Какви са качествата на държавния служител?

Армейският офицер има командна или експертна роля в определена област. Най-често за тази военна роля се изисква бакалавърска степен + 2 или бакалавърска степен + 3, въпреки че понякога може да е достатъчна обикновена бакалавърска степен, а някои набори се правят след петгодишно обучение. В зависимост от случая служителят може да се ангажира за една година, няколко години или за цялата си кариера. Но искате ли да знаете какви качества и характеристики трябва да притежава един служител? Тази статия ще ви предостави цялата тази информация. 

Използвайте се
от нашите промоционални оферти за военно облекло и аксесоари (военна шапка, мускета f2 нов модел, хамак…
).
Те са
налични в нашия онлайн магазин.

Military-badges

 

Качества, необходими за служител:

Зад това много общо обозначение се крият няколко десетки професии: офицерът наистина може да отговаря за бойна единица, да изпълнява мисии със силно административно измерение или дори да е специалист по логистика… Всички тези разнообразни мисии изискват умения за вземане на решения, способност за ръководене на екип и силно чувство за отговорност.

 • Способност за вземане на решения и поемане на отговорност: офицерът трябва да спазва заповедите, които са му дадени, и заповедите, които дава на своето подразделение; той трябва да може да се изказва. Той трябва да взема решения постоянно и понякога се оказва сам пред тях (ситуация, в която трябва да вземе бързо решение за действие, на полето, например). Той трябва да има способността да ги доведе докрай. Инициативността, прагматизмът, аналитичният дух, взискателността и педагогиката могат да бъдат ваши съюзници за успеха на мисията ви.
 • Чувство за дълг: офицерът е военен. Той прилага правилата и заповедите, които му се дават, изпълнява мисиите докрай, независимо от всичко. Работата задължително включва дисциплина и строгост
  .
 • Реактивност и адаптивност: офицерът е в услуга на своя полк. Следователно, ако е призован за мисия, той трябва да бъде на разположение (и да предостави на разположение своята единица) за нея. Същото важи, разбира се, и за OPEX (загранични операции), които включват преместване в чужбина с продължителност от 4 до 6 месеца.
 • Отлична физическа подготовка: никога не пренебрегвайте физическата подготовка.
  Военните мисии изискват добра физическа подготовка.

Военни аксесоари като военни ръкавици, военни барети се предлагат в нашия онлайн магазин за военни излишъци. Елате и я открийте! 

Работа на служителя:

Юридически офицер, офицер, отговарящ за комуникациите, главен алпийски офицер, офицер от материалната част или офицер по информационни технологии…., независимо от специалността си, офицерът ръководи военна единица. В зависимост от ранга му ролята и отговорностите му се променят. На кариерното развитие на офицера съответстват 6 звания: лейтенант, капитан, командир, подполковник, полковник, бригаден генерал.

Мисиите им се състоят от:

  • Командва и контролира : Независимо дали е зависим от кавалерията, военновъздушните сили, инженерите, пехотата или служи в пожарна команда, офицерът има надзорна и поддържаща роля пред военната единица под негово командване.
  • Обучение: офицерът е отговорен за обучението на военнослужещите от неговата част, сержантски или друг вид. Редовните „маневри“ (упражнения по използване на специфично оборудване според специалността на военната единица, упражнения за координация с други единици, тактически движения и т.н.) се планират редовно, за да се усъвършенства техническото майсторство на войниците и да се подготвят за поставените им задачи.
  • Поддържане на групов дух : осигурява сплотеността на войските чрез колективни спортни тренировки, ситуационни упражнения (тренировки, основани на реални случаи, с които военнослужещите могат да се сблъскат), без да се пропускат по-спокойните моменти, богати на общуване. Офицерът трябва да може да се обединява.
  • Управлява кариерния път на военнослужещите: освен това офицерът управлява професионалното развитие на всеки военнослужещ, който е под негова отговорност.

  • Да води
   подразделението си в бой
   : офицерът трябва да е готов да влезе в действие (в бой, ако е необходимо) по всяко време.
   какви-качества-притежава-чиновникът?

   Забележете: по време на обучението си амбициозният офицер придобива лидерски, управленски, аналитични умения и умения за вземане на решения, като се специализира в една или повече области.

   Изисквания за обучение:

   На офицери от кариерата (за разлика от „офицерите на договор“) се провежда в École spéciale militaire de Saint-Cyr, намираща се в Бретан (Coëtquidan).

   Изисквания за достъп:

    • Трябва да е между 17,5 и 22 години на 1 януари в годината на конкурса./strong> в подготвителни класове; или да са навършили 25 години най-късно на 1 януари в годината на набиране на кандидати чрез concours sur titre.
    • Трябва да сте с
     френско гражданство и да сте в крак с френските си граждански права.
    • Твърдо обучение:
    • 3 години, ако кандидатът за държавен служител постъпва след КЕП (Classe Préparatoire aux Grandes Ecoles).
    • 1 година.ако се присъедините след
     BAC+5

    Има и други начини да станете офицер: например да бъдете VADAT (Volontaire Aspirant De l’Armée de Terre) или идващ от EAM (Ecole d’Administration Militaire).

    Къде да намерим военни предмети?

    Накратко, ако търсите военни артикули, искате да се присъедините към армията или просто търсите military-accessories, само за да сте фен, посетете връзката Military-Surplus. Там ще намерите избраните от вас продукти. Няма да останете разочаровани.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *