Каква е разликата между артилерия и пехота?

Терминът „артилерия“, произлизащ от старофренското artillier, се появява около 8 век. Той се отнася за занаятчиите в Европа, които произвеждат оборудване и военни оръжия. Що се отнася до пехотата, терминът идва от италианското “ infanteria „ и е производен на “ infante „, което означава дете, а след това „млад боец или фантазин“ от 14 век. Затова в тази статия ще разгледаме какво отличава артилерията от пехотата.

Военното оборудване, което
може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажни мрежи, походни брезенти, ръкавици, …) се предлагат във military-shop.

Filet-camouflage

Пехота

Пехотата представлява за една държава, цялата съвкупност от военни единици, които се сражават срещу
врага
пехота.
набор от военни единици, които се бият пеша
, наричайки всеки боец пехотинец. Традиционно тя се разграничава от кавалерията – конна пехотна част, чиито отряди се бият пеша, но се придвижват на кон. В резултат на това се класифицират две категории пехота: армейска пехота и навигационна пехота.

От 20-ти век
насам пехотата се отнася за различни единици, които се придвижват до мястото на сражението с различни средства:

  • въздушнодесантни войски и парашутни подразделения : обучени да изпълняват специални мисии в неблагоприятни терени, са въздушни (самолети, планери или хеликоптери за превоз на войски).
  • Моторизирани пехотни войски: придвижват се и се сражават пеша, а до бойното поле се транспортират с колесни превозни средства (бронирани или други).
  • .
   Механизирани пехотни войски: за разлика от моторизираните пехотни войски, механизираните пехотни войски се транспортират с бронирани транспортни средства, за да се осигури военното им настъпление. Тези превозни средства са гъсенични или колесни и съпровождат напредването на бронираните превозни средства, за да намалят всякакви гнезда на съпротива, които биха могли да попречат на преминаването на танковете;

Обикновено качени на кораби, морските войски са част от морската пехота. Във Франция те също са част от армията. Има морска стрелба и командоси (FORFUSCO). Морските стрелци отговарят за защитата и отбраната на територията на националния флот, докато морските командоси са отряди на специалните сили, които отговарят за провеждането на командоси от суша в море или от море в суша.

При мобилизацията на Франция през 1914 г. армията разполага с 59 колониални и местни пехотни полка, 173 активни пехотни полка и 145 териториални пехотни полка.
 

Стъпете в нашия магазин, за да закупите военни продукти (военен колан, соларно зарядно устройство за оцеляване,….) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!

Различни видове
пехота

Има няколко вида пехота. За
да се
разбере по-добре тяхната роля и функциониране, ще бъдат описани подробно специфичните им характеристики:

  • Демонтирана пехота: с обсег 40 км/ден, скорост на придвижване 5 км/ч, товар 25 кг и запас от 1,5 кг дажби и 10 литра вода.
  • Конна пехота (кавалерия): с обсег 160 км/ден, скорост на придвижване 24 км/ч, товар 45 кг и запас от 18 кг сено и 60 литра вода за един кон, запас от 1,5 кг дажби и 10 литра вода за един боец.
  • Колоездачна пехота: с обсег от 120 км/ден, скорост на придвижване от 16 км/ч, товар от 35 кг и запаси от 1,5 кг дажби и 10 литра вода.
  • Motoinfanteria: с пробег 480 км/ден, скорост на движение 64 км/ч, товар 45 кг и запас от 1,5 кг дажби, 10 литра вода и 18 литра бензин.
  • Механизирана пехота: с обсег 289 км/ден, скорост на движение 64 км/ч, полезен товар 4500 кг и запаси от 1,5 кг дажби, 10 литра вода и 640 литра дизелово гориво.
  • Моторизирана пехота: с обсег 480 км/ден, скорост на движение 64 км/ч, товар 4500 кг и запаси от 1,5 кг дажби, 10 литра вода и 368 литра дизелово гориво.
  quelle-est-la-différence-entre-artillerie-et-infanterie

  Пехотна формация

  По време на Империята пехотата се е състояла от следните формации: скирмишери, флангови гренадири, гвардейци, флангови шасири, ветерани, велети. Това обаче не беше фиксирано и всяка формация се променяше в зависимост от времето. Между 1999 г. и 2019 г. във Франция действителният състав на един боен взвод във френската армия се състои именно от 39 души, разпределени по следния начин:

   • 1 командна група: 5 души, включително командир на взвод (лейтенант), помощник-унтер-офицер, радиооператор 2 прецизни стрелци
   • 3 бойни групи: 21 души, включително водач на група, 2 командири на екипи и 4 гренадир-волтижери
   • 1 група за поддръжка: 5 души, включително 2
    стрелци
    Eryx, 2 екипировчици и водач на група
   • 4 екипажа на бронирани превозни средства: 8 души, включително шофьор и стрелец с радиоелектронно оръжие (обикновено един или двама сержанти),
   • 4 екипажа на бронирани машини: 8 души, включително шофьор и стрелец с радиоелектронно оръжие (обикновено един или двама сержанти).

   Осигуряването на взвода е разпределено в четири превозни средства (ABV, VBCI), както следва :

    • всяка бойна и поддържаща група в един автомобил, като поддържащата група е в автомобил, специално оборудван за пренасяне на ракети Eryx
    • петте души персонал на командната група, разпределени в 3 автомобила на бойната група : превозно средство за помощник сержанта (ANO) и снайпериста, превозно средство за втория снайперист и превозно средство за командира на взвода.

    Специални военни
    пехотни части

    Това са линейните пехотни полкове./strong>, леките пехотни полкове и елитните роти. Накратко
    :

     • Леки пехотни полкове: състоят се от централни роти, включително шасори, и две елитни роти, които са волтижери и карабинери.
     • Линейни пехотни полкове: състоят се от централни роти със стрелци и две
      елитни роти, които са
      волтижерите и гренадирите.
     • Елитни компании: на теория съставени от опитни мъже и ползващи се с някои привилегии. Опитът е необходимо умение за корпуса на елитните роти, тъй като в най-лошите ситуации трябва да можеш да разчиташ на надеждни хора, независимо дали са волтижери, скирмисъри, патрулни, стрелци или гренадири.

     Кавалерия

     Кавалерията представлява за държавата оръжието на воините, които използват конете като впрягове, във всички битки. След пехотата и колесниците той е третото най-старо бойно оръжие, и най-мобилното от всички. Когато въоръжените сили използват конни впрягове, различни от конете, като мулета или камили например, няма причина тези войски да се наричат „кавалерия“. В конкретен контекст може да се каже, че кавалеристите са част от различни пехотни войски.

     Това е концепцията за конна пехота (сражава се пеша, извършва движения на кон). Концепцията възниква през XVII век с появата на драконите, които първоначално са самостоятелно оръжие, но по-късно са включени в категория кавалерия: линейна кавалерия. В тази конна пехота кавалеристите не яздят просто така.

     Съюзниците им трябва да са военни коне, всеки от които притежава отлични умения за преследване, патрулиране и разузнаване, ненадмината ударна сила и голяма скорост. Наистина, срещу взвод пехота или дори батарея конниците могат да разчитат само на един план за осигуряване на победа: изключителна скорост при приближаване, която разрушава вражеските редици чрез контакт.

     Артилерия

     Артилерията е набор от оръжия, които придружават и подпомагат пехотните войски в стратегически военни кампании или операции. Артилерийският корпус е съставен от колективни и тежки оръжия, използвани за доставяне на малокалибрени или голямокалибрени снаряди (оръдейно кълбо, гаубица, ракета, снаряд) срещу врагове или стратегически позиции, с цел подкрепа на съюзническите войски, участващи в битка и/или обсада. В последствие под
     артилерия се разбират всички продукти, произведени от артилеристи – занаятчии, специализирани в обслужването на оръжия.

     С течение на времето, на
     принципа на метонимия, в крайна сметка е определяне на набора от войници, отговорни за използването на въпросните оръжия в една военна битка, откъдето идва и създаването на специализирани оръжия и военни части. Използването на артилерията изисква наблюдение, предварително разузнаване, предаване на информация, настройка на подходящ огън, откриване на цели, овладяване на сложна логистика, включително изграждане на маршрути и средства за преминаване в зависимост от целта, транспортиране на частите, поддръжка на оръжията и снабдяване с боеприпаси.

     каква е разликата между артилерия и пехота?

     Различни видове артилерия

     Артилерист по професия, Наполеон I. избира използването на артилерия в Битката при Аустерлиц поради стратегическия интерес на всички нейни оръжия. Артилерийският корпус включва:

     • Полевата артилерия: най-известната от всички артилерийски части, нейната функция е да подпомага, подкрепя и придружава войските по време на кампания. По това
      време
      всяко оръдие може да бъде поставено или теглено на превозно средство като камион или особено на превозно средство от типа джип.
     • Тежка артилерия: артилерия, съставена от части със 120-милиметрови снаряди, а понякога и с малко повече.
     • Артилерия „земя-въздух“: тази артилерия е предназначена предимно за защита на въздушни бази. Пример за това е
      шведското 40-милиметрово оръдие Bofors, използвано от Втората световна война насам, което в миналото е можело да бъде както противовъздушно, така
      и противопехотно или противотанково. Съществува и Немското оръдие Flak 18 и неговите варианти (Flak 36, 37, 41) на 88-милиметрово оръдие, което е зенитно оръдие, което може да се използва като противотанково.
     • Горска артилерия: Тази артилерия обикновено се състои от по-малки оръдия, монтирани на подвижни, по-леки стойки. За да могат да пресичат проходите и планините с възможно най-малко трудности, оръдията на планинската артилерия са разделени на товари, пренасяни от мулета.
     • Морска артилерия: първата морска артилерия се появява през 1350 г. и се състои от оръжия с противопехотно действие (срещу други човешки войски), въпреки че идеята датира от XII век. Военноморската артилерия се състои от три различни вида оръдия. На борда на военните кораби оръдието може да бъде море-въздух, море-море или море-земя (стрелба от море към суша).
     • Навигационна артилерия: наричана колониална артилерия от 1900 до 1958 г., тя е подразделение на задграничните войски.
     • Окопна
      артилерия
      : Окопна артилерия е извитото огнестрелно оборудване, използвано от артилерията, използвана по време на Първата световна война и по време на окопната война.
      Пример за това е минохвъргачката, която обаче се превръща в полева артилерийска част от времето, когато окопите вече не се използват.
     • Подводна артилерия: Части като требушетът, минохвъргачката и катапултът са част от въоръжението, което атакува по време на обсадна битка. По този начин тези оръдия се класифицират в категория артилерия, наречена обсадна артилерия. Днес обаче тази категория почти не съществува, просто защото обсадите вече не съществуват. А дори и да се случи нещо много малко вероятно в близко бъдеще, армията ще прибегне до бомбардировъчна авиация, която е по-ефективна от традиционната обсада. Благодарение на индустриалния технологичен прогрес!“

     Артилерията, военна единица на пехотата?

     Като обобщение на всички горепосочени разработки, пехотата е група войски, която се сражава пеша и от която са част специалните части:

      • Летец: войски, които се бият пеша и са оборудвани с по-леки оръжия. Волтижерите се отнасят до военни пехотни части от елитна рота, чиято цел е да действат като аскери пред линията на батальона. Волтижер се отнася и за боец, пехотинец, носен от ездача в предната линия и носен на хълбок.
      • Гренадири: войници, които се бият обикновено пеша и носят гранати. В категорията на гренадирите се открояват конните гренадири, като единствената очевидна разлика е, че въпросните войници използват коне!

      Като се отнася до артилерията, нейната първа и основна роля еда подкрепя съюзническите войски на земята, благодарение на огъня на много големи разстояния. Тук вече забелязваме една много важна разлика: артилерията, за разлика от пехотата, не действа като основна фронтова линия. Въпреки това
      в рамките на артилерията има корпус от наблюдатели, който е интегриран в кавалерийските и/или пехотните части, за да наблюдава противника и да прави необходимите корекции в наблюдаваната ситуация.

      Този корпус следователно е добре представен на фронтовата линия, за да може да изпълнява артилерийски огън. Целта на този артилерийски корпус не е да се сражава директно с врага. Въпреки това в ситуации на самозащита може да се наложи да атакува внезапно. Обективно погледнато, дори и да има полкови части в пехотата, <стронг>артилерията остава независимо оръжие на последната.

      Не пропускайте новите ни военни теми, нашите аксесоари и военно оборудване, като се консултирате с in-military от време на време.

      .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *