Как да поправя яка?

Както всички знаем,
огърлицата е бижу или украшение, което се носи на врата.

Огърлицата като бижу в смисъла, в който я разбираме днес, съществува от над сто хиляди години.
 Да, това бижу не датира от днес, то също има своя история и цяла култура, които са белязали произхода му. Материалите, с които човекът го е изработвал, също са се развивали през годините, като всеки от тях е имал своето значение. Първите са били изработени от кост, камък и други декоративни материали, както и от скъпоценни камъни като диаманти. Всяка култура е имала свой собствен начин за поставянето му, но благодарение на техниките на египтяните естетическият аспект се осъществява чрез формата и цвета.   

Историята на огърлицата се е развила с течение на времето, ако се е появила, тя е била по-разпространена и по-разпространена.
още от древността 
сме свидетели на по-внушителни огърлици, както в египетските култури. През XIV век, в навечерието на Ренесанса, се сблъскваме с качествени огърлици със скъпоценни камъни. Луксът и изобилието преобладават в по-голяма степен. Шестнадесети и седемнадесети век са белязани от елегантност и дискретност. В днешно време тя е сред военни бижута в допълнение към това, че е задължителен моден аксесоар. 

Как да поправя колие?

Как да поправя колие ?

Не изпадайте в паника, ако бижуто ви се е счупило, ние сме тук за това.
Следвайте нашите съвети и ги изпълнявайте стъпка по стъпка, за да възстановите вашето колие от военни плакети. Бъдете сигурни, това са лесни трикове, които можете да направите отлично вкъщи, без да ходите при бижутер. Инструментите ще намерите у дома. 

Поправка на скъсано колие с верижка

Имате счупена верижка , но не искате да се отървете от нея, това просто ръководство може да ви помогне да я поправите за нула време.
 Трябва да сте подготвени с клещи. Имайте предвид, че тези съвети са подходящи и за верижна гривна. Най-често срещаният проблем с верижката е скъсаните звена.

 • Първата стъпка е да‘разгледате скъсването дали е в закопчалките или не.
 • Вземете фини клещи, за да отделите една от връзките от страната на скъсаната верига. В случай че връзките вече са се отворили, не са ви необходими клещи.
 • След това, просто закачате затвореното звено на края на отвореното звено.
 • За да затворите, можете да използвате фини клещи и да се уверите, че затворената връзка е закачена на края на тази, която се е отворила. Със същите клещи, изравнете връзките една с друга.

В повечето случаи, тези съвети са валидни, ако връзките не са близо до закопчалката. За да поправите закопчалките, работата ще бъде по-трудна. За сребърните бижута трябва да сте много внимателни, ако решите да използвате материали за запояване, най-добре е да се обърнете за помощ към бижутера си.

Поправка на счупено перлено колие

Колието ви се е счупило и перлите ви са се разпилели навсякъде. Ако не искате да я изхвърляте или да харчите пари при бижутер, можете да я нанижете отново сами. Следвайте внимателно тези методи, като изпълнявате стъпка по стъпка, за да я поправите с тези няколко инструмента. Работата трябва да се извършва на тихо място. Съветваме ви да почистите перлите с вода, преди да пристъпите към работа. Водата ще ви позволи да проверите състоянието на всяка перла.

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да съберете всички материали

Това, което ще направим, е да нанижем конци и игла. Следователно трябва ни игла, мъниста, закопчалки, конец или шнур, кибрит и ножица

Трябва да проверите внимателно повърхността, върху която ще работите, за да не се търкалят мънистата навсякъде.
Можете да използвате например кърпа или кадифени тъкани. 

 • За пренавиване на иглата това е, което трябва да направите :

 Нанижете иглата два пъти и отрежете 25-сантиметров конец и го разделете на няколко нишки.
 

След това прекарайте всяка нишка през дупката на иглата и образувайте примка с нишката, след което завържете възел. Изрежете всички нишки, които се разливат.

След това, нанижете закопчалката, като вкарате иглата през пръстена на закопчалката и след това през примките, образувани от нишката. Ако е възможно,  завържете с възел, за да предотвратите разхлабването на халката.

 • Най-вече е
  време да нанижете мънистата.  

Използвайки иглата, ги плъзнете от всяка дупка към закопчалката, без да бъркате реда, не искате да изкривите бижутерията си.

След като нанижете всички мъниста, извадете иглата и направете двоен възел от всяка страна, за да не се разхлабят краищата.

 • Последното нещо, което трябва да направите, е да закрепите краищата с лепило или внимателно да ги изгорите с малък пламък.
   
 • Всеки край трябва да бъде здраво закрепен, за да се предотврати счупване.

  Как да поправя яка?

  Как да избера колие ?

  За да изглеждате стилно, може да си поиграете внимателно с формите, дължините, окото, както и с материалите, от които е съставено вашето колие. Това бижу може да преобрази външния ви вид, затова го носете правилно. При всички положения трябва да разграничавате това, което ви подхожда най-добре.

  Избор според типа на тялото ви

  Целта на тази част е да откриете подходящото колие, което подхожда на вашия тип тяло. Подходящо ще бъде това, което ще съответства на фигурата ви. 

  • Имате ли дълга шия и малко тънка 

  Ако сте такъв тип човек, сте разглезени от избора между различните форми. Тъй като имате щедра шия, носете огърлици ra du cou, това ще ѝ позволи да се подчертае. Огърлици sautoir или “ opera “ биха могли да се съчетаят добре с вашата морфология.

  • Имате ли доста къса шия ?

  Ако не, очевидно е, че колиетата тип „чокър“ не са за вас, тъй като представляват къси кръгове. Изберете дълги верижки или броеници, тъй като те могат да удължат шията ви. Дългите колиета са идеалният избор, а освен това ще послужат като тромпет.

  • Аз сте нисък човек ?

  Размерът е съществен критерий при избора на аксесоари, ако сте ниски по природа, полудългите колиета са тези, които ви подхождат най-добре.
   Дължината трябва да спира при раждането на гърдите, за да подчертае силуета ви. Погрижете се добре за морфологията си и бъдете внимателни, избягвайте много дългите колиета. 

  • Имате щедра форма ?

  Като сте внушителна личност, аксесоарите ви трябва да са по-тънки. Ако искате да привлечете вниманието към себе си, заиграйте се с модела на висулката, но предпочитайте семпли и средно дълги колиета. Колиетата с много верижки също могат да утежнят фигурата ви, в този случай, изберете моделите добре плоски и тънки, за да ви направят по-меки.

  Как да поправя колие?

  Избор според моделите 

  Така колието се е развило, като следва различни художествени вдъхновения и културни влияния. Същото е и при избора на материи – коприна или плетен плат. Днес има
  няколко вида колиета сред 

  В контакт със съвременните художници и под влиянието на различни култури колието се е развило и е дало началото на няколко вида. Разграничаваме :

 • Чокърът, както подсказва името му, се носи точно в основата на шията. Тя е с размери приблизително четиридесет сантиметра и в повечето случаи обгръща тила. Съчетава се много добре с V-образни деколтета, кръгли или тип лодка, но може да подчертае и рокля без презрамки, каза голите рамене. 
  • Колието принцеса, което прави повече сантиметри от чокъра, е най-често носеният модел. Всъщност,  то се адаптира към всяко облекло, като се има предвид, че бележи елегантност. В резултат на това се предлага в различни модели и цветове. Подобно на огърлицата от саутоар, тя се нарича още огърлица със средна дължина.
  • С дължина над 48 см получаваме огърлицата матрьошка, тя е идеален аксесоар за ходене на работа с костюми или панталони, като се има предвид, че придава нотка класа.
   &nbsp
   ;
  • Огърлицата „Опера“, много модерни кръгове, носени по време на пищни и престижни вечери. Тя е с размери между 70 и 90 сантиметра. Тъй като се носи в повечето случаи във вечерни или официални ситуации, то се съчетава с вечерна рокля или подходящ тоалет. Той е едновременно шикозен и градски.
  • Дългата огърлица, наричана още въже, се различава от останалите по дължината си, която е около 90 сантиметра. Появява се през 20-те години на миналия век, а днес се е превърнало в символ на чистото творчество. Може да се увие няколко пъти около врата и да се получи каскаден или кумулативен ефект. Може да се адаптира към трезви тоалети, но трябва да внимавате да не претоварите врата си.

  Изберете по тези критерии 

  Трябва да се отбележи, че аксесоарът ви трябва да се съчетава добре с дрехите ви, когато търсите колие, е важно да се осланяте и на вашите вкусове и предпочитания.
   

  Размерът, т.е. дължината на верижката, играе основна роля за съчетаването с външния ви вид. Размерът може да варира от 30 до 90 см, като варира от стандартен диапазон до дълго колие.
  Ако отивате на работа, нахлузете семпло колие, без да пречите на околните.

  Друг критерий, на който трябва да обърнете внимание, е материалът, когато търсите аксесоари както за жени, така и за мъже. Най-класическите от тях са златото и среброто.

  • Сплавта от сребро и мед, която дава жълтото злато
  • Никел-цинк или паладий може да бъде съставна част на бялото злато
  • .li>Розовото злато е съставено от малко сребро и мед

  В крайна сметка висулката е вариант, който можете да вземете. Например, можете да изберете медал за кръщене, камъче, талисман. Освен това, ако сте от хората, които носят бижута от висок клас, някои висулки са свързани със скъпоценни камъни като диаманти или изумруди. 

  Как да поправя колие?

  Защо да изберем военни излишъци ?

  Веднага щом видите термина „военни“ на страницата, очевидно е, че веднага се сещате за военни оръжия. Идеята не е далеч от истината, тъй като военните огърлици се използват от армията за допълване на униформата. Но носенето им се е развило през десетилетията и армейският модел се е превърнал в надеждна визия, независимо дали сте военен или не.  Не се ограничаваме с тази визия, имаме колекция от всякакви форми за мъже, жени и дори деца. И знаете ли какво, нашите продукти са изработени от устойчиви на износване, леки материали. Те ще съпътстват ежедневните ви тоалети зиме и лете, дори и да не обличате военни костюми.  

  Ако сте имали проблеми с намирането на подаръци за баща си или за вашия спътник, приемете модерните модели и му подарете за всеки повод.
   В surplus-military ние персонализираме вашето колие според вашите очаквания и критерии с превъзходно качество.

  Присъединете се към нашата армия, за да можете да се възползвате от изключителните и промоционални оферти , които предлагаме. Цената е проучена така, че всяка категория хора да може да се сдобие с такава.
   Доставяме в цял свят, така че би било невъзможно да не получите пратката си. Нашата служба за обслужване на клиенти е на разположение за всички подробности по време на покупките ви. 

  На скоро в surplus-millitaire.fr

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *