуждестранни генерали, които особено са се отличили по време на война. Например,
  за такъв е определен маршал Жуков, когато е ръководил операциите срещу Германия по време на Втората световна война.
 • Реденът „Червено знаме“ се определя и на държавни или правителствени ръководители, които са помогнали на своя народ по време на криза или война. Например президентът Рузвелт получава това отличие след края на Втората световна война, защото е помогнал за бързото и ефективно възстановяване на Европа.
 • Най-високото военно отличие е Орденът на Червеното знаме, който се определя на онези, които са се отличили с храброст в битка. Това е
  съветско военно отличие, създадено на 7 юни 1940 г. по време на Втората световна война, за да отличава бойците от небойците.
 • Реденът „Червено знаме“ се разделя на три класа: „1-ва степен“, „2-ра степен“ и „3-та степен“.
  Само тези, които са извършили образцови дела в битка, могат да претендират за това отличие.
 • Сред чуждестранните генерали, които са получили това отличие, обозначено от Джордж Армстронг Къстър, Франсиско Франко и Чан Кайши.

Права на наградените

Усещането за принадлежност към орден, който задължава членовете си да спазват определени правила за добро поведение и маниери, е негласен ангажимент, на който всеки награден трябва да се подчини.

Всяко действие, противоречащо на честта, извършено от награден член, може да доведе до дисциплинарни наказания. Съществуват
три наказания, с нарастваща важност:

 • Най-високото военно отличие е орденът на деня или ОД, който се връчва на офицери, които ръководят група войници. Знакът се носи от лявата страна на униформата и се връчва под формата на писмена грамота, а не на действителна церемония по приемането му.
 • Заплатата на офицерите, които получават Орден на деня, варира, но обикновено е между 10 000 и 20 000 долара годишно.
 • Ако сте офицер и получите тази награда, можете да очаквате да можете да носите значката си с гордост (или поне без притеснение), както и да бъдете приет в образователни институции, където да продължите да изучавате военна история и стратегия.
 • Порицание, временно отстраняване от длъжност, чиято продължителност варира в зависимост от сериозността на простъпката
 • Постоянно изключване. То е автоматично в случай на осъждане от съда за престъпление или на наказание лишаване от свобода за повече от една година.
 • Последните две санкции се произнасят от президента на републиката и се публикуват в Journal officiel.
 • За чужденците наказанието се състои от мярка за отнемане на отличието, взета с указ.
what-is-the-highest-military-distinction

Задълженията на наградените

Най-високото военно отличие е Медалът на честта. Медалът на честта се присъжда за прояви на храброст, надхвърлящи рамките на служебните задължения. Получателят носи отличителния знак на униформата си, заедно с писмена цитат и заплата. Медалът също така дава право на получателя да бъде приет в образователни институции. Получателят носи отличителния знак и получава писмена грамота. Той също така получава заплата и може да постъпва в учебни заведения. Ето защо той има дълг към обществото, в което живее. Медалите и отличията са значките на хора, които са извършили добри дела в собствените си очи и към които има голямо уважение.

 • Те са и символ на личните постижения и на приоритета на индивидуалните ценности в обществото. Тези отличия създават хомогенност сред войниците, офицерите, генералите и държавните служители; на улицата те насърчават доверието в колегите и съмишлениците.
 • Вместо медал получавате специално отличие на най-високия ранг над вас. Например, ако сте получили Орден на Пурпурното сърце за проявена храброст, никой друг няма да получи този орден, защото само тези, които вече са го получили, могат да го получат отново.
 • Той се връчва на членове на френските въоръжени сили, които проявяват изключителен героизъм не в битка, а по други причини, несвързани с войната.

Правила за носене на отличието

Висшето военно отличие е орденът „Военен кръст“ (OMC). Това отличие се определя за военнослужещи, които са направили значим принос за своята страна и/или нейните съюзници. Най-високото военно отличие е Медалът за военни заслуги. Той се определя на офицери и кадрови военнослужещи за проявена храброст и изключителни заслуги в бойни действия или за друга героична или достойна служба. Медалът се носи на левия нагръден джоб, над всички останали ленти и отличия. Най-високото военно отличие е Големия кръст на Почетния легион. Той съществува в пет различни класа: Chevalier, Officier, Commandeur, Grand Officier и Grand’croix. Знакът може да се носи на лявата гърда от офицери и членове на въоръжените сили. Носи се и на дясната гърда.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *