Как да изпера шапката си?

В наши дни се интересуваме много от шапките. Това е дреха незаменима и полезна. Тази статия е полезна, за да научите всички най-добри начини да перете шапката си. Има няколко неща, които трябва да вземете под внимание при прането на шапки, повечето от които са описани в тази статия. Много хора не осъзнават, че правилното пране е от съществено значение, за да запазят добрия вид на своята предпочитана шапка. Има някои неща, които трябва да знаете и да правите, за да я изперете правилно.

Разделих процеса на изпиране на шапката на осем стъпки, така че да получите възможно най-добрия резултат. Чудили ли сте се някога как да изперете шапката си? Не се притеснявайте! Не сте единственият. Съществува много неяснота относно това как да почистваме шапките, които носим заради модата, и шапките, които носим, за да се предпазваме от слънцето. Последвайте ни в това приключение и ще научите всички тайни на доброто изпиране на шапки от всякакъв вид, включително камуфлажна шапка Decathlon. В бележника и химикалката си, подробностите ще ви бъдат полезни, господа.

Военна шапка

Table of Contents

Ето как да изперете любимата си шапка, за да изглежда свежа като в деня, в който сте я купили.

Когато трябва да изперете шапката си, направете го внимателно , за да гарантирате, че тя ще изглежда нова и свежа в продължение на години. Използвайте перилен препарат , предназначен за деликатни материи. Може да се изкушите да използвате обикновен прах за пране или дори сапун за съдове, но те не са идеалните продукти за пране на шапки, тъй като могат да ги повредят с течение на времето , а и няма да миришат толкова добре. Най-добре е да си купите продукт, специално предназначен за пране на деликатни материи като любимата ви шапка или шапка. Това ще ви помогне да запазите шапката си в добро състояние за по-дълго време!

Защо не използвате четка с мек косъм за отстраняване на петна. След като се накиснете в хладка вода с подходящо количество мек перилен препарат (според инструкциите на опаковката) за една нощ, внимателно изтъркайте петната с четка с мек косъм от двете страни на тъканта,&nbsp.nbsp;преди да изплакнете обилно излишната течност с чиста вода и да го изсушите за една нощ на равна повърхност върху две сгънати една до друга кърпи (за да не смачкате формата му).

Според експертите най-добрият начин за пране на шапка е на ръка.

Едно от предимствата на шапките е, че можете да ги носите много често без да се налага да ги почиствате. Въпреки това, дори и да се грижите добре за шапката си, винаги има момент, в който трябва да я изперете. Затова ето положителните аспекти на ръчното пране. Всъщност има по-добър начин да изперете шапката си. Ето няколко лесни стъпки, които можете да използвате, за да изперете шапката си, без да я съсипете.

  • Прането на шапка на ръка, избягва всякакъв риск от загуба на оригиналните цветове на шапката. Всъщност ръчното пране е щадящо и предотвратява износването на шапките ви.
  • Според експертите най-добрият начин за пране на шапка е в топла вода и на ръка приятели.
  • Прането на шапката на ръка е най-добрият начин да се уверите, че тя е чиста и издържа дълго време.
  •  Прането на ръка е най-добрият начин за почистване на шапка, тъй като не уврежда тъканта или формата на шапката.

На първо място напълнете мивката с топла вода и добавете малко количество перилен препарат, предназначен за деликатни тъкани.

Първо, напълнете мивка с топла вода и добавете малко количество перилен препарат, предназначен за деликатни тъкани.
Можете да използвате капака или кофата, за да извършите тази стъпка, ако искате да запазите шарката си чиста.

Ако използвате капака или кофата, напълнете я с топла чешмяна вода, докато се напълни наполовина.
 
 След това добавете малко течен сапун, предназначен за деликатни предмети като шалове или дрехи, които трябва да се перат на ръка с повишено внимание Уверете се, че сте добавили достатъчно перилен препарат , така че когато поставите шапката си във ваната, тя да не падне под водата!

Как да изперем шапката си?

След това накиснете шапката си в сапунена вода за 30 минути.

След това накиснете шапката си в сапунена вода за 30 минути. Водата трябва да е топла, но не гореща. Ако разполагате с перална машина с бъркалка, използвайте я, тъй като тя ще помогне за разтваряне на петната. Ако не разполагате с пералня или предпочитате да не използвате такава, бавно пълнете и изпразвайте мивката, докато водата стане леко мътна от мръсотията, вдигната от капачката.

След това добавете в мивката с гореща вода малко количество перилен препарат (около 1/8 чаша) предназначен за деликатни тъкани като шапки и капачки. Ако не разполагате с този вид перилен препарат, опитайте вместо него със сапун за миене на съдове; само имайте предвид, че сапунът за миене на съдове може да остави леки следи, ако се остави за твърде дълго време или се използва твърде често. Не накисвайте шапката за повече от 30 минути наведнъж!

Изтъркайте внимателно шапката си с четка с мек косъм, за да отстраните всички петна или втвърдена мръсотия.

След това внимателно почистете шапката си с мека четка с косъм , за да отстраните всякакви петна или вградена мръсотия.

При използване на малка четка за зъби или четка с мек косъм, нежно изтъркайте шапката си с малки кръгови движения. Не търкайте прекалено много качулката, тъй като може да я повредите и да пробиете влакната на шапката. Внимавайте да не натискате прекалено силно тъканта, тъй като това също може да я повреди.

Не използвайте телена четка за шапката си; най-добре е да избягвате телените четки и изберете по-мек вариант (например найлонова четка). Също така избягвайте използването на почистващи препарати на сапунена основа, тъй като те са склонни да оставят следи върху текстила, а ако ще носите тази шапка всеки ден, ще искате тя да изглежда добре!

След това изплакнете шапката си със студена вода.

Отнасяйте се към шапката си с най-голямо уважение. Много хора си мислят, че могат просто да хвърлят шапката си в пералнята и да оставят машината да си свърши работата, но това не е всичко. Вътрешността на шапката ви е пълна с пот, масло, бактерии и други вещества, които не искате да се намират в близост до чистите ви дрехи. Ето защо може да бъде полезно за вас да перете на ръка шапката си, когато е възможно. Изплакнете шапката си със студена вода. Можете да използвате чешмяна вода или растителен препарат за премахване на петна.

  • Изплакнете шапката си за няколко минути. Тази стъпка гарантира, че шапката ви е чиста.
  • Изплакнете я, докато водата потече, след което я окачете да изсъхне на въже за дрехи или на слънце.

Използвайте чиста кърпа, за да отстраните възможно най-много влага.

Шапките са пословични с това, че с течение на времето събират прах и миришат лошо. Това се дължи на изсъхването на потта в шапката и образуването на бактерии там. Когато сваляте шапката си, избършете я с чиста кърпа, за да абсорбирате излишната влага. Прането на шапката е по-лесно, отколкото си мислите, просто трябва да следвате тези стъпки, приятели. Има много начини за почистване на шапката и макар че няма твърдо и бързо правило за това кое е най-добро, като общо правило предлагам:

  • Използвайте чиста кърпа, за да отстраните възможно най-много влага от шапката.
  • Не усуквайте шапката и не я търкайте в кърпата, не искате да разтягате влакната на вълнените си шапки.
  • Не използвайте сешоар, тъй като рискувате да пресушите шапката и да я свиете.
Как да изперете шапката си?

Вземете още една кърпа и я поставете върху равна повърхност, например кухненски плот.

След това вземете още една кърпа за почистване и я поставете върху равна повърхност , например кухненски плот. Поставете капачката върху кърпата. Оформете шапката така, че да е малко по-малко закръглена от обикновено.

Оставете я да изсъхне за една нощ в това положение или докато изсъхне напълно (това може да отнеме до 24 часа). Не използвайте сешоар или какъвто и да е друг източник на топлина, за да ускорите времето за сушене; това може да повреди вашата шапка! Не се опитвайте да я поставяте и пред електрически вентилатор : това само ще влоши ситуацията, като увеличи вероятността шапката ви да се изкриви с течение на времето, тъй като влакната ѝ се деформират от прекалено голямото излагане на течение.

Не оставяйте шапките си изложени на пряка слънчева светлина за продължителни периоди от време; това ще доведе до по-бързото избледняване на кожата им, отколкото обикновено, ако бъдат оставени сами на закрито или зад стъклени врати, където не биха получавали твърде много отблясъци, удрящи директно повърхността им всеки ден, докато се опитват да не изгорят от слънцето!

Поставете шапката си върху кърпа и й върнете желаната форма, когато изсъхне.

Най-добрият начин да запазите формата на бейзболната си шапка е да я поставите върху кърпа и да й върнете желаната форма , когато изсъхне.

За да направите това, поставете шапката върху кърпа за баня или друга мека кърпа, достатъчно голяма, за да я обгърне.
След това, внимателно притиснете всички части на шапката, така че да легнат една до друга. Тежестта на ръката ви ще помогне за изглаждане на гънките и прегъванията, както и ще предотврати тяхното образуване по-късно, когато отново носите шапката.

Накрая поставете шапката на място, където може да изсъхне напълно за една нощ, преди да я облечете отново.

Една от най-важните стъпки при прането на филцови и други шапки е да ги изсушите напълно преди да ги носите отново. Ако шапката е влажна или все още мокра на пипане, рискувате да насърчите развитието на мухъл вътре в нея, което е неприятно и вредно за вашето здраве./p>

След като шапката е напълно суха, избягвайте да я носите за поне 24 часа , за да позволите на потта, абсорбирана от тъканта, да се изпари. И накрая, съхранявайте шапката си в кутия или калъф за шапка, когато не я използвате. Ако имате някакви въпроси относно фкак да нпочистване или правилно поддържане на шапкитемоля, не се колебайте да се свържете с нас!!!

Comment laver son bonnet ?

Къде да си купите шапка?“

Уморени ли сте през цялото време да перете износената си шапка ? Търсите ли нова шапка , която да добавите към колекцията си ? Имаме чудодейното решение за вас, хора. Посетете http://surplus-militaires.fr/ и се убедете сами в тенденциите в тазгодишните колекции. Безплатна доставка и качествено обслужване, този магазин ще бъде най-добрият ви приятел за всички покупки, които правите. Купувайте продуктите си за облекло онлайн, това е най-добрият начин да се сдобиете с качествени и добре пасващи ви дрехи на разумна цена. За този магазин можете да видите различни аксесоари. Например, можете да си купите онлайн армейски ботуши, военни якета или шапка, която да ви топли при екстремни метеорологични условия. А ако си търсите нова шапка, можете да си купите бейзболни шапки от военни излишъци, тъй като те предлагат отлично съотношение цена-качество.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *