Как да изберем размера на колана?

Получаването на правилния размер не винаги е лесно. Понякога не знаете как да получите своя размер. Независимо дали са кожени или други модели, често се оказва, че получаваме дължина, която не ни подхожда. Възможно е да измерите коланите си, за да ги носите правилно, без да са прекалено дълги или прекалено къси. Независимо дали сте жена или мъж, носенето на правилния колан е важно. Стилът е важна част от вашия стил и не бива да се приема с лека ръка. Широчината не трябва да е нито прекалено дълга, нито прекалено къса, за да се носи правилно.

Military-belt

 

Как да измерим колана си?

Можете да определите размера си с помощта на лента. Широчината  обикновено се измерва в сантиметри. То трябва да съответства на разстоянието между примката и централния отворl. Размерите се определят със стъпка от 5 cm, например ширина от 100 cm съответства на 100. Изборът е сравнително лесен, след като сте опитали тази техника. Тя все още е валидна за belt.a href=“/voenen-kolan/“ target=“_blank“ title=“military-belt“ rel=“noopener noreferrer“> кожа военни и други модели за мъже и жени. Широчината между катарамата и дупките трябва да е добре премерена, за да може коланът да се носи удобно и да е комфортен през целия ден.

Къде да измерите колана?

При оразмеряването трябва да се направи там, където искате да носите колана. Всъщност размерът ви може да е малко по-различен в зависимост от модела, който носите. Коланът трябва да бъде поставен точно на мястото, на което ще се носи.“Губа трябва да се постави точно на мястото, на което ще се носи коланът. Затова дължината може да варира в зависимост от модела, който носите. Вземете ширината, на която искате да носите колана, и след това закръглете резултата на стъпки от 5.

Защо трябва да избирате мъдро колана си?

Изборът е също толкова важен, колкото и вашите обувки или риза. Подходящият размер размер е важен за правилното носене на дрехите. За да може коланът да пасне на бедрата ви, трябва да знаете размера прецизно. Възможно е да разберете своя размер просто като измерите колана, който сте свикнали да носите. Ако изберете твърде голям или твърде малък, може да не успеете да затворите отворите. Затова премерете добре, преди да купите. Доброто носене на колана също ще ви помогне да изглеждате по най-добрия начин, независимо дали носите риза, дънки или друга дреха.

Други известни методи за определяне на размера на колана

Има няколко техники, които могат да ви помогнат да изберете правилния колан. Всички те са достатъчно точни, за да ги използвате винаги, когато искате да разберете размера си.

Как да изберем размера на колана си

Носете колан, който носите

Първата техника, която можете да използвате, за да определите размера си, е да измерите дължината на колан, който сте носили наскоро. Това ще ви покаже точно какъв е вашият размер. Просто поставете колана на равна повърхност и измерете дължината от края до катарамата.

Измервайте обиколката на талията си

Тази техника, показана по-горе, включва измерване на талията ви с ролетка, за да се определи вашият размер на колана. Използвайте тази техника, ако забележите, че в последно време сте напълнели или сте загубили мазнини в областта на корема.

Измерване с панталони

Възможно е също така да разберете правилния размер, като използвате чифт панталони, които носите. Тази техника със сигурност не е толкова точна, колкото другите две, но за нея не е необходима рулетка или нещо подобно. За да определите размера си, трябва само да знаете френския размер на това, което носите, да го умножите по 2 и да добавите 5, за да получите подходящия за вас колан. Тази техника обаче е по-малко точна от другите две. Тази техника не работи в САЩ или Великобритания, може да се използва само при френски размери.

Какъв колан за размер 38?

За панталон размер 38 можете лесно да изчислите ширината, която му пасва. Ако умножите размера по две, ще получите 76, а ако добавите 5, ще получите 81. Тъй като дължината на талията е определена на 5 см, панталон размер 38 отговаря на размер 80. Същото важи и ако гледате с ролетка, просто закръглете допълнителните сантиметри.

Как да изберете размера на колана си

Как се затваря колан?

Коланът обикновено се затваря при третата дупка. Коланът трябва да се избере внимателно, за да се спази този баланс. Трябва да се избере правилният размер, за да може да се затвори с третия централен отвор. Можете също така да разберете кой размер колан е подходящ за вас, като просто знаете размера на талията си. 

Защо да носите колан?

Коланът е моден аксесоар, който оттогава насам набира популярност. Коланът добавя финален щрих към облеклото ви, за да ви придаде неповторим вид. Това е вечен елемент, който можете да носите за всякакви поводи. Това ви позволява да носите по-добре дрехите в гардероба си. Независимо дали става въпрос
за
дънки или дори за рокля 
за жените, коланът е важна част от облеклото ви. Той
лесно може да се съчетае с цветовете на дрехите, които носите.

Какво да носите с колан?

Можете носете колан с дрехите по ваш избор. Всъщност коланът може да се носи с:

  • дънки
  • Пола
  • Час дънки или широки панталони
  • Час
    дънки или широки панталони
  • Един чифт къси панталони
  • Риза
  • и т.н.

Коланът се съчетава добре и с вратовръзки за важна церемония или вечер. Когато излизате на лов, коланът ви позволява да съхранявате мачетето си, като го поставите в маншета, прикрепен към колана. Нашето ръководство съветва всеки, който го прочете, да избере правилния размер, за да изглежда оригинално и да се наслаждава на предимствата на добрия колан.

Как да изберем размера на колана си?

Къде да си купя колан?

Можете да си купите колан близо до дома си или онлайн за доставка до дома. Всъщност в нашата колекция можете да видите няколко различни марки. Предлагаме широка гама от колани за всеки вкус. Всеки има своите предпочитания за пазаруване, така че можете да закупите своя в магазин близо до вас и да поръчате колан от нашата колекция, който да бъде доставен до дома ви възможно най-скоро. Освен че разполагате
с цяла колекция, няма да ви се налага да пътувате никъде.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *