Как се почиства шапка?

Аксесоар, полезен и модерен, шапката може да се носи навсякъде./b>ивсеки път, тя е една отзадължителните части във Франция и навсякъде другаде. Подобно на военния пуловер, тя е един от онези известни аксесоари, които винаги са или върху нас, или в чантата ни.Задължителен в града и на село, презлятотоизимата, през деняипрез нощта.Мъжете и жените я носят леко наклонена настрани, точно както ловците държат камуфлажните си шапки. Дълго време обикновена практична вещ, шапката се е превърнала в предмет, който се предлага в различни форми,стилове,материали итъкани. Тя ще направиперфектната връзка между облеклото ви и времето.

Поради тазиудобност първият проблем, с който се сблъсква шапката, езамърсяването. Наистина, независимо дали са бежови, кафяви или дори черни,шапките се замърсяват много бързо. Прахът и водата ще бъдат най-големите им врагове.

За старите хора наличието на чиста шапка, точно като военна мъжка шапка, която да завършва облеклото ви кодове, е също толкова важно, колкото и дрехите, които носите. Ето защо шапката трябва да бъде чудесно поддържана. И така, въпросът екак да ги почиствате. За поддръжката на вашите шапки се използват вестникарска хартия, сода за хляб иb>четка ще бъдат най-добрите ви съюзници, това е една от многото тайни на професионалистите в тази област. Но от друга страна, когато сте изправени пред трудна задача,сухото почистване ще бъде най-доброто решение.

bush-hat

Caring for a hat 

Whether it’s made ofstraw,felt,текстил или дори кожа, покривалото за глава може да се почиства сравнително лесно, без непременно да го поверявате на професионалист за химическо чистене. Редовно почиствайте шапката си на ръка, за да я поддържате в добро състояние. По принцип трябва да използвате правилните елементи за всеки материал, за да избегнете промяна на шапката, вместо да ѝ дадете втора младост. Това е единствената основа, която трябва да запомните. За целта ще
трябва да правите разлика между материалите, от които е съставена шапката, за да се съобразявате с естеството на всеки от тях.

Но отново,за да се грижите за своето облекло за глава, ще трябва да избягвате да го оставяте да лежи на задната палуба на автомобила или на място, където влиза пряка светлина. Причината за това е, че естествените влакна, от които е съставен аксесоарът, страдат при контакт със силното излъчване, материалите изсъхват, цветовете избледняват и шапката ви се деформира. С други думи, това влошава състоянието на шапката ви.

Първата стъпка ще бъде да почистите покривалото си с<>четка за дрехи, за да се отървете от праха. Тази стъпка ще ви позволи просто да почистите шапката, но и да различите евентуални петна.

Ако петното е видимо, вземете същата четка и разтрийте внимателно петното. Ако то изчезне, оставете шапката да изсъхне или я поставете на пара, преди да я носите. Но ако не изчезне, добавете сапун неагресивен и отново разтрийте с помощта на кърпа.b>утринна кърпа гъба в кръгова посока, обратна на часовниковата стрелкачасовници. След това
изплакнете обилно с вода и оставете да изсъхне на стайна температура.

За оптимално почистване,не забравяйте да я изгладите с ръба.

Как да почистя шапка?

Как да почиствам в зависимост от вида на шапката?

Почистване на шапка от вълнен филц или заешки филц

Този тип шапки за глава са изработени от вълнени влакна или заешки косми. Филцовите шапки имат мека текстура и голяма издръжливост. Използвайте ги ежедневно или за специални поводи. 

Шапките от вълнен филц са по-евтини, по-малко меки и по-издръжливи от шапките от заешки филц. Текстурата и външният вид на шапките от заешки филц са по-меки и гладки. 

За да почистите шапка от вълнен или заешки филц, ще трябва да следвате тези няколко стъпки:

 • Натъпчете филцовата шапка с тишу хартия;
 • Дръжте филцовата шапка над вряща пара;
 • Изчеткайте филцовата шапка по посока на косъма.

Така също избягвайте да пълните филцовата шапка схартия журнал, която може да се изтърка върху филца, вместо това изберетехартия бяла, за да не повредите филца.

Почистване на панамска шапка

Панамската шапка се завърна през последните лета катошапка модерна.Лесна за носене и съчетаване, благодарение на своята трезвост, панамската шапка ще ви съпътства през цялото лято и ще ви предпазва от слънцето както на плажа, така и в града.

От сорта палма, чиято естествена среда е с 90% влажност, не забравяйте редовно да овлажнявате шапката си спарник парник когато е горещо.

Доброто почистване с четка за отстраняване на праха винаги е от полза. За да се справите с петна обаче, вземете памук, който е леко влажен, и търкайте внимателно. Струва си да се отбележи, че кърпата с гъба също е много ефективна. И накрая, за да завършите процеса на почистване, не е за забравяне малко гладене.

Как да почистя шапка?

Почистване на шапка от омаслен памук

Отчитайки естеството на омасления памук, за почистването на шапката ви е достатъчно просто, лекоопрашване. За да направите това, вземете гъба и разтрийте леко. За да изглежда по-нова, можете да я почистите на ръка в умивалник със сапун и вода, след което да я изплакнете и накрая да я оставите да изсъхне.

Почистване на шапка от плат

Ако шапката ви е изработена от плат, ще трябва да определитеестеството на тъканта, тя може да бъдевълна,еленин,памук, … Поради тази причина не забравяйте да проверите преди почистването. Това е най-добрият начин за ефективна грижа за шапката от плат.

За да я почистите, започнете с материали и съдържание, които не изискват специални грижи, изперете я на ръка със сапун и вода, като я оставите да се накисне за една нощ, ако петната продължават. След това използвайте пара, за да я изсушите. Все пак внимавайте с щампите, чиито ярки цветове, например червеното, могат да прокървят други.

Почистване на кожена шапка

Почистването на кожена шапка е сложно, трябва да се внимава да не се повреди козината. Използвайте мека четка, за да отстраните замърсяванията и космите.Избягвайте използването на вода или агресивни химикали. Оставете шапката да изсъхне на хладно и сухо място, далеч от топлина и пряка слънчева светлина.  

Малки съвети: За да премахнете неприятните миризми и паразитите, тайните на професионалистите са да напръскате кожената шапка с бикарбонат от сода и да я оставите за една нощ, преди да я почистите.

Почистване на кадифена шапка

Обикновено за грижата за кадифената шапка е необходим само един удар счетката. Ако обаче тя е много замърсена, може да се почисти с помощта на прашка мокра  или кърпа гъба с добавен към водата амоняк. След като направите това, изплакнете с влажна кърпа и подсушете с мека, суха и чиста кърпа.

Почистване на сламена шапка

Почистването на сламената шапка е сравнително лесно, като следвате следните стъпки:

 • Използвайте мека четка, за да отстраните мръсотията и замърсяванията от сламата;
 • Нанесете влажна кърпа, за да почистите упоритите петна
 • Старата вода е идеална и не мокрете сламата прекалено много;
 • Пръскайте с бикарбонат, за да премахнете миризмите; 
 • Поставете шапката за няколко часа, преди да я почистите отново; 
 • Оставете да изсъхне на открито, далеч от топлина и пряка слънчева светлина.
   

Предвид тези съвети, ще видите, че състоянието му се подобрява значително.

Как да почистя шапка?

Почистване на велурена шапка

Лесно и бързо, почистете велурената кожена шапка с четка до./b> косата малко по-твърда, за да изкарате мръсотията ипраха. Редовното четкане поддържа велура свеж.

Почистване на кожена шапка

Нанесете специален крем за третиране на кожени шапки. Кремът за кожа подхранва шапката, така че да можете да я носите през всеки сезон.   

Почистване на платнена шапка

Можете да почиствате платнените си шапки смокра кърпа . За по-тежки петна можете да използвате почистващи препарати на прах или Трихло.

Почистване и грижа за барети и шапки

Важно е да се отбележи, че ще бъде строго забранено е да почиствате баретата си в перална машинаВ случай че баретата ви има петно, забършете го с попивателна хартия. Почистете смека четка илиестествена гъба, напоена с топла вода и сапун, като избягвате намокрянето на баретата или шапката и кожената периферия.

Ако се окаже, че баретата или шапката са попаднали под дъжда, уверете се, че винаги поставяте баретата на равно място. Сложете ги с хартия отвътре, на открито, но далеч от светлина, за да запазите първоначалната им форма и сянка.Никога не сушете баретата си върху източник на топлина.

Малки съвети:За да придадете свеж вид на своята барета или шапка, нанесете малко сух шампоан и оставете да изсъхне за няколко минути, преди да я почистите. За
да ги защитите възможно най-добре, препоръчваме да ги съхранявате в торбичка, защитена от молци, или да използвате кедрова топка след всяка употреба.

От филц, вълна, плат, кожа, козина, кадифе или дори кожа, шапките саедин от задължителните аксесоари във Франция и по света. Тя е един от задължителните елементи на облеклото по всяко време и на всяко място. Тя ще ви предпази от слънцето и дъжда. Накратко, тя ще ви позволи да се справите с лошото време и капризите на майката природа, но и да се справите с благата, които майката природа носи. Нещо
повече, той ще ви придаде и докосване до елегантността

Така че, ако търсите този аксесоар, заповядайте в нашия магазин, нашите продавачи ще могат да ви посрещнат и да ви посъветват. Независимо дали е изработен откожаиливълна, не търсете надалеч, на прав път сте, на https://surplus-militaires ще намерите това, за което сте дошли.fr,справка за модни предмети и аксесоари за оцеляване.Нашият магазин е справка зааксесоари, предназначени за оцеляване. В него ще намерите всичко, което търсите – от екипировка до аксесоари, от шапки за жени до такива за мъже. Така че не се колебайте да посетите нашия магазин и да последвате съветите на нашите продавачи, цените са ненадминати, а обслужването от страна на нашите продавачи е безупречно. Също като съветите на нашите продавачи, нашите шапки са с добро качество и всеки модел шапка е наличен на нашата страница и в нашия магазин. Така че елате и направете своя избор.

С богат избор отасортимент, наформа,типицвят, поглезете се с една от най-необходимите части от облеклото за оцеляване и стил. Не чакайте повече, мъж или жена, изберете типа, модела и цвета в нашия магазин. Предлагаме най-добрите продукти благодарение на множеството ни марки, като се предлагат всички видове шапки. Нашият сайт, илюстриран с потребителски отзиви, ще ви даде възможност да избирате и сравнявате нашите продукти и цени с тези на конкурентите ни. Качеството на нашите продукти е гарантирано от мненията на интернет потребителите и потребителите.

Независимо дали отивате на работа или планирате разходка в града, тя ще ви осигури подслон от слънцето и същевременно ще ви предпази от дъжда. Той ще способства за вашия комфорт по всяко време и на всяко място. Тя ще бъде вашият съюзник сутрин-утрин-вечер.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *