Какво е парка?

Тази нова дреха в зимната мода, която се възползва от технологията, ви гарантира оптимална защита срещу студ и дъжд. Този артикул винаги е имал моден успех благодарение на многофункционалния си характер. Дрехата е изключително удобна за носене. Подплатата, качулката, козината и множеството джобове се предлагат отделно. Нещо повече, дали парка и палто, пухено яке или дори анорак са едно и също нещо? Дори ако са водоотблъскващи и с подплата за допълнителен комфорт. Открийте парка на surplus militaire

Parka militaire

 За парка 

Парката е топла облекло, което е създадено за зимата и за неблагоприятни метеорологични условия. Също така, късо палто, изработено от устойчива на дъжд материя с качулка. То покрива торса, раменете, гърба и спира между бедрата и средата на бедрата. Също така е с права кройка с дълги ръкави, яка, обърната нагоре на врата, и джобове. Също така има копчета или закопчаване, така че да може да се отваря отпред. 

Забележително е, че можете да го използвате като дреха за зимния сезон. Като се има предвид, че този артикул е непреходна мултифункционална блуза. За нея се казва, че е многофункционална, защото представлява от предимства. Същевременно обаче тя е палто, което дава топлина, дъждобран, пухено яке с добра дължина и светлина. Благодарение на тези предимства можете да го носите като военна униформа. В момента то има множество цветове за нашите нужди като тъмнозелено, каки, камуфлаж.

Какъв е произходът на думата „парка“?

Етимологично думата парка или „парка“ идва от руски термин със самодивски произход. За тях той означава „животинска кожа“ или топлина. Ескимосите в Аляска и Сибир използват това облекло, за да се борят със студеното време. Така че първоначално това е животинска кожа. Към 1917 г. тя вече е традиционно облекло за инуитите. По онова време тези аксесоари са били изработвани от кожа на карибу. През 1761 г. този термин е възприет във френския език. 

През 1969 г. френската армия приема този артикул, за да замени капота. Когато говорим за него, можем да кажем и doudoune или anorak, защото тези три думи са сходни. Нещо повече, той е роден и за американската армия. В
началото на 50-те години на миналия век марките M-51 или fishtail са американски модели, носени по време на Корейската война.

За какво се използва парка?

Парката е облекло , което се използва за защита и покриване на телата ни от лед и лошо време. Понякога, когато сме навън и е студено, вали дъжд или сняг; можете да я носите, за да се стоплите. По подобен начин избирайте тези постановки в зависимост от климата.

 Забележително е, че тя е направена за пътуване до място без топлина като къмпинг в планината. Така че трябва да облечете тази мода, за да имате топлина по време на сън. Ако вземем пример, военните си служат с тези аксесоари като спортно облекло за сутринта. Когато живеете на ледено място като Северния полюс, ще носите много топли костюми, за да имате максимална защита срещу снега. 

Какво е парка?

Каква е разликата между пухено яке и парка?“

Двете облекла са външни, което може да бъде объркващо. Независимо от това тя се счита за вид яке. Но не всички якета са тези артикули, тъй като те имат качулки, а не както повечето якета. Така че това е ветроустойчиво яке с вградена качулка за зимата. Обикновено то е подплатено с кожа.

Въпреки че дунапрените са дрехи, които покриват горната част на тялото. Те са и друг вид костюм със стеснена височина и дължина не по-дълга от талията. Често пухените якета са изработени от вълна и водоустойчива материя.

Каква е разликата между парка и палто?

Лицата са склонни да казват, че разликата между палто и парка е, че то е по-топло от палтото, когато това изобщо не е така. 

Различията са просто в отдела за дължина. Те се правят по-дълги в средата на коляното или дори над коленете, докато палтата не надвишават височината. 

Въпреки това тези изделия все пак предлагат по-добра защита срещу леденото време, защото покриват голяма част от тялото. За разлика от палтата, които покриват само горната част на тялото. Палтата имат по-къси кройки, които спират на талията. Но в сравнение с тези артикули, този предлага по-голяма лекота.

Какви са разликите между парка и анорака? 

Аноракът се счита за много специфичен вид яке с пуловер и качулка. Очевидно е, че те винаги са били предназначени да ви предпазват от дъжда. Това означава, че то е водоустойчиво. Според историята на тези два вида якета се твърди, че думата „парка“ произлиза от ненецки, местен сибирски език, докато думата анорак идва от гренландската дума anoraak. Така че виждаме ясна връзка между тези два вида якета и ледената Арктика.

Всъщност тези продукти почти винаги са по-дебели и по-големи от анораците. Но и двете са предназначени за изолация и защита от природните стихии.  Нашият съвет обаче е да избирате парки добре изолирани, когато се налага да прекарвате повече време на студени места. Като цяло анораците са по-тънки и по-леки. И
все пак поради това те са по-популярни за скандинавско каране на ски и други активни дейности. 

Топли ли ви парка?

Дължината на тази мода вече предпазва талията на индивида от изстудяване. Нещо повече, качулката е придружена от кожена подплата или изкуствена кожа, която предпазва лицето от вятъра и ниските температури. Нейната история води началото си от ескимосите карибу в ледената Арктика, така че тя ви държи много топло. 

Впрочем, тя се адаптира към всички сезони. Но има и изделие за „голям студ“, което може да се носи при посочените температури, обикновено не по-ниски от -20°C. Така че не всеки продукт ще ви топли, а само тези, които са направени за зимата.

Какво е най-топлото парко?“

Много продукти са топли, но това зависи от избора ни на гами. Нещо повече, има гами от марки топли и много топли. Например моделите Thorsen и J65 на Arc’teryx, както и J25 са по-топли. По-специално,
моделът Genia на Quartz Co е изработен от канадски текстил от бяла патица 650, който има рейтинг на комфорт от минус 30°C.
Моделът Meteorite на Kanuk е изработен от синтетичен материал с рейтинг на комфорт от минус 25°C. Моделът Manaco II от канадски произход, който е изолиран със синтетичен материал от 200 г на брега с температура минус 25°С. Артикулът на North Face е изработен от текс , а комплектът Matka II от бяла патица 700. 

Какво е парка?

Водоустойчива ли е парката?

Тя е добре водоустойчива. Защото е изработена от влагоустойчива материя. По същия начин това е къс костюм с качулка, който можете да носите през зимата, за да получите топлина. Нещо повече, той е модулен с топла подплата, която може да се отделя. Можете да го носите през зимата, тъй като това е дреха, предназначена за зимния сезон, и е устойчива на атмосферни влияния. 

Най-вече е като ветровка. Въпреки че е изработена от животинска кожа и кожи, то тя може да бъде устойчива на дъжд. Почти цялата колекция на тази артикула  е устойчива на дъжд, като например марките The North Face от пух 550 и Matka II от пух 700 бяла патица. Всички тези два модела имат водоустойчиво покритие.

 Как да разберете дали една парка е водоустойчива?

Общо казано, облеклото е водоустойчиво, когато устоява под водата при потъване. Това означава, че нейната непропускливост не позволява на влагата да премине през телата ни. По
подобен начин можете да разберете, че е устойчива на влага, когато прочетете билетите, описващи изработката ѝ. 

Впрочем, марките The North Face с пух 550 и комплектът Matka II от бял патешки пух 700 са дъждобрани. Защото те са изработени с помощта на технологии за обвивка и изолация, за да ви държат топло и сухо. Затова познавате водоустойчивостта на този продукт по дишащите материи с различни нива на изолация. Всъщност с този артикул продължавате да търсите приключения дори при дъждовно време. Сдобийте се с този артикул, като излезете навън в топлина, комфорт и стил.

Подходяща ли е парката за сняг?

Тъй като е студено, когато вали сняг. Това е част от облеклото, която служи за защита и покриване на телата ни от лед и лошо време. За щастие тя е многофункционална, изработена е от влагоустойчива материя , модулна с приятна топла подплата и покрива почти цялото ни тяло като торса, раменете, гърба и спира между ханша и средата на бедрата. 

Колекцията от тази статия обаче се предлага в различни температури като тези следните модели:

  • Материята на парка Arc’teryx Thorsen е по-топла,
  • Материята на J65 е топла, а на J25 е много топла.
  • Материалът Genia на Quartz Co в канадски бял патешки текс 650: който има оценка на комфорта от минус 30°C.
  • Оригиналният Kanuk Meteorite на Kanuk: който има оценка на комфорта на синтетичния материал от минус 25°C.

Поради предимствата на тези продукти, които споменахме, тя е подходяща за сняг. 

Какво е парка?

Каква е дължината на парката?

Парката има дължина, която обикновено е до средата на бедрото, като задната част е малко по-голяма и завършва с рибена опашка.
 

За парките спорт е важно да се избере продукт, който предлага максимална възможна лекота, удобство и свобода на движенията. Така че идеалният вариант е къса част, под бедрата. Но за определената дължина трябва да вземете предвид и морфологията си.

От друга страна, за човек под 1 м70 нашият съвет е да носи къса парка, защото стилът „oversize“ не би бил от полза за стила.В
резултат на това дължината му варира между ханша и средата на бедрото.

Как да изберем мъжка парка?

За да направите правилния избор, просто изберете изделие, което е по-издръжливо отвън и топло отвътре. Тя трябва да е изработена от устойчива на влага материя. И обърнете внимание на довършителните елементи и детайлите, които са от съществено значение за топлоизолацията. Независимо от това, поставете начело на избора двойно закопчаване, за да изолирате по-добре температурата.

Въпреки това, може да се използва качулка , но не е от съществено значение. Затова не забравяйте да изберете капак, който може да се сваля. По-прилепналият модел ще предложи на мъжа елегантност, а малко по-широкият ще му осигури топлина.

Бреф, можете да изберете парките в зависимост от техния цвят. Яркият цвят по никакъв начин не би показал елегантност и харизма.

Как да изберем дамска парка?

За дамската парка детайлите са много важни за много стилен външен вид. Нещо повече, тя играе каприз с по-малко класически нюанси и често се предлага в екрю тонове. Нещо повече, трябва да изберете най-добрия въз основа на личността и характера на човека. Защото преди всичко дрехите показват личността на притежателя им. 

Впрочем, парките тип „каки“ са много модерни. Важното е да се избере такава, която да подчертава фигурата на индивида. За сравнително слаб ръст е препоръчително да се носят класически, които са малко прилепнали. По същия начин любителите на свръхголеми размери биха могли да изберат този аксесоар, който не е прилепнал и е по-широк. 

 Накратко, парка е дълго, пухкаво, добре изолирано палто. То има и качулка с косъм. Всъщност знаете причината, поради която избирате сред тези най-добри видове якета. Не се колебайте да направите своята поръчка при нас.   

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *