Как се прави светлинна граната?

Фрагментиращата граната е оръжие, използвано от полицейските сили, въоръжените сили и жандармерията по време на определени мисии за намеса, в които често участват цивилни лица.Запазено е за мисии, в които целта е да се нанесат минимални щети. Тя може да се използва и за изненада на врага. Производството му е техническо и обикновено е запазено за професионалисти от съображения за сигурност. Въпреки това,в тази статия ще намерите отговори на въпроса как да си направите светлинна граната с информативна цел. За да утолите жаждата си за знания, бъдете готови да прочетете тази кратка статия докрай. В края на четенето производството на светлинно-сигнална граната вече няма да е тайна за вас. В същото време то ще удвои загрижеността ви за такова оръжие.

Военно облекло като Мъжки камуфлажни поло ризи се продават в нашия онлайн магазин.

Gilet-tactique

Материали, които ще ви трябват, за да направите светлинна граната ?

В интернет не липсват съвети как да си направите светлинна граната. Трябва обаче да знаете как да изберете ефективен и качествен продукт. Ето защо събрахме най-надеждните съвети за вас. Този съвет започва със списък на елементите, от които ще се нуждаете :

 • Тънък алуминий
 • Магнезий
 • Магнезий
 • .

 • Перфорирана стомана

Ако имате светкавични гранати, изработени от друг продукт, имайте предвид, че те не са надеждни. Единствено гранатите, изработени от горепосочените елементи, са надеждни и могат да се използват с повишено внимание и с повишено внимание.

Стопете в нашия онлайн магазин, за да закупите военни продукти (military-belt, слънчево зарядно устройство за оцеляване,….) и се възползвайте от нашите специални оферти.

Стъпки, които трябва да следвате, за да си направите светлинна граната 

За производствената стъпка просто следвайте процеса по-долу и сте готови.

  • Стъпка 1 : Пригответе тялото от нар. За тази част ще трябва да използвате алуминий. Вземете алуминия и го залепете по стената на перфорираната стомана.
  • Капак 2: Подгответе детонатора : Трябва да го направите така, че когато се задейства, пиротехническото съединение да се спусне в алуминия и да предизвика експлозия. Този взрив ще предизвика дозвукова дефлаграция, която ще сведе до минимум различните ефекти от експлозията, която бомбата ще освободи.

   Особености на светлинно-сигналната граната

   Първото нещо, което трябва да знаете, е, четова не еасмъртоносно оръжиеС други думи, това оръжие не е смъртоносно. Това не е направено за смъртоносни цели като бомби. Основната му функция е просто да деактивира целта и да я направи неработоспособна за определен период от време. Той обаче е известен с две други свои особености.

   Оглушително оръжие

   Светлинната граната може временно да оглуши човек.
    
   Тяосигурява звук от 170 децибела. На разстояние под 1 m50 може да причини директно кървене в ухото и други подобни заболявания. Тази особеност е характерна за всички оръжия, оборудвани с детонатор. Такъв е случаят например с бомби или огнестрелни оръжия. От определено разстояние звукът, предизвикан от експлозията, може да причини щети в зависимост от нивото на децибелите. В случай на светкавични гранати експлозията на гранатата причинява временна загуба на слуха. В най-крайните случаи целта може да получи повече щети, но това се случва много рядко.

   Ослепително оръжие

   Блестящата граната оправдава името си. Ударът му в земята предизвикваизблик с мощност от 6 до 8 милиона свещи. Тази светкавица причинява временна слепота на лицето, към което е насочена. Окото, което е един от най-крехките органи в човешкото тяло, не може да бъде изложено на такъв шок, без да плати висока цена. Дори ако целта носи защитни очила, на известно разстояние ефектът пак ще бъде възприет чрез силно замъгляване на зрението. В най-крайните случаи засегнатото лице може да не възстанови напълно зрението си. Въпреки че вероятността за тези екстремни случаи е малка, те не могат да бъдат изключени.

   how-is-a-grenade-flash

   Мисии, подходящи за използване на светлинна граната

   Въпреки че не е смъртоносно оръжие, щетите от него не са незначителни. Въпреки че не причинява смърт, някои ефекти са необратими.
   Както огнестрелните оръжия не могат да се използват по желание, така и светлинните гранати
   . Използването им трябва да става по протокол и определени правила, за да се предотврати сериозно нараняване на цивилни лица.

   Спасителни мисии

   По време на спасителни мисии или дори при освобождаване на заложници служителите на правоохранителните органи (армия, полиция, жандармерия) могат да използват светлинни гранати. Дори и в тези случаи използването натова оръжие е дори препоръчително за безпроблемното протичане на мисията и свеждането до минимум на щетите и човешките жертви. Тези хора са специалисти, те са обучени и знаят точно как да използват това оръжие. Те знаят кога да го използват, на какво разстояние и в какво пространство, за да причинят най-малко неприятности. Нищо не е случайно, още по-малко с такова оръжие, затова професионалистите го използват за деликатни мисии, свързани с човешки животи.

   Мисии за нападение

   тактическо предимство. Всъщност това оръжие временно обезврежда войниците, които удря. В края на краищата войник, който не чува или не вижда, не може да се бие или да отвърне на удара. Ето защо, за да извършат изненадваща атака, правоприлагащите органи често използват светлинна граната. Въпреки че светкавичната граната е отбранително оръжие, тя е повече от полезна за нападателни цели. Той перфектно съчетава скритост и ефективност, което го прави идеален за мисии от този тип.

   Видове осколъчни гранати

   Съществуват два най-известни вида светкавични гранати а именно полевата светкавична граната и учебната светкавична граната.Всяка от тези гранати има специфична употреба. Важно е да знаете кои са те.

   Полева светкавична граната

   Това са гранатите, които войниците използватза участие в мисии. Обикновено те са за еднократна употреба. С други думи, веднъж изстреляни към целта, те не могат повече да бъдат използвани. Те често се правят с истински експлозиви, като амониев и магнезиев нитрат или алуминий, смесен с други експлозиви. Най-известната от тези гранати е M84. Тази граната, произведена в САЩ, е много удобна и е една от най-добрите обезвреждащи ръчни гранати в света. Използването и транспортирането на тези гранати трябва да се извършва изключително внимателно, за да се избегне риск от нараняване.

   Тренировъчна светлинна граната

   Този тип граната еза използване само по време на обучение. Всъщност би било твърде деликатно да се работи с истински гранати по време на тренировките с риск от нараняване на обучаемите. Тези модели гранати често могат да се пълнят повторно, т.е. да се използват многократно. Такъв е случаят с M102, например, който може да се използва многократно. Разбира се, ефектът на тези гранати е отслабен и дозиран, за да се гарантира безопасността на войниците. Целта на използването на тази граната не е да причини щети, а да симулира ефекта на светкавичната граната. С
   други думи, тази граната се използва за ефективно обучение на войници.

   Защо трябва да знаем как да направим светкавична граната ?

   Има много причини, поради които трябва да знаете как се прави
   светлинна граната.
    
   Те често са свързани със здравето и безопасността. Затова е важно да се съсредоточим върху тези два въпроса.

   За ваша собствена безопасност

   Ако някога изработите неправилно светлинна граната, може да се изложите на голям риск. Ето защо,за да не поемате излишни рискове, най-добре е да знаете как да действате. Като направите своя собствена светлинна граната, можете да сте сигурни, че тя е надеждна и функционална. Ще знаете обхвата, интензивността и всичко останало, което трябва да знаете. Доколкото
   би било най-добре да се избягва поемането на прекомерно преувеличени рискове, производството е благоприятна и осъществима възможност.

   how-is-a-flash-grenade made

   За непредвидени и извънредни ситуации

   Когато сте на мисия, най-добре е да сте подготвени за всякакви обстоятелства. Ето защо, ако си направите сами светкавични гранати, можетеда имате няколко под ръка за спешни случаи. Защо точно спешен случай? Защото в тези случаи ще можете да се измъкнете невредими, без да застрашите мисията. С други думи, ще можете да обездвижите противника си, без да причинявате жертви. Тъй като това оръжие ще бъде резултат от вашата лична инициатива, ще можете да спасите положението.

   Предпазни мерки при използване на светлинна граната

   Въпреки че не освобождава много отпадъци, когато използватеl светлинна гранатаима малки неща, за които трябва да внимавате :

    • Първото нещо еникога не го натискайте. Ако някога го натиснете, детонаторът може да се задейства и гранатата да се взриви. Ако се взриви върху вас, последствията могат да бъдат много сериозни. То може сериозно да увреди слуха и зрението.
    • Вторият
     вариант
     е да го изстреляте само от определено разстояние. По принцип това разстояние е 1 м50. Под това разстояние избягвайте да хвърляте гранатата, тъй като тя може да ви уцели. Също така би било идеално да я хвърлите на разстояние, което не е твърде близко до целта, за да не нанесете твърде големи щети.

    • За третото, въпреки че тази граната не предизвиква експлозия под формата на голям пожар, уверете се, че експлозията се случва далеч от място с висок потенциал за запалване.
     Ако някога в близост има бензин или дизелово гориво, избягвайте да взривявате светкавичната граната.

    Къде да купя светкавични гранати ?

    Ако искате да намерите качествени светкавични гранати, разгледайте“ Военни излишъци „. Те разполагат с многонадеждни и работещи модели. Ще намерите полеви и учебни гранати. Theмагазин “ Military Surplus „се специализира във военния свят. Ще намерите всички много военни аксесоари, които може да ви бъдат полезни.Ключовите думи на този магазин са : качество, надеждност и удовлетвореност на клиентите. За да получите обща представа за предлаганите от тях продукти, разгледайте уебсайта им. Ако откриете нещо, което ви интересува, просто направете поръчка. Що се отнася до доставката, не се притеснявайте, тя е безплатна.

    .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *