Какъв е максималният обсег на ракета?

Далекобойността на една ракета е разстоянието, което тя може да измине. Това разстояние зависи от наличното гориво и скоростта на полета. Ракетата е снаряд, изстрелян от ракетна установка. Ракетата е самоходно управляемо оръжие. Ракетата е самоходно управляемо оръжие, което следва балистична траектория и се зарежда с гориво по време на полет. Затова си задайте следния въпрос: какъв е максималният обсег на една ракета? Е, добри новини, вие сте на правилното място. Ще отговорим на желанието ви чрез тази статия.

Военни аксесоари като тактически ръкавици се предлагат в нашия онлайн магазин за военни излишъци.

Military-belt

Максималният обсег на
неуправляемата
ракета
зависи от горивото и скоростта.

Максималният обсег на неуправляемата ракета зависи от количеството гориво, което тя може да носи. Скоростта на движение и аеродинамиката на ракетата също са важни фактори за определяне на нейния максимален обсег. Например, ако имате малка ракета с високоскоростна бойна глава, движеща се със скорост 3 Мах (3 пъти по-висока от скоростта на звука), целта ви ще бъде поразена, преди ракетата да достигне максималния си обсег. От друга страна, ако вашата средна ракета има достатъчно гориво, за да достигне Мах 1 (1 път скоростта на звука), тя ще пътува по-далеч от своя аналог, защото няма достатъчно енергия, за да достигне такава висока скорост.

Някои военни дрехи се продават в нашия онлайн магазин. Елате и разберете!

Ракетите с голям обсег на действие са оборудвани с резервни двигатели

Приятелите помнят това, защото това се оказва полезно. Ракетата с гориво е най-бързата по рода си. Много популярна при изстрелването си, тя е сред най-желаните оръжия от това поколение.

 • Ракетите с голям обсег на действие са оборудвани с поддържащи двигатели и ракетни ускорители, които ги задвижват от начална скорост нула до крейсерска скорост 3.
  Ракетните двигатели се използват за задвижване на ракетата до скорост от
  3000 км/ч
  . След това ракетните двигатели се освобождават и ракетата достига целта си със собствена сила. Ракетните двигатели понякога се наричат ускорителни ракети.

Максималното разстояние, което може да
измине едно
оръжие с
експлозиви

Както знаете, максималното разстояние, което оръжие с експлозиви може да
измине
е
максималното разстояние
което може да измине едно оръжие с експлозиви.
което може да измине едно заредено с експлозиви оръжие
, е разстоянието, което може да издържи неговият планер, като запази аеродинамичната форма, необходима за прелитане през атмосферата.

  • Това разстояние обикновено се измерва по отношение на това колко далеч може да измине самолетът, без крилата му да се счупят или да се повредят прекалено много, за да функционират.
  • Причината за това е
   , че две сили действат на движещ се самолет: гравитация и съпротивление.
  • Гравитацията упражнява
   постоянна сила върху обекта, докато съпротивлението действа като съпротивление, като забавя движението или го предотвратява Помислете за триенето между две повърхности, които взаимодействат помежду си, докато една статична повърхност се влияе само от гравитацията (например когато изпуснете нещо).

  Това разстояние се ограничава от два фактора

  Добрината на действие на ракетата се ограничава от два фактора. На първо място, капацитетът на горивото. Например МБР с ядрени бойни глави може да измине до 10 000 км. Въпреки това, ако бъде изстреляна от Русия и пътува в космоса, вместо да се придвижва напред или да прелита през земната атмосфера, тя може да измине до 1 милион мили.

  • Колкото по-голям е капацитетът на горивото, толкова по-далеч може да лети ракетата. Той определя колко далеч може да лети ракетата, преди да свърши горивото. Колкото по-голям е полезният товар, толкова повече гориво ще е необходимо на превозвача.
  • Колкото по-голям е полезният товар, толкова повече гориво ще е необходимо на превозвача.
  • Размерът (или теглото) на полезния товар. По-тежкият полезен товар ще има по-малък обсег от по-лекия.
what-is-the-maximum-range-of-a-missile

Ракета с
малък или никакъв полезен товар може да стигне много по-далеч от ракета с голяма бойна глава

 • .Ракета с малък или никакъв натоварване може да измине много по-далеч от ракета с голяма бойна глава, защото носи повече гориво в резервоарите си за гориво.
 • Ракета с голяма бойна глава ще има по-малък капацитет за гориво.
 • Ракета с голяма бойна глава ще има по-малък капацитет на полезния товар.
 • Ракета с
  голяма бойна глава ogive има по-малък обсег от същата ракета без бойна глава, особено ако допълнителната маса на бойната глава увеличава нейното съпротивление, така че тя се промъква зад вражеската противоракетна отбрана или самолети, когато преминават през собственото им въздушно пространство и тогава са извън обсега!

Добрината на действие на една ракета се ограничава и от нейната аеродинамика.

Вероятно сте чували за аеродинамиката, но може би не знаете какво точно представлява тя.
Аеродинамиката е наука за движението на въздуха и други газове. Това е и науката за това как въздухът се движи около обекти, като например реактивни самолети и ракети.

  • Аеродинамичните сили са причинени от разликите в плътността между два обекта (обектът с по-голяма плътност се изтласква надолу).
  • Ако един обект е по-лек от друг, той ще се издигне във въздуха, докато достигне собственото си тегло; това е логично, ако си представите високи сгради или планини в сравнение с равнинен терен, колкото по-висок е един обект, толкова по-голяма сила трябва да упражните върху него, за да го накарате да се издигне във въздуха!

  Той трябва да може да маневрира по време на полета си и да се върне на земята невредим, дори ако не може да достигне целта си.

  Аеродинамичната форма на ракетата трябва да ѝ позволява да маневрира по време на полет и да се върне на земята без повреди, дори ако не може да достигне целта си.
  Аеродинамичната форма на ракетата включва следните елементи:

  • Аеродинамична симетрия (симетрична аеродинамика) – Използване на всички повърхности по балансиран начин; това означава, че няма вътрешни въздушни течения или други сили, които да действат върху някоя част на въздухоплавателното средство.Това може да се постигне чрез използването на две половини, свързани с панти или други средства, така че те винаги да остават стабилни, докато се движат в пространството, за разлика от използването само на едната страна, както при традиционния дизайн на самолети, където всички части са изложени директно извън тяхната структура.strong>без никаква защита, с изключение на стъклените прозорци, които могат да създадат проблеми, ако бъдат пряко засегнати от неприятелски огън!
  • Ефект на земята, Възходяща сила, създадена от взаимодействието между въздушния поток около даден обект и самия обект (напр. крила). Този „ефект на земята“ предизвиква известна подемна сила, пропорционална на скоростта над земята, а не само на скоростта на свободно падане, главно защото относителните скорости между обектите се променят с изминатото разстояние, но не непременно с разликата в размерите им; по този начин се създават сили на съпротивление, които клонят към нулева повърхностна плътност близо до основната линия, докато се увеличават близо до външните краища, отдалечени от централната линия.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *