Как да се присъедините към морската пехота?

Искате ли нещо повече от работа, търсите ли призвание, мисия, но преди всичко вълнуващо приключение, което може да продължи цял живот? Професията на военноморския стрелец е за вас! Но какво точно представлява тя? Признавам, че не е много ясно за какво става дума, когато не знаете много за армията. Накратко казано, мисията на морските стрелци е просто да гарантират сигурността на чувствителни зони в дадена страна. Но трябва да знаете, че има различни видове морски фузилери, а именно: сухопътни фузилери и морски фузилери. Също така много са дейностите и ролите, които трябва да поемете по време на мисията си, но в по-голямата си част мисията ви се обобщава в една дума, която е “ сигурност „.Трябва да знаете какво е това, но да знаете как да влезете е друг чифт ръкави, защото ДА, не всеки влиза. Тя изисква редица критерии, които ще разгледаме в тази статия. Всъщност тази статия има за цел да ви помогне да постигнете тази цел. Така че, дръжте се и се наслаждавайте на четенето.

Намерете на нашия сайт различни военни дрехи и аксесоари за военните !

salvavidas

Каква е
работата на морския стрелец?

             Стрелците от морската пехота са висококвалифицирани войници, които изпълняват широк спектър от задължения във военноморските бази, самолетоносачите и подводниците. Основната мисия на морския стрелец е да гарантира сигурността на своето подразделение, като изпълнява ежедневни задачи като охрана на брегови обекти (предотвратяване на прониквания), осигуряване на сигурността на чувствителни зони (военноморска база, военновъздушна станция, корабостроителница, подводница), проверка на съответствието на камерите за наблюдение и алармите и участие в тренировъчни учения. Това включва осигуряване на сигурността на чувствителни зони (военноморска база, военновъздушна станция, корабостроителница, подводница). (военноморска база, военновъздушна станция, корабостроителница, подводница), проверка на съответствието на камерите за наблюдение и алармите (както и гарантиране, че целият персонал е запознат с тях), осигуряване на безопасността на членовете на екипажа в морето чрез патрулиране на определените им райони на корабите и самолетоносачите, гарантиране на спазването на инструкциите (например тези, дадени от командирите), противодействие на вражески атаки със смъртоносна сила (ако има такива) и обучение на нови членове на екипажа в морето.

В допълнение към тези мисии морските стрелци имат и допълнителни отговорности като :

  • Осигуряване на сигурността на борда на фрегати или самолетоносачи,
  • Осигуряване на изпълнението на
   заповедите,
  • Отбрана на вражески атаки,
  • .
  • Бой срещу проникване и злонамерени действия,
  • Обучение на екипажа в морето.
how-to-enter-the-ship-fusiliers

Качества, необходими за морски стрелец :

              За да бъдеш морски стрелец, се изискват редица качества. Например морският фузилер трябва да има отлично зрение, което ще му позволи да наблюдава добре и да обръща внимание на детайлите и действията, които могат да възникнат по време на мисията му. Що се отнася до манталитета, трябва преди всичко да имате остър ум, за да можете да обръщате особено внимание на детайлите. Много полезни при изпълнението на мисиите ви. Второ, той се нуждае от търпение и силен екипен дух, тъй като по време на работата си ще трябва да си сътрудничи с други морски стрелци или дори с други колеги. С други думи, той трябва да може да работи като част от екип, за да изпълни мисията. Следователно той трябва да умее да дава подходящи заповеди и да изслушва с уважение своите началници по всяко време. Второ, както всяка друга работа, и тази изисква от вас много доверие. Затова трябва да сте надежден, за да ви бъдат възложени много по-важни задачи или отговорности. Това ще ви бъде от полза през цялата ви кариера. Второ, тъй като тази работа е доста рискова, е полезно вие и вашият екипаж да умеете да плувате. На второ място, което е много важно, морякът трябва да може да взема собствени решения бързо и точно, понякога в много стресови условия. Това прави работата едновременно вълнуваща и удовлетворяваща. И накрая,
морският пехотинец
е човек на действието, самоотвержен, безстрашен и готов да служи.

Как да стана морски пехотинец ?

За да станете морски фузилер, има
два възможни пътя, както следва :

 • Ако вече сте преминали обучение като стрелец, може да успеете да се присъедините към пехотата на френската армия като морски пехотинец, без да се налага да преминавате пълно обучение.Фузилерите обикновено се набират от третата година на бакалавърската степен нататък. След известно време е възможно да се специализирате: парашутист, снайперист, водач на куче и, напоследък, морски командос. Това свидетелство за висша специализация позволява на морския стрелец да стане старши офицер.
 • Ако сте
  в средата на младостта си, т.е. между 17 и 25 години, и имате бакалавърска степен, можете да се запишете в морското пехотно училище в Брест. Училището се състои от две части – обща програма, която се посещава от всички ученици, и курс за напреднали, който се посещава от някои ученици. Ако завършите общата програма, можете да се присъедините към училището за морски сапьори в Лориен, за да научите как да правите специални неща като парашутизъм.
how-to-join-the-marine-infantry

Необходимото обучение :

             Ако искате да станете морски стрелец, ще трябва да преминете различни курсове за обучение. Морското стрелково училище в Лориен, в Морбиан, е единственото място, където можете да преминете това обучение. За да бъдете приети, трябва да положите успешно изпит и да притежавате диплома за средно образование от училище в Брест или от école de Maistrance в Брест. След като постъпите в училището, трябва да положите изпитите Brevet d’Aptitude Technique, за да получите сертификат за висша специалност. След това ще трябва да отслужите десет години в армията, преди да ви бъде разрешено да преследвате други кариери в или извън армията. Ако искате да станете морски офицер след завършване на този курс, нямате друг избор, освен да се обучавате във Военноморската академия в Лориен!

Допълнителна информация за професията морски стрелец

            Ако искате станете морски стрелец, трябва да знаете, че има два вида морски стрелци: на сушата и на море. На сушата те патрулират около акостирали чувствителни кораби, около военноморски сгради, арсенали и предавателни центрове. За да станете морски офицер и да се присъедините към този армейски корпус (обучен да се сражава във водна среда), първо трябва да преминете конкурсен изпит, за да бъдете приет в редиците му. Трябва да отговаряте на няколко условия: да сте френски гражданин, да умеете да плувате, да имате поне бакалавърска степен, да сте пълнолетен и да сте на възраст под 25 години. Трябва да знаете, че има три пъти повече длъжности за заемане, отколкото са стрелците. Морските пехотинци са военнослужещи от специалните сили, обучени да се сражават във водна среда. Те са обучени да патрулират около чувствителни плавателни съдове в доковете, около военни кораби, корабостроителници и преносни центрове. Те използват и подводни превозни средства. Морската пехота е най-подготвената и професионална военна сила във Франция, а гражданите ѝ трябва да служат една година, преди да станат офицери. За да станете офицер от военноморските сили, трябва да отговаряте на редица изисквания: да сте френски гражданин, да можете да плувате, да имате поне бакалавърска степен (или еквивалентна), да сте на възраст над 18 години и под 25 години.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *