Кой часовник е подходящ за лов?

В този контекст не е задължително да се нуждаете от часовник Casio, нито от модел на Suunto. Функциите са преди марката и ви трябват преди всичко GPS часовници. Те разполагат с функции, които осигуряват ориентация и проследяване. Сензорите им са проектирани така, че да можете да начертаете точен маршрут, за да можете да продължите пътя си без заобикалки и/или да проследите стъпките си. Те предлагат следните функции за проследяване на времето:

 • Час на изгрева
 • Залез
 • Фази на луната
 • Час на прилива
 • Час на отлива
 • /ul>

  Като казахме, че тези часовници не само ви подпомагат в ловните ви дейности, но и ви предлагат оптимална безопасност.
   Добър пример за това е часовник за военни. Те имат общи характеристики, но и разлики, които ги правят техни силни страни. Именно това ще разгледаме
  по-нататък.

   

  Военни ръчни часовници

   

  Критерии за избор на ловен часовник

  Преди няколко години кардиочасовникът се използваше предимно от спортисти, за да измерват сърдечния си ритъм и да анализират представянето си по време на тренировките (джогинг, туризъм, отборни спортове, спортове за издръжливост и т.н.). Днес функциите му вече не са запазени само за най-традиционните спортове. Някои модели вече са адаптирани за няколко други спортни дисциплини, като например риболов и лов. Въпреки това, няма много модели, които да предлагат функции, посветени изключително на лова. Трябва да знаете как да ги разпознаете благодарение на следните критерии:

  Функции, адаптирани за туризъм или излети сред природата

  Склонни сме да разглеждаме дизайна на всяка гривна като второстепенен критерий за избор. Това обаче не е така, когато става въпрос за избор на GPS часовник.  Освен че трябва да бъде водоустойчив и здрав, един часовник за лов трябва да бъде и дискретен.

  • Издръжливост: Вашият часовник трябва да бъде достатъчно здрав, за да издържи на всички тестове на околната среда (влажност, температура, прах и др.). При нас се предлагат някои сертифицирани военни модели, които се отличават с изключителна здравина. Всъщност те са били изложени на екстремни условия, за да се тества тяхната устойчивост (удари, високи температури, замръзване, прах, слънчева радиация). Изградени със сапфирени кристали, те предлагат идеална защита срещу надраскване.
  • Водоустойчивост: За да ви бъде добра компания на открито, ловният часовник задължително трябва да бъде водоустойчив , за да се справи с пръски (кал, вода), лошо време и влажност. Според стандартите водоустойчивостта от 3 АТМ (нормална атмосфера) е минималната, но ако се налага да се гмуркате във вода, 5 АТМ е минималният капацитет. Всъщност по време на такава дейност няма просто да ходите по суха земя. В определени ситуации може да се наложи да преминете през вода на значителна дълбочина, което ще изложи часовника ви на риск. Препоръчваме ви часовник за гмуркачи с водоустойчивост от поне 10 ATM за по-голяма гъвкавост (възможност за подводен риболов), а в идеалния случай 20 ATM, ако се налага да се гмуркате във вода на голяма дълбочина.
   .

  • Дизайнът: Не всичко е въпрос на практичност. Понякога, незабележимият дизайн е необходим, за да заблудите инстинктите на дивеча и по този начин да не бъдете забелязани. Ако в същото време искате да ловите риба, това също е важно. Металните части на часовника ви трябва да са възможно най-лъскави; корпусът и гривната трябва да са тъмни на цвят (черното е идеално). Размерът и теглото на корпуса са друг важен детайл; за да направите правилния избор, трябва да вземете предвид размера на китката си. (Ако например имате малка китка, корпус с размер над 47 мм би бил твърде обемист. Що се отнася до теглото, ние препоръчваме 80 г). Предлагаме ви нашите военни часовници, които ще могат да ви скрият от всеки дивеч благодарение на камуфлажния си дизайн. Моделите са разнообразни, включително часовници със сменяеми гривни.
  • Автономия: трябва да се уверите, че автономията на часовника е достатъчна. Трябва да издържа няколко часа или дори няколко дни в режим на GPS запис, ако намерението ви е да лагерувате на място. Някои модели могат да се захранват със слънчева енергия, в допълнение към батерията. Това удължава автономността, разбира се, при условие че батерията и/или часовникът са изложени на слънце.
  Кой часовник за лов?

  Функции за локализиране и записване на точки на интерес

  За ловните дейности няма нищо по-добро от модел часовник, предназначен за туризъм, с функции за измерване на сърдечния ритъм.С GPS, ABC сензори (алтиметър, барометър, компас) и пълна навигационна функция за лесно проследяване на маршрута, за да се правят безопасни преки пътища&nbsp.Така че можете да изследвате и да рискувате навсякъде, без да се изгубите, дори ако нямате чувство за ориентация!

  Някои модели дори имат функция, показваща цветна карта на страната или континента на закупуване, понякога включваща най-известните туристически маршрути, посещавани от общностите. Ако вече сте запознати с мястото на ловуване, GPS функцията все пак представлява интерес, защото ще трябва да записвате маршрута си, да измервате изминатото разстояние (без да забравяте скоростта на придвижване, наклона, изгорените калории и т.н.) и между другото да го показвате на мини-картата през екрана. 

  В допълнение, тази функция ви дава възможност да записвате информация за определени места (нов обект, пътеки, петна от гъби и т.н.), за да запазвате техните позиции.

  Достъп до метеорологична информация (слънце, луна, време, приливи и отливи)

  Достъпът до метеорологична информация е също толкова важен, колкото и туризмът, когато отивате на лов. Изберете модел с барометър, който ще ви позволи да проследявате промените в атмосферното налягане и да предвиждате лошото време, например гръмотевична буря. Съществуват специални часовници, които предупреждават за гръмотевични бури чрез вибрация или звуков сигнал, ако има риск от предстояща буря, като някои от тях се свързват със смартфон или сателитен маяк за прогнози за времето.

  Според мненията на ловците е идеално на китката си да имате спортен часовник с GPS, който показва времето на изгрева и залеза на слънцето и луната,  както и календара на лунните фази.

  Функции на GPS часовника, специфични за лов

  Тези функции се предлагат само при редки модели (включително тези, които имаме в нашия магазин). Тяхната изключителност ги прави истинско предимство за ловците. Благодарение на този тип часовници както редовните, така и любителите на лова ще могат да се наслаждават на своите дейности независимо дали става въпрос просто за отдих или за състезателни цели.Ето един
  ексклузивен списък на тези функции:

  Нощен режим

  Това е често срещана функция, която може да бъде открита и при часовниците, предназначени за риболовни дейности. Може да се направи разграничение между черен или нощен режим с дискретна подсветка на дисплея (червена светлина), съвместим и с очила за тъмно виждане. Следователно нощният режим позволява на ловеца да се консултира с часовника си в тъмното, без да бъде забелязан от плячката си.

  Записване на данни за интереси (Points of Interest или POIs)

  Това е една от функциите, които често се предлагат при GPS часовниците:Всеки от тях има бутон, който записва данни за текущото GPS позициониране, така че по-късно да могат да бъдат преписани на картата като точки на интерес.

  Кой часовник за лов?

  Откриване на изстрели

  Някои часовници са оборудвани със система за откриване на изстрели. Като откриват изстрели, те записват GPS данните и след това ги показват на картата по ваш избор (карта на смартфона или компютъра, или карта у дома). Това е
  доста удобна функция за запомняне на всички места, на които сте идентифицирали целта си благодарение на изстрелите, които сте направили на тези места.

  Нашият магазин може да ви предложи модел на продукт със специална ловна карта, като някои от тях дори могат да записват информация за местоположението на всички изстрели, които сте направили.

  Проследяване на кучета

  Когато ви придружава вашият верен спътник в лова, някои часовници могат да бъдат свързани с електронния му нашийник, като показват точното местоположение на кучето ви на екрана.

  Функции, специфични за подводния лов

  И да, риболовът също е лов! Природата се намира не само на сушата, но и във водата. Ето списъка с функции за часовници, предназначени за риболов:

  • Alarms as reminders (end time of your activity, for example)
  • A counter for the number of catches
  • An apnea measurement function
  • A depth gauge to measure the height of the water

  Нашите часовници, предназначени за лов

  Независимо дали става въпрос за дейности на сушата или под водата, ние предлагаме пакет от часовници с GPS функции на по-ниска цена.
   
  Военният стил осигурява мода и дискретност, като последното е особено важно. Малка извадка от нашия списък:

  Военни часовници от неръждаема стомана

  Подхождате ли по-скоро семпло, когато става въпрос за вкус? В такъв случай това е класическият стил часовник от неръждаема стомана за вас, който се отличава с фиксиран циферблат и минерално стъкло, което прави екрана устойчив на надраскване. Неговите стрелки и два концентрични кръга с индекси представят неговата оригиналност. Военният часовник от неръждаема стомана се предлага от военни излишъци в няколко цвята, с подходяща гривна и военна тема по ваш избор.

  Многофункционален военен часовник

  Този модел може да включва всички гореспоменати функции, които са необходими за проследяване: компас, апнея, барометър, алтиметър и др. Поради тази причина списъкът е дълъг, но идеалният модел ще зависи от вашите нужди, а също и от личния ви комфорт. високотехнологичният му дизайн го отличава от останалите и можете да го получите на добра цена, с гарантирано качество.

  Кой часовник за лов?

  Дигитален военен часовник

  Дигиталният часовник се откъсва от традицията да показва времето чрез стрелки, показвайки го под формата на цифри, както всички останали цифрови машини. Нашата опаковка от военни часовници цифрови часовници има и подходящо осветление на екрана посред нощ, както и на дневна светлина, понякога по-добро от яркостта на компютъра.

  Функции за безопасност

  При украсяването на китката си с някой от нашите военни часовници, вашите туристически сесии ще бъдат безопасни , както и приятни. Отсега нататък вероятността от инциденти по време на ловните ви дейности ще бъде по-малка. GPS часовникът действа като съвременен компас, с подобрено управление и ориентация благодарение на напредъка на технологиите. Най-добре е да имате такъв на разположение, особено ако сте свикнали да ловувате сами.

  Някои от нашите часовници предлагат подкрепа в случай на падане с SOS повикване.
   
  Когато засекат значително падане, тези часовници автоматично изпращат SOS сигнал и информация за GPS местоположението на инцидента на номер, програмиран за този случай. 

  От друга страна, можете също така ръчно да стартирате SOS съобщение, като просто натиснете бутон на часовника. В
  случай на изкълчване или друга форма на сериозно падане тази функция е от голям интерес, особено ако по нещастно сте в невъзможност да се движите и да съобщавате GPS данните си.

  Отсега спортните часовници не са предназначени само за измерване на сърдечния ритъм и броя на изгорените калории по време на спортни дейности, а часовниците за гмуркане нямат като функционалност само обикновено измерване на съпротивлението и апнея. GPS часовник, часовник за гмуркане, спортен часовник или класически часовник; можете да получите всички функции на тези часовници в един от нашите военни часовници, според всички налични модели!

  Имате ли желание да отидете на лов? Набавете си часовника, от който се нуждаете за лов, като се свържете с нас на surplus-militaire.fr.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *