Как да си направим добра чанта за оцеляване ?

Чантата за оцеляване е задължителен аксесоар за любителите на природата и приключенията с рогата на Майк. Всеки уважаващ себе си оцеляващ трябва да има под ръка пълна и добре организирана чанта за оцеляване или бягство. Независимо дали става въпрос за оцеляване при нападение от диво животно, за задържане в продължение на часове или седмици в очакване на помощ или за спасяване на човек при инцидент, чантата за оцеляване е от съществено значение. В тази чанта ще намерите основните инструменти и колани, които трябва да имате под ръка в случай на проблем. Затова е важно да знаете как да си направите чанта за оцеляване. Ако е конструирана правилно, чантата за оцеляване не само ще бъде издръжлива, но и ще има многобройни приложения както у дома, така и на открито и в аварийна ситуация. Ето няколко неща, които ще ви помогнат да си направите добра чанта за оцеляване. Изберете малка военни раници.. Елате и открийте още модели в нашия онлайн магазин.

Kit-de-survie

Определение за
чанта за оцеляване.

Терминът „чанта за оцеляване“ се използва за описание на предмет, който принадлежи на суровата пустиня. Чантата за оцеляване е чанта, в която ще поставите всичко, което можете да използвате, за да се справите с всяка извънредна ситуация. Тази аварийна чанта или чанта за евакуация ще ви спаси в много ситуации. Независимо дали става въпрос за автомобилна катастрофа, изгубване по време на поход, наводнение и блокиране вкъщи или голяма природна или причинена от човека катастрофа. Така че можете и трябва винаги да имате под ръка тази чанта за спешни случаи.

Погледнете нашия уебсайт за още туристически аксесоари (Облекло, запалка за оцеляване,…)

Какво да сложим в чантата за оцеляване ?

Вероятно вече знаете това, но в случай на край на света, извънземна атака или природно бедствие вероятно ще бъде много трудно да намерите болница или лекар, който да ви лекува. Затова е най-добре да сте подготвени, като изберете пълна и ефективна аптечка за първа помощ. Разбира се, някои хора ще ви посъветват за други елементи в допълнение или ще ви посъветват да премахнете някои, които на пръв поглед не изглеждат съществени, но можем да кажем, че като цяло списъкът, който предлагаме тук, е пълен и валиден за всеки повод.

 • Комплект за първа помощ, съдържащ:

мрежа, бинтове, 70-градусов алкохол, болкоуспокояващи, лепенки, антихистамини, аспирин, дезинфекциращи кърпички и хидроалкохолен гел, антибиотичен мехлем и пинсети. Независимо дали сте си направили собствена аптечка от нулата или сте си купили готова, уверете се, че тя съдържа поне бинтове, стерилни тампони със спирт, бинтове за глезена, самозалепващи се бинтове и марлени превръзки.

 • Свещи за оцеляване

Когато светът свърши, ще има и електричество, а следователно и светлина. За да виждате по-ясно в тъмното, както и за да се стоплите или да запалите огън, нищо не може да се сравни с добрите стари свещи за оцеляване. Тези, които
предлагам, могат да издържат до 12 часа.

 • Водоустойчиви запалки

В чантата си за спешни случаи имате скъпоценните свещи за оцеляване, но проблемът е, че нямате с какво да ги запалите. Затова, за да избегнете подобни проблеми, помислете дали да не сложите водоустойчиви запалки в чантата си за оцеляване. Те са леки и особено устойчиви на вода и вятър. Затова не ги забравяйте!

 • Кремен

За да сте още по-предпазливи и наистина да сте сигурни, че можете да запалите огън, помислете дали да не се снабдите и с кремък. Този по-долу е идеален за оцеляване и е доста лесен за употреба. Това ще ви позволи да запалите огън по всяко време на денонощието!

 • Пончо, което да ви предпазва от дъжд

Запазването от студ и лошо време като цяло е едно от първите неща, с които трябва да се справите в извънредна ситуация. Ето защо ви предлагам да опаковате това пончо в голямата си чанта за оцеляване. Може да се използва като облекло, носейки го като истински костюм, или като подслон над палатка. Перфектният инструмент 2 в 1

 • Запазване на топлината на дрехите

Не се шегуваме със студа. Като изключим времето, ето какво препоръчвам да опаковате в куфара си. Можете да опаковате някои от тези части на тялото си : 2 чифта вълнени туристически чорапи (напр. от Danish Endurance), 2 комплекта бельо, 1 комплект резервни дълги панталони, но НЕ дънки или 100% памучна материя (напр. (напр. от Fjällräven), 1 комплект функционално бельо, 1 топла шапка от полар, 2 ризи, една с дълъг и една с къс ръкав, 1 среден пуловер от полар, 1 топла и водоустойчива макинтош, 1 чифт удобни и водоустойчиви туристически обувки. Неподходящото облекло ще ви умори и ще ви направи много уязвими при лошо време. Не забравяйте да включите в чантата си за евакуация топли дрехи, които задържат топлината. Те са дискретни, заемат много малко място и ще ви спестят много проблеми по време на студените дни. Въпросът какво да облечем при спешни случаи е предмет на много дискусии. Лично аз предпочитам да имам някакъв избор, тъй като е изключително важно да предпазите тялото си от дъжд, студ и жега на открито.

 • Кабелни щипки

Кабелните щипки могат да бъдат полезни в много ситуации. Всъщност бих могъл да прекарам много часове, за да ви покажа за какво могат да се използват в ситуация на оцеляване. Независимо дали става въпрос за поправка на няколко неща или за създаване на ефективен турникет, те са най-доброто средство за вашата чанта за оцеляване!

 • Те са чудесен начин да държите ръцете си на земята.
  • Факла

  Всичко е много добре да запалите огън с водоустойчиви запалки, кремък или дори свещи за оцеляване – но няма да запалите нощта с това оборудване, достойно за Средновековието! Затова вземете със себе си ефективен фенер. И не забравяйте няколко резервни батерии. В раницата си за евакуация трябва да имате поне 2 източника на светлина. Препоръчвам ви да разполагате с фенерче с малък обсег на действие и мощно LED фенерче.

  • Многофункционални клещи

  Това ме води до любимия ми инструмент: многофункционалните клещи! Това е просто, този инструмент може да прави всичко и носи със себе си множество инструменти, всеки от които е толкова впечатляващ, колкото и следващият. И всичко това, без да заема място.

  • Нож за оцеляване

  За да направите още една крачка напред и да имате още един такъв инструмент, ви съветвам да носите истински нож за оцеляване. Преди известно време дори подготвих статия, в която представих най-добрите ножове за оцеляване. Ако искате да научите повече и да попаднете при един от най-добрите, знаете какво да направите. Предлагам ви да носите нож за оцеляване с фиксирано острие с общо предназначение. Тя трябва да е достатъчно голяма, за да режете и цепите дърва за огрев, но достатъчно малка, за да я използвате за по-дребни задачи, като например подрязване на листа и приготвяне на храна. Правилният баланс е лично решение. Според мен дължината на ножа трябва да е 25 см, не повече.

  В допълнение към ножа с фиксирано острие трябва да си купите и добър швейцарски армейски нож.

  Вашето швейцарско ножче трябва да има поне отвертка, клещи, бръснарско ножче и длето/резба.
  Швейцарските армейски ножове на Victorinox са с най-добро съотношение цена-качество.

  • А Sam Splint

  При извънредна ситуация и изгубване насред дивата природа без чужда помощ могат да ви се случат много лоши неща. А най-голямото нещастие е, за съжаление, да си счупите ръка, крак или нещо друго (проявете въображение). За ваше щастие, на вашия край на света ще си спомните статията ми за чантите за оцеляване. И така, предварително сте сложили в чантата си шина на Сам.

   • Помпа, която филтрира водата

   Това е очевидно, но в пустинята и при разпадащото се общество ще бъде много трудно да се намери питейна вода. Затова помислете дали да не вземете със себе си помпа, която да филтрира водата. Това е по-добре. По този начин можете да спестите литри вода за цялото семейство. Пийте водата си в бутилка Nalgene. Можете да намерите тази бутилка за вода в Amazon или другаде.

   • Твърда храна

   Вода, но и храна. Човек не става ловец за една нощ и мисля, че е необходимо доста време и практика, за да изядеш първия си буболечка. Междувременно твърдата храна ще спаси стомаха ви. Компактна, малка и лесна за съхранение, тя е задължителна при спешни ситуации. Не се притеснявайте да планирате три балансирани хранения на ден – това е оцеляване, а не почивка. Познавам хора, които са били на много пътувания за оцеляване и не са яли с дни. Но това не е приятно.
   Месо, пилешко и боб в консерви или вакуумни опаковки са отлични варианти.

   Ако пълната раница за евакуация е твърде тежка, дехидратираните военни ястия са чудесен вариант. Не забравяйте обаче, че за приготвянето е необходима гореща вода. Това означава тиган или огън и ценно време, когато сте в движение. Специалните дажби за спешни случаи, като NRG-5, също предлагат доказани начини за балансиране на дажбите. Тъй като тези дажби са сравнително скъпи, можете да замените част от тях с джърки.
   Мюслито и шоколадовите блокчета са идеални за бърз прилив на енергия, тъй като тези храни осигуряват необходимите калории и въглехидрати.

   • Комникационен и сигнален комплект:

   Ако сте пострадали, първо можете да опитате да повикате помощ от мобилния си телефон. Дори и да не се вижда лента за приемане, трябва да наберете номера за спешни повиквания от възможно най-високо място, като спешните повиквания могат да се извършват без кредит, ако SIM картата е активна. По възможност се уверете, че разполагате и с друга напълно заредена батерия на мобилния телефон. Съществуват няколко начина за зареждане на телефона в полеви условия без захранване от електрическата мрежа, например със слънчеви зарядни устройства, ръчни зарядни устройства и преносими батерии. Разберете кое е най-доброто решение за вашия настоящ мобилен телефон. По време на криза мрежата вероятно ще бъде претоварена, но обикновено текстовите съобщения продължават да се изпращат, така че мобилният телефон е от съществено значение.

   В допълнение към смартфона трябва да носите и малко AM/FM радио с батерия или ръчно радио, свирка, сигнално огледало, мигащ червен светодиоден прожектор, компас, радио със слънчево динамо, уоки-токи (ако отивате в група или със семейството си), водоустойчив бележник с неизтриваем маркер, сателитен телефон, ако е възможно.

   • Сгъваема палатка :

   Можете да вземете и лека палатка. Те могат да бъдат скъпи, но са изключително удобни. И накрая, трябва да вземете много компактен спален чувал, който да покрива всичките ви основни нужди. Разбира се, ако разполагате с място, меко вълнено одеяло е чудесно допълнение. Вълната запазва 80 % от своите затоплящи свойства дори когато е мокра, и е много издръжлива материя за оцеляване с отлични изолационни свойства.

   • Важни документи :

   Тази категория включва и важни документи. В случай на спешна евакуация трябва да вземете със себе си всичките си лични документи. Например:DNI, паспорт, карта за социално осигуряване, медицинска информация, важни телефонни номера, номера на сметки (банкови, застрахователни, кредитни карти и др.), разрешително за лов, разрешително за риболов, разрешително за оръжие, шофьорска книжка. Последният елемент в тази категория са подробни карти на вашия район, страната и всяка област между вашето местоположение и резервното местоположение.

    • Добра доза смелост и яснота
     !“

    За да завършите на висота, не забравяйте да вземете със себе си и добра доза смелост и най-вече яснота. Всъщност в напрегнати и екстремни моменти хората често са склонни да изпадат в паника и да губят самообладание. Въпреки това
    много подобни ситуации се разрешават, като се запази ясен ум и концентрация!

    Както казахме в началото на тази статия, важното не е нито дестинацията, нито опасностите, на които може да се натъкнете, нито фактът, че сте експерт в областта на природата. Всъщност важното е да сте подготвени да реагирате във всяка извънредна ситуация и да имате със себе си добре съставен и пълен комплект за оцеляване.

    Поблестите от наличието на добре оборудвана чанта за оцеляване.

    С добре оборудваната чанта за оцеляване ще можете да издържите няколко дни далеч от цивилизацията.
    Чантите за оцеляване или за евакуация съдържат всичко необходимо, за да издържите няколко дни в условия на самодостатъчност, с инструменти, които ще ви позволят: да пиете питейна вода, да построите импровизиран подслон, да запалите огън и да затоплите храна, да се лекувате с комплект за първа помощ, да се предпазите от студ и дъжд, да сигнализирате за присъствието си, за да повикате помощ.

    Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при съставянето на добра чанта за оцеляване. Тя трябва да съдържа достатъчно оборудване, за да покрие основните нужди, но не прекалено много, което да ви натоварва, да е удобна за носене, а материалите да са безопасни и леки. Чантата за оцеляване трябва да е първото нещо, от което се нуждаете в случай на спешност. Тя трябва да е водоустойчива, устойчива на атмосферни влияния и удобна за носене. Тя трябва да е достатъчно лека, за да я носите по време на всички приключения, и да е издръжлива. Той може да бъде изработен от устойчиви на износване и атмосферни влияния материали и да ви помогне да оцелеете, когато се изгубите или заседнете в пустинята. Ако търсите начин да създадете свой собствен комплект за оцеляване, независимо от ситуацията.

    Пакетите за оцеляване са важна част от ресурсите за готовност при извънредни ситуации.

    Как да изберем чантата си за оцеляване ?

    Ако имате възможност да се сдобиете с такава, опитайте се да го направите възможно най-скоро.
    Това ще ви спести много проблеми в бъдеще. Следващата статия съдържа списък на нещата, които трябва да поставите в чантата. Разбира се, повечето чанти за оцеляване са изработени от тежък материал, тъй като служат за защита в случай на инцидент. Самата раница е проектирана така, че да можете лесно да я носите в движение, ако се евакуирате от сграда или трябва да напуснете къщата. Колко дълго ще издържи в различни условия. Можете да си вземете висококачествена чанта с множество отделения, в които да поберете цялото необходимо оборудване, включително храна и вода.

    Изберете най-добрата екипировка, която да използвате в зависимост от ситуацията. Те трябва да са с добро качество. Ако планирате няколкодневен поход, раница с вместимост от 40 до 60 литра ще бъде достатъчна. Ако ще правите няколкодневни преходи в пълна автономия, по-добре изберете раница с вместимост 60 литра или повече. Всъщност е възможно да не намерите подслон в продължение на няколко дни, затова планирайте оборудването си възможно най-добре и бъдете подготвени за всеки случай. Ще трябва да предвидите храна и напитки за няколко дни.

    Когато става въпрос за създаване на чанта за оцеляване, хората могат да усложнят нещата. На пазара се предлагат различни видове чанти и много от тях са предназначени за различни цели. В
    повечето случаи всичко, от което се нуждаете, е чанта, в която да се поберат основните неща, необходими за оцеляване.

    Тези грешки често се допускат при съставянето на чанта за измъкване:

    • Толкова много тегло : от съществено значение е да не надвишавате определено тегло, за да избегнете носенето на много тежка чанта, която може да ви забави. Тежестта ще падне основно върху бедрата и раменете, затова изберете раница, която е удобна в тези области.
    • Необходима екипировка : цялата екипировка, която ще се носи, трябва да допринася за минимален комфорт. Ако това не е така, не е необходимо да го носите. Това
     само ще направи чантата ви по-тежка.
    • Оборудване с по-ниско качество : оборудването трябва да е с добро качество, за да не се повреди лесно. Изберете оборудване с по-добра хидроизолация, вентилация иустойчивост на износванекато същевременно остава сравнително лек. Някои модели разполагат и с водоустойчив, подвижен дъждобран за борба с природните стихии
     .
    • Не е необходимо обучение за боравене : би било срамно да не знаете как да използвате оборудването за чанти за оцеляване.
     Изберете практично и лесно за използване оборудване. В извънредни ситуации всичко трябва да се направи бързо, няма да има време да мислите как да сгънете швейцарския армейски нож, например.
    • Замъкване : Необходимо е да знаете съдържанието на чантата си. Друг ценен съвет е да разпечатате всичко, което смятате за необходимо: карти и инструкции за оцеляване. Можете дори да ламинирате тези листове, за да гарантирате, че те ще запазят целостта си срещу капризите на времето.

   Комплектът за оцеляване трябва да се счита за задължителен набор от инструменти и пособия за всеки ентусиаст на открито. Разбира се, не можете да предвидите, че походът ви ще се обърка, така че винаги е добре да сте подготвени. Животът ви може да бъде застрашен по всяко време, дори и да се стараете да избегнете опасна ситуация. Въпреки това, ако носите със себе си пълен и добре снабден комплект за оцеляване, за да се справите с всеки случай, шансовете ви за оцеляване ще се увеличат значително. Ето защо е много важно да можете да персонализирате своя комплект за оцеляване според дейността си на открито, но също така да отговаря на вашите нужди и да може да се използва при всякакви обстоятелства за всяка опасна или извънредна ситуация. Броят на аксесоарите в опаковката също зависи от броя на хората. Всъщност, ако се отправяте на приключения на открито със семейството си, най-добре е да увеличите количеството на оборудването.

 • Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *