Как се поправя палатка?

В притежание на tente militaire occasion ayant subi des dommages? За щастие, има широка гама от комплекти за оцеляване и/или ремонт, които могат да ви помогнат по време на вашия поход по отношение на ефективността и оцеляването. Научете повече чрез тази статия.

tente militaire

Как да ремонтираме палатките?

Освен това, точно както и чанта за военни излишъци, не съществува само един вид палатка. Всяка от тях има прилики, както и разлики в тъканта, платнището, затварянето, брезента и дори капацитета на надуваемите съдове. В зависимост от палатката и повредените части методът за ремонт е уникален.

Поправка на стълбове от фибростъкло

Неправилно сте поставили палатката си и един от стълбовете ѝ се е повредил? Няма нужда да се притеснявате, тъй като ремонтът е лесен. Вместо да купувате нов стълб на невинаги разумна цена, можете просто да замените счупената му част.За да направите това, ще се нуждаете от пакет стълбове от фибростъкло, подходящи за вашата палатка. Някои от нашите палатки се предлагат с ластици, резервни пръти и други полезни аксесоари, в зависимост от комплекта за ремонт. Отворете чантата си, съдържаща този комплект аксесоари, и процедирайте по следния начин:

 • Нанесете тръбата за ремонт върху засегнатото място: Внимателно прокарайте съдържанието на тръбата докрай. След това закрепете здраво с помощта на здрава лента, гипс, лепило или тиксо.
 • Поправка с помощта на здрава лента: Понякога може да не разполагате с ремонтна туба или тя да ви свърши. В
  този случай много лепкава текстилна лента ще свърши работа, като я увиете около зоната на ремонта.
 • Поправка с тънък шнур: Ремонтът на обръча с обикновен тънък шнур със съответния диаметър от 1 до 2 мм е напълно възможен.Въпреки че процесът отнема много време, ефективността е налице.
  В „хрониката на дървената мечка“ един експерт ви показва как на https://i0.wp.com/www.montania-sport.fr/wp-content/uploads/2015/05/Reparer-arceau-tente.jpg

Поправка на найлонова или полиестерна палатка

Има ли вашата палатка доста дупки или разкъсвания? Имаме за вас комплект от самозалепваща се тъкан, предназначена за ремонт на пластмасови палатки.Нанесете от двете страни на мястото на разкъсването за гарантирана ефективност. Тази самозалепваща се тъкан се залепва много лесно и дори е силно водоустойчива.Така че дъждът няма да бъде пречка.

Как да поправя палатка?

Поправка на памучна тъкан на палатка

Когато разкъсването е в шева на палатката, ще трябва да се заемете с шиене, за да направите поправката. Точно тук идва ред на тъканта за поправка чрез гладене. Тя работи и върху други аксесоари за къмпинг, като спални чували, сгъваеми паравани, памучни чадъри и сенници. Като изгладите плата върху скъсаната част,той действа като кръпка и поправя палатката ви веднага. Ако не разполагате с ютия, можете да използвате горещ тиган.

Поправка на покривалото

Когато става въпрос за покривалото, използвайте същия метод за поправка, както при пластмасовата палатка, т.е. спроста лепенка.
Ако например имате фундаментна платнище от pvc (поливинилхлорид), изработено с подобни на сол и петрол, направете ремонта, като залепите парче pvc с лепило за pvc, което да съответства на разкъсването.

Поправяне на течове по шевовете

Ако имате пластмасова палатка (найлон или полиетилен) и тя има теч по шевовете, използвайте уплътнители. Експертите по туризъм са дали своя съвет: най-добре е винаги да имате уплътнители със себе си. Те са течни и се втвърдяват след нанасяне.

Поправяне на течове от платнището и проблеми със затварянето

Няма нищо по-досадно от теч в памучното платнище на палатката ви, който пропуска вода. Решението обаче не е същото като при пластмасовата палатка. В този случай за постоянен хидроизолационен слой трябва да нанесете импрегниращ продукт, т.е. импрегниращ спрей.

Ако вашата палатка или други къмпинг аксесоари, като например раницата или спалния чувал, се сблъскат с проблеми със затварянето, решението е същото.

 

Как да поправя палатката?

Методи за цялостен ремонт на скъсана палатка

Когато се отправяте на бивакуване, традиционен къмпинг или диво къмпингуване за поход, никога не сте 100% защитени от инцидент, който може да се отрази на състоянието на вашата палатка.Могат да възникнат куп проблеми : Разположили сте я на земята, но вятърът я е повредил малко, върху нея е паднал клон или огънят ви е изкопал значителна дупка в мрежата ви против комари.

Когато има възможност за рециклиране, винаги рециклираме, вместо да изхвърляме.
С помощта на тези прости и безплатни методи ремонтът отнема около 1 час от времето ви, което все пак е много по-евтино от закупуването на нова палатка.

Отрязване на скъсаните нишки и влакна

Когато пластмасовата палатка се скъса, найлонът често оставя свободни нишки. Ако ги оставите така, както са, има риск тъканта да се разтегне и съответно разкъсването да стане по-голямо. Отворете чантата, в която се намират аксесоарите ви, и вземете остра ножица. Тази първа стъпка включва отрязване на всички свободни влакна или нишки, които са останали около разкъсването. Направете го прилежно, както бихте отрязали лист хартия.

Почистване на зоните около разкъсаното място отвън и отвътре

Считаме, че когато става въпрос за почистване,повечето от вас просто забърсват мръсотията от палатката си, преди да я сгънат. Ако обаче тя е разкъсана тук и има голяма дупка там, както и е особено мръсна, ще трябва да я измиете с вода. След като е
чиста,използвайте спиртен разредител около всички части на повреденото място.

Парирайте частите около разкъсаното място отвън и отвътре

Вероятно палатката ви има значителен брой гънки, особено ако сте били на къмпинг с нея няколко пъти. Преди да тръгнете отново на бивак,използвайте ютията си с функция за пара, за да я нанесете върху всички гънки около скъсаната част, отвътре и отвън. Ако нямате такава с такава функция, намокрете кърпа, сложете я върху гънките и гладете върху тях. По този начин ще се отървете от гънките, като същевременно ще избегнете изгарянето на плата, правейки го възможно най-плосък и гладък. Тази стъпка не е задължителна, но все пак ви препоръчваме да я извършите.

Залепете разкъсаното място със специално тиксо

Първата област, към която трябва да се насочите, е от вътрешната страна. Тук не забравяйте да залепите парче, което е по-голямо от самото разкъсване (около 1,5 см във всеки край). Вземете отново острата си ножица, след което подрежете ъглите и краищата на лентата, така че да са добре заоблени. Не отлепвайте цялото нещо от подложната хартия, направете го малко по малко, парче по парче. Уверете се, че лентата ви е покрила разкъсаното място, докато не се появят никакви мехурчета или гънки.

От друга страна, нанесете силиконов продукт върху разкъсаните и пробитите места, за да запечатате поправката и да я направите водоустойчива.
Необходими инструменти: малка четка и деликатните ви пръсти. Разнесете продукта правилно, така че да покрие ожулванията изцяло и малко извън тях (около 1 см). Обикновено специалната самозалепваща лента е достатъчна,но силиконовият продукт еплюс, за да се избегне всякакъв риск от протичане в случай на дъжд, което прави ремонта много по-безопасен.

Как да поправя палатка?

Оставете да изсъхне за един ден

Преди да сгънете,оставете палатката да диша.След закърпване я оставете на открито, за да може лентата да се слее добре с тъканта и силиконът да се втвърди. Изчакайте 24 часа и палатката ви отново ще бъде напълно водоустойчива. В
резултат на това следващото ви къмпингуване ще бъде безстрашно.

Избор на комплект за ремонт според нуждите ви

Има няколко критерия, които влизат в сила, за да сте сигурни, че ще получите комплект за оцеляване на къмпинг, който идеално отговаря на нуждите ви за поправка на палатка.
Ето ги:

Вид ремонт

Това се определя по-специално отпотенциалните повреди, които вашата палатка може да претърпи по време на поход (на платнището, покривалото, ремъците, конструкцията и т.н.). Идентифицирайте ги и се уверете, че разполагате с необходимите аксесоари за всеки проблем.

Съдържателност на комплекта

Комплектът, който сте избрали, трябва да бъде достатъчно богат като съдържание, както и като качество, за да гарантира, че ремонтът е възможно най-ефективен. За
тази цел са необходими няколко аксесоара:

 • Самозалепващи ленти: С оглед на по-добрата устойчивост срещу остри засечки,лентата ще трябва да бъде ултраеластична.
 • Тръби за ремонт на счупени пръти: За
  да се осигури здрава връзка между двата края на полюсите на повреден полюс, продуктът трябва да бъде с първокласно
  качество. Нашият магазин предлага продукти със специализирани материали за тази цел, включително алуминий.
 • Силиконово лепило: Силиконът осигурява водонепропускливост на лепилото, което от своя страна гарантира качеството на ремонта.

Добре е да знаете, че в идеалния случай вашият ремонтен комплект ще трябва да има много висока устойчивост на влага и ултравиолетови лъчи, тъй като метеорологичните условия могат да се окажат непредсказуеми.

Практическа употреба

Преди да бъде разнообразена с всички аксесоари, необходими за оцеляването ви в бивака, вашата екипировка трябва да има преди всичко практическа страна. Ако той е бърз и лесен за използване и ефективен,независимо къде се намирате, той значително ще оптимизира времето, което прекарвате в ремонт на скъпоценната си палатка. Съветваме ви да не пренебрегвате този параметър на избора.

Surplus militaire, вашият ориентир за инструменти за ремонт

Surplus militaire ви предлага своите многобройни оферти за аксесоари за ремонт всеки вид палатка. При нас комплект за ремонт се римува с комплект за оцеляване. Всъщност
последният ви се предлага с набор от инструменти и консумативи, готови и достъпни, за да ви помогнат да оцелеете в дивата природа. Каквато и да е извънредната ситуация (изолация, загуба или счупена палатка), ние отговаряме на нуждите ви според проблема.

За кого са комплектите за оцеляване?

За всички, без изключение! Дори и да сте най-големият домошар, все още има нещастни случаи, които могат да възникнат. Ето изчерпателния списък:

 • Пилоти
 • Военни самолети
 • Шофьори
 • Работници в гората
 • Работници в/li>
 • Пътешественици и авантюристи
 • Привърженици на къмпингуването
 • Военнослужещи на мисии
 • Живеещи в селски местности (където са изложени на рискове от инциденти и природни бедствия)
 • Индивидуални лица (вие)

Основната цел на комплекта за оцеляване е да ви даде възможност да се храните, да допълвате вода, да се лекувате и да се предпазвате през нощта.
Първоначално предназначен за екстремни приключенци, употребата му се е разширила до всички видове потребители. Така че, ако целта ви е да можете да поправите палатката в случай на разкъсвания и дупки по време на вашите екскурзии,surplus militaire може да ви осигури всички необходими аксесоари.

Просто ни кажете от какво се нуждаете и ние ще ви предложим идеалния комплект или идеалната палатка!Ако пък вече знаете какво точно търсите, просто попитайте и ще получите.Свържете се с нас на surplus-militaire.co.uk, за да направите своите покупки на по-ниска цена.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *