Армията професия ли е?

Всеки човек в трудовия си живот се занимава с търговия, за да изкарва прехраната си. Търговията се определя като дейност на лице в професионална област срещу заплащане. Упражняването на дадена професия изисква придобиването на необходимите умения, за да може да се изпълнява. Някои хора може би се съмняват дали службата в армията е професия. Вие сте един от тези хора, които се съмняват в този доказан факт? В тази статия ще разберете защо службата в армията е и работа. Не забравяйте да посетите нашия уебсайт и да се възползвате от промоционалните ни оферти за военни продукти (военна жилетка, военна яка…)

sweat-miliaire

Военните са професия

Военните може да нямат същия статут като цивилните, но това не означава, че нямат кариера в определена област.
Както при всички професии, за да станете военен, трябва да се обучавате и да изпълнявате задачи. Както и областите, в които е възможна кариера.

Военни аксесоари като военни ръкавици се предлагат от военни излишъци. Елате и ни посетете!

Военно обучение 

За да постъпиш в армията, не е достатъчно просто да се явиш и всичко да е наред.
Във Франция или другаде всички кандидати за офицерски чин трябва да преминат през обучение. Така че независимо дали искате да бъдете сержант, офицер, подофицер или командир в армията, това е задължително. Например, за да станете и да носите insignes d’ officier de l’armée de terre, трябва да преминете обучение в ESM. Или за да станете един ден командир на армейски екип, трябва да преминете обучение във военната академия Сен Сир.

Мисиите, които трябва да изпълнява военният 

Във всички професионални дейности има мисии, които представляват работното натоварване. И както всички нормални хора с определена професия, военните също имат мисии за изпълнение. Всички въпросни мисии се въртят в по-голямата си част около три основни оси, които са:

  • Защита и осигуряване на отбраната на националната територия и нейните граждани, по-специално чрез военно положение;
  • Участие в системата за сигурност и информационно предупреждение;
  • Поддържане и възстановяване на мира в страната и в чужбина

  Видове военни професии

  Френската армия има 4 вида или области, в които членът на въоръжените сили може да направи кариера. Като офицер офицерите могат да работят в една от армиите, военновъздушните сили, военноморския флот или дори в жандармерията.

   • Армията: военнослужещите от тази категория съставляват сухопътните сили на френската армия. Те работят на цялата територия на Франция. Може да се наложи да работят в чужбина. Например френски военен персонал, провеждащ военна операция в Афганистан.
  • Въздушни сили: военният персонал, работещ в тази категория, е част от това, което е известно още като Въздушни сили. Тази категория се ражда с началото на историята на авиацията през XX век. Той осигурява наблюдението и защитата на френското въздушно пространство.
   • Националните военноморски сили: военнослужещите от флота са част от навигационните сили. Те защитават френските интереси в морето. Те
    имат национален и международен обхват, тъй като флотите на френската армия се намират в няколко океана на света.
    • Жандармерията: обикновено военният служител не е служител на правоприлагащите органи.
     Но понякога жандармерията има специален статут на военна сила. Във френския контекст случаят е такъв.
    is-that-the-military-is-a-military

    And the pay?

    Както при
    всяка работа, и при военните се плаща. Въпреки че става дума за доброволно постъпване на служба за защита на нацията (EVAT за армията), офицерите от въоръжените сили получават заплата. Само че заплатата не е еднаква за всички военнослужещи. Размерът на възнаграждението варира в зависимост от:

    •  званието и стажа на военнослужещия
    • Категорията на армията, в която е постъпил
    • Природата на мисиите
    • .li>Потенциални бонуси (например за пътуване)

    Предимства и недостатъци на това да си в армията

    .

    Всякъде има елемент на светлина и тъмнина. Същото важи и за кариерата в армията. Съществуват както предимства, така и недостатъци.

    Предимствата на това да си в армията

    Има редица положителни моменти за това да си в армията. Сред най-съществените от тях са:

    • Възможността за работа/кариера: независимо дали имате диплома или не, когато се записвате, има безброй възможни кариери в клоновете на армията. Това може да бъде работа, подобна на тази на цивилен служител, например като компютърен техник. Това
     може да бъде работа като пилот, лекар или друга…
     • Богатството на професията: да бъдеш в армията ти позволява да забогатееш по много начини. Не е задължително да става дума за пари. Поради това, че сте в армията, можете да пътувате, да срещате нови хора. Но се научавате и на чувство за отговорност. Като
      човешко същество това е доста голямо преживяване.
     is-military-is-a-job

     Недостатъците на това
     да си в армията 

     Въпреки че това е доста добро преживяване за тези, които се записват, все пак иманедостатъци на тази професия. Това
     е професия, която изисква:

     • Зачитане на йерархията: Дисциплината и зачитането на йерархичния ред в армията са от съществено значение.
      В този смисъл има малко място за лична инициатива поради уважението, което се дължи на йерархичните порядки.
     • Абнегация: военната професия изисква чувство за саможертва и риск. Защитата на страната не е лишена от опасности и често се налага да се движите много и да се отдалечавате от своите колеги. Когато си войник, не можеш да говориш за синекура.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *