Как да завързвам туристическите си обувки?

Изборът на правилните туристически обувки не е достатъчен. Трябва също така да знаете как да ги използвате правилно, като например да ги завържете правилно. Правилно&nbspсвързаните обувки ще ви&nbspспасят от&nbspмного неразположения, като например&nbspоттъркване от&nbspпрекалено хлабави или&nbspнеудобни обувки, или&nbspпрекалено тесни обувки, които ще предизвикат мехури. Нека заедно да разгледаме как да завържем правилно военни туристически обувки благодарение на няколко техники. В края на тази статия ще намерите съвети как да ги изберете правилно.

Как да завържем туристическите си обувки?

Как да завържем правилно туристическите си обувки?

Ето какво трябва да знаете, за да завържете правилно туристическите си обувки.

  • Туристическите обувки, също като chaussures type rangers femme, bien lacées s’adapt parfaitement à la forme de votre pied sans pression. За да направите това, започнете с пристягане на долната част на обувката, след това затегнете връзките на всеки пръстен, така че обувката да следва стъпките ви, без да притиска или блокира кръвообращението ви. Не забравяйте преди всичко, че когато носите обувки, трябва да се чувствате удобно. Ето защо трябва да поддържате известна&nbspгъвкавост. Ако усещате, че краката ви леко плават, когато се опитвате да ги притиснете, добавете стелка, която да запълни празнината.
  • Важно е също така да извивате пръстите на краката си до известна степен, за да не се удрят в страните на обувката. За да направите това, можете да изберете да поставите краката си под лек наклон или на равна повърхност. Алтернативно, можете да стъпите няколко пъти на пода с петите си, за да&nbspимате възможност да ги вклините здраво в дъното.&nbsp
    ;
  • Затворете долната дантела (под глезена) като направите примка стоп , за да се уверите, че полученото напрежение се поддържа. Така в долната част на глезена, преди да атакувате връзките на&nbspгорната част, на яката. Освен това някои обувки имат заключваща кука, специално проектирана за&nbspразделяне на долната и горната част.

    Накрая
    завийте дантелата в куката, която е прикрепена отгоре надолу, а не отдолу нагоре. Защо?“ Това ще създаде по-голямо съпротивление, ще елиминира риска от загуба на напрежението, придобито в долната част на обувката, и ще улесни разкопчаването на връзките.

  • Завършете връзките с хирургическия възел. Той е по-ефективен от двойния възел и се развързва по-лесно в края на похода.
Как връзвате туристическите си обувки?

Как да завържем обувките си със стил?“

Когато мислим за ключовите фактори, които ни карат да изглеждаме добре, не се замисляме често за връзките на обувките.
Разбира се, мислим за връзките преди всичко заради тяхната основна функция: затваряне на обувката при съмнение. Но ако&nbspпогледнете малко по-надалеч, ще откриете, че те са добри съюзници
за фино добавяне на малко стил към външния ви вид. начинът, по който завързвате обувките си, очевидно зависи от&nbspмодела, който сте избрали. Ботушите, маратонките и ритлите не се връзват по един и същи начин . Съществуват
4 начина за закопчаване на тези шнурове.

Кръстосано закопчаване

Това е най-често използваната техника за закопчаване на маратонки. Тя включва преминаване на дантелата през двете долни дупки оставяйки един и същ размер от двете страни. След това се връщате и пресичате всяко дупчица от&nbspдругата страна.

Паралелно шнуроване 

Ако харесвате паралелното шнуроване и доста финото, този начин на шнуроване е&nbspза вас. Двата края&nbspна шнуровете могат да преминат хоризонтално през&nbspочичките, след което&nbspпреминават към&nbspдругата страна,избутвайки се от&nbspизлишните шнурове&nbspпод страните. Тази&nbspколана е направена&nbspза чифт маратонки и ботуши.

Европейско шнуроване

Тази конфигурация е разпространена при по-&nbspелегантни обувки като&nbspдербита и&nbspоксфорди. Резултатът прави връзките по-малко видими без да създава впечатление за баскетболно шнуроване, което я прави по- елегантна.

Шнуровката Commando

Присъединена директно към света на военните, ще се досетите по името ѝ.
Тези шнурове позволяват бързо да обуете чифт ботуши. Единият край на шнура е прикрепен трайно към&nbspдолната капсичка, но вие ще си проправяте път нагоре по обувката във формата на буквата S. Остава ви само да завържете малък хлъзгав възел в горната част.

Как да си вържем туристическите ботуши?

Как да си вържем ботушите, без да се вижда възелът?“

Някои хора не обичат да носят папийонка, като вместо това предпочитат дискретна дантела. Вратовръзките също са важни и знанието за това как да ги завържем стилно може да бъде ценен атрибут на елегантността. Има много различни начини за връзване на обувките, но, разбира се, трябва да се съобразите с вида на обувката и броя на капсите. Двата вида връзки,права лента и кръстосана лента, са много лесни за направа и позволяват да ги&nbspсвалите правилно. За
да завършите и да запазите естетиката, направете примка, която можете да скриете във вътрешността.

Как се прави паралелна дантела?

Започнете, като вмъкнете единия край на върха в едната от двете долни дупки. Дантелата трябва да влезе през&nbspвъншната страна на&nbspотвора и&nbspда излезе през&nbspвътрешното езиче. след това извършете същия процес в другия край на&nbspрасото. Свържете ги с първите две нишки в горната част. Накрая нагласете дантелата така, че когато я затегнете чрез издърпване на двата края, да се получат две еднакви дължини.

Напред, създайте втора линия. Вземете&nbspконеца на дантелата от&nbspвътрешната страна на чашката и&nbspго прокарайте от&nbspвътрешната страна на чашката през отвора точно над&nbspпървия. Вкарайте го в противоположния отвор, за да образувате втората линия за движение. Сега двата края на дантелата са от&nbspвъншната страна на обувката и&nbspна&nbspезика.

Изпълнете третата линия. Вземете&nbspдругия край на връзките за обувки и ги прокарайте през третото дупче&nbspотвън. След това поставете този край на дантелата в отвора от вътрешната страна на предната част на обувката. Сега вече имате&nbspтри успоредни линии, които образуват основата на вашето&nbspшнурче.

Най-нататък продължете да шнуровате. разполагате с основите на&nbspправилното връзване на обувките, така че&nbspникой да не може да види как сте го направили.
Така че прекарайте&nbspконеца на шнура&nbspвътре в обувката&nbspпрез дупката точно&nbspнагоре, след това&nbspпрез противоположната дупка от&nbspвъншната страна. след това извадете другия край на шнура&nbspотвън на петото дупче и&nbspпрокарайте през дупката от&nbspсрещната страна. Моля, обърнете внимание, че този тип шнурове трябва да да водите хода покрай езика , така че ходът да не се вижда.

Вие сте завързали всички&nbspколички. Всичко, което трябва да направите, е да направите възел с розета. поставете примката към крака си, за да я скриете. Кръстосайте&nbspконците на дантелата, прекарайте единия край под кръста и издърпайте&nbspдвата края. Когато приключите с едната обувка, направете втора. Имайте предвид, че възелът точно зад езика срещу стъпалото може да пречи на ходенето. Това може лесно да се реши, например като преместите катарамата леко към&nbspвътрешния ъгъл на стъпалото или, ако връзките са достатъчно дълги, като притиснете възела под ходилото.

Как връзвате туристическите си обувки?

Как се връзват високи ботуши ?

Например, как се връзва дантела на висока обувка като зимна ботуша ? Просто увийте високата, характерна горна част на тези обувки с връзките. Това е идеален метод за почитателите на демоде ботушите, но може да се използва и при високите маратонки и рейнджъри. Както виждате, има много различни начини за завързване на връзките. Всичко зависи от вашия вкус и стил. Така че не се колебайте да експериментирате,особено с цветовете.

Един от най-добрите варианти за&nbspпредлагане на оптимална опора на стъпалото и стягане на глезена при някои туристически обувки е лакетна стълба. При нея връзките се кръстосват хоризонтално, което ѝ придава симетричен и солиден вид. Ако&nbspвисоката обувка има кука и&nbspняма дупки, връзките се състоят от преминаване под куката, след което я пресичате и&nbspсвързвате с другата кука&nbspв горната част на обувката. преминете под куката, след което&nbspя завъртете напълно за по-естетичен ход.

Сред различните начини за връзване на&nbspвисоки ботуши, “ армейското връзване „предлага отлична опора на крака, без да стяга прекалено много глезените. Тази лесна за&nbspизползване дантела се съчетава перфектно с&nbspвсекидневни ботуши до глезена. нещо повече, ако ботушът има кука, можете да я закачите по&nbspоригинален начин, като я прекарате през&nbspкуката и&nbspзавъртите докрай.

Как да изберем дължината на връзките&nbsp?

За да изберете правилния размер на&nbspвръзката, трябва да вземете предвид&nbspброя на&nbspочичките и вида на катарамата, от която се нуждаете. Изчислението е обобщено в следната формула. 

Дължина на дантелата (см) = хоризонтално разстояние между две капси х брой капси +50. 

За обувки с три отвора, разположени на разстояние 2,5 см един от друг, е необходима дължина на дантелата приблизително 60 см . От
друга страна, за чифт обувки с 4 капси&nbspизисква дантела с дължина от&nbsp70&nbspсм, а за чифт обувки с 5/6&nbspкръгли капси е необходима дантела с дължина 80 см.

Как да не се подхлъзнете при туризъм?

Преди да започнете спускането, е препоръчително да завържете обувките си и да ги завържете леко , за да сте сигурни, че те са добре поддържани и краката ви не се хлъзгат в обувките. При високите обувки с куки, куката може да се секне в примката на връвчицата на другата обувка, в зависимост от начина на ходене и терена. Уверете се, че куката не е повредена или деформирана, за да предотвратите падането ѝ. Това, че е „отворена“, може да увеличи този риск. Можете също така да покриете горната част&nbspна обувките си с панталони или гети, или да завържете връзките си, въпреки че последният вариант предлага по-малко комфорт.

Как да завържем туристическите си обувки?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *