Кои оръжия са разрешени у дома?

По дефиниция оръжието е това, което може да се нарече средство във физически или цифров вариант, самостоятелно устройство или организъм, който по своята конструкция е предназначен за защита, за обезвреждане, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и с точност, като например граната, пушка, пистолет със заглушител, газ, оръдие

…..
След Втората световна война някои смятат, че контролът върху оръжията е от първостепенно значение за едно развито общество, докато други твърдят, че гражданите трябва да имат оръжие само за да могат да се борят, ако е необходимо, срещу агресор или корумпирана власт, т.е. да го използват като средство за защита, за да ограничат щетите. Защото, докато нашите въоръжени сили ги използват, за да защитават, други ги използват само за злоупотреба и насилие.

Военни дрехи като армейски суитчъри се продават в нашия онлайн магазин.

survival-lighter

Кое оръжие е законно да се притежава във Франция?

По съображения за обществена сигурност притежаването и носенето на оръжие е строго регламентирано във Франция и е предмет на сложен правен дебат.

Оръжията, изброени в осем категории, са обект на различни режими. Но по принцип, ако не сте ловец или спортен стрелец, не можете да притежавате смъртоносно оръжие, което причинява смърт. Ето обаче оръжията, които определени групи могат да закупят.

Военни аксесоари като военни ръкавици, балаклави се предлагат от нашия онлайн магазин за военни излишъци.

Придобиване и притежаване на оръжия, продавани без рецепта

Оръжия, класифицирани в 6.sup>e, и колекционерски оръжия, т.е. категория 8e, се предлагат за продажба без рецепта. Затова можете да си ги купите и да ги държите у дома: кинжали, медни ризници, арбалети и т.н., както и колекционерски или исторически оръжия. За да се
счита едно оръжие за историческо, то трябва да датира отпреди 1870 г..

Някои оръжия от пета категория също могат да се купуват и притежават свободно. По същество това са ловни оръжия (гладкоцевни пушки или пушки с по един изстрел в цевта, с обща дължина над 80 cm и дължина на цевта над 45 cm). Придобиването и носенето им обаче зависи от представянето на валиден ловен билет за съответната година или от представянето на лиценз от одобрена спортна федерация, от 1998 г.. Следователно лице, притежаващо този вид пушка преди 1998 г., досега не е задължено да я декларира.

Тя все още може да бъде оборудвана, без да се спазват специалните формалности за сигнално оръжие и оръжие, принадлежащо към седма категория. Последният обаче изисква някои условия: не трябва да изстрелва куршуми или гранати. Огнестрелните оръжия за развлечение също попадат в тази категория. Ето защо
имате пълното право да притежавате у дома си “ въздушни пистолети “ с мощност, по-малка от 10 джаула, и чийто обсег не надвишава 10 м.

Оръжия, подлежащи
на деклариране на придобиване и притежаване

Оръжия, подлежащи
на деклариране на придобиване и притежаване

Оръжия, подлежащи на деклариране на придобиване и притежаване

.

Оръжия,
подлежащи на
деклариране
В категории 5ª и 7ª
има оръжия, подлежащи на деклариране, като: полуавтоматични или повтарящи се пушки и пушки, които се използват за лов. Можете да ги придобиете, но само след представяне на разрешително за лов или спортна стрелба. Притежаването и носенето на  пушки също подлежи на тези изисквания, ако искате да ги имате, за да играете пейнтбол, флашбол…

Трябва да депозирате декларацията си в префектурата чрез търговеца на оръжие, от когото е закупено оръжието. По време на ловния сезон можете да излизате свободно с пушката си, разбира се, стига да можете да оправдаете ловната си дейност. От друга страна, не можете да се разхождате с нож, класифициран в шеста категория, освен по основателни причини.

Придобиване и използване на военни оръжия

Принадлежащите към първите 4 категории са военни оръжия или т.нар. отбранителни оръжия. Те включват
предимно автоматични пистолети и повтарящи се пистолети в други случаи, като револвери, пистолети, дълги оръжия с дължина под 80 см или дълги оръжия, като например пушки.

Така че частните лица не могат да ги придобиват или притежават, освен ако нямат изрично разрешение, както е предвидено в закона. Всъщност това важи за спортните стрелци, които трябва да притежават разрешително, издадено от префектурата. Това може да се отнася само за лица над 21 години. Заявлението трябва да се подаде в полицейското управление или жандармерията, придружено от различни удостоверителни документи. Останалите 4 категории оръжия могат да се носят свободно или под декларация.

quelle-arme-a-t-on-le-dseder-chez-soi

What’s a gun ?

 Огнестрелното оръжие е вид оръжие, първоначално предназначено за поразяване на цел, за да причини щети на голямо разстояние от няколко метра. Огнестрелните оръжия
са се превърнали в преобладаващо оръжие на човечеството: използват се в лова, в някои спортове, в престъпността, във войната, но също и в отбраната, за да се защитиш от бандити с помощта на тези боеприпаси.

Днес, благодарение на технологичния напредък, има всички видове от тях, дори безшумни видове оръжия, със специфичен вид бас за всяка серия.

2 прости начина за различаване на огнестрелните оръжия

  • Малки оръжия, индивидуални оръжия, често с калибър по-малък от 15 мм, които се насочват с ръка.
  • Тежки оръжия, колективни оръжия, артилерийски оръжия, които са по-големи и изискват използването на монтиране.

На каква възраст се ходи на стрелбище във Франция според закона?

Когато говорим за стрелбище, това е спортна стрелба, Френската федерация по стрелба заявява, че децата могат да започнат да стрелят в клубовете от 8-годишна възраст. От
друга страна, за възрастните няма възрастови ограничения, а се отчитат само физическите способности на стрелбището.

 Може ли всеки да притежава оръжие ?

 Лесно се намират и купуват, но притежаването на незаконно оръжие може да доведе до сериозни проблеми. Ако оръжието е било използвано при престъпление или грабеж например, притежателят му ще бъде фактически съучастник в престъплението. Ако оръжието е чисто, наказанията, предвидени в Наказателния кодекс, са не по-малко строги.

Ключови моменти за
безопасното държане на оръжие

Държенето на Огнестрелни оръжия за носене на рамо (винтовка, пушка) или стрелково оръжие (пистолет, револвер) за лична защита е възможно, при условие че сте пълнолетен и имате разрешение от префектурата. На територията на Франция продажбата на оръжия и боеприпаси на непълнолетни е забранена. Въпреки това лицето с
родителски права, при условие че не е регистрирано в Националния регистър за придобиване и съхранение на оръжие, може да закупи такова за себе си.

Категорията, която може да притежава непълнолетно лице, варира в зависимост от възрастта и спортните му занимания. При
неспазване на
разпоредбите глобата може да достигне 750 евро.

Какви разпоредби важат за възрастта между 9 и 12 години ?

Между 9 и 12-годишна възраст непълнолетно лице може да има оръжие и боеприпаси от категория D, т.е. оръжия и пускови установки, чийто снаряд се задвижва от пиротехнически средства, с дулна енергия между 2 и 20 джаула (пейнтбол, въздушна пушка…)….)

Въпреки това трябва да имате упълномощаване от вашия законен представител, който не е регистриран във FNIADA, и да сте лицензиран във Френската федерация по стрелба в мишена или по гълъби.

quelle-arme-a-t-on-le-droit-de-posseder-chez-soi

С кои сайтове трябва да се снабдите, за да имате най-доброто изживяване при стрелба?

Ако отчаяно искате да се научите да стреляте за самозащита, правоприлагане или бъдещи ловни дейности. Искате да се запасите с
боеприпаси, но не знаете къде да пазарувате, предлагаме ви SURPLUS MILITARY, един невероятен магазин, който е идеален за вас.

 Той е сред най-добрите онлайн магазини за военни продукти в света. Техните продукти се конкурират с най-добрите на пазара, но на разумна цена, достъпна за всеки, който иска да купува от тях. Ще намерите дрехи, униформи, оборудване и аксесоари, боеприпаси за всяко оръжие, което искате. Артикулите, предлагани от SURPLUS MILITAIRE, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество. В този магазин има всички армейски артикули, които търсите и от които се нуждаете, за да се екипирате правилно: гранати, куршуми, боеприпаси, заглушители, газ, пистолет… Огледайте се, onplus-military.co.uk има много различни артикули в каталога си, които да ви удовлетворят.

Поставете поръчката си с едно кликване и пакетът ви ще бъде доставен за 3 до 5 дни в зависимост от местоположението ви. Присъединете се към армията SURPLUS MILITARY. Те ви очакват, така че вземете телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт за продажба на мечтаните военни продукти surplus-military.co.uk.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *