Защо Военновъздушните сили и Космическата агенция?

Не е толкова лесно да си намериш работа във военновъздушните сили и да летиш със самолети там, както физически, така и психически. Защото в тези професии трябва да запазвате спокойствие при всякакви обстоятелства заради собствената си безопасност, безопасността на съотборниците си, както и заради безопасността на страната.

И все пак тези професии остават едни от най-известните и желани професии за младите хора днес. Популяризирани от културата и киното, професиите на пилоти, както и самолетите на френското военно командване, вече са мечтани. Освен това космическата, както и териториалната отбрана винаги са били основен залог в глобалната конкуренция и Франция няма да остане по-назад.

И най-вече не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин за военни излишъци, тъй като качествена запалка, военни ръкавици или военно облекло така че покупката на военни аксесоари да ви пасне като ръкавица.

 

Комплект за оцеляване

Защо Военновъздушните сили станаха Военновъздушни и космически сили?

Космосът: основен военен проблем за висшето командване на френската армия

На първо място,
космосът е транзитна зона за обекти и самолети. Това означава, че ако например бъде изстреляна балистична ракета, тя първо се отправя в космоса, тъй като по принцип трябва да има екзоатмосферна фаза, в която ракетата преминава в космоса. Ето защо всяка сила, която разполага с такива ракети, ги използва във военния си арсенал. Освен това пространството може да бъде и място за разполагане на определени оръжия, което се нарича: милитаризация на пространството.

Поради това държавите, които
искат да имат тежест на международната сцена, се стремят към истинска стратегическа космическа автономия, не само заради статута си, но и с цел да разполагат с впечатляващ военен потенциал  и точно такъв е случаят с Франция.

 Посетете нашия магазин, за да закупите военни продукти (хамак, соларно зарядно за оцеляване,…) и да се възползвате от нашите специални оферти!  

Защо тази промяна на името ?

Преименуването на френските военновъздушни сили ратифицира значението, което екзоатмосферното пространство придобива в наши дни в допълнение към авиацията, защото космосът е от съществено значение за провеждането на бъдещи военни операции на повърхността на земното кълбо, но също така се очертава като самостоятелно бойно поле сред великите сили.

На 11 септември 2022 г.тогава ВВС стават Въздушно-космически сили по време на церемония, проведена в 107-а военновъздушна база Villacoublay. Тази промяна на името е много показателна за значението на космическата област за военните операции днес, когато спътникът се е превърнал в незаменим технологичен съюзник. Днес именно сателитите направляват корабите, бронираните машини, самолетите и техните ракети.

Код за военна отбрана от и чрез космоса

След тази милитаризация на космоса френското висше командване наскоро актуализира военната си космическа доктрина. Защото в навечерието на 14 юли 2019 г. президентът на републиката обяви създаването на Космическото командване (CDE) с цел обединяване на специализираните военни служби и интегрирането им във Военновъздушните сили. В Тулуза вече работят 30 души, а до 2025 г. се очаква работната сила да се увеличава с още 40 до 50 специалисти всяка година. В крайна сметка този център ще разполага с необходимите възможности за контрол и управление на спътниците – мисии, които отчасти са възложени на CNES.

За усъвършенстване на новия арсенал и космическите самолети Министерството на въоръжените сили работи в тясно сътрудничество с индустриалци и изследователски организации, тъй като Въздушно-космическата армия иска да се снабди с патрулни наноспътници, способни активно да защитават нейните сателити за наблюдение и комуникация.

 

Why-l-army-air-and-space-army

Каква е длъжността на пилота на изтребител?

Описание на кариерата

Пилот на изтребител, е кариера, прикрепена към оперативна база, която изпълнява въздушни мисии в ескадрила изтребители на борда на самолет Flight, Rafale, Mirage… Ставайки офицер-пилот на изтребител, ще изпълнявате различни въздушни задачи, като : бойни мисии и операции, възпиращи или забранителни и разузнавателни полети, в ескадрили изтребители, за да предотвратите война или да я спечелите. Част от
работата се извършва във въздуха с изучаване на бойни тактики, както и с изготвяне на доклади за мисии.

Кариерният офицер е назначен в база на национална територия (шестоъгълник, отвъдморска територия) или разгърнат във външни въздушни операции за участие в бойни или отбранителни мисии за поразяване на противника. Оръжия, електронно и компютърно оборудване, използва много високотехнологични материали. Пилотите на изтребители никога не са сами по време на мисия. Те
трябва да знаят как да работят в екип в своето подразделение или ескадрила, както на земята, така и във въздуха.

Те работят основно във военновъздушните сили, но също и във френския флот. Преди да тръгне на операция, пилотът на изтребител подготвя мисията си предварително. Той
трябва да проучи аеронавигационната среда, с която ще се сблъска, и да определи подходящата бойна тактика, без да забравя да присъства на инструктажа за мисията.

Така че управлението на самолет в армията е работа, която изисква голяма концентрация, както и висока устойчивост на стрес, тъй като упражняването на тази професия никога не е без риск.

Обучение и обучение, за да се присъедините към Военновъздушните сили

За работа във Военновъздушните сили има няколко изисквания за постъпване:

 • Френска националност
 • Има
 • Има
 • Има
 • Има на възраст над 17 години и под 27 години към датата на подписване на договора
 • .Да имат бакалавърска степен, като бакалавърската степен е минималното ниво на образование, квалификация, призната за еквивалентна, или диплома за висше образование
 • Изпълняват медицинските и физическите условия за годност, изисквани за влизане (напр:
  не носи корекционни лещи)

Тогава, ако успешно премине всички тези тестове и получи одобрението на комисията за интеграция, кандидатът се присъединява към военновъздушните сили и подписва първоначален 10-годишен договор.

След това платеното обучение продължава 4 години и 4 месеца включително:

 • Първоначално общо военно обучение за офицерски кадети с продължителност 17 седмици.
 • Обучение за пилот на изтребител с продължителност 4 години
Pourquoi-l-armée-de-l-air-et-de-l-espace

Обучение и обучение за постъпване във френските военноморски сили

Националният флот също изисква някои условия за достъп до кариерата: Набирането е отворено за кандидати на възраст от 17 до под 26 години с бакалавърска степен, бакалавърска степен + конкурс EOPAN (Naval Aviation Pilot Officers School), за да станат офицери на договор.

За разлика от обучението за постъпване във военновъздушните сили, обучението в националния флот продължава 3 години:

 • Първоначално обучение във военно училище  обичайно за офицерски кадети, което продължава 1 година
 • И обучение в пилотско училище с продължителност 18 месеца + специализация за пилоти на изтребители с продължителност 3 месеца.

Къде да се оборудваш, за да станеш пилот на изтребител във Въздушно-космическата армия?

Ти си решен да присъединете се към Военновъздушните сили. Нетърпеливи сте да сбъднете мечтата си да станете авиатор. Не знаете къде да търсите или дори от кой биотик да си купите оборудване? Лесен войник, SURPLUS MILITARY е идеален за вас.

 Той е сред най-добрите от най-добрите от най-добрите от най-добрите от най-добрите онлайн магазини за военни продукти от цял свят.

Ще се насладите на разглеждането на дрехи и аксесоари за цялото семейство: мъжки, дамски, детски аксесоари за всяка възраст и размер, които искате. Разгледайте, onplus-military.co.uk има различни артикули в каталога си, които да ви задоволят: бойно облекло, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и много други… Този блог е най-добрият за облекло във военен стил и съветите, които вървят с него, за да изживеете перфектното войнишко приключение по най-добрия начин. Доставката е безплатна и за целия свят. Включете се в армията на СИЛНАТА ВОЙСКА. Те ви очакват, така че вземете телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт за продажба на мечтаните военни продукти surplus-military.com.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *