Коя тактическа жилетка да изберете?

Тактическата жилетка е дреха, която се използва от много различни професии. Независимо дали сте жандармерист, охранител, ловец или просто колекционер на тактически предмети, важно е да знаете как да разпознаете добрата тактическа жилетка. Преди да анализираме самата жилетка, първо трябва да определим какво е жилетка. тактическа жилетка е част от облеклото, използвана за съхранение и пренасяне на оборудване, полезно при упражняване на любимите ни дейности, като лов, туризъм или пейнтбол. Първият модел тактическа жилетка се появява през 80-те години на миналия век: обикновена чанта, изработена от найлон и оборудвана с няколко джоба с цип, тези ранни модели са предназначени да заменят раниците и да подобрят комфорта на войниците по време на войната във Виетнам. Оттогава те са адаптирани за различни спортове и развлекателни дейности.

гилет-тактически

Функциите на тактическата жилетка?

Тактическите жилетки са основен аксесоар за правоприлагащите органи и техните цивилни колеги – частните охранители. Те побират колана, който разпределя тежестта на белезниците и пистолета, както и много аксесоари, без да се налага да носите гръбначен колан, който не оставя достатъчно пространство за дишане.strong>, нито колан, който е твърде тежък и обемист.

Защо да носим тактическа жилетка?

 • За лов: Ловците се нуждаят от няколко части от оборудването по време на своите излети в гората. Ножовете и боеприпасите трябва да са на леснодостъпно място. Ето защо тази жилетка е важна част от екипировката на ловците. Благодарение на тази жилетка ловът е по-приятен.
 • За войник: тази жилетка е направена, за да улесни работата на военните. Можете да закачите някои предмети на нея и същевременно тя е бронежилетка, която да ви предпази. Тя е идеална и за съхранение на боеприпаси и гранати.
 • За дейности на открито: Талената жилетка може да се носи по време на пейнтбол сесия с приятелите или семейството ви. Всъщност е добре известно, че пейнтбол топките в пейнтбол са доста досадни, да не говорим за синините, които остават по тялото след удар с пейнтбол. С тази жилетка горната част на тялото ви е защитена.

Различни видове тактически жилетки

Съществуват няколко вида тактически жилетки, които се различават по кройката, стила си, както и по аксесоарите, присъстващи в жилетката. Всеки вид жилетка е подходящ за определена цел и може да е от съществено значение за определени ситуации. Затова е важно да познавате различните налични модели за да изберете най-подходящия за вас. Така например съществуват: тактическа бойна жилетка, тактическа жилетка за носене на табела, жилетка с нагръдник, полицейска тактическа жилетка, ловна жилетка и много други.

кой-тактически-жилетка-избира

Особености на всяка тактическа жилетка

При избора на тактическа жилетка,<

Можете да се ръководите

от техническите характеристики

и

техническите параметри.

 • Тактическата бойна жилетка:

  Основното ѝ предимство е наличието на джобове и поставки за пълнители на тактическата жилетка.
  Използвани главно от военните, те са модулни, защото имат меки приставки придружени от бърз метод, който позволява да се носят като бойна жилетка, но и като жилетка на гърдите.

  Използван и от войници по време на война, той има метални пластини, които допринасят за устойчивостта му на корозия и също така предпазват от огън.

 • Тактическа бронежилетка за носене на пластина: наричана още бронежилетка за носене на пластина, тя се отличава с възможността за носене на защитна пластина.Тази бронежилетка се асоциира с бронежилетката, но няма военен кобур или държач за пълнител. Той
  ви предлага
  предимството да носите военни аксесоари.
 • Кръстен на гърдите: най-добрият тип жилетка.
 • Той е не само лек, но и много практичен. От друга страна, гърбът е свободен и е близо до тялото, така че защитата му не е гарантирана, но можете да носите военна раница, без да се притеснявате. Второ, той се продава без калъф, така че трябва да си купите такъв. Освен това можете да я персонализирате според вкуса си.

 • Полицейска тактическа жилетка: Тя се използва главно за носене на работни инструменти.
 • Тактическа жилетка за ловци: Използва се за лесно пренасяне на различни предмети като патрони или нож по време на ловния ден

Други видове тактически жилетки

 • Тактическа жилетка Crossfire:
   Това е най-евтината, лесно се облича и сваля, има цип отпред и много джобове вътре и извън жилетката. В
  зависимост от модела джобовете и циповете може да са разположени на различни места. В повечето случаи този модел с кръстосано теглене се придружава от тактически кобури за колан и пистолет. Джобовете са подредени така, че предметите да заемат своето място, без да се смесват. Освен това, благодарение на ципа,
  жилетката се облича
  и сваля лесно, като същевременно остава бърза.
 • Тактическа жилетка със значка: Това е най-скъпата от всички тактически жилетки. Има предна и задна плоча. Тази плоча е много ефективна в случай на нападение с огнестрелно оръжие. Има композитна найлонова каишка за врата, за да можете да добавяте джобове, ако е необходимо. Той може да се побере във всеки джоб. Основното му предимство? Тя е многофункционална.
 • Тактическа жилетка с боен колан: Изработена е с ремъци, които са под формата на мека кука , така че теглото на инструментите да се разпределя. Всъщност гърбът страда много от носенето на твърде тежки предмети. С тази жилетка този проблем е решен. Възможно е също така да се добавят джобове, като гърдите останат свободни. С тази тактическа бойна жилетка-колан ползвателят има по-голяма свобода и мобилност, като същевременно носи тежестта на предметите, които ще са му необходими по време на мисията. Освен това има отвор отстрани, който позволява циркулацията на въздуха. Това е най-ефективният вид жилетка.
 • Тактическите жилетки от най-лесно ниво
  имат само няколко джоба и са изработени от слаба PVC материя в цвят бежово или каки. Когато повдигнете кобура, можете да видите, че вътрешната тъкан е много тънка. Шевовете започват да се разплитат, докато я влачите по полето.
 • Автомобилната жилетка ще ви даде основните възможности за закрепване с предвидените каишки за повечето аксесоари, можете да регулирате жилетката си според ситуацията и да имате под ръка необходимите оръжия или оборудване.
 • Тактическата жилетка за еърсофт е жилетка, която позволява на играча да носи няколко продукта за играта:  неговите пълнители, резервните патрони за пистолет и дългоцевно оръжие, бутилката за CO2 и накрая аксесоарите като джобове за мишени.
коя-гилетна-тактика-избирам

Детайли, които не бива да пренебрегвате при тактическата жилетка

 • Размер: Не всички тактически жилетки пасват на всички типове тела.
  Затова е важно да вземете мерки, преди да купите. Изберете жилетка, която да пасва идеално на размера ви. Тя не трябва да бъде нито твърде кратка, нито твърде дълга. Ето
  защо е
  най-добре да изберете регулируем модел
 • Теглото: Тактическата жилетка е най-добра, когато е лека. Това е така, защото се използва по-скоро за физически цели. Затова е необходимо да имате жилетка с тегло 2 kg, за да можете да носите повече инструменти. Ако
  жилетката тежи
  повече от 2 кг, тя може да е твърде тежка за вас и да ви причини голяма умора или болки в гърба.
 • Регулируема: едно от най-големите качества на тактическата жилетка е фактът, че тя се адаптира към формата на тялото на потребителя благодарение на мекия си захват.
  Този критерий трябва да се вземе предвид при закупуването на тактическа жилетка , защото тя трябва да бъде удобна, практична и подходяща за всички възможни ситуации, независимо дали става въпрос за разходка на открито или за бой.
 • Материал: Материалът, използван при проектирането на жилетка , също е много важен. Материалът трябва да е издръжлив, в противен случай жилетката ще бъде безполезна. За съжаление полиестерните жилетки не се препоръчват поради тяхната крехкост и невъзможност да носят големи и тежки предмети. Вместо това е препоръчително да изберете жилетка, която е Cordura 600D. Тя е едновременно здрава и лека като същевременно издържа на 400 удара. Също така найлонът е добър материал за жилетка: той е почти толкова здрав, колкото и кордурата.
 • Най-висока степен на опасност: изборът на жилетка е свързан и с вида на нуждите ви. Ако сте войник,изберете такава, която ви предпазва както от куршуми, така и от ножове. Ако ще
  играете пейнтбол, изберете по-лека жилетка.
 • Съхранение: след като използвате жилетката си, съхранявайте я на място, където ще виси без гънки , за да можете да я носите винаги, когато имате нужда от нея.
 • Комфорт: въпреки че комфортът е сравнително лек критерий, все пак е важно да се чувствате удобно в жилетката си за най-добро представяне. Всички горепосочени критерии трябва да бъдат взети предвид, за да си заслужава
  покупката на тази тактическа жилетка
  .
 • Трайност: трайността е важен критерий в смисъл, че жилетката трябва да оцелее в продължение на години, без да се износва.
 • Функционален:

  Трябва да можете да прикрепите към него всички аксесоари, които искате, дори за избрания от вас начин на транспортиране, и в този случай трябва да вземете предвид различни елементи, като например дизайна на устройството или лесния монтаж и допълнителни функции, като например държач за радио.

Как да разпознаем добра тактическа жилетка

.

Добрата тактическа жилетка е много удобна за носене и има няколко отделения за съхранение, както отвътре, така и отвън , така че да имате всичко под ръка, лесно и бързо, в зависимост от употребата. Тя е като жилетка, която ви следва навсякъде и е готова да ви се притече на помощ. Освен това тактическата жилетка от полар ще ви предпази дори в най-суровите и най-неудобните условия.

кой-гилет-тактически-избор

Избор на
жилетка според
нуждите ви

Трябва да изберете тактическата си жилетка според ситуациите или мястото, където ще я използвате. Някои тактически жилетки, като например тактическата жилетка за въздушна софра, са по-полезни, ако сте запален играч на въздушна софра, този вид жилетка има няколко джоба, в които да съхранявате боеприпасите си. Мъжете, които обичат военния стил, могат да изберат черната тактическа жилетка, която им подхожда идеално със спортния си и небрежен стил. Освен това има
и някои модели, специално разработени за жени, като например черната тактическа жилетка за жени.

С тактическите жилетки ловците вече имат възможност да носят своите аксесоари и оръжия по-лесно. Въпреки това е важно да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди. Това е така, защото има различни видове тактически жилетки, които могат да задоволят различни нужди. Тактическата жилетка може да бъде предназначена за десничари или левичари, например, и да се предлага в различни модели в зависимост от предназначението си. В surplus-militaries.co.uk се предлага широка гама от продукти, които отговарят на всички желания. Има няколко неща, които трябва да се вземат предвид, преди да се купи тактическа жилетка: материал, дизайн, размер и прилягане са някои от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид при покупката на жилетка.

Тактическата жилетка е една от най-популярните дрехи в света на модата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *