Колко струва депозитът?

В много страни по света има война. Танковете играят решаваща роля в сухопътните битки, както през Първата и Втората световна война на всички френски терени. Бронята осигурява защита на екипажа, кулата – на огневата система, а мощността на оръжията и боеприпасите гарантира победата в операцията. Това е основната причина, поради която тези съвременни бронирани превозни средства струват цяло състояние. Но колко точно струват тези изящни пехотни бижута?

Стъпете в нашия магазин, за да си купите военно облекло (тениски, дамска камуфлажна парка ,…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти. 

sac-à-dos-militaire

Колко струва един френски танк?

В края на Студената война Франция реши да намали драстично броя на модерните си танкови полкове. Но през 2001 г. Националното събрание решава да инвестира 3,85 млрд. евро в програмата за строителство на нов първокласен танк – Leclerc. Построяването само на един от тези успешни френски танкове тогава възлиза
на
8 милиона
евро
.

Впоследствие Сметната
палата оценява общата единична цена на придобиването на френския танк Leclerc на 15,9 милиона евро. Увеличение, оправдано от разходите за разработка, индустриализация, резервни части за кулата и двигателя на френската пехотна машина. В тази оценка са включени и спомагателните оръжейни системи на кулата, специфичните боеприпаси, инфраструктурата, инструктажът и обучението.

Нашият онлайн магазин ви предлага възможността да закупите шапката, балаклавата, шапката, качулката или баретата, за които мечтаете, от богат избор.

Колко струва един руски танк?

Русия може да се похвали с впечатляващи съвременни бронирани превозни средства като Т-14 Армата.
Този танк в момента струва около 4 милиона евро.

Т-14 Армата, съвременен танк

Днес най-новият танк в руския арсенал е Т-14 Армата. Този 48-тонен звяр започва живота си като концепция на руското министерство на отбраната, която трябва да замени програмата „Обект 195“ през 2010-те години. Плановете показват 125-милиметрово оръдие с възможност за самозареждане и изстрелване на лазерно управляеми ракети на разстояние до 7,4 мили. Танкът има предна част, която осигурява защита на командира, шофьора и стрелеца. Войниците могат да управляват кулата и да определят целта на ракетата на много голямо разстояние. Някои камери показват 360-градусова зона за наблюдение, а друга камера е разположена на върха на кулата, което осигурява на командира добро зрително поле.

T-14 Armata разполага и с технология за експлозивно-реактивна броня, която предпазва пътниците от преки удари, подобно на балистичната защитна броня на американските военни превозни средства. Максималната скорост е около 89 км/ч, което го прави едно от най-бързите бронирани превозни средства на разположение. Русия разполага с около 20 такива танка в активна експлоатация.

Планът на Русия за Т-14 Армата

Първоначално Русия планираше да произведе около 2 300 единици до 2025 г.за осигуряване на защита на Русия. Този високоскоростен танк струва малко под 4 милиона евро. Производството на 2300 Т-14 Армата би било твърде голям разход за страната.

Т-14 в
сравнение с други руски танкове

Т-90А, произведен през 1992 г., все още е на въоръжение, като има 350 активни танка, а 200 са в резерв. Този руски танк също има 125-милиметрово гладкоцевно оръдие, което обаче работи с по-ниска скорост. Съществува и руският танк Т-80У, усъвършенствана версия на Т-80, пусната на пазара през 1985 г. Включва противотанкова управляема ракетна система 9M119 Refleks, която може да се изстрелва от 125-милиметрово оръдие. Понастоящем има 450 активни единици и 3000 в резерв. Русия разполага и с танкове T-72 с модерно въоръжение и усъвършенствани системи за защита на кулата и ракетите. Въпреки това
никой цитиран брониран автомобил не може да се конкурира с Т-14 Армата.

Т-14 може никога да не влезе в масово производство поради високата си цена. Русия има мощно оръжие в ръцете си. Но без средства за финансиране страната може да не използва пълния потенциал на танка.

Кой е
най-скъпият танк в света?

С цена от 8,5 милиона евротанкът K2 Black Panther разработен на място в Южна Корея, е най-скъпият танк в света. К2 е оборудван с разнообразни функции, които го правят изключително способен и смъртоносен в световен мащаб.

Поставена пред различни предизвикателства и терен, който не е точно пригоден за танкове, Южна Корея комбинира технологии от цял свят със собствени идеи, за да създаде бойна машина, която да отговаря на тези нужди. С
подобрена ергономичност и цифровизация този танк е проектиран да осигури по-добри резултати на бойното поле.

what-is-the-price-of-a-tank

Кой е
най-добрият танк в света?

В момента има няколко модела танкове. В зависимост от страната на производство и от това, което тя смята за приоритет, един модел превъзхожда другите в определени области, докато други превъзхождат в други. Но като цяло 5 модела се открояват всеки в своята област !

Танкът „Ейбрамс“

М-1А-2 „Ейбрамс“ е главният боен танк на армията на САЩ. Освен в САЩ, този танк се използва и от армиите на Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт и Австралия. M1A2 Abram се смята за един от най-опасните танкове в света. Резервоарът е доказал своята сила в Войната в Персийския залив, Войната в Афганистан, Войната в Ирак, Египетската революция от 2011 г., Гражданската война в Ирак, Саудитската инвазия в Йемен. Ракетите могат да поразяват цели на разстояние до 3 км. Освен това той има и 120-милиметрово оръдие, което може да стреля всеки ниско летящ обект. Този танк е оборудван с уранова броня, която предотвратява вражески атаки, и с двигател, който го задвижва с много висока скорост.

Т-14
Армата

Русия започна официалното производство на най-мощния танк в света – Т-14 Армата. Най-опасният танк в света е пълно оборудван с цифрово оборудване. Вътре е инсталирано и отделно отделение за защита на екипажа. Русия иска да превърне този танк в основно оръжие на своята пехота. При максимална скорост от 80 км/ч теглото на танка е около 55 тона. Досега
Русия е произвела 20 единици от този танк.

Танкът Т-90

Т-90 Bhishma е основният боен танк на Индия. Този танк първоначално е произведен в Русия. Буквата „Т“ в името му се отнася до Танк, а 90 означава, че е официално завършен през 90-те години на 20 век. Той е един от най-мощните танкове в света. Танкът Т-90 е оборудван със система за взривно-реактивна броня Kaktus K-6, която го защитава от вражески атаки. Теглото му е 48 тона. Той е един от най-леките танкове в света. Той има способността да се бори с врага денем и нощем. Той може да измине 550 км с един заход. Този танк е оборудван и с противовъздушни оръдия, способни да свалят вражески хеликоптери.

K2 Black Panther

Южнокорейската компания Hyundai Rotem произвежда танка K-2 Black Panther за корейската армия. Този резервоар е оборудван с най-добрите машини и технологии до момента. През 2014 г. той е внедрен като основен боен танк на южнокорейската армия. Танкът K2 Black Panther има трима души екипаж: командир, стрелец и шофьор. 120-милиметровото му оръдие може да изстрелва около 10 снаряда в минута.

Танк VT-4

Китайският основен боен танк VT-4 е известен и като MBT-3000. Това е основният боен танк на Китай от трето поколение. Китай е произвел този резервоар специално за продажба на други страни. С тегло 52 тона резервоарът е дълъг 10,10 метра и широк 3,4 метра. Той може да се управлява от трима членове на екипажа. Основното му оръдие е 125-мм оръдие. Той се задвижва от двигател с турбокомпресор, който дава на танка 1 300 конски сили.

Как да изживеете страстта си към военния живот ?

Имате ли страст към военния свят  Бойни действия, армия, пехота, превозни средства, ракети, Първа или Втора световна война и т.н. ? Отсега нататък забавните дейности, вдъхновени от военни операции, са достъпни във Франция. Изживейте вълнуваща битка, оборудвана със собствено оръжие и боеприпаси, и екипаж, който да защитава базата ви !

А какво по-добро от военно оборудване, материали и екипировка, за да направите този момент още по-реален ? В surplus-military.co.uk всеки продукт е първи избор. Нещо повече, нашите складови наличности предлагат цяла гама от всякакви артикули, които винаги се продават на ниски цени. Оживете детската площадка и се потопете в пейзажа в войнишкото си облекло, в обувките на рейнджърите и носейки камуфлажната си екипировка. Всъщност защо да не изберете военни артикули, които да носите ежедневно? Часовници, огърлици, пръстени и дори военни значки са на една ръка разстояние.

Елате и се възползвайте от нашите промоционални оферти !

Часовници, огърлици
, пръстени и дори военни значки са на една ръка разстояние.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *