Как се носи коланът?

Различни начини за носене на колан&nbsp?

Коланите придават допълнителен елемент на стил на облеклото ви, независимо дали искате да създадете нова полирана визия за офиса или да се облечете за по-непринудени случаи.
 
Коланите могат да помогнат панталоните да паснат по-добре, да добавят визуален интерес към обикновеното облекло и дори да заместят колието, ако не се чувствате особено изящни. Коланите са също толкова универсален аксесоар, колкото и стилен, и има много начини да ги носите. Намерете разнообразие от колан с решетка в нашия сайт!

Как да носите колан?

Най-добрият начин да носите колан

 • Важно е да изберете колан, който да се съчетава добре с вашето облекло. Ако имате костюм, към него трябва да носите кафяв или черен кожен колан. Ако носите курта, изберете цветен колан, червен, жълт или зелен. По същия начин, ако дрехата ви е светла на цвят, трябва да изберете светли цветове като бяло, жълто или синьо.
 • Когато решавате коя дреха с какъв колан да носите, е важно да знаете размера на тялото си. Колкото по-висока е талията ви, толкова по-малки изглеждате. Ако имате висока талия, трябва да носите колани, които не са много широки и са изработени от тънък материал. 
 • Ако имате
  средна талия, трябва да носите колани, които са малко по-широки, също изработени от средно дебел материал. Ако имате ниска талия, трябва да носите по-широки и по-дебели колани от тези, които носят хората със средна талия.
 • Ако търсите прост колан , който да подхожда на почти всяко облекло и да изглежда добре с почти всеки цвят катарама, изберете черен кожен колан. Черното отива на всичко и ще се съчетае с почти всеки чифт обувки, които притежавате.
 • Коланите са идеални за стилните хора, тъй като могат да придадат завършен вид на облеклото и да бъдат чудесен аксесоар, който придава стил и мода на тоалета. Съществуват много стилове, дизайни и материали на коланите, така че можете да ги носите според повода или дрехите си. Коланът е важен елемент, който трябва да имате в гардероба си, ако искате да сте модерни и уникални!
 • Пример за облекло, което се съчетава добре с&nbspчерния колан, са дънките или панталоните, съчетани с&nbspнебрежна риза или тениска. Ако искате нещо по-облечено, но все пак небрежно

Защо коланът е важен аксесоар 

 • Коланът е най-универсалният и универсален аксесоар, който може да се носи както от мъже, така и от жени. Те са отлично допълнение към почти всяко облекло и са особено полезни за изтъняване на талията, поради което често се използват от жените за постигане на по-женствен силует. Коланите могат да се носят и с панталони, поли или дори рокли.
  • Те могат да бъдат и чудесен аксесоар, който да свързва облеклото ви, особено ако нямате много други аксесоари за използване в облеклото ви.
  • Всяко момиче трябва да има поне един колан в гардероба си, за предпочитане черен или кафяв, така че да отива на почти всичко. А мъжете, нека просто кажем, че се нуждаят от колан, за да придържат панталоните си! Той е много практичен и в редица ситуации: когато носите нещо неразглобяемо като риза, ако искате да покажете талията на панталона си или да облечете пуловер върху ризата си. Вашият колан придава допълнителен слой стил и наистина може да накара облеклото ви да изпъкне.

  Ралите на коланите за мъже и жени

 • За мъжете: Целта на колана е да придържа панталона заедно, като го закопчава на талията. Коланите могат да се използват и за придържане на сгънати пластове дрехи, като пуловери или якета. Някои хора използват колани, за да придържат панталоните си нагоре, когато нямат друг начин да го направят, но това може да повреди колана, ако е твърде стегнат. В днешно време мъжете носят колани като част от ежедневния си дрескод, тъй като те им придават завършен вид, когато носят дрехите си. Едно нещо е да носите хубав чифт панталони без колан, но много по-добре е, когато има колан, който държи тези панталони заедно.
  • За жените : коланите се използват за подчертаване на талията. Този класически аксесоар подхожда на всяко облекло и може да се носи както с поли, така и с панталони и рокли. Коланите също така ви помагат да създадете отслабващ ефект, като привличат вниманието към областите, където не го искате. Ако носите рокля с дълбоко деколте, дамският колан ще ви помогне да прикриете областта на бюста. Жените с големи гърди често носят колани, за да подчертаят линията на бюста си и да накарат гърдите им да изглеждат по-малки спрямо бедрата.
  Как се носи колан?

  Различните видове колани

  Коланите придават на всяко облекло – от обикновена тениска и дънки до цял костюм – по-полиран и завършен вид. Но не всички колани са създадени еднакви! Ако искате да знаете какво трябва да търсите, когато пазарувате перфектния колан, разгледайте този списък с различни видове колани

  Стилове колани

  • Кавалерските колани се носят с официално облекло и са изработени от черна кожа с полирана сребърна катарама. Първоначално тези колани са били използвани за езда, откъдето идва и името им; днес те са идеални за сватби и други стилни събития. Това е колан, който рядко ще носите един или два пъти и след това ще приберете, той е инвестиционен елемент, който ще носите година след година.
  • Плетените колани са по-малко престижни от коланите за езда, но все пак са доста универсални. Изработени от по-дебела кожа, те често са релефни и придават по-рустикален изглед на облеклото ви. Тези колани могат да се обличат както нагоре, така и надолу, въпреки че не се съчетават толкова добре с костюми или вечерни сака. Те се съчетават особено добре с дънки или ежедневни панталони.
  • Коланите с катарама са най-небрежният вид колан, тъй като са изработени от тъкана кожа със сребърна катарама. Тези колани обикновено са широки 1,5 см, което е значително по-широко от другите два вида колани, споменати досега.
   Тези колани са идеални за дънки и други ежедневни панталони, но могат да се съчетаят и с панталони за рокля в по-класически стил.

  Материалите, използвани при изработката на колана

  Материалите, използвани за изработката на колана, са много важни. Коланът трябва да бъде изработен от здрав и издръжлив материал. Той не трябва да бъде мек или слаб. Един качествен колан ще издържи много години, докато един некачествен колан може да издържи само няколко месеца.

  • Кожа: Кожените колани са изработени от истинска кожа и затова са много издръжливи. Те се предлагат в различни цветове и стилове, така че лесно можете да изберете този, който ви подхожда най-добре. Единственият недостатък е, че тези колани може да са по-скъпи от другите, но те издържат също толкова дълго, така че това не е проблем за вас.
  • Полиестер: Полиестерните  колани също са много популярни сред хората, защото са много удобни за носене и изглеждат добре както на мъже, така и на жени. Предлагат се в много дизайни и стилове, така че лесно можете да ги изберете, за да отговарят на вашия стил.
  • Найлон: Ако искате нещо по-достъпно от кожените колани, найлоновите коланчета могат да бъдат чудесен избор за вас,  тъй като са по-евтини от кожените колани, но все още са висококачествени, също като кожените колани.
  • Памучни : памучните колани също са удобни и издръжливи, тъй като са използвани от векове от хората по целия свят. Те обаче не могат да се използват в дъжд, тъй като се мокрят лесно и с течение на времето губят формата си, както и издръжливостта си, ако са изложени на постоянна влага.
  Как се носи колан?

  Няколко съвета как да носите правилно колан

  Ето няколко съвета как да носите колан за мъже :

   • Изберете колан, който да подхожда на обувките ви ; няма значение дали е от кафява или черна кожа; важното е да се съчетават добре помежду си. Ако носите бели обувки, изберете бял колан; ако носите черни обувки, изберете кафяв или черен кожен колан.
   • Изберете различни по цвят колани, които да съответстват на цвета на ризата или вратовръзката; не носете червено със синьо, тъй като те също се сблъскват ! Вместо това изберете зелено или лилаво, тъй като те се допълват добре, когато се носят заедно в един тоалет; не забравяйте, че модата е в контрастите!
   • Изберете правилния стил – Класическият кожен колан може да се съчетае с почти всеки тоалет, а неговата универсалност го прави идеален вариант за ежедневно носене. Метален колан е също добър избор, тъй като се съчетава с почти всичко, но внимавайте да не прекалите, като носите твърде много метални аксесоари наведнъж, тъй като това може да е проява на лош вкус!

 • Винаги носете колана над последната дупка, съответстваща на размера на талията ви. Ако искате да носите нещо по-тясно или по-свободно, изкачете или спуснете една дупка от тази позиция. Това ще ви осигури добро прилягане по тялото, без да пада или да се чувствате твърде стегнати около талията.
  • Носете гоколан достатъчно висок, за да не се изхлузва, когато седите или се навеждате. Например, ако имате 32-инчова талия, уверете се, че коланът ви завършва поне на 5 см над бедрената кост, когато носите панталони, дънки, къси панталони, поли и т.н. Това ще предотврати падането му, когато седите или се навеждате (особено когато използвате обществени тоалетни).

  Установихме, че коланът трябва да се използва за добавяне на визуален интерес към едноцветно или едноцветно облекло. Можете да имате няколко колана или да ги носите по различни начини, но имайте предвид, че не трябва да прекалявате. Ако не носите панталони с примки за колан, най-добре е да намерите колан с някаква щипка , за да можете да го прикрепите към подгъва на дрехата. Коланите не трябва да се използват само за придържане на панталоните ни. Те могат да акцентират върху рокля, чифт дънки или дори да бъдат основен инструмент в колекцията на модата.  Въпреки че коланите могат да бъдат много полезни за определяне на стила ви или за коригиране на силуета ви, повечето хора не знаят как, кога, къде и какъв тип колан да използват за дадено облекло. За повече информация не се колебайте да посетите нашия сайт :surplus-militaires.fr

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *