Какво ниво на обучение е необходимо, за да постъпите във Военноморските сили?

Френските военноморски сили са военноморските сили на Френската република. Той е един от компонентите на въоръжените сили, заедно със Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Националната жандармерия и Съвместните служби за поддръжка. По време на Революцията френският флот поема функциите на Кралския флот, организиран от Ришельо от 1624 г. По време на Първата и Втората империя той се нарича Имперски флот. Девизът на военноморските сили, гравиран с бели или златни букви върху табелки със синя подложка, закрепени на надстройките на всички кораби, е „Чест, Родина, Доблест, Дисциплина„. ВМС все още се наричат разговорно „la Royale“ – прозвище, наследено от бившия Кралски флот, за да се разграничат от „търговския флот“. Но на какво ниво на обучение можете да се присъедините? Разказваме ви всичко в тази статия.

Военни аксесоари се предлагат на нашия сайт Surplus-militaire (камуфлажна козметика, камуфлажна мрежа, хамак,….) Елате и открийте

Военноморски пръстен

Интеграция според нивото на образование

След 3e е възможно да станете корабно момче или моряк във френските военноморски сили, които отговарят за защитата под водата (подводници), на повърхността (кораби) и във въздуха благодарение на военноморската си авиация. От baccalauréat до baccalauréat + 2се набират старшини (сержантски корпус). От bac + 2 до bac + 5се набират офицери. Всяко ниво на обучение има свое собствено обучение и специфични функции. За
да постъпите, трябва да сте завършили деня на отбраната и гражданството, да можете да плувате и да бъдете признати за физически и медицински годни по време на оценяването.

военни облекла се продават и в нашия онлайн магазин. Елате и открийте! 

Пено:

 • Училищно ниво: 3ème или 2nde
 • Възраст: от 16 до 18 години
 • Специалности: морски, военноморски операции, механика, поддръжка на самолети.
 • Договор: 10 месеца, след това възможност за включване в програмата Fleet Sailor.
 • Обучение: Училище Муса

Истинско училище за живота, Училище Муса осигурява предимно практическо обучение и предлага висококачествено военно обучение и надзор. Веднага след постъпването си в училището учениците придобиват военен статут и в продължение на 10 месеца академичните им знания се затвърждават с оглед на кариерното им развитие във военноморските сили. Чрез занимания, посветени на морската среда, и уроци по военно дело, морско дело, спорт и безопасност те откриват човешкото и професионалното богатство на военноморските сили.

За да бъдеш моряк:

 • Ниво на обучение: от 3ème до Bac
 • Възраст: от 17 до 30 години
 • Договор: от
  2 до 4 години

Професията „Моряк на флота“ е динамична и удовлетворяваща първа кариера за младежи на възраст от 17 до 30 години.
След обучение в Моряшкото училище те се назначават на операторски длъжности във военноморските части.

След няколко години флотските моряци могат да се специализират в дадена област и да напреднат в работата и отговорностите си. Половината от тях стават старшини (сержанти), а на останалите договорите могат да бъдат удължени до девет години. Тези, които напускат Военноморските сили, получават подкрепа при прехода към гражданска заетост.

Специалности:

 • Оператор по обработка на въздухоплавателни средства: подготовка и поставяне на въздухоплавателни средства на Военноморските сили на борда на кораби.
 • Военноморски операции: внедряване на радарни, компютърни и предавателни системи.
 • Вахтиер на флота: навигационни прибори, брегово наблюдение
 • Навигационен механик и електротехник: поддръжка и експлоатация на всички видове двигатели.
 • Оператор по поддръжка на въздухоплавателни средства: обслужване и поддръжка на въздухоплавателни средства.
 • Мателиер: наблюдение и охрана на военноморските части
 • Оператор на корабна палуба: отплаване, акостиране, зареждане с гориво в морето
 • Марински огняр: превенция и безопасност на хора и оборудване
 • Административен сътрудник: осигуряване на административна подкрепа за ВМС
 • Марински ресторантьор/готвач моряк: управление, готвене, обслужване и др.

Бъдещ морски офицер:

 • Начало на обучението: от Bac до Bac+2
 • Възраст: 1 година: от
  17 до 30 години
 • Договор: 6 или 10 години
 • Обучение: École de la Maistrance

Младите новобранци, бъдещите officiers de marine, започват военноморската си кариера с петмесечно първоначално обучение в École de maistrance, в Брест или Сен-Мандрие. Всяка година се организират четири сесии за набиране на персонал. Програмата включва морско, военно, спортно обучение и обучение по безопасност, хуманитарни науки и мениджмънт.

Младият maistrancier след това постъпва в училище „по специалността“, за да премине от два до девет месеца технически курс на обучение, съобразен с неговата област. След завършването на това обучение те разполагат със знанията и уменията, необходими за изпълнение на първото им назначение. Това е само началото на кариера, в която с последователни назначения те ще се изкачват по стълбата на отговорностите. За
желаещите да станат офицери има мостове – чрез вътрешен конкурсен изпит или подбор въз основа на портфолио.

quel-niveau-pour-engager-dans-la-Marine

Специалности:

 • Детектор (експлоатация и поддръжка на радар), детектор за борба с подводници (експлоатация и поддръжка на сонар), техник по оръжейни системи, техник по оръжия и боеприпаси, техник по поддръжка на военноморските сили – механична или електрическа, техник по експлоатация и поддръжка на ядрени съоръжения, техник по информационни системи, техник по мрежите Водолаз-разрушител, морски фузилер ;
 • Техник на корабна палуба, телемайстор, семафорен техник, метеоролог, океанограф
 • авиотехнически техник – авионика, авиотехнически техник – планер, двигатели, ръководител на полети, тактически летателен състав;
 • техник по счетоводство и логистика, мениджър човешки ресурси, военен инструктор по физическо възпитание и спорт, управител на заведение за обществено хранене, пожарникар във флота.

За да станете офицер:

 • Начало на обучение: научно-подготвителни класове за кариерни офицери и от Bac+3 за договорни офицери.
 • Обучение: Военноморско училище
 • Специалности: управление на морските операции, енергетика, задвижване, информационни технологии, логистика, комуникации…

Френските военноморски сили предлагат няколко пътя за придобиване на офицерско звание. Независимо дали става дума за кариерни офицери или за офицери на договор, бъдещите офицери се обучават, за да развият знанията си и да придобият умения, необходими за ролите, които ги очакват в областта на управлението и вземането на решения.

След завършване на обучението и в зависимост от избраната програма за обучение, офицерите могат да заемат длъжности, свързани с провеждане на операции или оперативна поддръжка. От
тях се изисква да заемат командни, щабни, планиращи, експертни и ръководни длъжности в областта на операциите, въоръжението, разузнаването, човешките ресурси.

Специалности:

 • Бъдеще на офицер от кариерата: Офицерите от кариерата се обучават в École navale – основно военно и инженерно училище. Там той придобива ноу-хау и междуличностни умения, необходими за оперативните и техническите отговорности, които са в основата на професията и културата на кариерния офицер. Освен това той развива уменията, които ще го направят един от лидерите на утрешния флот.
 • Френско-германски обмен: Всяка година бъдещите офицери от френските военноморски сили следват програма за обучение в германското военноморско училище. Френският студент се присъединява към това училище за петнадесет месеца военно и морско обучение. След това се присъединяват към един от двата университета на Бундесвера (Хамбург или Мюнхен), за да вземат четиригодишна научна степен в една от следните области: машинно инженерство, въздушни и космически технологии, електроинженерство или компютърни науки.
 • Бъдете офицер по договор (OSC) : Млад възпитаник на университет или училище, офицерът на договор може да работи във всички военноморски части (бойни кораби, щабове, командоси и т.н.). В зависимост от това дали ще избере да бъде „щабен“ или „оперативен“ КЩУ, той преминава през специфично обучение с различна продължителност във Военноморската академия.

Бъдете доброволен офицерски кандидат (VOA):

ВМС предлагат два вида договори за VOA

 • VOA – „щабен“ поток: В рамките на военния статут кандидатът за офицер-доброволец внася реална добавена стойност за ВМС чрез своите проучвания и ноу-хау в определена област на компетентност. Този специалист заема ръководни длъжности, идентични с тези, които може да заема в една компания. Този ползотворен опит може да бъде първата стъпка в неговия или нейния професионален път.
 • ВОА – Операции: Оперативният специалист (ОПС) се ангажира с една от шестте предлагани специалности: водач на вахта, морски пехотинец, подводничар, механично задвижване, водолаз, морска аеронавтика. Договорът за VOA OPS може да бъде и трамплин за младите хора, които желаят да станат офицери на трудов договор.
quel-niveau-pour-engager-dans-la-Marine

Къде да намерим военни артикули?

Бреф, ако търсите военни артикули, искате да се присъедините към армията или просто търсите армейски аксесоари, просто защото сте фен, посетете връзката Military-Surplus. Там ще намерите артикули по ваш избор. Няма да останете разочаровани!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *