Как се носи военна униформа?

Военнослужещите съществуват от зората на времето. Дори когато са използвали само копия и стрели като оръжия, те вече са присъствали в обществото. Когато са се развили, те са носили дрехи. По-точно, носели са военно облекло или униформи. Това разграничение е измислено, за да не се бърка войник с цивилен. Кройката им била забележителна, както и цветът, който носели. Те се различавали в различните държави, за да се отличи произходът им, а също и за да се улесни разпознаването на врага или съюзника. Облеклото се е променило от времето на войната до наши дни. Ние просто се чудим как да носим това военно облекло.

Ловно снаряжение

Как се наричат дрехите на войниците?

Обичането на войниците има различно наименование всеки път. Наистина, за бойните униформи то е различно, а за церемониите различаваме и други форми и цветове. Тук можете да откриете двата вида армейско облекло. Това са камуфлажното и парадното. Камуфлажът е за експедиционни или бойни мисии, а парадът е по време на тържества.

Камуфлажно облекло

В армията има няколко вида камуфлажно облекло. В тази категория има плътни цветове, решетъчни, пясъчни и след това снежни. Този модел е обмислен и създаден, за да се изплъзне от погледа на врага. По време на атаки, за да не бъдете лесно забелязани, трябва да знаете как да се слеете с тълпата. Екипировката, включително аксесоарите като якето и панталоните с джобове, има основен принос за това. След това е гримът, ако е необходимо. Следователно той варира в зависимост от обстановката на мисията или експедицията.

Плътният цвят

Има военни униформи в различни цветове в зависимост от нацията. Хаки или армейско зелено е това, което е ослепително, когато става въпрос за армейски цвят. Всъщност в деня, в който плътният цвят е въведен в униформите на войниците, околната среда все още е била наситена със зелено от горите и зеленината. Това вдъхновява производителите да изберат цвят каки. Сивото и кафявото също са част от нюансите, когато става въпрос за армейски униформи. В тях участват панталони с джобове, сака и ризи.

Военни фатиги

Всъщност фатигите са петнист принт, който често се среща във военното облекло. Той се бърка и с камуфлажа, но в действителност тези облекла не са едноцветни. Всъщност трикотажът е съставен от вълнообразни петна с различни цветове, но в един и същи нюанс, т.е. повече или по-малко в един тон. Всички едноцветни цветове, споменати по-горе, имат своя решетъчна версия. В
решетка могат да съществуват всички видове облекла – от панталони с джобове, през тениски и сака.

 

Как се носи военно облекло?

Цвят на пясъка

Както може би се досещате, пясъкът се среща в пустинята. Затова якета и панталони с джобове в този цвят се виждат на войниците, които излизат да се бият в пустинната среда. В по-голямата си част те се допълват от екипировка против пясък. Бурите са много често срещани в страните с пясъчни пустини, като например Африка или особено Близкия изток.

Цвят на снега

Освен това, снежните униформи се използват в страните, където сняг вали през цялата година или през зимния период. Това се отнася и за планинските региони. Всичко това е с оглед на маскировката и укриването сред природата, без да бъдете забелязани. Това е част от една много гениална тактическа стратегия, възприета още по време на световните войни.

Парадно облекло

Парадните униформи са тези, които се носят по време на престижни церемонии и паради. Можете да видите украшения за глава, чинове, джобни панталони и военни куртки, както и красиви цветове, украсявали войниците по време на тези събития. Същото важи и за военните сватби. Цялото пано ще присъства не само за бъдещата булка, но и за нейните гости военнослужещи.

Кой облича френската армия?

Много бутици и компании са избрали да се съсредоточат върху производството на военни облекла и оборудване. Те разполагат с неограничени складови наличности и могат да извършват доставки по всяко време и при спазване на сроковете на Amazon. В тази сфера има няколко такива, които разполагат както с физически, така и с онлайн магазини. Сред тях са Toe Concept, Ares, Arktis и много други. Някои марки, като например Brandit, произвеждат дрехи и аксесоари във военен стил. Повечето от тях са абонирани за граждански лица. Това са компаниите, които обличат и екипират нашите войници. Те са най-добрите на пазара.

Toe Concept е какво?

Toe Concept или Tactical Outdoor Equipment е компания, работеща в областта на проектирането и продажбата на военно облекло, но също така и склад за неговите аксесоари. Тя гарантира качеството на своите продукти, като се започне от комфорта на войника и се стигне до здравината на материалите, използвани за изработката им, особено на тъканта. Всички цветове са налични на склад. Сред тях са каки, черно, бежово, пустинен камуфлаж, сиво и др. Облекло като военни якета, суитчъри, пуловери, панталони с джобове, къси панталони, тактически жилетки, гащеризони и дори рейнджърски обувки са част от техния асортимент. В
Amazon можете да намерите и раница, както и оборудване за къмпинг и оцеляване с доставка, ако искате да го получите възможно най-скоро.

 Как носите военна екипировка?

Познавате ли Арес?“

От друга страна, ARES или Army Related Equipment Specialist (Специалист по свързаното с армията оборудване) разполага със склад за продукти като облекло за екстремни студове и якета от този тип. Ръкавиците и аксесоарите също са част от асортимента. Включени са и чанти и багаж. Аксесоари като тактически жилетки, балаклави и военни шапки също се произвеждат от тази компания. Можете да сте сигурни в качеството на продуктите на Ares. Предлагат се дори екипи за експедиция на открито или поход, както и комплекти за къмпинг и оцеляване в същата категория. Доставката им е гарантирана от магазините, които я представляват, с бързи срокове за изпълнение в Amazon.

Какво е Arktis?

Това е една от най-големите британски компании, която се прочува с военното си оборудване. Те са специализирани във всичко – от полицаи до военни войници. При тях не липсва вдъхновение, когато става въпрос за цветове и дизайн. Ще намерите военно облекло като якета и блузони, тениски и поло, панталони с джобове и аксесоари като шапки. Всичко това във военен стил. Включено е и бойно облекло като бойни якета и панталони. Индивидуалното оборудване, чантите, аксесоарите за оцеляване и оръжията не са тайна за тази компания. Услугата им за доставка е изключителна с разумни срокове за изпълнение на поръчките в Amazon.

Никога ли не сте чували за марката Brandit?

Независимо дали става въпрос за жандармерия, полиция или армия, марката Brandit предлага широк избор от военно облекло и аксесоари за него на склад. Обувките и багажът са на първо място в гамата на тази марка. Военни комплекти, значки и нашивки също се създават от тази компания. Качеството и доставката на продуктите са изключителни, с най-кратките срокове за изпълнение в Amazon. Brandit може лесно да се конкурира с други марки.

Защо войниците се женят в униформа?“

Когато един войник се жени, това е доста голям спектакъл и необикновен прием. Всъщност започваме с облеклото, което носи младоженецът. За церемониите той често е облечен във военното си облекло, което означава пълни панталони и сако. Не е необходимо да търсите скъпо сако за вечеря. Нещо повече, често някъде по време на партито има почетен караул. За
да разберете повече, не спирайте да следвате.

Какво носи един военен на сватбата си?“

Намереното облекло, разбира се, е парадно облекло. В облеклото обаче не трябва да се вижда никаква изкуственост. Ако става въпрос за мъж, няма да има копче на врата или друг подобен стил. За жената няма да има воал или цветя. Трябва да спазвате много специфични протоколи за носене на униформата на сватбата. Ако все пак решите да носите бяла рокля и костюм с вратовръзка, не трябва да правите нищо екстравагантно, защото независимо какво правите, вие принадлежите към армията. Дори бракът с военнослужещ трябва да бъде приет от министъра, преди да бъде осъществен.

Задължени ли сте да носите униформата си на сватбата?

Не, носенето на униформа на сватбата е избор. Никой не ви принуждава да си сложите всички тези красиви аксесоари. И нещо повече, за да можете да направите този избор, трябва да поискате разрешение. Началниците ви могат да го разрешат. Освен това
трябва да уважавате това облекло, както и протоколите, свързани с него.

 Как да нося военна рокля?

Как да нося военна рокля?

Член D 4137-2 от Кодекса на отбраната е официален по отношение на носенето на военно облекло. В него се казва: „Всички военнослужещи на служба носят униформа. При определени обстоятелства министърът на отбраната или командването може да разреши или да предпише носенето на цивилно облекло по време на служба за военнослужещите под негово ръководство. Униформата трябва да съдържа само регламентирани елементи. Тя трябва да бъде носена в своята цялост с най-строго приличие. Министърът или командването могат да определят специални правила, за да се вземат предвид изискванията на службата. Прическите, брадите, бижутата и другите украшения се подчиняват на изискванията за хигиена, безопасност и носене на специални ефекти и оборудване. Униформата може да се носи извън службата при условия, определени с инструкция на министъра на отбраната. Тази статия казва всичко. По
този начин начинът и правото на носене на военната униформа са ясни и кратки.

Защо тези закони се изискват от военнослужещите?

Армейската дисциплина внушава уважение във всяко отношение.
Това трябва да се възприема както в поведението на войника, но също така и преди всичко в облеклото му от панталоните до куртката, а също и ризата. Те трябва да се съобразяват с този член и всяка институция има своя уникална характеристика дори когато става въпрос за облеклото. Тези разпоредби принадлежат към тях. Това се отнася както за вътрешността на техните заграждения, така и за външността им, в страната и дори в чужбина. Войниците са длъжни да носят ценността и имиджа на своята професия, където и да отидат.

Какво е цивилното и военното облекло?“

От известно време насам тенденцията е към военен стил. Това включва решетъчни панталони с джобове, якета със значки, цвят каки и камуфлаж. Дори кройката на военните дрехи е имитирана, за да се придаде нова мода, като тези дрехи са пълни с джобове или яки, наподобяващи тези на армията. Можете да срещнете дори цивилни, които носят рейнджърски и ловни облекла във военен стил. Строго забранено е обаче
носенето на бойни облекла или военни униформи с отличителни знаци. Това се наказва съгласно френския наказателен кодекс. И така, защо цивилните лица могат да носят облекло във военен стил? Условието е, че не трябва да бъдете приемани за истински войник. Носете само връхна дреха или палка, или само аксесоари, а не целия комплект, в противен случай ще бъдете строго наказани. Това не ви пречи да следвате тенденцията и да възприемете военния стил.

Има и марка дрехи, които са почти цивилни. Тя се нарича Brandit. Тя изработва панталони и якета във военен стил. Можете да ги закупите на много достъпни цени в онлайн магазините. Сроковете за доставка са също толкова бързи, колкото и поръчката ви в Amazon. Brandit е много известен в тази категория. Ако сте запознати с военния стил, сигурно сте чували за военните убави панталони. Това е риза с дълъг ръкав, изработена предимно от памук. Те са много популярни сред цивилните граждани и особено сред войниците. Тя е част от тяхното бойно или тренировъчно облекло и може да се държи под тактическа жилетка.

Както казах накратко, военното облекло е специфично за войниците, независимо дали са офицери, жандармеристи или полицаи. Никой не трябва да имитира тяхната униформа. Те също трябва да спазват правилата относно облеклото си. Цивилните граждани също трябва да уважават уникалността и ценността на армията. Те не трябва да ги копират при никакви обстоятелства.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *