Какъв вид плат за хамак?

Закрепена между две дървета или два стълба, нейната лесна инсталация и нейната издръжливост му позволяват да се открои от силната конкуренция, наложена от тентата или къмпинг стола. Някои от версиите му все още се основават на оригиналните техники на тъкане, при които се тъче мрежа, окачена на примки, практикувани в Централна и Южна Америка. Бързото му монтиране и удобството му са го издигнали сред основното оборудване на открито както при хамак от парашутно платно. Благодарение на нежната си извивка и люлеещото се движение той благоприятства добрата релаксация и помага за облекчаване на болките в гърба и врата.

Той ще ви бъде необходим за презареждане на батериите навсякъде след дълъг ден на разходка или дори изтощителен ловен ден.

В памук, полиестер или олефин и текстил този продукт ще ви позволи да се справите както с дъжда, така и със слънцето, с насекомите, както и с дивите животни, така че ще бъде най-добрият ви съюзник срещу най-суровите климатични условия.

 

Какъв вид плат за хамак?

Най-добрият плат за хамак

Принципът на хамака произтича от едно просто устройство, той се опира напокривало, обикновено опънат плат, между две дървета или две дървета. То е свързано с две точки, които му позволяват да се люлее напред-назад. Вярно е, че на пръв поглед устройството е просто. Въпреки това хамакът разчита основно на избора на плат. Причината за това е, че тъканта трябва да е лека, за да може хамакът да се оптимизира значително. Теглото на хамака основно се определя от използваните материали, като например дърво за закрепване и плат за брезента. Всъщност в хамака могат да се използват само няколко вида тъкани, а именно:

Памук

Гъвкав, еластичен, издръжлив, той също така едишащ и се предлага в няколко цвята и конфигурации, поради което памукът е предпочитан и традиционен избор за хамаци. Но от друга страна, неговата попивателна способност и способността му да бъде добър проводник на топлина му позволяват да бъде определен като тъкан par excellence за хамаци. Памукът е по-мек от другите материали за хамаци и може да се използва като тъкан или плат за разстилане на въжета за хамаци. 

Найлон

Пластмаса от полиамиден тип, често използвана като текстилно влакно, се използва и при изработката на хамаци.Разтеглив и издръжлив, но изкуствен, трябва да се отбележи, че найлонът не задържа вода. В резултат на това той е по-устойчив на гниене и плесен от естествените материали като памука. Найлонът се носи в много цветове и издържа както на слънце, така и на дъжд, а тъй като е еластичен материал, не се деформира с течение на времето. Единствената спънка обаче е, че поради здравината си той е груб на допир и поради това не е толкова мек в контакт с кожата.

Полиестер

Подобно на найлона, полиестерът е изкуствен материал. Независимо от това хамакът от полиестер се оказва много по-фин и по-гъвкав. Той е устойчив на свиване, плесенясване, набръчкване и изкривяване. Но също така е водоустойчив и съхне много бързо.

 

Какъв вид плат за хамак?

Как се плете хамак?

Както споменахме по-горе, принципът на хамака произтича от едно просто устройство. Ето защо само с няколко стъпки всеки може да изплете хамак. Ето и основните стъпки:

 • Стъпка 1: Въоръжени с шивашка ролетка, първо трябва да подготвите плата си. За целта
  поставете плата на масата и срежете парче с дължина 225 см и ширина 130 см.
 • Стъпка 2: От двете страни на хамака трябва да направите лента с дължина 1,50 см. Това се състои в сгъване на 1,50 см от плата навътре и след това сгъване на тази подплата втори път, за да я подсилите. След като я подсилите, трябва внимателно да я зашиете.
 • Стъпка 3: По същия начин и със същия процес създайте още едно уширение от 6 см в единия от краищата и го прегънете втори път. Зашийте я към края на подгъва, за да създадете разстояние между края на хамака и шева. В празното пространство трябва да поставите пръчки за закрепване на въжетата. В празното пространство трябва да поставите пръти за закрепване на въжетата.
 • Стъпка 4: Въоръжени със здрав конец, е време да зашиете. За целта
  поставете игли или щифтове, за да поддържате подплатата от едната страна, докато шиете другата страна. 
 • Стъпка 5: Изрежете две парчета с еднаква дължина. Трябва да имате поне по един метър дължина за всяко от тях. Пробийте с бормашина дупки с диаметър осем милиметра на три сантиметра от краищата, от всяка страна на двете парчета пръти, използвани за основа. Поставете едната половина от прътите в една от подложките в единия край на хамака. След това поставете втората част от прътите в другия край.
 • Стъпка 6: Време е за бързо пътуване до магазина. Купете там въже за водни ски. Откъснете парче с дължина девет метра. Изгорете края на въжето със запалка или свещ, за да не се разтече.
 • Стъпка 7 :Поставете вашия „хамак“на пода и го разстелете върху равна, чиста повърхност. Интегрирайте края на въжето в един от двата отвора в краищата на прътите. Прекарайте го през облицовката с прътите до противоположния край, който сте пробили. Издърпайте въжето от облицовката на дължина 1,60 м. Инсталирайте въжето в отвора и го прекарайте отново през облицовката, за да се върне в началната си точка от другата страна. Разрежете въжето, така че да имате две парчета с дължина метър от едната страна.
 • Стъпка 8: Хванете едно от двете парчета и го задръжте на около десет сантиметра от края. Отделете въжето, като издърпате външната страна на изгорелия край надолу. След това пъхнете оголеното парче въже с обгорения край на 40 до 50 сантиметра в другото парче въже. Завържете го здраво, за да се задържи на място. По
  този начин те няма да се разплетат и ще останат заедно.
 • Стъпка 9: Продължете по същия начин от другата, противоположна страна. Направете две метрови парчета, като разрежете въжето наполовина. Омотайте прътите с парчетата въже, на една трета и две трети от дължината на прътите. Отделете едното парче въже, както направихте за другата страна, след това го поставете в другото парче и наистина го завържете. 
 • Последна стъпка: Накрая,свържете въжетата, така че да са с еднаква дължина.Отсега можете да окачите хамака си на стойка за хамак или просто на две дървета или два стълба, така че да е окачен над празното пространство.
  Какъв вид плат за хамак?

  Каква е най-удобната и полезна материя за хамак?

  Хамаците, характеризирани като ултралеки, хамаците от парашутно платно са създадени за приключения и са референция в света на пътуванията. Те са идеални за начина на живот на дигиталния номад, за преходи в дивата природа или дори в градината ви, за релаксираща дрямка. Това е перфектното съчетание на комфорт и практичност. Тествани при всякакви климатични условия и по целия свят, те отговарят на изискванията и на най-сложния терен.

  Особеност, която си струва да се спомене, е, че този продукт се поставя бързо за около минута: ако сте на поход или на лов, той предпазва от влага, но също така и от насекоми и диви животни, независимо от наклона на терена.

  Поради използваната нилонова мрежа, платнените хамаци от парашут са здрави и същевременно еластични. Дишащата материя осигурява усещане за лекота и позволява на обитателя си да се топли през нощта или, обратно, да се проветрява през горещия ден.

  „Хамакът“ е „задължително нещо“ за семейните дейности на открито или дори заекстремните походи, които ще правите самостоятелно или като част от екип. Лесен за използване, той ще ви позволи да си почивате, но преди всичко ще ви позволи да се предпазвате, така че закупуването на хамак се оказва от съществено значение. Нещо повече,
  той ще ви позволи да се справите с лошото време и капризите на майката природа, а освен това ще ви придаде елегантност.

  Така че, любител, професионалист, специалист по туризъм или лов, търсите ли хамак? Независимо дали е изработен от памук, найлон или полиестер, не търсете надалеч, вие сте на прав път, ще намерите това, за което сте дошли на http://surplus-militaires.Ще намерите всичко, което търсите – от оборудване до аксесоари. Ще намерите всичко, което търсите, от екипировка до аксесоари. Така че
  не се колебайте да посетите нашия магазин, където цените са ненадминати, а качеството – безупречно. 

  С богат избор на гама, вид, размер и тегло на хамака, поглезете се с един от най-необходимите аксесоари за оцеляване и комфорт. Не чакайте повече, а изберете вида и цвета на своя хамак. Нашият магазин предлага най-добрите продукти, позволете ни да ви удовлетворим. Нашият сайт, илюстриран с потребителски мнения и реални снимки на продукти, ще ви даде възможност да изберете и сравните нашите продукти и цени с тези на нашите конкуренти. Ние се отличаваме от конкуренцията не само с цените си, но също така и най-вече с лекотата на използване на нашите хамаци и с нашите ненадминати цени. Качеството на нашите продукти е гарантирано от мненията на интернет потребителите и потребителите.

  Какъв вид плат за хамак?

  Подкрепа за градината или продукт за вътрешно ползване за някои, аксесоар за оцеляване за други, хамакът ще ви осигури комфорт навсякъде.
  Той ще ви осигури комфорт по всяко време и на всяко място, ще засенчи палатката и стола в кемпера, ще ги замени. 

  Може би ще тръгнете по стъпките наМайк Хорн, един от най-големите съвременни изследователи-авантюристи. Има дълъг път да извървите, за да стигнете дотам, но ако искате да сте добре екипирани, първата и последна стъпка е да ни намерите в нашия магазин за военни излишъци. Ние ще знаем как да намерим идеалния ви хамак.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *