Как да поправя гривна?

 По дефиниция гривната е пръстен с форма на пръстен, гъвкав или твърд, който се носи около китката и ръката.
Подобно на всички други видове бижута, гривните също имат своя малка история, която е белязала произхода им. Тя обаче не винаги е била носена по естетически причини. 

Преди 2,5 милиона години се появява терминът пръстен, който представлява гривна. По това време те са били изработвани от естествени продукти, като кост, кожа или дървесна кора. С течение на годините хората са използвали камъни, метали или каучук. Първите се носели над лакътя или китката, за да образуват верижка. 

Носенето на пръстен имало няколко значения. Войниците го носели, за да покажат силата на своя господар, с когото се сражавали.
 
 Той също така обозначавал социална роля като тази на майката, за да помогне на детето си да я разпознае. 

80-те и 90-те години на ХХ век бележат сарториалната революция и жените започват да утвърждават себе си чрез носенето на верижките си с пръстени

Историята ѝ винаги се е развивала и 2000-те години отреждат на гривните ролята на обект за комуникация като спортната гривна. Открийте гама от бижута във военен стил, като например гривна с въже за оцеляване.

Военна гривна

Как да ремонтирам гривна?

Ако имате счупени гривни или връзките на верижката ви се отварят леко и се откъсват, моля, следвайте съветите ни, за да възстановите състоянието на гривните си като нови. Поправката е лесна и поетапна.  Не е необходимо да ходите при бижутера или в бижутерийния магазин, от който сте я купили, извършете поправката сами у дома, за да запазите сантименталната й стойност. Веднъж поправени, можете да ги съхранявате добре в кутия, за да предотвратите повторното им счупване. 

Ако гривната ви е била монтирана 

Най-лесният начин да я поправите е да използвате отворения пръстен. Методът е много лесен за изпълнение, още повече че не се нуждаете от много инструменти.

 • Погледнете пръстена, който се е отворил, и свържете двете части на пръстена си обикновено по краищата. 
 • След като те са отново на мястото си, затворете го с две плоски щипки.
   
 • Използвайте клещите, за да съедините отново двата края на пръстена за заваряване, като единият блокира, че се приплъзва, а другият ви позволява да го затегнете.

Ако не сте разполагали с клещи, можете да приемете пръстен с двойно завъртане на бисера. Всъщност става въпрос за пръстен във формата на спирала и с разликата от обикновения пръстен е, че не се разпробива. За
да запоите, просто съединете отново двете части на гривната, без да използвате клещи. 

Ако гривната ви е еластична 

Ето какви стъпки трябва да следвате в случай, че вашата <еластична гривна се е скъсала. В този вид случай може да се окаже, че закопчалката е непокътната, но се е скъсала мрежата. 

 • За да поправите, първото нещо, което трябва да направите, е да използвате игла с еластичен найлонов конец.
   
   • След като сте намерили тези материали, вземете малко перлена мрежа и прекарайте конеца през нея.

 • Когато сте направили трика, сега е време да завържете два прости възела, след което обърнете ръцете на конеца и иглата.
   
  • За закопчаването завържете отново един прост възел и издърпайте ластика здраво, така че закопчалката да се завари. 
  • Вашата гривна е почти поправена, остава само да отрежете излишното и да вмъкнете възела в перлата. 
  Как да поправя гривна?

  If your bracelet is silver

  If it is a сребърни бижута, можете да помолите бижутера си да я поправи, но можете да следвате и този малък съвет. 

  Този път, ще използваме сода бикарбонат и гореща вода. Ще образуваме паста като смесите една лъжица сода бикарбонат с малко гореща вода. След това, време е да натрием бижуто с четка за зъби и малко паста за зъби, за да го споим.

  Как да носим гривната си правилно ?

  За жените целта на носенето на верижка е да привлича погледа като носенето на верижкаa“/collections/colliers-militaires“ target=“_blank“ title=“colliers-militaires“ rel=“noopener noreferrer“>верижки и пръстени на врата или ръката. От друга страна, ръката на мъжа е тази, която показва неговата сила. По тази причина гривната е любимото му бижу. От всички видове бижута този кръг е идеален аксесоар за усъвършенстване на облеклото. Носенето на една или повече е добре, но носенето им със стил е още по-добре.

   Мъж или жена, можете да я носите както искате, за да усъвършенствате облеклото си и да отбележите своята идентичност и личност, която не е позната на всички, следвайте тази инструкция, за да имате безпогрешен външен вид.
   

  На коя ръка да я носите ?

  Ако пръстените предлагат определено значение в зависимост от пръста, на който се носят, гривните придобиват широта, когато става въпрос за избор на ръката, която ги носи. Въпреки това изборът ви може да се определи и от другите ви бижута особено от пръстените, тъй като те се носят на ръката. В идеалния случай бижутата не трябва да ви пречат и не трябва да сте склонни да ги сваляте твърде често. Следователно те трябва да бъдат достатъчно плътни , за да не причиняват и най-малък дискомфорт.  Дори и така, има няколко критерия, които трябва да вземете предвид, преди да сложите бижутата си.

 • От
  една страна, ако сте десничар, винаги е по-практично и естествено да го носите на лявата си китка.
  &nbsp
  ;
 •  От друга страна, обратно на това носете гривната си заедно с часовника си на дясната, ако сте левичар.
   
 • В случай, че носите часовник, винаги предпочитайте срещната ръка  за гривните си, за да не се повредят взаимно бижутата ви.
   

  Трябва също да изберете размера на гривната, този, който съответства на размера на китката ви, за да се чувствате по-удобно. Изберете еластична гривна, ако не сте сигурни в размера на китката си.

 • Лицата с големи китки ще трябва да предпочетат тънки пръстени за да изглеждат малко по-малки.
   
 • От
  друга страна, гривните тип маншет са по-подходящи за тези с малки китки.
 • Коя гривна за какъв повод ?

  Навиците ви за живот и ежедневните дейности също определят какъв тип гривна да носите.

  Comment réparer bracelet ?

  На първо място, ако ще ходите на работа, е важно да се уверите, че гривните ви не вдигат много шум и не нарушават обстановката на работното място.
   Ако не искате да привличате прекалено много внимание към себе си, заложете на тънко, елегантно бижу, без да забравяте да запечатате своята малка нотка индивидуалност. 

  • Елегантно облекло може да се съчетае много добре с изискана гривна например рубинена гривна или красива тънка гривна. 
  • В противоположния случай, ако носите неутрален тоалет, изберете оригинална гривна и малко по-смела с цветовете , за да направите визията си по-модерна.
   &nbsp
   ;

  Приятният маншет би бил най-добрата алтернатива, ако отивате в града на шопинг или на разходка с приятели, за да накарате тоалета си да заблести. Например тези хора могат да нахлузят кабелни, кожени или метални гривни със средна ширина

  Как да поправя гривна?

  Кои гривни да комбинирате ?

  Много от вас се чудят дали можете да носите няколко гривни едновременно, отговорът е “ да „, стига да ги комбинирате правилно.
   

  Имате ли стикиранеами това е изкуство, което се състои в подреждането на няколко гривни около една китка. Целта не е да натоварите китките си с маншети, гривни или перли, целта е да направите изявление, без да прекалявате. 

  • Можете да смесвате злато и сребро, това е модата на днешната иновация.
    Комбинирането на скъпоценни гривни с модни елементи или на антични модели с модерни такива винаги се оказва много ефективно. Комбинацията от тези материали може да даде отлична визуализация, ако знаем как да ги наложим добре.
  • В допълнение, можете да играете по отношение на цветовете и стиловете, както и на контрастите, няма златно правило, но от вас ще зависи да разкриете своята индивидуалност.

  Защо да изберем военна гривна ?

  Военната гривна е много повече от обикновена гривна, тя е много практична и функционална, но преди всичко осигурява оцеляване.  Тя се нарича още военна паракордна гривна. Както подсказва името ѝ, това е въже, което се закрепва на китката и служи като алпинистки кабел за закрепване на дървени пръти за изграждане на подслон. Това не е всичко, тя е лека и лесна за носене и може да се разгърне с дължина осем метра

   В surplus-millitaire.fr наблягаме на екипировката за оцеляване, но разполагаме и с широка гама от гривни, които да допълнят визията ви.
  От уникални гривни с военен мотив до разнообразни цветове – няма да останете разочаровани, когато посетите нашия сайт, за да подчертаете стила си. Знаете ли, че нашите продукти започват от 5 паунда, с тази цена, радвайте се, че има за всекиго по нещо, независимо дали сте дете, мъж или жена.  При нашите модели те са разработени от специфични материали и са адаптирани за всеки тип кожа. 

   Питате как да се сдобиете с тях, това е много просто, просто напишете surplus-militaire.fr и ще попаднете на нашия блог.
  Единственото, което трябва да направите, е да изберете артикулите, които отговарят на вашите нужди, и да се възползвате от безплатната доставка за продуктите, закупени чрез нашата бърза услуга.  Ние ще ви придружаваме във всички ваши мисии, за да имате най-доброто от всички приключения.  Не отлагайте повече, доверете се на професионалистите в surplus-millitaire.fr.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *